The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.04.2009, 18:16
oj tam w paru tematach kibicowskich się wypowidział

a drugie, o ile dobrze pamiętam to Sędzia też tu siedział głównie na politycznym, zresztą sam przyznał, że piłka go nie interesuje
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.04.2009, 18:37
sambo napisał(a):Wyświetl post

UE ma kształt i ustrój totalitarny i inkwizycyjny - - i

Ja chciałbym się w takim razie dowiedzieć ,w czym Cie osobiście UE ogranicza - co byś chciał zrobić a nie możesz i do czego Cie zmusza.To pytanie także do 7 kotów który chyba zapomniał że chyba więcej skorzystał na UE niż większość piszących na tym forum.

ps ciekawe jest tez to że w kraju którego losy, choćby nie tak dawne, były tak tragiczne,niektórzy w tak lekki sposób szafują pojęciami totalitaryzm, inkwizycja, komunizm - w odniesieniu do dzisiejszych dni
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 03.04.2009 o godz. 18:43.
94 - Allah Akbar!!
shad
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 03.04.2009, 18:53
1q2 napisał(a):Wyświetl post

Ja chciałbym się w takim razie dowiedzieć ,w czym Cie osobiście UE ogranicza - co byś chciał zrobić a nie możesz i do czego Cie zmusza.To pytanie także do 7 kotów który chyba zapomniał że chyba więcej skorzystał na UE niż większość piszących na tym forum.
Właśnie PE przyjął ustawę zakazującą "dyskryminacji" wszędzie. Włącznie z wynajmem mieszkania. Czyli jak para obślizgłych lesb przyjdzie wynająć moje mieszkanie to nie mogę im odmówić, bo w razie co mnie pozwą. Całe szczęście prawo musi przejść przez naszą biurokrację, a to potrwa. Choć tuskowy rząd już zapowiedział poparcie owej ustawy.

http://www.dziennik.pl/polityka/article354380/Kolega_Walesy_On_sikal_do_kropielnicy.html

Komedia. Choć od początku ten element wydawał mi się najbardziej wiarygodny...
Niszcz socjalizm!
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.04.2009, 19:16
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
A jesli to wszystko prawda....
...Robic wode z mozgu ludziom i brac jeszcze za to pieniadze, to juz trza byc 24-karatowym s****ysynem.
Napisz wprost, że zazdrościsz
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 03.04.2009, 19:31
hehe
bo my tu wszyscy za darmo...

..."wode z mozgu ludziom" ;-)
wolfy
Senior Member

Stary 03.04.2009, 19:35
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
hehe
bo my tu wszyscy za darmo...

..."wode z mozgu ludziom" ;-)
Mów za siebie.
Mnie tam opłaca Tele-Fonika
A nakryli mnie już drugiego dnia mojej obecności na tym forum. Dlatego właśnie szanuję Marqa.

Skoro przy poprzednim rządzie mówiono o zagrożeniu dla standardów demokracji, to ciekawe jak obrońcy wolności słowa określą działania obecnego?
A konkretnie:
onet napisał(a):
(...)
Minister nauki i szkolnictwa wyższego Barbara Kudrycka zdecydowała o nadzwyczajnej kontroli na Wydziale Historycznym Uniwersytetu Jagiellońskiego w związku z pracą Pawła Zyzaka o Lechu Wałęsie. Kontrola, która może się zacząć za ok. półtora miesiąca, poprzedzona będzie raportem-samooceną dziekana Wydziału Historycznego UJ.
Nie skomentuję tego, ponieważ cisną mi się na usta słowa wybitnie niecenzuralne.
1q2, Mareq - wyjaśniajcie, "spinujcie".
Powodzenia.

Komentarz do skandalicznego pomysłu naszego rządu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.04.2009 o godz. 20:13.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 03.04.2009, 20:58
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Mów za siebie.
Mnie tam opłaca Tele-Fonika
A nakryli mnie już drugiego dnia mojej obecności na tym forum. Dlatego właśnie szanuję Marqa.
to chyba zrezygnuję z i tak juz malego udzielnai sie na forum ;-)

PS. a przykłądem wzorowej pracy mgr z historii będzie praca premiera Tuska

swoją drogą to ci politycy wybitnie się nudzą w ciągu roku, a spinają na większe akcje.... bo dawno już nie widziałem takiej walki jak ta o finansowanie partii
ach gdyby tak o inne rzeczy walczyli

Niesiołowski to się nawet domagał wyrzucenia tego promotora z UJ, żeby on tak wobec siebie i kolegów z wiejskiej stosował takie normy.... jeden błąd i sruuuuu....
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 03.04.2009 o godz. 21:09.
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 03.04.2009, 22:26
shad napisał(a):Wyświetl post
Właśnie PE przyjął ustawę zakazującą "dyskryminacji" wszędzie. Włącznie z wynajmem mieszkania. Czyli jak para obślizgłych lesb przyjdzie wynająć moje mieszkanie to nie mogę im odmówić, bo w razie co mnie pozwą. Całe szczęście prawo musi przejść przez naszą biurokrację, a to potrwa. Choć tuskowy rząd już zapowiedział poparcie owej ustawy.
Wiedziałem że ktoś wypali tekstem o bejach - no nie żartuj sobie proszę - jeśli to jest dowód na totalitaryzm i inkwizycje....nie masz na prawdę większych problemów?Szczególnie że jest to 'problem' czysto teoretyczny a prędzej ufo zobaczysz niż 2 kolesi obściskujących się bądź polujących na Twoje mieszkanie.
A jeśli już w temacie mieszkań ,to **** z bejami....mnie to tam jest kompletnie wszystko jedno co kto robi, byle nie dobierał się do mnie - choć wiem że to jak na nasz kraj bardzo liberalny pogląd, ale co mam powiedzieć gdy mam sąsiada z dołu co przynajmniej 2 razy dziennie wraca do swojego mieszkania na totalnym autopilocie.

Co prawda mieszka na razie z matką(kobietą bardzo sędziwą)która nie pozwala mu na zrobienie meliny z domu ale w przypadku odejścia jej do krainy gdzie bohaterowie żyją wiecznie, ja tylko będę czekał aż mój sąsiad wróci z 7 promilami i akurat zachce sobie coś przekąsić na kuchence i kilka pięter, w tym niestety moje, szlag trafi

wolfy - ja tam w sprawę szczania do kielicha nie chcę się mieszać - natomiast nie mam nic przeciwko by sprawdzić czy praca tego całego Zyzaka spełnia standardy jakie powinna mieć praca magisterska ,bo jednak chodzi o prace magisterską a nie o felieton w Nie i o UJ a nie prywatny folwark Urbana - gdzie ta cała afera ani mnie ziębi ani grzeje, tyle że nie wiem jak Ty ale mi się wydaje to na prawde komiczne , gdy ktoś w ponoć poważnym opracowaniu , babrze się w temacie że 9 letni Wałęsa naszczał tam gdzie ponoć naszczał, bo tak powiedział jego ówczesny ziom, który to widział i po x latach postanowił to wyjawić krajowi.

A co do dzisiejszego cyrku - jasne że tu chodzi tylko o wydźwięk propagandowy ,jednak jak się widzi na co idzie ta gigantyczna kasa ,to nie można być przeciw - gdzie jak dla mnie PO powinno to rozegrać inaczej - zrobić cyrk domagając się całkowitego zawieszenia finansowania(co zrobiła w sposób modelowy) a gdy wszyscy byli przeciw, nie iść na pół środki - nie tworzyć wrażenia(poniekąd słusznego) , że chce się konkurencji odebrac kase na promocje tylko sama z siebie ,wbrew wszystkim oddać powiedzmy połowę tej sumy i pokazać - my jako partia rządząca to robimy a reszta z pisem na czele to kanalie - tyle że do tego trza mieć jaja a z tym w PO ciężko.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 03.04.2009 o godz. 22:41.
94 - Allah Akbar!!
wolfy
Senior Member

Stary 03.04.2009, 23:56
wolfy - ja tam w sprawę szczania do kielicha nie chcę się mieszać - natomiast nie mam nic przeciwko by sprawdzić czy praca tego całego Zyzaka spełnia standardy jakie powinna mieć praca magisterska ,bo jednak chodzi o prace magisterską a nie o felieton w Nie i o UJ a nie prywatny folwark Urbana - gdzie ta cała afera ani mnie ziębi ani grzeje, tyle że nie wiem jak Ty ale mi się wydaje to na prawde komiczne , gdy ktoś w ponoć poważnym opracowaniu , babrze się w temacie że 9 letni Wałęsa naszczał tam gdzie ponoć naszczał, bo tak powiedział jego ówczesny ziom, który to widział i po x latach postanowił to wyjawić krajowi.
Na to liczyłem. Nie jestem rozczarowany.
Niech rząd wprowadza nowe standardy. Niech narusza autonomię wyższych uczelni. Niech sprawdza prace naukowe, na pewno są kompetentni
Jak tak można o Wałęsie nie bez klęcznika pisać.
Właśnie... Czytałeś pracę Zyzaka?

