The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.03.2009, 13:14
Boba_Fett napisał(a):Wyświetl post
Szanowny kolego Pablo, gdzie ja napisałem o kibicach-troglodytach? Nigdzie. To po to Pański post? Aby napawać się swym głosem? Niepotrzebnie...

Akcje dobroczynne? Świetnie. Tylko po co się z tym teraz obnosicie? Robicie to dla rozgłosu czy aby komuś pomóc? Jeżeli dla rozgłosu, to...jeżeli nie, to (jedno z Waszych ulubionych zdań-wytrychów) "KTO MA WIEDZIEĆ, TEN WIE!" Dobroczynność lubi ciszę, wrzawę zaś lubi tylko hucpa.

na Pańskim miejscu, bardzo ostrożnie bym używał określeń "kibic/sympatyk". Ostrożnie z przypinaniem "łatek", bo można się mocno naciąć

btw.Aby nie zaśmiecać topiku (a można bardziej?), proszę o ewentualne uwagi szanownego kolegi na priv. Nie zamieniajmy forum w czat
.Po prostu irytuje mnie to najeżdzanie na SKWK.
Jeszcze raz podkreślam, nie należę jeszcze do stowarzysznia, ale w****ia mnie to, że jedziecie po ludziach, którzy zwyczajnie na to nie zasługują.

Mozesz mi powiedzieć drogi Boba, co Ty zrobiłeś dla Wisły?

Odpowiedz mi tylko na te ostatnie zdanie.Dyskutować na privie nie zamierzam, bo mi się nie chce.Na tym forum jestem raz na ruski rok.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 28.03.2009, 13:19
L-R napisał(a):Wyświetl post
lucekj, widzę że posiadasz niebywałą wiedzę z tematów socjologii, kultury czy historii, że wiesz jak kreują się legendy, cieszę się że tak kompetentne osoby zaglądają na to forum.

problem w tym, że legendarność to nie jest decyzja jednej czy kilku osób. Legendy powstaną np. poprzez opowiadanie z ust do ust przez kolejne pokolenia historii o takich meczach jak np. z Saragossą,
Ludzie RĘCE OPADAJĄ czytając WASZE posty.

Gdzie ja bluzgam?
Gdzie ja decyduje?

Ok LEGENDA. przekazywanie z ust do ust.

NAJWIĘKSZE SUKCESY BYLY W CZASACH KIEDY FRANek leczyl kontuzje czy tam byl odsuniety od skaldu.

PYTAM SIE GDZIE BYL Franek w czemu z PARMA, SCHALKE Czy w Rzymie GDZIE

Juz wole opowiadac jaka legenda byl Zurawski (mimo poznanskiego wychowania)....

Nie ujmuje mu zasług dla naszej druzyny!

Nastrzelal druzo bramek, wykazal sie!

Ale nie przejde obojętnie obok kogos kto mysli ze to LEGENDA!

Serce boli jak ktos takie bzdury opowiada opamietajcie sie!

Jak tak sie czepiacie tych wspanailych meczow, to sie pytam gdzie byl Franek jak Wisla grala z PARMA SCHALKE czy LAZIO, GDZIe?

teraz sobie przypomnijcie jego LEGENDARNY występ przeciwo PAO!

piłkarsko sie wykazal, nie przecze....

Dla Was moze byc legenda nawet Tomek Dawidowski...ale Frankowski dla mnie nigdy nei bedzie!

WISŁA- to nie TYLKO kibice, ale w duzej czescie tak! GDYBY nie MY (min, JA) to nie byłoby tego klubu, patrz Wronki Grodzisk..
tzn Wronki przeniesli do Poznania,a le mniejsza o to.
Klub bez kibiców nie będzie nigdy WIELKIM KLUBEM!

dyskuja z Wami jest bezowocna i nie ma sensu, juz nie pisze, chyba ze ktos wyjątkowo prymitywnie mnei obrazi

pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez lucekj : 28.03.2009 o godz. 13:42.
Boba_Fett
Junior Member

Od: 07.2003

Stary 28.03.2009, 13:26
Rozumiem, ze szanowny kolega Pablo pragnie mnie naciągnąć na wspomnienia kombatanckie? Napisałbym Panu na priv, gdyby była taka możliwość. Czy "84" to Pański rok urodzenia? Jeżeli tak, to uprzejmie informuję, że kiedy jeździłem na wiślackie drugoligowe wyjazdy, Pan wchodził wyprostowany pod stół, ciągnął koty za ogony, na księdza wołał "zorro", na chleb "bep", a na muchy "tapty".

