The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.02.2009, 20:47
No wlasnie jak kapna sie ze cos bylo otwierane to moze byc z tym problem, pozatym jak cos sie zjaralo a sie zjaralo to sam chyba nic nie poradzisz...
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 17.02.2009, 00:02
mic napisał(a):Wyświetl post
Mozecie polecic jakas stacje dokujaca HDD do laptopa ? Mam dysk 500GB ze starego kompa stacjonarnego, a na laptopie mi sie juz miejsce konczy
..........
Odpowiedz cytując
Kyno
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.02.2009, 13:16
Laptop do internetu, najlepiej 17. Co mi polecicie ? O konkretny sklep mi chodzi. Coś taniego potrzebuję.

Nie znam się na tym w ogóle.
Ostatnio edytowane przez Kyno : 22.02.2009 o godz. 13:20.
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 23.02.2009, 14:46
wyceni mi ktoś mój komputer ?

AMD SEMPRON(tm) 2200+
1,50 GHz , 1 Gb RAM
karta graficzna NVidia GeForce4 MX 440
dysk 232,8 GB

coś więcej jeszcze potrzeba ?
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.03.2009, 16:42
Czy po gwarancyjnej wymianie płyty głównej, ma ona 2 lata gwarancji czy nie?

I jeszcze jedno. Po wymianie tej płyty, nie mam dzwięku w kompie. Gdy włączam test głośników to wszystko OK, idzie ten sygnałek, a gdy gram, albo chce posłuchać muzyki to nie ma ani śladu dźwięku. Czy może to by spowodowane brakiem jakiegoś sterownika, czy coś?
Ostatnio edytowane przez rafalek : 23.03.2009 o godz. 17:36.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.03.2009, 19:50
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Czy po gwarancyjnej wymianie płyty głównej, ma ona 2 lata gwarancji czy nie?

I jeszcze jedno. Po wymianie tej płyty, nie mam dzwięku w kompie. Gdy włączam test głośników to wszystko OK, idzie ten sygnałek, a gdy gram, albo chce posłuchać muzyki to nie ma ani śladu dźwięku. Czy może to by spowodowane brakiem jakiegoś sterownika, czy coś?
Hmmm z tego co ja wiem, to po wymianie plyty glownej na nowa gwarancja jest automatycznie przedluzana o jeden rok, ale pewnosci 100% nie mam(w zaleznosci to jest oczywiscie od producenta). A brak dziweku to jaki masz system windows i sprawdz czy ci czegos nie brakuje w sterach.
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Stary 24.03.2009, 15:51
Znawcy, dwa lata temu kupilem kompa, w srodku mam C2D 2,0 GHz, 2GB Ramu, grafikę Winfast GeForce 8600GT, na moją kartę znalazł się chętny, więc pasowałoby mi wsadzić do tego piecyka coś mocniejszego. Pytanie tylko CO? Na zabawę z komputerem mam do 1000zł, myślałem o Ramie i o karcie ot 9600, 9800?
Polecicie coś?
Tak, żeby z niego zrobić maszynkę do grania, oraz zebym nie musiał się irytować, że coś tnie, albo wygląda tak brzydko, że aż żal
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 24.03.2009, 16:13
miba napisał(a):Wyświetl post
Znawcy, dwa lata temu kupilem kompa, w srodku mam C2D 2,0 GHz, 2GB Ramu, grafikę Winfast GeForce 8600GT, na moją kartę znalazł się chętny, więc pasowałoby mi wsadzić do tego piecyka coś mocniejszego. Pytanie tylko CO? Na zabawę z komputerem mam do 1000zł, myślałem o Ramie i o karcie ot 9600, 9800?
Polecicie coś?
Tak, żeby z niego zrobić maszynkę do grania, oraz zebym nie musiał się irytować, że coś tnie, albo wygląda tak brzydko, że aż żal
http://www.komputronik.pl/Karty_graf...elny,id,56727/

Do tego zwykle 2x512 lub 2x1GB ram i masz maszynke do grania.

http://www.komputronik.pl/Pamiec_DRA...elny,id,34952/ tu pamieci zamkniesz sie w 1000 zlotych.
Odpowiedz cytując
Mlody Wislak
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.03.2009, 17:03
tak tylko jak kupi tą kartę to procesor będzie ją ograniczał plus do tego monitor zapewne ? Bo pewnie miba nie masz monitora >=22" .
oderint dum metuant

JEDNA WIARA CAŁE ŻYCIE - WISŁA KRAKÓW PYCHOWICE
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Stary 25.03.2009, 10:40
a mam LG 22' wide. Moze np teraz grafika i ram, a za pare miesiecy procesor, po prostu nie chce doprowadzic do sytuacji gdzie mam uper karte graficzna, a reszta podzespolow to waskie gardla

Edit: zrozuumialem to tak, ze moge miec monitor, ktory w duzej rozdzielczosci nie wyrobi
Co do mojego sprzetu:
Procesor to (z menadzera urzadzen): 6420 @ 2.13GHz; 2.18GHz, 2.00GB RAM,
Ostatnio edytowane przez miba : 25.03.2009 o godz. 10:57.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 25.03.2009, 10:44
Mlody Wislak co ty gadasz ze o wyswietlanie grafiki odpowiada monitor? Odswiezanie ma wplyw na jakosc grafiki? Matko...

A co do tego ze procesor bedzie ograniczal grafe to przeciez moze go podkrecic do 3 ghz i juz nie ma z tym problemu.

Miba tu nie ma rozdzielczosc zadnego na to wplywu. Monitor ma ustawiona swoja rozdzielczosc maxymalna i powyzej niej juz nie wyjdziesz a to z prostego powodu - bo to jest ograniczenie sprzetowe.
Jak masz taki proc to bardzo latwo go podkrecisz do 3 GHZ.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 25.03.2009 o godz. 12:03.
Odpowiedz cytując
spinnaker
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.03.2009, 12:07
Dokładnie ja mam C2D 1,6 podkręcony do 2,2 do tego 4 GB ram-u i Geforce 8800 GTS 640MB i wszystkie gry bez przycięcia na najwyższych detalach chodzą w 1600x1050 więc może nawet nie będzie musiał kręcić jak będzie miał prawie 900MB na karcie.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 25.03.2009, 12:31
Polecicie coś?
Wez tysiac i idz do sklepu i kup konsole. Teraz wydasz tysiąc, za rok 500, za dwa 1000. Bez sensu. Kupuje konsole i masz wszystko w dupie.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
wislak_95
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 25.03.2009, 12:38
ja tez kupuje nowego cos takiego
core 2 quad 2,5ghz
radeon 4850hd 512mb gigabyte
gigabyte E45PT - DS3R cos takiego
4 gb ramu patriot

a mam do sprzedania
amd athlon dual core 3800+
asus M2N4- SLI
karty nie sprzedaje bo zepsuta
dysku tez nie bo zostawiam
1gb ramu kingston za 300zl to
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 25.03.2009 o godz. 13:09.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 25.03.2009, 16:58
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Wez tysiac i idz do sklepu i kup konsole. Teraz wydasz tysiąc, za rok 500, za dwa 1000. Bez sensu. Kupuje konsole i masz wszystko w dupie.
Ekhem. Szczerze? Wolalbym wydac teraz 1000 zlotych niz 1600-2000 za rok lub dwa gdy wyjdzie X720... Do tego ceny gier na konsole...
wislak_95 napisał(a):Wyświetl post
ja tez kupuje nowego cos takiego
core 2 quad 2,5ghz
radeon 4850hd 512mb gigabyte
gigabyte E45PT - DS3R cos takiego
4 gb ramu patriot

a mam do sprzedania
amd athlon dual core 3800+
asus M2N4- SLI
karty nie sprzedaje bo zepsuta
dysku tez nie bo zostawiam
1gb ramu kingston za 300zl to
Ogolnie to nie wiem po co ci Quad... Jak nie masz kasy na i7 to nie kupuj quada od Intela. Kup procesor dwurdzeniowy podkrec go na 3ghz(conajmniej) i masz spokoj
spinnaker napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie ja mam C2D 1,6 podkręcony do 2,2 do tego 4 GB ram-u i Geforce 8800 GTS 640MB i wszystkie gry bez przycięcia na najwyższych detalach chodzą w 1600x1050 więc może nawet nie będzie musiał kręcić jak będzie miał prawie 900MB na karcie.
Tu nawet nie o ilosc pamieci chodzi, a o architekture karty, sterowniki oraz sam fakt ze NVidia wspolpracuje z producentami gier komputerowych. Dzieki temu karty te dzialaja szybciej niz radeona ale tylko w grach bo w pozostalych zadaniach.. coz tu juz musza uznac wyzszosc ATI. P.S. Co tak slabo? ja mam tego samego proca i wlasnie w tym momencie hula na 2.8 GHz.
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Stary 25.03.2009, 17:11
Co do konsoli- przypalalem sie strasznie na PS3, ale:

Gry mam z miasteczka, do tego w takiego PESa jak ciupię to go mocno patchuję, a z grami na konsolę to ciężko i nie ma opcji, żeby mieć ot taką ligę polską, czy nawet aktualne składy, więc PS3 byłoby dla mnie jako zabawka raz na czas, stąd upadł pomysł kupienia konsoli

Co do pieca, to myślę poważnie o tej GeForce with CUDA GTX 260 EVGA 896MB
RAM pewnie też wrzucę, pytanie odnośnie procesora- kto tu się zna na podkręcaniu? Bo ja nigdy się w to nie bawiłem i nie chciałbym sprzętu spier...ić
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 25.03.2009, 17:27
Co do konsoli- przypalalem sie strasznie na PS3, ale:

Gry mam z miasteczka, do tego w takiego PESa jak ciupię to go mocno patchuję, a z grami na konsolę to ciężko i nie ma opcji, żeby mieć ot taką ligę polską, czy nawet aktualne składy, więc PS3 byłoby dla mnie jako zabawka raz na czas, stąd upadł pomysł kupienia konsoli

Co do pieca, to myślę poważnie o tej GeForce with CUDA GTX 260 EVGA 896MB
RAM pewnie też wrzucę, pytanie odnośnie procesora- kto tu się zna na podkręcaniu? Bo ja nigdy się w to nie bawiłem i nie chciałbym sprzętu spier...ić
Jak juz wyzej pisalem odnosnie podkrecania. Podaj mi nazwe swojej plyty glownej najlepiej z Everesta postaram sie pomoc. Jakbys jeszcze podal wersje i nazwe Biosu to byloby rewelacyjnie.
Odpowiedz cytując
Mlody Wislak
Senior Member

Stary 25.03.2009, 19:08
koyoot mi chodziło o to ,że gdyby miał monitor <22" zakup takiej karty graficznej byłby nieopłacalny bo na rozdzielczościach <1650x1050 można kupić tańszą grafe na której będzie można pograć na full detalach. O to mi chodziło z monitorem.

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3426 ten artykuł opisuje w prosty sposób jak podkręcać procka ))
sam z niego kiedyś korzystałem gdy się tego uczyłem.

Jeżeli chodzi o post wislaka_95 to proponuje coś z AMD Phenom II x4 920 bądź 940. Procesor bardzo dobrze się kręci i niewiele ustępuje quadom Intela.
Powód: bo tak
Ostatnio edytowane przez Mlody Wislak : 25.03.2009 o godz. 19:12.
oderint dum metuant

JEDNA WIARA CAŁE ŻYCIE - WISŁA KRAKÓW PYCHOWICE
Odpowiedz cytując
spinnaker
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.03.2009, 00:59
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Tu nawet nie o ilosc pamieci chodzi, a o architekture karty, sterowniki oraz sam fakt ze NVidia wspolpracuje z producentami gier komputerowych. Dzieki temu karty te dzialaja szybciej niz radeona ale tylko w grach bo w pozostalych zadaniach.. coz tu juz musza uznac wyzszosc ATI. P.S. Co tak slabo? ja mam tego samego proca i wlasnie w tym momencie hula na 2.8 GHz.
No bo stwierdziłem że co go będę żyłował zawsze to na żywotność wpływa a jak na razie najbardziej wymagające gry mi hulają na full to wystarczy
A co do pamięci to chodziło mi odnośnie tekstur że przy takich rozdzielczościach większa pamięć się przydaje
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 26.03.2009, 02:56
Ekhem. Szczerze? Wolalbym wydac teraz 1000 zlotych niz 1600-2000 za rok lub dwa gdy wyjdzie X720... Do tego ceny gier na konsole...
Ja powiem tak nowa konsola wyskoczy najwczesniej w 2011. Ceny gier są wysokie, lecz allegro ratuje sytuacje, ja np za każdą grę w jaką grałem płaciłem maksymalnie 20 zł oprócz Fify która użytkuje około roku co kosztuje 70 zł z ceny zakupu. Do tego na niektórych zarabiałem. Odsprzedając drożej niż kupiłem. Lecz argument gry w PES jest jednak na dzien dzisiejszy nie do przeskoczenia no chyba że zmienisz na Fifę
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 26.03.2009, 10:48
spinnaker napisał(a):Wyświetl post
No bo stwierdziłem że co go będę żyłował zawsze to na żywotność wpływa a jak na razie najbardziej wymagające gry mi hulają na full to wystarczy
A co do pamięci to chodziło mi odnośnie tekstur że przy takich rozdzielczościach większa pamięć się przydaje
Ostatni procesor Sempron mi dwa lata chodzil podkrecony z 1,6 na 1,9 GHz i dalej chodzi u kumpla ten PDC juz ponad rok chodzi i nic mu nie jest. 60 stopni w calkowitym obciazeniu na boxowym chlodzeniu to nie jest az tak kosmicznie duzo, a wiem jedno ze szykuje sie do pobicia rekordu i wbicia powyzej 3 ghz.

P.S. Szykuje sie tez do zakupu takiej mniej wiecej maszynki: Intel Pentium i7 920 2,66GHz; 3x1GB RAM DDR3; GF GTX285... ciekawi mnie jak to bedzie chulac. Jak zrobie testy odpowiednie to napisze.
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Stary 26.03.2009, 22:15
Jak juz wyzej pisalem odnosnie podkrecania. Podaj mi nazwe swojej plyty glownej najlepiej z Everesta postaram sie pomoc. Jakbys jeszcze podal wersje i nazwe Biosu to byloby rewelacyjnie.
Co do mojego piecyka (za CPU-Z):
Procek: Intel Core 2 Duo E6420
Pamięć: 2GB DDR2
Płyta: Abit IP35-E (Intel P32+ICH9/R); BIOS: Phoenix- AwardBIOS, ver. 6.00 PG (05/24/2007)
W Everest, w polu nazwa płyty gł jest "nieznane", ale za to ten CPU-Z miał tam wszystko
Odpowiedz cytując
slaskWKSslask
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 27.03.2009, 15:55
Witam,prosiłbym o podanie konfiguracji kompa do około 1500 PLN. Plus minus 50-100 PLN. Obecnie pracuje już 6 rok na kompie ,który powoli odmawia posłuszeństwa.Obecnie - procek 2,4 GHZ ,512 RAM DDR,RADEON 9200. Sprzęt stary, i słabo dający sobie radę z włączonym winampem i Firefoxem naraz
Na kompie pracuje w domu, słuzy do odtwarzania multimediów , drobnych prac biurowych, rzadko gier - jedynie FM. Oczekiwałbym szybkiej i wydajnej pracy przez parę lat bez konieczności podrasowywania. Komp powinien byc bez monitora,nie musi posiadać napędu. Pozdrawiam liczę na pomoc
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 27.03.2009, 16:34
slaskWKSslask napisał(a):Wyświetl post
Witam,prosiłbym o podanie konfiguracji kompa do około 1500 PLN. Plus minus 50-100 PLN. Obecnie pracuje już 6 rok na kompie ,który powoli odmawia posłuszeństwa.Obecnie - procek 2,4 GHZ ,512 RAM DDR,RADEON 9200. Sprzęt stary, i słabo dający sobie radę z włączonym winampem i Firefoxem naraz
Na kompie pracuje w domu, słuzy do odtwarzania multimediów , drobnych prac biurowych, rzadko gier - jedynie FM. Oczekiwałbym szybkiej i wydajnej pracy przez parę lat bez konieczności podrasowywania. Komp powinien byc bez monitora,nie musi posiadać napędu. Pozdrawiam liczę na pomoc
hmmm mimo ze nie jestem zwolennikiem tego typu konfiguracji forsowalbym tutaj jako ze grasz tlyko w FM`a, sprzet z duzym dyskiem iloscia ramu i w miare szybkim quadem.

http://www.komputronik.pl/Procesory/...elny,id,61195/
http://www.komputronik.pl/Plyty_glow...elny,id,58972/
http://www.komputronik.pl/Karty_graf...elny,id,66569/
http://www.komputronik.pl/Dyski_twar...elny,id,66074/
http://www.komputronik.pl/Pamiec_DRA...elny,id,52011/
http://www.komputronik.pl/Zasilacze_...elny,id,61243/

Jesli masz zasilacz 350W to nie kupuj zasilacza. To jest taki idealny zestaw z mocnym procesorem ale niestety tylko 2GB pamieci ram za dwa lata przyda sie dolozenie kolejnych dwoch niestety... W tanszej cenie ciezko cos uzbierac takiego zebys nie musial nic wymieniac przez najblizsze lata. Dobra plyta glowna i bardzo dobry procesor duzy dysk twardy. Jedynie jezeli bedziesz chcial w przyszlosci cos zmienic to ram(na lepsze lub wieksze) i karte graficzna ale jezeli tlyko grasz w FM`a to po co...
calosc wyszla dokladnie 1969 zl niestety bez obudowy, bez napedu ale jak mowie w tej chwili ciezko o cos lepszego w nizszej cenie niestety...
Odpowiedz cytując
wislak_92
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 27.03.2009, 16:44
slaskWKSslask napisał(a):Wyświetl post
Zestaw Koyoota jak zawsze super, jakbyś się zdecydował to popatrz do sklepów: Apollo, Proline, Sirius, Bitcomputer - powinno wyjść taniej.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
slaskWKSslask
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 27.03.2009, 17:10
Dzięki Panowie,właśnie się tam rozejrzałem i skorzystam z Waszych rad. Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Stary 29.03.2009, 13:22
Kurcze, piecyk mi sie po testach wg tej pare postow wczesniej podanej stronki o podkrecaniu strasznie grzeje- 66'C mam ZE ZDJETA OBUDOWĄ :O
Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 10.04.2009, 10:27
wislak_92 napisał(a):Wyświetl post
Zestaw Koyoota jak zawsze super, jakbyś się zdecydował to popatrz do sklepów: Apollo, Proline, Sirius, Bitcomputer - powinno wyjść taniej.
a Sirius to czasem nie upadł? Dobrze że udało mi się zwrócić komputer przed ich upadkiem. Dostałem uszkodzoną płytę główną i kartę graficzną.
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 11.04.2009, 13:31
Czy rozkrecajac laptopa w celu przeczyszczenia wylotow traci sie gwarancje ?
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 12.04.2009, 09:20
Kurcze, piecyk mi sie po testach wg tej pare postow wczesniej podanej stronki o podkrecaniu strasznie grzeje- 66'C mam ZE ZDJETA OBUDOWĄ :O
Ale w spoczynku czy w stresie? I jeszcze jedno. Niestety jest to typowy objaw tych wlasnie procesorow po zbyt mocnym OC. Dopiero niedawno sie dowiedzialem o tym ze te procki sie mocno grzeja po OC. Rozwiazanie to kupno Wiatraczka pokroju Scythe Mugen...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów