|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Tez mysle, ze formula tego tematu najwyrazniej juz sie wyczerpala. Moze czas go zamknac, skoro powstal offtop jak stad do wiecznosci. Wszystko juz powiedziano. Nawet po kilknascie razy. Po co komu potrzebne dalsze poglebianie klotni i pranie sie po wirtualnych pyskach? Gorzej tu niz w Sejmie. Jako skloceni kibice tego samego klubu, tylko teoretycznie bracia, co boli najbardziej, mozemy sluzyc jako symbol warcholstwa i egoizmu, bo ani Wisle tym konfliktem nie pomagamy, ani wizerunkowi jej fanow.
Zawieszamy pilkarzom w szatni wzniosle hasla, sami pamietajmy chociaz o jednym przyslowiu: zgoda buduje, niezgoda rujnuje. Stare, ale wiecznie aktualne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Zamknięcie tego tematu to największa głupota ever. Zaraz po nim powstałoby kolejnych milion pięćset sto dziewięćset ankiet i tematów "Frankowskich". Temat niech zostanie otwarty, jak ktoś ma ochotę jeszcze coś napisać to come on. Jak dla mnie wszystko jasne, Franek wszystko opowiedział, wyjaśnił, część przekonał a część nie. Podzielam pogląd kominka - ważna postać dla Wisły i kropka.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Na weszlo i wislasoccer tekst o tym co dzieje sie na forum pojawil sie wczesniej niz na twsd. Czyli poszlo w Polske wczesniej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
W kwestii tego czy Frankowski jest druga w kolejnosci po Reymanie wislacka legenda, co niektorzy usilnie staraja sie wykazac, przypominam ze wyniki glosowania na Jedenastke Stulecia mowia co innego. Oto ta jedenastka :
1 ) Jerzy Jurowicz 2 ) Adam Musiał 3 ) Władysław Kawula 4 ) Henryk Maculewicz 5 ) Antoni Szymanowski 6 ) Adam Nawałka 7 ) Zdzisław Kapka 8 ) Mirosław Szymkowiak 9 ) Henryk Reyman 10 ) Kazimierz Kmiecik 11 ) Maciej Żurawski Jak widac Frankowskiego w niej zabraklo i nikt chyba nie powie, ze jest to sprawka SKWK, bowiem swoj glos mogl oddac kazdy kto tylko mial na to ochote |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Wolfy, uważaj bo rozpętasz nową wojne
ja również uważam że Franek był bardzo ważnym ogniwem w SPORTOWEJ Wiśle i swoimi bramkami dał nam wiele radosci...ale na miano Legendy sobie nie zasłużył. Pewny jestem jednak że gdy wyjdzie na boisko w meczu z Wisłą nie będę gwizdał i buczał...bo na takie potraktowanie w moim odczuciu "zapracowali" sobie ostatnio tylko Uche i Dolha...nie można Franka stawiać w szeregu z nimi...nie będę też klaskał...bo jednak gdzieś we mnie zadra pozostała... pozdrawiam, ps: szanujmy się nawzajem bo przecież skoro to MY jesteśmy WISŁĄ nie możemy naszą postawą (czyli obrażaniem się) szargać Jej dobrego imienia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Co z tego że Frankowskiego zabrakło w jedynastce 100 lecia, to żaden argument , nie bądźmy śmieszni. Był w drugiej (rezerwowej)....
1 . Majdan 2 Monica 3 B.Zając 4 Skrobowski 5 Baszczyński 6 Kulawik 7 Cantoro!!! 8 Kosowski 9 FRANKOWSKI 10 Iwan 11 Messu Gracz Zabrakło miejsca dla Goneta, Balcera, J.Jałochy , Kotlarczyków, Lipki, Kohuta ,Woźniaka Moskala. i wielu innych Wielkich Wiślaków. Czy w temacie Franka ma to o czymś świadczyć ? Dla mnie tylko o tym kto uczestniczył w plebiscycie (zimą po odejściu Franka W polemice o Frankowskim takie "jedynastki " to rozmywanie a nie argument.
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 28.03.2009 o godz. 00:56.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
darotsok73 napisał(a):
darotsok73 napisał(a):
Nikt nie twierdzi, ze Franek nie jest pilkarzem zasluzonym, ale drugim po Reymanie na pewno nie jest. PS. ja tutaj wagi tych "argumentow" nie zamierzam oszacowywac. Przytoczylem tylko pewne fakty. Ty jesli chcesz, mozesz sie z nimi klocic na wlasna reke. Dla mnie akurat temat Frankowskiego od dawna jest wyczerpany.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 28.03.2009 o godz. 01:33.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Eustachy:
Nie rozumiem Cię , dla czego przytaczasz "pewne fakty które mówią co innego" , skoro temat Frankowskiego jest niby dla Ciebie wyczerpany ? Kto mówi o stawianiu Frankowskiego zaraz po Reymanie.? Dobrze dla dyskusji byłoby przedstawiać konkretne argumenty i zacząć szukać rozsądnego rozwiązania problemu bo "świat się śmieje ." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
darotsok73
Zamiescilem owe wyniki wlasnie dlatego, by zmierzac ku podsumowaniu i zakonczeniu tematu dotyczacego "legendy" Franka. Rzecz jasna nikt w doslownym znaczeniu nie stawial go zaraz za Reymanem, co wynika ze zrozumialych faktow (w kazdym razie mam nadzieje, ze nikomu nie przyszlo to do glowy), a sam Franek nie okazal sie dla kibicow postacia wazniejsza chocby od Zurawia czy Szymka.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 28.03.2009 o godz. 02:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
A tak poza tym to chyba każdemu chodzi w tej sprawie o co innego. Ja z Frankowskiego żadnej ikony klubu nie robię, bo nie zasługuje na to i nawet gdyby tutaj został nie sądzę aby zasługiwał. Ale dla mnie człowiek ten nie zasługuje na wygwizdanie go i postawieniu z takimi ludzmi jak Dolha czy ostanio Cabaj. Dla mnie nie zasługuje na obraźliwe hasła na płocie i zorganizowaną akcję anty. Co było trudno, poszło. Teraz niech zapadnie cisza. Kto chce niech klaszcze, kto chce niech gwiżdze. I trzeba pamiętać że mniejsza jest szansa na to żę uszą nie zorganizowane oklaski niż, zorganizowane Wypierdalaj. A jeśli już o czym wcześniej pisał 1q2 może lepiej czasem własną ambicje schować do kieszeni, szczególnie że to zapewne ostani mecz Frankowskiego na naszym stadionie i ogólnie tego tematu. Powód: brakło jednego nie i się wypowiedz skrzywiła
Ostatnio edytowane przez MatMario : 28.03.2009 o godz. 09:09.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Jeżeli Franek jest judaszem to kim są piłkarze, którzy sprzedali się Legii w 93?
http://www.youtube.com/watch?v=U2XRJjXxykU Dla mnie Franek to jeden z wielu, ani legenda ani judasz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Obiema rękami podpisuję się pod postem MatMario.
SKWK -> jeśli chce żeby nowi ludzie u was działali to wypadałoby ich, już nie mówię zachęcić, wystarczałoby nie zniechęcać tak uporczywie. Jeśli nie biorąc pod uwagę opinii dużej części kibiców organizujecie sobie akcyjki co najmniej kontrowersyjne (transparenty dot Franka), a potem na głosy dezaprobaty odpowiadacie arogancko,( że to niby wy wiecie a inni nie, że to wy jesteście kibice, a inni to najwyżej kibice sukcesu i takie tam frazesy) to nie spodziewajcie się, że tłumy do was będą walić dżwiami i oknami. Możecie liczyć na sfrustrowanych małolatów potrzebujących dla zbudowania jakiegokolwiek poczucia wartości kogoś opluć, zelżyć i to im bardziej "twardo" (czytaj "chamsko") tym bardziej "kibicowsko" i "kumacie". Musicie wybrać -> albo będziecie marginalnym stowarzyszoknkiem kibolskim (wtedy nie aspirujcie do "głosu kibiców Wisły), albo popracujecie nad PR-em i może staniecie się rzeczywistą reprezentacja kibiców. Obu rzeczy nie sposób połączyć -> większośc kibiców nie jest tak kibolska, jak wy chcecie być. |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Rozmawiałem z ravem, że nie będę się wdawał w polemikę z ludźmi którzy napiszą coś dla samego napisania.
oczywiście do Ryszarda Niemca z GK rafałek nie miał pretensji o artykuł w podobnym tonie co SKWK bo też pewnie nie wiedział. PS: tyle samo krzyków było w przypadku Jodłowca
Ostatnio edytowane przez PvD : 28.03.2009 o godz. 08:29.
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dobra, nie chce mi sie czytać to ja rzucę swoje zdanie...
Każdy piłkarz MUSI zarabiać pieniądze, co by miał jakby został w Wiśle? Wejście na obsługę techniczną jak będzie miał 60 lat? I błaganie żeby mógł posprzątać stadion bo mu brakuje na życie? My, jako kibice, nie możemy wymagać od nich "wierności" i takich innych rzeczy, bo to jest ich praca. Fajnie, że są takie osoby jak Błaszczykowski, ale nie możemy wymagać od wszystkich tego samego. Na piłkarzy mam, że tak powiem, wyjebane, i tych aktualnych jak i byłych i przyszłych, bo to są zwykli pracownicy, a my nie mamy prawa żądać od nich miłości do klubu. Kto zabroni strzelić Brożkowi bramkę w następnych derbach... tylko że w barwach pasów? I dlatego sprawa Franka mi lata, tak samo jak wszyscy inni piłkarze. WISŁA TO KIBICE. ![]() Towarzystwo Sportowe
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Franek, jestem kibiciem Wisly od 8 roku zycia. Jednym z pierwszych meczy jakie utkwily mi w pamieci byl mecz Wisly z Jagiellonia przegrany w 1988 roku 0-1 po przestrzelonym karnym przez Motyke.
Teraz mieszkam w Wielkiej Brytanii i bardzo ciekawy jestem czy masz jakies wspomnienia, anegdoty z twojego pobytu w Wolverhampton. Zetknales sie tam z wieloma znakomitymi zawodnikami a nawet leglendami. Czy mozesz nam cos napisac o zawodnikacj takich jak Paul Ince, Jeremie Aliadiere (obcnie Middlesborough), Jackie Mcnamara (przed Wolves podstawowy zawodnik Celticu w latach swietnosci), Kenny Miler (pozniejszy partner Zurawia w ataku Celtic Glasgow a teraz zawodnik Glasgow Rangers)? A moze masz jakies ciekawe historie i spostrzezenia na temat trenera McCarthy (tego samego ktory wyrzucil Roy'a Keana ze zgrupowania reprezentacji przed World Cup 2002), czy Glena Hoodle (wielkiego zawodnika i bylego trenera reprezentacji Anglii)? Strasznie jestem ciekaw twoihc historii. Pozdr Wojciech |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
czlowieku daliby ci zarobic zagranica 2-3 razy wiecej niz tutaj i tyle by cie widziano. albo chciales zablysnac albo masz 15 lat... |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
I w ogole jak ci sie podobala Anglia, czy dobrze ci sie tutaj mieszkalo, czy miales jakis przyjaciol?
Co do sprawy twojego odejscia to ja sie nie podejmuje oceny. Powiem tylko tyle, ze obecnie pracuje w kancearii prawniczej w Manchesterze i duzo zawdzieczam swojemu szefowi, ktory dwa lata temu dal mi szanse jako Polakowi rozpoczac kariere w jego kancelarii. Duzo mu zawdzieczam, bo mogl przyjac do pracy kogos, kto skonczyl prawo w Anglii. Pomimo tego, jakby inna kancelaria zaoferowala mi co najmniej dwa razy wieksza pensje za moje uslugi to bym odszedl na sto procent. I moj szef by to zrozumial, bo mamy tylko jedno zycie. I ja tez ciebie rozumiem, ze odszedles do Elche. Mysle, ze to linczowanie Franka pachnie troche hipokryzja. Pozdr Wojtek |
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
LUZIE!!!
GDZIE WY MACIE MÓZG Nazywanie Frankowskiego LEGENDĄ BIAŁEJ GWIAZDY jest obrazą WISŁY i całej jej historii. Bezsprzecznie należy przyznać, że piłkarsko dużo zrobił dla nas, nastrzelał wiele bramek itd... ALE styl jego odejścia definitywnie pozbawił go miana LEGENDY!! Na pewno człowiek, który zasługuje na miano legendy nie odszedłby w ten sposób co Franek! Jest to jeden z najwybitniejszych piłkarzy ostatnich lat i tyle! NIE PISZCZIE, że gdyby nei franek to niewiadomo gdzie byłaby teraz WISŁA, BO na jego miejscu byłby ktoś inny albo wielu innych którzy zbiorczo mogliby uciułać podobny dorobek co Franek (ciężko o taki wyczyn, ale Franek to nie Bóg i wszystko jest możliwe). Franek był w cieniu przez moment to pierwsze skrzypce grał Kuźba. jakby Franka nie było to takich KUŹB mogłoby być więcej. WIĘC nie obrażajcie KLUB pisząc, że niewiadomo gdzie byłaby WISŁA jakby nie Franek! WISŁA była jest i będzie czy to z nim czy bez niego! btw. czy przypadkiem najwiekszych sukcesow w Europie nie mielismy w zestawieniu Zuraw-Kuzba w linii ataku ------------------ Nie spodziewałem się, ale zaczynam obawiać się meczu Wisła-Jagiellonie, najlepiej jakbyśmy od początku do końca dopingowali WISŁE i tylko WISŁE. Może być lipnie jak parobki Franka zaczą skandować jego imie, bo wtedy drugi obóz może zrobić coś innego, ale dajcie spokój! TYLKO WISŁA!
Ostatnio edytowane przez lucekj : 28.03.2009 o godz. 12:05.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
I do wszystkich: uswiadomciez sobie ze Wisla to nie tylko kibice (poglad jakis oderwany od rzeczywistosci... ale tez klub, pilkarze tradycje, infrastruktura itd. to wszystko są składowe Wisly i nie da sie mowić o Wiśle, uwgledniajac tylko kibiców itp. Czekam z niecierpliwością na nowy otwarty na swiat, a nie małostkowy i bluzgający na swoich byłych piłkarzy klub kibica na Wiśle, chętnie do takiego bym dołaczył. A jego powstanie wraz z rozbudowa stadionu wydaje sie byc nieuniknione. |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
lucekj, widzę że posiadasz niebywałą wiedzę z tematów socjologii, kultury czy historii, że wiesz jak kreują się legendy, cieszę się że tak kompetentne osoby zaglądają na to forum.
problem w tym, że legendarność to nie jest decyzja jednej czy kilku osób. Legendy powstaną np. poprzez opowiadanie z ust do ust przez kolejne pokolenia historii o takich meczach jak np. z Saragossą, gdzie udział Franka był bardzo znaczący, jak o meczach z Polonią - gdzie w debiucie strzelił gola w Warszawie czy gdy rozbiliśmy ich u siebie 4:0 a Szczęsny potem opowiadał, że jedynym sposobem dla niego jako bramkarza, na to by przestał być upokarzany przez Franka było przejście do Wisły. Takich historii opowiadanych na chwałę Wisły w których Franek gra kluczowe role jest tak wiele, że ten jeden epizod z jego odejściem, a raczej ze sposobem jego odejścia, za kilka, kilkanaście lat, będzie bardzo wyblakły, zwłaszcza że negatywne zapatrywanie się na Franka z tego powodu bazuje na domysłach wąskiej grupy osób. Natomiast historie budujące legendę Franka będą stale żywe, bo nikt nie będzie chciał o nich zapomnieć, ani nikt nie będzie w stanie wymazać z nich obecności Frankowskiego, bo to są fakty! Praktycznie nikt z nas nie oglądał na żywo Reymana w akcji, a tym co wzmacnia nasze uznawanie go za legendę są statystyki, które za kilkadziesiąt lat będą działały w podobny sposób w przypadku Franka. Czy tego część kibiców chce czy też nie. Na Ślasku przed wojną grał legendarny Wilimowski, potem grał w reprezentacji Niemiec, co niewątpliwie możnaby uznać za zdradę i to o niewyobrażalnie większym kalibrze niż przejście Franka do hiszpańskiego Elche. Ale dziś już przejście Wilimowskiego na stronę hitlerowskich NIemiec nie budzi takich emocji, a niewątpliwie jest on postacią legendarną, nie tylko na Śląsku... Siedzę trochę w antropologii historycznej i kulturowej i możecie mi wierzyć, że obok legendy o Wielkim Wiślaku Tomaszu Frankowskim, nad którą za kilkadziesiat lat będą kibice ronić łzy z racji tego, jak odwdzięczyli mu się kibice, urośnie druga legenda - o kibicach, którzy w taki a nie inny sposób traktują piłkarzy swojej drużyny. Uwierzcie mi, że wasze obecne racje nie będą zrozumiałe. Dziś nikt specjalnie nie pluje na Szczęsnego, którego karierę wszyscy dobrze znamy, więc nie wydaje mi się by ktoś przejmował się tym, w jakiej sytuacji i jakimi motywami kierował się Franek odchodząc z Wisły do jakiegoś Elche... konkludując, legenda Franka będzie należała do tych o bohaterach, którzy nie odeszli w wielkim blasku chwały. Ale będzie to legenda. oczywiście szanuję poglądy kibiców niedarzących Frankowskiego sympatią i w meczu z Jagą będę się skupiał na dopingowaniu Wisły. Choć niewątpliwie będzie mi bardzo miło zobaczyć Franka znowu na żywo w akcji pozdrawiam |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Można a nawet trzeba darzyć Frankowskiego szacunkiem ale słowa legenda do niego nie pasuje rozumiesz ? Legendy nie uciekają i są czymś więcej dla klubu niż tylko piłkarzami.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 28.03.2009 o godz. 12:47.
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
My? W głowie, a Ty?
btw.Cała sprawa Waszego oburzenia jest marginalna i napinactwo SKWK nic tu nie zmieni. Za 20-30 lat o SKWK mało kto będzie pamiętał, natomiast Pan Frankowski pozostanie legendą. Nazywanie kogoś "parobkiem Frankowskiego" jest co najmniej nieeleganckie. Nasunęło mi się wiele trafnych epitetów na temat szanownego kolegi Lucka, jednak nie ma sensu zniżać się do pewnego poziomu. Wolę być "parobkiem Frankowskiego", niż parobkiem SKKW. Przynajmniej towarzystwo jest inteligentniejsze... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Pochwal się swoimi zasługami dla Wisły.Jak narazie to Panom ze SKWK do pięt nie dorastasz. P.S Nie należę do Stowarzyszenia.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 28.03.2009 o godz. 12:56.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Fanatyków ma mało, kibiców ma co najmniej 15 tys.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
i znów... ![]() A kim Pan jest, aby oceniać kto jest, a kto nie jest KIBICEM WISŁY?! ma Pan jakiś patent na to, algorytm oceny, zestaw prawideł A może Wielką Pieczęć SKWK, z napisem "Jedynie Prawdziwy Kibic Wisły", którą Wasza Kapituła uroczyście przybija Wybrańcom na czołach Jak dla mnie, po napisaniu takiego postu, nie jest Pan kibicem, nawet nie jest Pan sympatykiem. W sumie nie wiem, kim Pan jest.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Niestem osobą anonimową, tak samo jak Pan.
Też się zastanawiam kim Pan jest, skoro opiera Pan swój tok myślenia na jakiś dziwnych archaicznych stereotypach typu "kibic troglodyta". Zwyczajnie SKWK nie zasługuję na krytykę, ponieważ są tam ludzie, którzy naprawdę kochają Wisłę.Udowadniają to różnymi akcjami na stadionie i poza nim.Niestet media w Polsce skupiają się na tej ciemniejszej twarzy kibica, więc wcalę się nie dziwię , że nie słyszał Pan o zbiórkach dobroczynnych, pomocy dla domów dziecka , zakupie sprzętu dla szkól itp. Dlaczego mają inne zdanie niż Pańskie?Może dlatego, że posiadają informację o Frankowskim bezpośrednio od najwyższych osób w klubie jak i od piłkarzy. Panstwo tutaj oceniacie Frankowskiego jako piłkarza, SKWK jako człowieka.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 28.03.2009 o godz. 13:03.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Tylko, że dzięki tym sympatykom kibice moga płacic za bilety tyle ile płacą i dzięki tym sympatykom Telefonika inwestuje w Wisłę, bo jeśli przyjrzysz sie ostatnim wydarzeniom w polskiej piłce, to powazni sponsorzy inwestują kasę tam, gdzie jest publicznosc. Nie ma juz ekstraklasy W Grodzisku, we Wronkach, bo tam na mecze przychodziło 1500 osób, wiec Pablo84 zrozum, że Wisła nie będzie istniec ani bez kibiców, ani bez sympatyków. Jedni drugim są nawzajem potrzebni i nie ma co tworzyc podziałow: "my kibice, wy tylko SYMPATYCY".
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Szanowny kolego Pablo, gdzie ja napisałem o kibicach-troglodytach? Nigdzie. To po to Pański post? Aby napawać się swym głosem? Niepotrzebnie...
Akcje dobroczynne? Świetnie. Tylko po co się z tym teraz obnosicie? Robicie to dla rozgłosu czy aby komuś pomóc? Jeżeli dla rozgłosu, to...jeżeli nie, to (jedno z Waszych ulubionych zdań-wytrychów) "KTO MA WIEDZIEĆ, TEN WIE!" Dobroczynność lubi ciszę, wrzawę zaś lubi tylko hucpa. na Pańskim miejscu, bardzo ostrożnie bym używał określeń "kibic/sympatyk". Ostrożnie z przypinaniem "łatek", bo można się mocno naciąć btw.Aby nie zaśmiecać topiku (a można bardziej?), proszę o ewentualne uwagi szanownego kolegi na priv. Nie zamieniajmy forum w czat |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|