Cóż, przy tak pozbawionych elementarnego wstydu fanach(trudno tu już mówić o wyborcach)o żadnych standardach mowy być nie może. Liczyłem, że się jednak zreflektujesz. Cóż, jak widać na to już za późno. Tu nawet nie chodzi o podwójne standardy, tylko zwykłą przyzwoitość.

Ty coś kiedyś pisałeś o wolności słowa?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.04.2009 o godz. 00:05.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 04.04.2009, 02:15
wolfy - wolność słowa jest mi jak najbliższa, tyle że - zgadzam sie z Tobą że kompetencja osób badających ową prace może być podobna(bądź jeszcze gorsza) jak tych którzy ją przepuścili, gdzie nie czytałem ale mam ją na wyciągniecie ręki więc na pewno przynajmniej przeglądnę w miarę dokładnie.

To nie jest tak że bronie ślepo tego co mi wygodnie ale(zdając sobie sprawę z różnicy wagi oskarżeń) to tak jakbym Ci zarzucił że z anonimowego źródła wiem że na jednej z imprez, lata temu, zwaliłeś kloca do szafy....albo że puściłeś pawia na balkon piętro niżej...I jak temu zaprzeczysz, gdy nawet nie wiesz kto Cie obsmarował?No jest poziom oskarżeń którego przekraczać nie wolno.Jeśli ktoś pisze o szczaniu w wieku 9 lat i jest to zatwierdzoną pracą magisterską to ja mam uzasadnione wątpliwości czy ten młody człowiek sam na to wpadł, czy też może ta praca jest jakąś grubszą sprawą - by dowalić staruszkowi Wałęsie(który oczywiście mimo swojego zaawansowanego wieku kąsa też równo)

Tak jak pisałem w pierwszym moim poście w tej kwestii - ja bym to zlał moczem którym Wałęsa ponoć wypełnił kielich
94 - Allah Akbar!!
Krystian14
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 04.04.2009, 03:10
Po co się kłócić!

Wypijmy za błędy..
TOLERANCJA JEST CNOTĄ LUDZI BEZ PRZEKONAŃ !BIAŁA WISŁA !
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 04.04.2009, 07:42
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357...drukujemy.html

Cytat:
Pracownik krakowskiej oficyny odmówił wydrukowania zdjęć do wystawy o argentyńskich lesbijkach, ponieważ nie zgadzało się to z jego poglądami. - To nie pogląd, to uprzedzenie - odpowiadają organizatorzy Festiwalu Kultura dla Tolerancji. Prawnik ocenia: - Takie jest prawo.
Cytat:
- Gratuluję drukarni jej pracowników. Homofobia to nie jest pogląd, tylko uprzedzenie - mówi Samuel Nowak, dyrektor festiwalu
Takich ludzi jak ten Samuel powinno się izolować od społeczeństwa bo miedzy innymi z takich właśnie poglądów rodzą się potem szaleńcy.

Ciekawe jaka to drukarnia - byłaby moją ulubioną - nawet jeśli droższa niż inne
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
wolfy
Senior Member

Stary 04.04.2009, 14:43
wolfy - wolność słowa jest mi jak najbliższa, tyle że - zgadzam sie z Tobą że kompetencja osób badających ową prace może być podobna(bądź jeszcze gorsza) jak tych którzy ją przepuścili, gdzie nie czytałem ale mam ją na wyciągniecie ręki więc na pewno przynajmniej przeglądnę w miarę dokładnie.

To nie jest tak że bronie ślepo tego co mi wygodnie ale(zdając sobie sprawę z różnicy wagi oskarżeń) to tak jakbym Ci zarzucił że z anonimowego źródła wiem że na jednej z imprez, lata temu, zwaliłeś kloca do szafy....albo że puściłeś pawia na balkon piętro niżej...I jak temu zaprzeczysz, gdy nawet nie wiesz kto Cie obsmarował?No jest poziom oskarżeń którego przekraczać nie wolno.Jeśli ktoś pisze o szczaniu w wieku 9 lat i jest to zatwierdzoną pracą magisterską to ja mam uzasadnione wątpliwości czy ten młody człowiek sam na to wpadł, czy też może ta praca jest jakąś grubszą sprawą - by dowalić staruszkowi Wałęsie(który oczywiście mimo swojego zaawansowanego wieku kąsa też równo)

Tak jak pisałem w pierwszym moim poście w tej kwestii - ja bym to zlał moczem którym Wałęsa ponoć wypełnił kielich
Po pierwsze - nie czytałeś całości pracy, nie masz więc żadnego prawa jej oceniać.
Po drugie - nie masz prawa sugerować, że komisja oceniająca pracę wykazała się niekompetencją.
Po trzecie - przeczytaj sobie jakąkolwiek pracę naukową na temat dowolnej postaci historycznej. Uwzględnia się tam wszystkie materiały, jakie można było pozyskać na temat dzieciństwa, młodości, sytuacji rodzinnej etc. opisywanej postaci, ponieważ czynniki te mogły wpływać na jej postawę i decyzje.

Na koniec - fragmenty, do których się doczepiłeś zostały potwierdzone przez lokalnych dziennikarzy wśród ludzi, którzy go znali.

Ale to nie było tematem mojego posta. Była nią skandaliczna decyzja rządu, naruszająca autonomię UJ i uwłaczająca mojej uczelni. Tego nie można od tak sobie "zlać".
Chyba, że jest się wyborcą PO, jak widać.

EOT z mojej strony.

EDIT: Żal mi Ciebie trochę. Gdybyś należał do Partii, to pewnie dostałbyś sms-a z zaleceniem co należy myśleć i mówić, i nie broniłbyś przegranej sprawy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.04.2009 o godz. 14:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.04.2009, 15:43

"jak tych którzy ją przepuścili"
O ile dobrze rozumiem to promotorem pracy Zyzaka był prof. Nowak. Z całym szacunkiem dla Ciebie 1g2 ale zanim wypowiesz się o "kompetencjach" osób "przepuszczających" pracę zadaj sobie trud i przeczytaj choć jedną z książek (w ostateczności nawet artykułów) profesora. Myślę że byłbyś pod wrażeniem a ludzi zarzucających mu niekompetencję zacząłbyś traktować z przymrużeniem oka (tak jak ja traktuję w tym momencie Twoją wypowiedź). Myślę że na chwile obecną to jeden z najwybitniejszych żyjących obecnie historyków/politologów polskich.

Zastanawiam się czy Twoim zdaniem równie niestotne z punktu widzenia historyka (a zatem nie warte opisania) jest to że LW miał nieślubne dziecko (co jak czytam w dzisejszej prasie zostało potwierdzone przez dziennikarzy lokalnej prasy w autoryzowanych wywiadach z mieszkańcami miejscowości gdzie mieszkał LW). Bo jeśli uznasz że to również jest nieistotne to moje pytanie brzmi jakie fakty mają być istotne (podlegać badaniu) a które nie i co ważniejsze kto ma o tym decydować. Od tego już tylko krok od pytania o sens jakichkolwiek badań (jeśli wyniki miałyby okazać się niezgodne z oczekiwaniami tych którzy decydują które fakty są istotne).

Ten cały przydługi wywód powyżej ma prowadzić do konkluzji że pan magister Zyzak w swojej pracy nie zrobił nic takiego co mogłoby świadczyć o tym że jego praca nie jest naukowa. Wręcz przeciwnie: wykonał dużo pracy zbierając ogromną ilość relacji (oral history) konfrontując to z dostępnymi informacjami źródłowymi. Samo w sobie jest to bardzo znaczącą pracą badawczą. Ciekawe jak w tym kontekście wyglądała Twoja praca magisterska?

A podczepianie pod tą historię IPN to już zwykły skandal. Szczerze mówiąc wygląda to na zwykłą prowokację której celem jest usunięcie Kurtyki. I naprawdę trudno mi zrozumieć jak człowiek uważający się za uczciwego może nad tym tak lekko przechodzić do porządku dziennego. Po prostu tego nie rozumiem.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 04.04.2009 o godz. 16:02.
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 04.04.2009, 16:26
Wałęsa ma takie a nie inne maniery będąc człowiekiem w dojrzałym wieku. A więc jakim musiał być w dzieciństwie i młodości? To się nie bierze znikąd. Więc dziwnym byłoby gdyby opisane przez Zyzaka sprawy były nieprawdziwe.

wislak68 napisał(a):
Ten cały przydługi wywód powyżej ma prowadzić do konkluzji że pan magister Zyzak w swojej pracy nie zrobił nic takiego co mogłoby świadczyć o tym że jego praca nie jest naukowa. Wręcz przeciwnie: wykonał dużo pracy zbierając ogromną ilość relacji (oral history) konfrontując to z dostępnymi informacjami źródłowymi. Samo w sobie jest to bardzo znaczącą pracą badawczą. Ciekawe jak w tym kontekście wyglądała Twoja praca magisterska?
Oburza się społeczeństwo z inteligencją, dla której praca magisterska to napisanie dwudziestej pierwszej książki z dwudziestu innych, w każdym razie "poprawnych" pozycji. A jak coś wykracza poza ten schemat, to występuje odruch Pawłowa odrzucający wcześniej nieznane.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 04.04.2009 o godz. 17:36.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 04.04.2009, 19:09
Wtrące się bo rzecz dotyczy mojej Alma Mater i profesji którą się param czyli Historii

wolfy - wolność słowa jest mi jak najbliższa, tyle że - zgadzam sie z Tobą że kompetencja osób badających ową prace może być podobna(bądź jeszcze gorsza) jak tych którzy ją przepuścili, gdzie nie czytałem ale mam ją na wyciągniecie ręki więc na pewno przynajmniej przeglądnę w miarę dokładnie...
1q2
Mówisz o kompetencjach osób z profesorskimi tytułami, osób które na swojej profesji można by rzec zjadły zęby. Nazwałbym groteską, ten masowy atak laików podjudzanych przez media, gdyby nie to, że atak na najstarszą Uczelnię w Kraju stał się faktem, nie wspominając już o ciągłym ujadaniu na (Bogu ducha winny w tym przypadku) IPN, który od momentu swojego powstania, a w szczególności od chwili objęcia stanowiska przez prezesa Kurtykę, próbuje nadrobić utracony czas i odkryć to co przez 50 lat zostało w historii Naszego Kraju zakłamane bądź zapomniane.
Paweł Zyzak co by nie mówić o Jego pracy wykonał olbrzymią robotę, w przeciwieństwie do wielu innych magistrantów, którzy komponują swoje prace dyplomowe przy pomocy internetu na zasadzie kopiuj/wklej przy maksymalnej objetości do 70-100 stron. Jak widać minister Kudrycka do tego typu prac magisterskich wątpliwości nie ma, ma natomiast do tych, które nie są prawomyślne. Nic dziwnego w końcu minister Kudrycka ma za soba przynależność do "jedynie słusznej" partii. Kolejną sprawą jest to czy na minister Kudrycką nie wpływał przypadkiem jej rzecznik prasowy, będący zarazem pracownikiem Instytutu Lecha Wałęsy
http://www.rp.pl/artykul/10,286662.html
i (o zgrozo ) osobą oferującą Pawłowi Zyzakowi pracę, w postaci pisania LW hagiografii.

...To nie jest tak że bronie ślepo tego co mi wygodnie ale(zdając sobie sprawę z różnicy wagi oskarżeń) to tak jakbym Ci zarzucił że z anonimowego źródła wiem że na jednej z imprez, lata temu, zwaliłeś kloca do szafy....albo że puściłeś pawia na balkon piętro niżej...I jak temu zaprzeczysz, gdy nawet nie wiesz kto Cie obsmarował?
Jeżeli chodzi o istotność takiej informacji, to pisząc o konkretnej osobie, każda informacja nawet z pozoru błaha może być istotna aby unaocznić nam kto zacz. Z jakiego domu wyszedł, w jakim środowisku się wychowywał itp. Chcąc poznać daną osobę, odtworzyć jej przeszłość trzeba czasem sięgnąć do takich "barwnych" kawałków życia, żeby z puzzli złożyć sensowną całość. I w tym przypadku nie mówimy o Jasiu Kowalskim hydrauliku, który z polityką ma tyle wspólnego, że... sobie nią czasem tyłek podcierał, kiedy papieru toaletowego zabrakło (przypadek standardowy w czasach prl-u), a o osobie publicznej.

Widzisz każda osoba pisząca pracę naukową bierze, za to co pisze, odpowiedzialność i musi się liczyć z tym, że będzie musiał bronić tego co napisał. Dlatego tak ważne i istotne jest sprawdzenie wiarygodności źródła z którego informacja pochodzi i tutaj osobiście mam wątpliwości co do tego czy Paweł Zyzak się nie zagalopował obietnicą anonimowości wobec swoich rozmówców, bowiem wówczas mając zagwarantowaną anonimowość są osoby, które różne fantasmagorie mogą wymyślać. Osobiście uważam to za błąd Zyzaka, ale do cholery błędów nie popełnia ten kto nic nie robi, a poza tym to jest praca magisterska a nie habilitacja.

Z drugiej strony jak już obecnie widać (po publikacjach miejscowych gazet) Zyzak w kontekście tych drażliwych obecnie tematów siusuania i dziecka, nie ograniczał się do relacji jednej osoby, a potwierdzał ją więc zachował się zgodnie z metodologią i zachował procedurę badawczą.

...No jest poziom oskarżeń którego przekraczać nie wolno.Jeśli ktoś pisze o szczaniu w wieku 9 lat i jest to zatwierdzoną pracą magisterską to ja mam uzasadnione wątpliwości czy ten młody człowiek sam na to wpadł, czy też może ta praca jest jakąś grubszą sprawą - by dowalić staruszkowi Wałęsie(który oczywiście mimo swojego zaawansowanego wieku kąsa też równo)...
Praca Zyzaka ma bodaj 700 stron, wśród których o szczaniu juniora Wałęsy do wody święconej jest raptem jedno zdanie.

...Tak jak pisałem w pierwszym moim poście w tej kwestii - ja bym to zlał moczem którym Wałęsa ponoć wypełnił kielich
Rzeczywiście dla LW byłoby tak lepiej, bo brnąc jak zwykle w swoje kłamstwa pogrąża się coraz bardziej... jak ostatnio zrobił to na swym blogu z wysokością chrzcielnicy/kropielnicy w swoim kościele parafialnym.
http://www.dziennik.pl/polityka/arti...opielnicy.html
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 04.04.2009 o godz. 20:02.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 05.04.2009, 10:44
OTO POTWIERDZENIE BADAŃ ZYZAKA.

Wystarczyło tylko iść do tej wioski i spytać

http://www.youtube.com/watch?v=tCP38...e=channel_page

ONI posunęli się juz za daleko

ONI faszysci stalinisci kaczysci i wszelkie męty!

DONALD TUSK - nakazuje zlikwidować YOUTUBA

DONALD TUSK - nakazuje zamknąć Gazetę Pomorską

MINISTER KUDRYCKA - nakazuje inwigilować wszystko!
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.04.2009, 11:21
Trzeba natychmiast odPOlitycznić, każdego Polaka !
Marszałek Komorowski powinieć zgłosić projekt ustawy, SLD to poprze, a swojego palucha dołoży PSL.
Trzeba równiez w trybie natychmiastowynm ogłosić casting na autora książki (ale takiej prawdziwej) o Lechu Wałęsie, która udowodni wszem i wobec jego heroizm, od poczęcia począwszy.
Wyasygnować odpowiednie środki z budżetu na zwołanie konferencji i zaproszenie sławnych ludzi, przy których Lechu mógłby się pokazać. Co zawsze dobrze jest pokazać ciemnemu ludowi, ktory jak wiadomo daje się łapać na prosty zabieg. Klepie Lecha po plecach tzn. Lechu jest ważny i się z nim liczą.
Powołać komitet budowy pomnika Wielkiego Lecha w skład, którego wchodziłby premier Tusk, Bartoszewski, Michnik, Kwaśniewski, Szymborska, Wayda, Zoll, ks. Pieronek, arc. Życiński, Gocłowski, Dziwisz itp.
Ogłosić dzień urodzin Wałęsy świętem państwowym i wolnym od pracy.
kalashnikov2
Senior Member

Stary 05.04.2009, 11:22
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Trzeba natychmiast odPOlitycznić, każdego Polaka !
Marszałek Komorowski powinieć zgłosić projekt ustawy, SLD to poprze, a swojego palucha dołoży PSL.
Trzeba równiez w trybie natychmiastowynm ogłosić casting na autora książki (ale takiej prawdziwej) o Lechu Wałęsie, która udowodni wszem i wobec jego heroizm, od poczęcia począwszy.
Wyasygnować odpowiednie środki z budżetu na zwołanie konferencji i zaproszenie sławnych ludzi, przy których Lechu mógłby się pokazać. Co zawsze dobrze jest pokazać ciemnemu ludowi, ktory jak wiadomo daje się łapać na prosty zabieg. Klepie Lecha po plecach tzn. Lechu jest ważny i się z nim liczą.
Powołać komitet budowy pomnika Wielkiego Lecha w skład, którego wchodziłby premier Tusk, Bartoszewski, Michnik, Kwaśniewski, Szymborska, Wayda, Zoll, ks. Pieronek, arc. Życiński, Gocłowski, Dziwisz itp.
Ogłosić dzień urodzin Wałęsy świętem państwowym i wolnym od pracy.
Przydałyby się jeszcze obozy reedukacyjny dla wątpiących.
sambo
dziarski chłop

Stary 05.04.2009, 11:37
kalashnikov2 napisał(a):Wyświetl post
Przydałyby się jeszcze obozy reedukacyjny dla wątpiących.
i koncentracyjny dla przypadków niepożądanych.

Przypadek niepożądany (PN) - przypadek który w ramach reedukacji nie przyswoił jedynie słusznej linii faktów.

Możłiiwa byłaby jeszcze opcja - wilczego biletu - w kierunku poza UE - najlepiej Chin albo Rosji - te kraje maja sprawdzone sposoby reedukacyjnego szkolenia person
kalashnikov2
Senior Member

Stary 05.04.2009, 12:53
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
oj tam w paru tematach kibicowskich się wypowidział

a drugie, o ile dobrze pamiętam to Sędzia też tu siedział głównie na politycznym, zresztą sam przyznał, że piłka go nie interesuje

Przyznal, że na mecze (już) nie chodzi. Mimo to w pilkarskich tematach byl dość aktywny.
wolfy
Senior Member

Stary 05.04.2009, 13:08
"Szef wszystkich szefów" ujawniony
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.04.2009, 13:12
1q2 wygląda na to że ze swoją opinią na temat pracy Zyzaka jesteś na tym forum w przygniatającej mniejszości jednego . Tym niemniej cały czas ciekaw jestem argumentów na nie.

Polecam przy tym artykuł w sobotniej Rzepie prof. Nowaka (promotora pracy) który polemizuje z artykułem na ten temat napisanym przez Lisieckiego (przy okazji dwoma zdaniami rozprawia się okrutnie z paszkwilem Czecha z GW; brawo profesor!). Naprawdę ciekawa lektura dla ludzi którzy chcą w sposób rzeczowy dyskutować na temat "odbrązawiania autorytetów".
I przy tej okazji dygresja: okazuje się że można w fajny sposób dyskutować na trudne tematy (różnić się pięknie ) jeśli tylko z obydwu stron jest dobra wola i merytoryczna wiedza. Natomiast ewidentnym czynnikiem brutalizującym dyskusję i sprowadzającym ją do poziomu szamba jest w tym wypadku GW i otoczenie premiera (to dla tych którzy mieli co do tego jakieś wątpliwości).

I w kontekście powyższego: jak pisałem już wcześniej pachnie mi to dobrze zaplanowaną prowokacją mającą na celu usunięcie Kurtyki.
1. Zyzak od kilku lat pisze książkę o Wałęsie. Wiedza na te temat jest powszechnie dostępna i wiadomo co ma się w niej znaleźć.
2. Już po złożeniu książki do druku lecz jeszcze przed jej wydaniem Lasota (o ile mi wiadomo PO) zatrudnia Zyzaka w IPN.
3. Wybucha afera po artykule Czecha w GW. Politycy PO nadają jak by mieli przygotowaną w tej sprawie ściągawkę plotąc jakieś absurdy że winnym publikacji jest IPN a w związku z tym należy zmienić ustawę usuwając prezesa.

Pytanie o co chodzi? A chodzi o to że (jak szepcą w Warszawce) IPN jest o krok od ukończenia zleconej mu przez Sejm listy TW pełniących ważne funkcje państwowe. I podobno jest tam kilka dużych niespodzianek.

1q2 czy nie masz wrażenia że Twoi próbują Cię robić w ch...a?
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 05.04.2009, 14:17
sambo napisał(a):Wyświetl post
OTO POTWIERDZENIE BADAŃ ZYZAKA.

Wystarczyło tylko iść do tej wioski i spytać

http://www.youtube.com/watch?v=tCP38...e=channel_page
dowodzi tego, że Zyzak sam z siebie tego nie wymyślił

każdy z nas czasem kłamie/dodaje/manipuluje/koloryzuje/wybiera wygodne fakty/etc...
nie da się stwierdzić, ze to co mówią jest obiektywne przedstawiony
sambo
dziarski chłop

Stary 06.04.2009, 18:43
wykształciuchowi dedykuję - aby pamiętał kiedy to zagrożenie faszyzmem istniało

http://fronda.pl/news/czytaj/platfor...to_orwell_2009
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.04.2009, 01:39
Cytat:
Zgodnie z błyskotliwą tezą Ericha Fromma (Ucieczka od wolności}, rządy totalitarne, np. Hitlera, rozkwitają wtedy, gdy ludzie są nak­łaniani do tego, by sprzedać wolność w zamian za bezpieczeństwo. 9 Gdy z wolności robi się coś, czego należy się obawiać, wtedy oddanie tej wolności wodzowi w zamian za bezpieczeństwo wydaje się być dobrym interesem. Władzę dyktatora można zmierzyć liczbą ludzi, którzy uciekają od wolności w imię tej iluzji bezpieczeństwa.Wszystkie systemy kontroli społecznej opartej na ucisku dochodzą do władzy poprzez wyalienowanie ludzi z naturalnej siły społeczności równych obywateli. Ich zwolennicy uczą się nie ufać sobie nawzajem i ślubują lojalność ideologiom, a nie ludziom. Ta taktyka „odizolować i zdobyć" była skutecznie stosowana przez chińskich komunistów wobec amerykańskich jeńców wojennych w więzieniach Korei Północ­nej podczas prób prania mózgu. Nawet w zainscenizowanym więzie­niu, które stworzyliśmy w Stanford, odpowiedzią na bunt więźniów była strategia polegająca na rozbiciu ich solidarności poprzez przyznawanie specjalnych przywilejów niektórym i odmawianie podstawowych praw pozostałym. Klasy uprzywilejowane popierają każdy system, który gwarantuje ich przywileje.
Inną drogą zdobywania dominacji przez instytucje społeczne i polityczne jest popieranie przetrwania za każdą cenę, mentalności z gatunku „ja na pierwszym miejscu". Zmuszając nas do koncentracji na naszych własnych problemach, związanych z codziennym życiem, porządek społeczny nie zostawia nam energii na troszczenie się o na­szych bliźnich. Tylko przez przyjęcie odpowiedzialności za dobrobyt i szczęście innej osoby możemy sami poczuć się bezpieczniej.
Czytając książkę trafiłem na ciekawy fragment nawiązujący do wolności ,wklejam jako ciekawostkę .
To absolutnie nie wyczerpuje kwestii .

A co do tego artykułu z frondy ,to moim zdaniem drobiazg .Nikt Gowina nie knebluje ,był jednym z pierwszych posłów którzy komentowali sytuacje w TV . Ogólnie każdy jego stosunek do IPN zna ,a jego głos nie jest ważniejszy niż przykładowo Palikota czy powiedzmy Nitras których też zapewne nie było w tej notce .
To medium fronda ,to też raczej nie profeska ,do nośnych nie mam pełnego zaufania ,więc tym bardziej podchodzę do tego z pewną rezerwą . Tak czy owak dla mnie sprawy niema .
Ostatnio edytowane przez jachting : 07.04.2009 o godz. 01:52.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.04.2009, 08:58
Owsiak broni Wałęsy a tych co atakują Lecha nazywa szmaciarzami i postuluje spalenie teczek.Najchetniej Pan Jurek Owsiak przyłożyłby z baśki tym co atakują Wałese.Hmm.... gdyby takie deklaracje składał np. Lepper to daje głowe słano by już doniesienia do prokuratury za groźby karalne.
http://www.tvn24.pl/12690,1595130,0,...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.04.2009 o godz. 09:03.
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 14.04.2009, 21:03
Skandaliczna ignorancja to chyba zbyt delikatne określenia wobec tego steku bzdur (uwag), które zamieścił w swej recenzji "Katynia" Jean-Luc Douin

"Le Monde": "Katyń" - przejmujący i bolesny film dla Wajdy

http://wyborcza.pl/1,75515,6496517,_..._film_dla.html
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.04.2009, 21:06
Czytalem dzisiaj w pociagu odpowiedz Michnika. Zgadzam sie z nim raz na sto lat, tutaj nawet mu wyszlo.
A gazete znowu mi dali za darmo, chyba juz totalnie nie schodzi gazeta. A tak przy okazji, na pierwszej stronie GW byla informacja:
"Drodzy czytelnicy, podnosimy cene gazety bo kryzys, bo reklam mniej, bo papier drogi, bo costam, bo deszcz pada". W sumie sie nie dziwie ze slowa nie bylo o spadku nakladu ale zeby tak oklamywac siebie samych? No i jeszcze to rozdawanie za darmo. Naprawde smiech
WISŁA PANY !!
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 14.04.2009, 21:10
orzeu napisał(a):Wyświetl post
No i jeszcze to rozdawanie za darmo.
No właśnie -ostatnio się zdzwiłam, gdy rozdawali za darmo GW w pociągu, ale z tegpo co piszesz to jest widocznie praktyka częstsza i pewnie element nowej strategii marketingowej

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów