|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
No wlasnie jak kapna sie ze cos bylo otwierane to moze byc z tym problem, pozatym jak cos sie zjaralo a sie zjaralo to sam chyba nic nie poradzisz...
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Laptop do internetu, najlepiej 17. Co mi polecicie ? O konkretny sklep mi chodzi. Coś taniego potrzebuję.
Nie znam się na tym w ogóle.
Ostatnio edytowane przez Kyno : 22.02.2009 o godz. 13:20.
|
|
|
|
Bene Nati
Od: 10.2007
Offline |
|
|
wyceni mi ktoś mój komputer ?
AMD SEMPRON(tm) 2200+ 1,50 GHz , 1 Gb RAM karta graficzna NVidia GeForce4 MX 440 dysk 232,8 GB coś więcej jeszcze potrzeba ? ![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Czy po gwarancyjnej wymianie płyty głównej, ma ona 2 lata gwarancji czy nie?
I jeszcze jedno. Po wymianie tej płyty, nie mam dzwięku w kompie. Gdy włączam test głośników to wszystko OK, idzie ten sygnałek, a gdy gram, albo chce posłuchać muzyki to nie ma ani śladu dźwięku. Czy może to by spowodowane brakiem jakiegoś sterownika, czy coś?
Ostatnio edytowane przez rafalek : 23.03.2009 o godz. 17:36.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Znawcy, dwa lata temu kupilem kompa, w srodku mam C2D 2,0 GHz, 2GB Ramu, grafikę Winfast GeForce 8600GT, na moją kartę znalazł się chętny, więc pasowałoby mi wsadzić do tego piecyka coś mocniejszego. Pytanie tylko CO? Na zabawę z komputerem mam do 1000zł, myślałem o Ramie i o karcie ot 9600, 9800?
Polecicie coś? Tak, żeby z niego zrobić maszynkę do grania, oraz zebym nie musiał się irytować, że coś tnie, albo wygląda tak brzydko, że aż żal ![]() ![]() ![]() Polerowanie lakieru samochodowego | Auto SPA Kraków | Auto Detailing Kraków Bo najlepsze rzeczy rodzą się z pasji! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Do tego zwykle 2x512 lub 2x1GB ram i masz maszynke do grania. http://www.komputronik.pl/Pamiec_DRA...elny,id,34952/ tu pamieci zamkniesz sie w 1000 zlotych . |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
tak tylko jak kupi tą kartę to procesor będzie ją ograniczał plus do tego monitor zapewne ? Bo pewnie miba nie masz monitora >=22" .
![]()
oderint dum metuant
JEDNA WIARA CAŁE ŻYCIE - WISŁA KRAKÓW PYCHOWICE |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a mam
LG 22' wide. Moze np teraz grafika i ram, a za pare miesiecy procesor, po prostu nie chce doprowadzic do sytuacji gdzie mam uper karte graficzna, a reszta podzespolow to waskie gardla ![]() Edit: zrozuumialem to tak, ze moge miec monitor, ktory w duzej rozdzielczosci nie wyrobi ![]() Co do mojego sprzetu: Procesor to (z menadzera urzadzen): 6420 @ 2.13GHz; 2.18GHz, 2.00GB RAM,
Ostatnio edytowane przez miba : 25.03.2009 o godz. 10:57.
![]() ![]() Polerowanie lakieru samochodowego | Auto SPA Kraków | Auto Detailing Kraków Bo najlepsze rzeczy rodzą się z pasji! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mlody Wislak co ty gadasz ze o wyswietlanie grafiki odpowiada monitor? Odswiezanie ma wplyw na jakosc grafiki? Matko...
A co do tego ze procesor bedzie ograniczal grafe to przeciez moze go podkrecic do 3 ghz i juz nie ma z tym problemu. Miba tu nie ma rozdzielczosc zadnego na to wplywu. Monitor ma ustawiona swoja rozdzielczosc maxymalna i powyzej niej juz nie wyjdziesz a to z prostego powodu - bo to jest ograniczenie sprzetowe. Jak masz taki proc to bardzo latwo go podkrecisz do 3 GHZ.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 25.03.2009 o godz. 12:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dokładnie ja mam C2D 1,6 podkręcony do 2,2 do tego 4 GB ram-u i Geforce 8800 GTS 640MB i wszystkie gry bez przycięcia na najwyższych detalach chodzą w 1600x1050 więc może nawet nie będzie musiał kręcić jak będzie miał prawie 900MB na karcie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Teraz wydasz tysiąc, za rok 500, za dwa 1000. Bez sensu. Kupuje konsole i masz wszystko w dupie.![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
ja tez kupuje nowego cos takiego
core 2 quad 2,5ghz radeon 4850hd 512mb gigabyte gigabyte E45PT - DS3R cos takiego 4 gb ramu patriot a mam do sprzedania amd athlon dual core 3800+ asus M2N4- SLI karty nie sprzedaje bo zepsuta dysku tez nie bo zostawiam 1gb ramu kingston za 300zl to
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 25.03.2009 o godz. 13:09.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
. P.S. Co tak slabo? ja mam tego samego proca i wlasnie w tym momencie hula na 2.8 GHz . |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do konsoli- przypalalem sie strasznie na PS3, ale:
Gry mam z miasteczka, do tego w takiego PESa jak ciupię to go mocno patchuję, a z grami na konsolę to ciężko i nie ma opcji, żeby mieć ot taką ligę polską, czy nawet aktualne składy, więc PS3 byłoby dla mnie jako zabawka raz na czas, stąd upadł pomysł kupienia konsoli ![]() Co do pieca, to myślę poważnie o tej GeForce with CUDA GTX 260 EVGA 896MB ![]() RAM pewnie też wrzucę, pytanie odnośnie procesora- kto tu się zna na podkręcaniu? Bo ja nigdy się w to nie bawiłem i nie chciałbym sprzętu spier...ić ![]() ![]() ![]() Polerowanie lakieru samochodowego | Auto SPA Kraków | Auto Detailing Kraków Bo najlepsze rzeczy rodzą się z pasji! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Podaj mi nazwe swojej plyty glownej najlepiej z Everesta postaram sie pomoc. Jakbys jeszcze podal wersje i nazwe Biosu to byloby rewelacyjnie . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
koyoot mi chodziło o to ,że gdyby miał monitor <22" zakup takiej karty graficznej byłby nieopłacalny bo na rozdzielczościach <1650x1050 można kupić tańszą grafe na której będzie można pograć na full detalach. O to mi chodziło z monitorem.
http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3426 ten artykuł opisuje w prosty sposób jak podkręcać procka )) sam z niego kiedyś korzystałem gdy się tego uczyłem. Jeżeli chodzi o post wislaka_95 to proponuje coś z AMD Phenom II x4 920 bądź 940. Procesor bardzo dobrze się kręci i niewiele ustępuje quadom Intela.Powód: bo tak
Ostatnio edytowane przez Mlody Wislak : 25.03.2009 o godz. 19:12.
![]()
oderint dum metuant
JEDNA WIARA CAŁE ŻYCIE - WISŁA KRAKÓW PYCHOWICE |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() A co do pamięci to chodziło mi odnośnie tekstur że przy takich rozdzielczościach większa pamięć się przydaje ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. 60 stopni w calkowitym obciazeniu na boxowym chlodzeniu to nie jest az tak kosmicznie duzo, a wiem jedno ze szykuje sie do pobicia rekordu i wbicia powyzej 3 ghz .P.S. Szykuje sie tez do zakupu takiej mniej wiecej maszynki: Intel Pentium i7 920 2,66GHz; 3x1GB RAM DDR3; GF GTX285... ciekawi mnie jak to bedzie chulac . Jak zrobie testy odpowiednie to napisze . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Procek: Intel Core 2 Duo E6420 Pamięć: 2GB DDR2 Płyta: Abit IP35-E (Intel P32+ICH9/R); BIOS: Phoenix- AwardBIOS, ver. 6.00 PG (05/24/2007) W Everest, w polu nazwa płyty gł jest "nieznane", ale za to ten CPU-Z miał tam wszystko ![]() ![]() ![]() Polerowanie lakieru samochodowego | Auto SPA Kraków | Auto Detailing Kraków Bo najlepsze rzeczy rodzą się z pasji! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Witam,prosiłbym o podanie konfiguracji kompa do około 1500 PLN. Plus minus 50-100 PLN. Obecnie pracuje już 6 rok na kompie ,który powoli odmawia posłuszeństwa.Obecnie - procek 2,4 GHZ ,512 RAM DDR,RADEON 9200. Sprzęt stary, i słabo dający sobie radę z włączonym winampem i Firefoxem naraz
Na kompie pracuje w domu, słuzy do odtwarzania multimediów , drobnych prac biurowych, rzadko gier - jedynie FM. Oczekiwałbym szybkiej i wydajnej pracy przez parę lat bez konieczności podrasowywania. Komp powinien byc bez monitora,nie musi posiadać napędu. Pozdrawiam liczę na pomoc ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.komputronik.pl/Procesory/...elny,id,61195/ http://www.komputronik.pl/Plyty_glow...elny,id,58972/ http://www.komputronik.pl/Karty_graf...elny,id,66569/ http://www.komputronik.pl/Dyski_twar...elny,id,66074/ http://www.komputronik.pl/Pamiec_DRA...elny,id,52011/ http://www.komputronik.pl/Zasilacze_...elny,id,61243/ Jesli masz zasilacz 350W to nie kupuj zasilacza. To jest taki idealny zestaw z mocnym procesorem ale niestety tylko 2GB pamieci ram za dwa lata przyda sie dolozenie kolejnych dwoch niestety... W tanszej cenie ciezko cos uzbierac takiego zebys nie musial nic wymieniac przez najblizsze lata. Dobra plyta glowna i bardzo dobry procesor duzy dysk twardy. Jedynie jezeli bedziesz chcial w przyszlosci cos zmienic to ram(na lepsze lub wieksze) i karte graficzna ale jezeli tlyko grasz w FM`a to po co... calosc wyszla dokladnie 1969 zl niestety bez obudowy, bez napedu ale jak mowie w tej chwili ciezko o cos lepszego w nizszej cenie niestety... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Dzięki Panowie,właśnie się tam rozejrzałem i skorzystam z Waszych rad. Pozdrawiam
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kurcze, piecyk mi sie po testach wg tej pare postow wczesniej podanej stronki o podkrecaniu strasznie grzeje- 66'C mam ZE ZDJETA OBUDOWĄ :O
![]() ![]() Polerowanie lakieru samochodowego | Auto SPA Kraków | Auto Detailing Kraków Bo najlepsze rzeczy rodzą się z pasji! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
a Sirius to czasem nie upadł? Dobrze że udało mi się zwrócić komputer przed ich upadkiem. Dostałem uszkodzoną płytę główną i kartę graficzną.
![]()
PdG.
TYLKO WISŁA! |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
Czy rozkrecajac laptopa w celu przeczyszczenia wylotow traci sie gwarancje ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale w spoczynku czy w stresie? I jeszcze jedno. Niestety jest to typowy objaw tych wlasnie procesorow po zbyt mocnym OC. Dopiero niedawno sie dowiedzialem o tym ze te procki sie mocno grzeja po OC. Rozwiazanie to kupno Wiatraczka pokroju Scythe Mugen...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|