Mam nadzieje, że spotykaliśmy się ostatnio na meczu w Barcelonie, Nancy lub tez szliśmy obok siebie przez Seven Sisters w drodze na White Hart Line...

co ja zrobiłem dla Wisły? Jestem jej wierny od 37 lat, kiedy tylko zacząłem "czaić bazę" i nikt nie będzie mi mówił, kto jest kibicem, a kto sympatykiem. Pozdrawiam zresztą serdecznie wszystkich - kibiców, sympatyków, pikników, ultrasów (poza "kibolstwem", bo tym się od 15 lat brzydzę)
lucekj
Banita

Stary 28.03.2009, 13:33
BOBA_FETTCIE

Jak mozna nazywać ludzi, ktorzy pisza:

"GDZIE BYŁABY WISŁA gdzyby nie FRANEK"

albo

"Cieszyłem się bardziej po strzeleniu bramki przez Franka niż ze zwycięstwa Wisły, przychodziłem na stadion tylko dla niego"--taka opinię widziałem tutaj dwa dni temu

ja takich ludzi nazywam elegnacko i z pełną kulturą, ludzie tacy zasługują na miano: PAROBKÓW FRANKA i Ty Panie BOBBIE chyba do takich sie zaliczasz skoro tak uparczywie bronisz jego historii.

Gdzie byłaby Wisła gdyby nie franek
Może bardziej w tyle, może zdecydowanie dalej, tego nikt nie wie, jedo jest pewne:

jak Franka nie było to WISŁA BYŁA zdecydowanie DALEJ!Przykład? prosze bardzo: Kuźba i lata 2002/2003.
Żeby nie było, nie jesten fanem Kuźby.
Powód: jak zwykle literówki
Ostatnio edytowane przez lucekj : 28.03.2009 o godz. 14:18.
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.03.2009, 13:36
Lucekj...ja nie uważam Franka za Legendę, ale też można tak zapytać o mecz z Saragossą...gdzie był Żuraw...Franek nam załatwił awans w tamtym meczu strzelając dwa gole! A skąd wiesz, czy gdyby zamiast Kuźby grał Franek, to nie doszlibyśmy do Półfinału PUEFA...nie grał, bo był kontuzjowany, więc nie moża oceniać, że dzięki Kuźbie zaszliśmy tak daleko..
Косово је СРБИЈА!!
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 28.03.2009, 13:49
Każdy ma rację, ale czas zamknąć temat, bo formuła dawno się wyczerpała. Piszę na gg z ludzmi z całej polski i zawsze rozmowy zaczynają się od tematu Franka i "bo na waszym forum piszą".

Zaczęło się wzajemne kopanie i wojny podjazdowe. Wszystko zostało już powiedziane i każdy pozostanie przy swoich racjach, a przynajmniej jest szansa że unikniemy całkowitego podziału.

Wnioskuję o game over.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.03.2009, 13:50
żyjąca legenda to min Kaziu, a napewno nie on o kim mowa w temacie
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.03.2009, 13:51
takie wypowiedzi jak Pana lucekj zwyczajnie zaśmiecają temat :]
tyle....
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

lucekj
Banita

Stary 28.03.2009, 13:54
miałem nie pisać, ale

również podzielam zdanie poprzedników, temat do zamknięcia, tylko nerwy można stracić.

nic to nie da i tak nikt nikogo nie przekona...

każdy ma swoje zdanie i tyle.

Pozdrawiam i pamiętajcie, że jesteśmy kibicami WISŁY.
mlody16ns
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 28.03.2009, 13:57
jesteśmy kibicami Wisły ale również pamiętamy zasługi Franka. tyle
Wisła Kraków- Real Saragossa
mecz historia!! TS Wisła Kraków 1906
Kubi
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 28.03.2009, 14:06
Twoje 3 grosze pomogły. Mozesz byc zadowolony
Wiem, że sie nie zmienie - sumienie mam czyste
Nowa Huta - w tej dzielnicy zawsze wierzyć bedę w Wisłe!

glob
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 28.03.2009, 15:40
Uff przeczytałem wszystko....
Nasuwają się 2 wnioski z tej dyskusji

1 Opcja "antyFranek" - kto nie z nami ten nie jest kibicem Wisły Kraków a co najwyżej sympatykiem - "Wisła to My"
2 Opcja "Franek" - nie jesteście ( SKWK i ich sympatycy) głosem wszystkich kibiców

Brakuje tej 3 - ch.j z tym wszystkim .... Jazda jazda jazda Biała Gwiazda...

Kopacze przychodzą i odchodzą a MY WSZYSCY tu zostaniemy na dobre i na złe. Pozdrawiam opcję 1 i 2 , mam swoje zdanie w temacie ale jest prywatne i nie będę prezentował. Dla mnie liczy się Wisła i roztrząsanie tego tematu po tylu latach to jakieś trochę dziwne no ale pokazuje jaki jest rozdźwięk wśród Wiślackiej Braci
cortezz
Banita

Od: 10.2003

Stary 28.03.2009, 15:50
lucekj napisał(a):Wyświetl post
miałem nie pisać, ale

również podzielam zdanie poprzedników, temat do zamknięcia, tylko nerwy można stracić.

nic to nie da i tak nikt nikogo nie przekona...

każdy ma swoje zdanie i tyle.

Pozdrawiam i pamiętajcie, że jesteśmy kibicami WISŁY.
Nie wszyscy sa kibicami Wisly niektorzy sa tylko sympatykami, inni parobkami Franka, a jeszcze inni parobkami osob decyzyjnych z SKWK, Czlowieku tak mozna bez konca!!! Mialem juz nie pisac w tym temacie, ale nie wytrzymalem. Sami zaczeliscie te klótnie tak jak juz ktos napisal wczesniej. Po kiego ch... wywieszaliscie szmate z Judaszem i po kiego bylo to oświadczenie. Wrzuciliscie nas wszystkich kibicow Wisly i nie wazne czy piknika czy ultrasa czy zwyklego sympatyka do jednego wora! Sam teraz sie rzucasz ze ktos bedzie klaskal i krzyczal Franek Franek na stadionie bo sie boisz ze ktos kto bedzie ogladal mecz w TV pomysli ze Ty tez klaszcesz a wy co zrobiliscie nie pytajac nikogo o zdanie? Ciagle zadajesz pytanie co ktos tam zrobil dla Wisly, a ja to odwroce i powiedz co Ty zrobiles bardzo mnie to ciekwi!!!!!!!
Powód: a bo sie uznioslem :)
Ostatnio edytowane przez cortezz : 28.03.2009 o godz. 15:56.
lucekj
Banita

Stary 28.03.2009, 18:49
cortezz napisał(a):Wyświetl post
Nie wszyscy sa kibicami Wisly niektorzy sa tylko sympatykami, inni parobkami Franka, a jeszcze inni parobkami osob decyzyjnych z SKWK, Czlowieku tak mozna bez konca!!! Mialem juz nie pisac w tym temacie, ale nie wytrzymalem. Sami zaczeliscie te klótnie tak jak juz ktos napisal wczesniej. Po kiego ch... wywieszaliscie szmate z Judaszem i po kiego bylo to oświadczenie. Wrzuciliscie nas wszystkich kibicow Wisly i nie wazne czy piknika czy ultrasa czy zwyklego sympatyka do jednego wora! Sam teraz sie rzucasz ze ktos bedzie klaskal i krzyczal Franek Franek na stadionie bo sie boisz ze ktos kto bedzie ogladal mecz w TV pomysli ze Ty tez klaszcesz a wy co zrobiliscie nie pytajac nikogo o zdanie? Ciagle zadajesz pytanie co ktos tam zrobil dla Wisly, a ja to odwroce i powiedz co Ty zrobiles bardzo mnie to ciekwi!!!!!!!
Człowieku, nie wiem skąd masz takie informacje, ale ja nie jestem sympatykiem ani wrogiem SKWK.

Nie wiem co Ty mi przypisujesz, ale skoro już to zrobiłeś to należy stwierdzić, iz jesteś ciężko chory.

Z wywieszeniem transparentu o Franku miałem tyle wspólnego co z kibicowaniem icką, więc doinformuj się lepiej na raz następny zanim zaczniesz pisać bzdury, kompletnie nie trzymające się rzeczywistości.

btw.
Zacytuj gdzie pisałem "co Ty zrobiłeś dla Wisły"
Powód: nie do wiary
Ostatnio edytowane przez lucekj : 28.03.2009 o godz. 18:57.
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 28.03.2009, 19:15
Przyznam, że czyta się to wszystko jak scenariusz niezłej tragikomedii. ..Kibice , sympatycy , fachowcy od legend , itd.... wierni i wierniejsi.
Panowie , poziom dyskusji (niby o Franku) zaczyna przeczyć teorii ewolucji .
I może by zmienić temat na : "Fakty i mity o wzajemnym szanowaniu się przez kibiców Wielkiego Klubu "
Zamiast rzeczowej polemiki festiwal obelg i pożywka dla Fuck-tu. Wnosi to coś tak,pogardę, agresję i podziały.
W temacie pisze ok. setki osób , na mecz przyjdzie 12 tys. , ale temat "poszedł w Polskę" .Trzeba z tego wybrnąć . Na pewno wymyślicie coś MĄDREGO , wierzę w Was.

Ps. Czy zaistniała sytuacja kogoś czegoś nauczy dowiemy się w Wielką Sobotę na meczu z Jagą .
Jak na razie nie wyczytałem tu jakiejś sensownej recepty.
Robert_wislak
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.03.2009, 20:00
Macie tu krytykanci. Chyba coś o was

http://www.weszlo.com/news/2685

Wisła
Bati_NS_TSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.03.2009, 20:05
bo weszło jest wyrocznią...

E: jakby napisali że podział wśród nas jest chory to bym sie zgodził że mają racje;
A tak nie mają racji
Ostatnio edytowane przez Bati_NS_TSW : 28.03.2009 o godz. 20:45.
Urodzony sam przeciw wielu, wytrwale dążę do celu.
!!TYLKO WISŁA!!
Norek28
Member

Od: 11.2008

Stary 28.03.2009, 20:36
Ale tu ma rację...
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.03.2009, 20:39
Dla mnie nie ma racji, i dla wielu innych osób też nie.
Dla Ciebie tak, i dla wielu innych też.
Także trzymajmy się tego że każdy ma swoje zdanie na temat Frankowskiego.

PS. A promowanie strony która miesza Wisłę z gównem między innymi zarzucając jej jakąś korupcję nie jest chyba najlepszym pomysłem.
To tak na przyszłość jakby komuś znów przyszło do głowy promowanie najbardziej prowokującej i fałszywej strony ze wszystkich.
Ostatnio edytowane przez element : 28.03.2009 o godz. 20:45.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.03.2009, 20:53
Prawda jest jedna - Frankowski to jeden z najlepszych piłkarzy Wisły ostatnich lat. Można śmiało powiedzieć, że jego gra w decydującym stopniu przyczyniła się do tych Mistrzostw Polski, które mamy. A to co wygadują tutaj ludzie, którzy śmią się uznawać za Bogów i stwierdzają - jesteś kibicem Wisły, to nie lubisz Frankowskiego. Dla mnie to jakaś totalna pomhylka, żeby nazywać Frankowskiego Judaszem. Jest to po prostu chamstwo ze strony kibiców i tyle.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.03.2009, 20:56
przychylam się do matthewG. dodam tylko, że kibice mieli prawo pod wpływem emocji nazywać Franka tak jak nazywali,.... ale nie ma co rozkopywać teraz tej sprawy. Franek git
Powód: .
Ostatnio edytowane przez jurukuru : 28.03.2009 o godz. 20:57.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

palikot
Senior Member

Stary 28.03.2009, 21:51
matthewG napisał(a):Wyświetl post
jesteś kibicem Wisły, to nie lubisz Frankowskiego. .
I na odwrót, kto nie lubi Frankowskiego nie jest kibicem... moze by tak zastanowić się czasem co piszecie, bo poziom niektorych komentarzy to wczesne gimnazjum. Od kiedy to Frankowski i stosunek do niego jest wyznacznikiem Wiślackości?Z tego co wiem, Wisła to my, a nie piłkarze działacze itp.

matthewG- Fajnie by było jakbys też widział druga strone medalu, a nie fanatycznie był zwolennikiem Frankowskiego i widział tylko tych " pomyleńców", bo ja widziałem tez sporo komentarzy w drugą strone...

glob napisał(a):Wyświetl post
Uff przeczytałem wszystko....
Nasuwają się 2 wnioski z tej dyskusji

1 Opcja "antyFranek" - kto nie z nami ten nie jest kibicem Wisły Kraków a co najwyżej sympatykiem - "Wisła to My"
2 Opcja "Franek" - nie jesteście ( SKWK i ich sympatycy) głosem wszystkich kibiców

Brakuje tej 3 - ch.j z tym wszystkim .... Jazda jazda jazda Biała Gwiazda...

Kopacze przychodzą i odchodzą a MY WSZYSCY tu zostaniemy na dobre i na złe. Pozdrawiam opcję 1 i 2 , mam swoje zdanie w temacie ale jest prywatne i nie będę prezentował. Dla mnie liczy się Wisła i roztrząsanie tego tematu po tylu latach to jakieś trochę dziwne no ale pokazuje jaki jest rozdźwięk wśród Wiślackiej Braci
Wszystko w temacie...

Boba_Fett napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, ze szanowny kolega Pablo pragnie mnie naciągnąć na wspomnienia kombatanckie? Napisałbym Panu na priv, gdyby była taka możliwość. Czy "84" to Pański rok urodzenia? Jeżeli tak, to uprzejmie informuję, że kiedy jeździłem na wiślackie drugoligowe wyjazdy, Pan wchodził wyprostowany pod stół, ciągnął koty za ogony, na księdza wołał "zorro", na chleb "bep", a na muchy "tapty".

Mam nadzieje, że spotykaliśmy się ostatnio na meczu w Barcelonie, Nancy lub tez szliśmy obok siebie przez Seven Sisters w drodze na White Hart Line...

co ja zrobiłem dla Wisły? Jestem jej wierny od 37 lat, kiedy tylko zacząłem "czaić bazę" i nikt nie będzie mi mówił, kto jest kibicem, a kto sympatykiem. Pozdrawiam zresztą serdecznie wszystkich - kibiców, sympatyków, pikników, ultrasów (poza "kibolstwem", bo tym się od 15 lat brzydzę)
Jak jestes taki kumaty jak piszesz, to powiedz mi czemu ty mieszasz pewne pojęcia. Czemu gdzies na stronie głównej wyczytalem w twoim poscie ze ty juz do puszki SKWK nie wrzucisz? Z twojej kumatosci mozna wyciagnąć jedynie ze na wyjazdy to jeździles w temacie "Historia prowadzących doping" bo po pierwsze SKWK nie zbiera do puszki na oprawe, tylko UW, a to jest oddzielna grupa kibicowska i wielka różnica. Nie wiem jak taki stary kibic wyjazdowicz mógł to pomylić i nadodatek połowa jeszcze obarcza SKWK za zerwanie zgody z Jagą. Czasami te argumenty są na poziomie tych teorii spiskowych o pobiciu Frankowskiego przez Sobola i całej tej sprawy z akademią piłkarską i jej patronem
Ostatnio edytowane przez palikot : 28.03.2009 o godz. 22:10.
michel
Member

Od: 12.2003

Stary 28.03.2009, 22:37
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Chłopie opanuj się jak można uznać za legendę klubu człowieka, który uciekł tylko dlatego, że zaczynało się dziać gorzej. Do tego okłamuje kibiców mówiąc, że nie wiedział co dla nich znaczy. Frankowskiego można uznać za zawodnika zasłużonego, a nie za legendę !
Zresztą cieszę się że sam Tomasz odcina się od tego określenia.

Jeśli w Juventusie legendą jest Del Piero który nie uciekł kiedy klub leciał do 2 ligi mimo tego że miał wolną rękę a ty chcesz uznać Frankowskiego za legendę to kim on jest w porównaniu do gościa która wypruwał sobie płuca aby Juve wróciło na swoje miejsce.
Dla mnie zawodnik legenda oznaczana piłkarza który ma następujące cechy: oddanie, miłość do klubu, utożsamianie się z klubem i jego kibicami.... w każdym razie liczba strzelonych goli jest kryterium które nie znajduje się u mnie nawet w pierwszej 5.

Ale róbcie jak chcecie nadawajcie zawodnikom określenia legendy patrząc na liczbę strzelonych goli a nie przez to jakimi byli ludźmi.

Wstyd mu za Ciebie i za wszystkich dla których Frankowski uzyskał miano legendy.

Chłopie sam się opanuj !!! Już nie mogę słuchać powtarzania, że w klub tonął, albo, że zaczęło dziać się gorzej. Średnio co dwa lata odpadaliśmy w el.LM. Gratuluję Ci, że kolejne odpadnięcie z LM to katastrofa. I jeszcze porównujesz to z 2 ligą. Chyba faktycznie nie pamiętasz jak Wisła grała w II lidze.
Powiedział, że nie wiedział, że aż tyle znaczy dla kibiców Wisły, a nie że w ogóle nie widział. Miał prawo tak myśleć widząc jak odchodzi np Żuraw.
Przypominam, że Franek utożsamiał się z Wisłą i utożsamia się także teraz chociażby w wywiadach czy obecnością na stadionie. Frankowski wiele razy był nie elegancko traktowany w Wiśle (odsunięcie od I zespołu, chęć sprzedaży, gdy był po kontuzji), a jednak długo nie chciał odchodzić z Wisły.
Nie namawiam nikogo, żeby robić z Franka legendy, ponieważ różny można mieć pogląd na tą sprawę, ale temu piłkarzowi należy się przynajmniej SZACUNEK i PODZIĘKOWANIA za wiele lat gry chwałę WISŁY !!!
TOMASZ FRANKOWSKI NAJLEPSZY NAPASTNIK POLSKI.

FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!!
Bati_NS_TSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.03.2009, 22:53
Jedno jest pewne. To nie było byle jakie odpadnięcie, tylko odpadnięcie przez cholernego pecha.
Legendą jest osoba oddana klubowi całkowicie, co do tego że nie można Franka nazwać takową nie ma chyba wątpliwości NIKT! Włącznie z zainteresowanym i jego zwolennikami.
To że nie chciał odchodzić z Wisełki, co to jest za argument Dawidowski też ma być legendą Wisły ?
Strzelił wiele bramek dla Naszego Ukochanego Klubu i za to mu chwała, tak jak Kuźbie, Żurawiowi i wielu innym !
Nie róbmy sztucznych podziałów ze względów personalnych wśród kopaczy, bo to jest chore!
Urodzony sam przeciw wielu, wytrwale dążę do celu.
!!TYLKO WISŁA!!
bulik
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 28.03.2009, 23:47
Podziwiam Was, że Wam się jeszcze chce.. czy Wy nie macie prywatnego życia?
palikot
Senior Member

Stary 28.03.2009, 23:57
Przypomnijcie sobie dzien, znaczy tydzien po 120 minucie dogrywki, albo chociaz od 87 jak nam nie uznał prawdidłowego gola... Od tamtej pory zadne wyniki mnie ruszają, to był jeden z najgorszych okresów odkąd kibicuje Wisle... to było tak blisko... a tak daleko... wiec nie mowmy ze odpadlismy sobie tak jak zawsze. Druzyna przez miesiąc była rozbita... porazki z ostatnią ekipa portugalską jest tego dowodem, czy choćby odrobienie Legii do nas 8 ponktowej straty. Wy ciągle chcecie przeforsować zdanie, ze legędą Frankowski jest bo strzelił 100 bramek. Kolega westersyl posłużył się dobrym stwierdzeniem: Frankowski to osoba zasłużona, a legędą on nie jest
L-R
Junior Member

Od: 04.2008

Stary 29.03.2009, 00:04
ALE styl jego odejścia definitywnie pozbawił go miana LEGENDY!!
Gdzie ja decyduje?
bez komentarza

a jeśli zestawiasz Franka z Dawidowskim, to tym bardziej gratuluję Ci logiki i spójności w przeprowadzaniu procesów myślowych...

Na pewno człowiek, który zasługuje na miano legendy nie odszedłby w ten sposób co Franek!
Bati_NS_TSW napisał(a):Wyświetl post
Legendą jest osoba oddana klubowi całkowicie
możecie mi podać namiary na słownik z jakiego korzystacie Bo te cytowane przez Was definicje brzmią trochę jak własne wymysły...

a prawda jest taka, że Franek będzie legendą naszego klubu, natomiast mówiąc o Was ludzie będą się pukali w czoła i dziwili jak można w taki sposób postępować z własną legendą. Piszę to bez żadnej złośliwości. Z troski, bo już się z Nas śmieje cała Polska...

Lucku, piszesz że nie potrafisz przejść obojętnie obok kogoś kto ma inne poglądy niż Ty w kwestii Franka. Jeśli chcesz wspólnie ze mną dopingować Wisłę to to może być problem i to problem leżący po Twojej stronie, bo ja się nie pienię z powodu Twoich odmiennych poglądów. Więcej szacunku. Nieco opanowania i kultury w dyskusji też nie zaszkodzi.

pozdrawiam
michel
Member

Od: 12.2003

Stary 29.03.2009, 00:11
palikot napisał(a):Wyświetl post
Przypomnijcie sobie dzien, znaczy tydzien po 120 minucie dogrywki, albo chociaz od 87 jak nam nie uznał prawdidłowego gola... Od tamtej pory zadne wyniki mnie ruszają, to był jeden z najgorszych okresów odkąd kibicuje Wisle... to było tak blisko... a tak daleko... wiec nie mowmy ze odpadlismy sobie tak jak zawsze. Druzyna przez miesiąc była rozbita... porazki z ostatnią ekipa portugalską jest tego dowodem, czy choćby odrobienie Legii do nas 8 ponktowej straty. Wy ciągle chcecie przeforsować zdanie, ze legędą Frankowski jest bo strzelił 100 bramek. Kolega westersyl posłużył się dobrym stwierdzeniem: Frankowski to osoba zasłużona, a legędą on nie jest
Legendą może i nie jest, ale historia i tak to osądzi. Apeluje o jedno, przestańcie obrażać Frankowskiego, bo to przynosi wstyd kibicom Wisły. Można się spierać czy jest legendą czy nie, ale nie zasłużył na oczernianie,

Masz rację, to był niesamowity mecz, najdramtyczniejszy w moim życiu, szkoda, że nie zakończony szczęśliwie.... Ale pomyśl, że nie tylko nam kibicom zrył on psychikę. Frankowski się po tym meczu załamał totalnie. Nie widziałem go nigdy w takim stanie. Mogę się założyć, że gdyby nie odszedłby w przeciągu tych kliku dni po meczu z PAO, to nie odszedł by już z Wisły nigdy. Zaważyły emocje. Myślę, że każdy po tym meczu zachowywał się w dziwny sposób. Ja np nie rozmawiałem z nikim przez prawie 2 tygodnie.
Dlatego też nie można podważać całego dorobku piłkarza( 7 lat), jednym czynem, wywołanym w stanie skrajnych emocji po przegranym meczu.
TOMASZ FRANKOWSKI NAJLEPSZY NAPASTNIK POLSKI.

FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!!
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.03.2009, 00:41
michel napisał(a):Wyświetl post
Legendą może i nie jest, ale historia i tak to osądzi. Apeluje o jedno, przestańcie obrażać Frankowskiego, bo to przynosi wstyd kibicom Wisły. Można się spierać czy jest legendą czy nie, ale nie zasłużył na oczernianie,

.

Mam pytanie, sa kibice Wisly tacy jak::::

a)Józek - ktory uważa ze Franek to zdrajca bo opuscil druzyne w kryzysie

b)Kazek- ktory uważa ze Franek to legedna Wisly bo strzeli ponad 100 bramek

c)Staszek- ktory uwaza ze choc opuscil Wisle to nalezy mu sie szacunek

d)Zenek-ktory uważa ze zrobil co zrobił ,i generalnie Franek jest mu juz obojetny

-- teraz przyporzadkujcie swoje zdanie o Tomaszu Frankowskim do poszczególnej postaci

-co wam wychodzi?

Ze kazdy moze miec SWOJ POGLAD ,ale w zadnym wypadku nie moze miec miejsce tworzenie jakichs podziałow z tego powodu bo KIBICE WISLY to JEDNOSC bez wzgledu na wszystko.

MY tworzymy historie ,nie bawmy sie jak dzieci ze dla was co lubice Franka to beee a co go nielubia to sa fajni.

Bylo jak bylo,kazdy ma swoj poglad ,ale niemoze to wplynac na lepszych,gorszych bo jedni lubia Franka a inni nie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
palikot
Senior Member

Stary 29.03.2009, 00:42
L-R napisał(a):Wyświetl post

a prawda jest taka, że Franek będzie legendą naszego klubu,

pozdrawiam
konkretny argument prosze. Czy może to tylko prawda objawiona?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów