The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.03.2009, 00:24
Właśnie miałem zapytać, czy szmatławe pismaki nie popełniają wykroczenia postępując w ten sposób, a konkretnie, czy cytowanie zasobów TWSD(a takimi niewątpliwie jest forum) bez zgody właściciela jest oby na pewno legalne...
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.03.2009, 00:43. Piłkarze Wisły na naszym forum
Tak sobie właśnie pomyślałem, pewnie nie jako jedyny, że piłkarze też ludzie i pewnie co jakiś czas na nasze forum zaglądają. Przynajmniej ja bym z czystej ciekawości na ich miejscu też zaglądnął W związku z tym przyszły mi do głowy następujący pomysł.

Może można by utworzyć jakieś "specjalne" loginy dla piłkarzy np. "Jan_Kowalski_23" - imię, nazwisko, nr na koszulce.
Byłyby one zastrzeżone i żadna postronna osoba nie mogłaby założyć sobie konta w takim "formacie". Dzięki temu mielibyśmy pewność, że ten użytkownik to na 100% piłkarz Wisły. Bo jeśli mnie pamięć nie myli to mieliśmy kilka prób podszywania się pod naszych grajków. Oczywiście coś takiego trzeba by załatwić bezpośrednio z drużyną (i może nawet trenerem Skorżą?), ale myślę, że ludzie z serwisu swoje dojścia mają. Myślę, że stosunki z trenerem mamy dobre i gdyby udało się go zaprosić na nasze forum, mielibyśmy mocny początek tej inicjatywy.

Jeśli to by się udało, można by pomyśleć nad utworzeniem tematu, w którym piłkarze mogliby odpowiadać na nurtujące nas pytania. Można by też zrobić takie coś na wzór chata. Powiedzmy co tydzień z innym piłkarzem.

Od razu odpowiadam oponentom, że wszyscy fascynujemy się klubem Wisła Kraków, a nie jej "gwiazdkami". Niemniej jednak nie widzę w tym nic złego, jeśli mielibyśmy mieć z nimi lepszy kontakt. Kto wie, czy gdyby udało się przyciągnąć piłkarzy na forum, nie poznaliby oni bardziej naszego (kibiców) zdania i poglądów na wiele spraw, co w przyszłości zmieniłoby ich patrzenie na niektóre sytuacje.

Jest szansa na sukces?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.03.2009, 03:17
Chciałem złożyć serdeczne gratulacje modom z okazji zbanowania "Kuby".
Proponował bym jeszcze bany dla RWD, Emsiego, PvD i innych "niewygodnych" osób, które orientują się co się w Wiśle i w około niej dzieje.

Banem jest najłatwiej zatkać usta.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
SB
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 27.03.2009, 13:07
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Właśnie miałem zapytać, czy szmatławe pismaki nie popełniają wykroczenia postępując w ten sposób, a konkretnie, czy cytowanie zasobów TWSD(a takimi niewątpliwie jest forum) bez zgody właściciela jest oby na pewno legalne...
a pewnie "ktoś" zaciera ręce, bo super reklama wyszła...
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 27.03.2009, 13:53
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Chciałem złożyć serdeczne gratulacje modom z okazji zbanowania "Kuby".
Proponował bym jeszcze bany dla RWD, Emsiego, PvD i innych "niewygodnych" osób, które orientują się co się w Wiśle i w około niej dzieje.
Banem jest najłatwiej zatkać usta.
Wiesz czemu Kuba dostał bana? Nie? To stul dziób.

SB napisał(a):Wyświetl post
a pewnie "ktoś" zaciera ręce, bo super reklama wyszła...
Tak? Kto?

Temat praw autorskich w takich sprawach jest bardzo skomplikowany i nie jednoznaczny. Mnie na prawników i wielomiesięczne procesy nie stać.
Ostatnio edytowane przez rav : 27.03.2009 o godz. 18:55.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 27.03.2009, 13:57
rav napisał(a):Wyświetl post
Wiesz czemu Kuba dostał bana? Nie? To stul dziub.

Tak? Kto?

Temat praw autorskich w takich sprawach jest bardzo skomplikowany i nie jednoznaczny. Mnie na prawników i wielomiesięczne procesy nie stać.
Trochę kultury
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 27.03.2009, 14:03
nie ty mnie bedziesz jej uczyl.
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
masz coś szmato jeszcze do powiedzenia ?
Ostatnio edytowane przez rav : 27.03.2009 o godz. 14:08.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 27.03.2009, 14:20
fajnie wyciągasz prywatne wiadomości na forum gratulacje o wielki adminie,weź mnie zbanuj będziesz miał kolejnego swojego krytyka z głowy tak łatwiej
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 27.03.2009, 14:25
WILU - prywatna czy nie, wiadomosc poniez poziomu.

Na Twoje usprawiedliwienie fakt, ze poziom moderatorów tego forum też niestety leci do dołu, co pokazuja chocby posty "stul dziób" czy totalny brak kontroli nad tematem o Frankowskim, co doprowadzilo do zbanowania wielu osob za nic.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 27.03.2009, 14:27
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
fajnie wyciągasz prywatne wiadomości na forum gratulacje o wielki adminie,weź mnie zbanuj będziesz miał kolejnego swojego krytyka z głowy tak łatwiej
Gdybym miał banować na zawsze, każdą osobę, która mnie choć raz na tym forum bezpodstawnie obraziła, to wielu z nich by już na tym forum nie było. Nie masz ochoty pisać - nie pisz. Wolny każdego wybór.
Poza tym łżesz - nie zacytowałem prywatnej wiadomości:
www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?p=320506#post320506

"Stul dziób" bulwersuje?
Kuba zarzucił mi w komentarzu do jednego z tekstów, że zdefraudowałem kilkanaście tysięcy złotych z budżetu SKWK. Nie mam pojęcia jak można było coś tak sk...yńskiego wymyśleć. Dostał bana na 2 tyg., po czym kolejny ktoś zarzuca mi "banowanie niewygodnych". W tej sytuacji "stul dziób" to niezwykle łagodne określenie.

Koniec tematu.
Ostatnio edytowane przez rav : 27.03.2009 o godz. 18:55.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.03.2009, 14:28
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
WILU - prywatna czy nie, wiadomosc poniez poziomu.

Na Twoje usprawiedliwienie fakt, ze poziom moderatorów tego forum też niestety leci do dołu, co pokazuja chocby posty "stul dziób" czy totalny brak kontroli nad tematem o Frankowskim, co doprowadzilo do zbanowania wielu osob za nic.
O ile się orientuję - bany dostało tylko kilka osób, w większości przypadków za obraźliwe wypowiedzi pod adresem moderatorów, forumowiczów lub samego Frankowskiego.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 27.03.2009, 14:49. Dwa pytania do modów
1) Kiedyś włączyłem się do jednej z rozmów z adminem i ze zdziwieniem dowiedziałem się, iż posądza mnie on że jestem "spadochroniarzem" czy jak by to zwać: uważał że zostałem wcześniej zbanowany i założyłem sobie nowe konto. Wydaje mi się, że po IP da się z grubsza stwierdzić, skąd kto jest. Ja zresztą bardzo uczciwie podałem swoje namiary. Czy samo IP wystarczy by namierzyć gościa, czy macie jeszcze inne sposoby? Bo nie chce się tłumaczyć dwa razy, że nie jestem wielbłądem...

2) Pytań Frankowi zadano masę, wiadomo że nie na wszystkie mógł odpowiedzieć. Część naszych kibiców pytała go o przyszłość - jak będzie się rozwijała ta jego szkółka, czy będzie powiązana z Wisłą, w jakiej roli Frankowski siebie widzi, jak zawiesi buty na kołku, etc. To akurat dla wielu z nas może być bardzo ważne (sami wiemy jakie są problemy z centrum treningowym). Czy admini mogliby "podrzucić" Frankowi zapytania o przyszłość - czy mimo katastrofy z 2005 r. zamierza swe losy wiązać z Krakowem? W końcu nie tylko czas goi rany - błędy też "odkupić" można, na wiele sposobów.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 27.03.2009, 15:01
Ad 1. Różnie z tym IP jest i nie jest to jedyna metoda.

Ad 2. Pytania do Franka padły, on ma dostęp do forum i jeśli będzie chciał na nie odpowiedzieć - odpowie. Jeśli chodzi o Akademię (OffTopic, nie rozmawiajmy tu więcej o tym) - wkrótce można się spodziewać serii materiałów na ten temat - w portalach, w prasie, tv. Franek jest jednym z jej trzech współzałożycieli (pozostali to Marek Konieczny i Mirek Szymkowiak), a to jak bardzo się w nią zaangażuje zależy od tego jak potoczy się jego kariera w Jagiellonii, z którą ma kontrakt jeszcze przez rok i trzy miesiące.
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 27.03.2009, 15:04

Temat jest prosty - można korzystać tylko z "nieznaczącej treści" bazy danych - tu kradnie się całość.

Wielomiesiecznych procesów nie trzeba wystarczy wysłać ostrzeżenia i pogrozić palcem - wezwać do usunięcia w ciagu 24 godzin.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 27.03.2009, 15:05
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...522#post699522
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 27.03.2009, 18:30
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Zagoniłeś towarzystwo do "Byłych" - fakty i mity z założenia powstały wlaśnie po to by tam trwała ogólna wojenka.
Moim zdaniem fakty i mity powstały, ponieważ wiadome było, że dyskusja ws. Franka przytłoczy temat "byłych". Bez względu na to, czy będzie tam nawalanka czy nie.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.03.2009, 18:50
Wiesz czemu Kuba dostał bana? Nie? To stul dziub.

Tak? Kto?

Wiedziałem za co Kuba dostał Bana.

Dlaczego mnie obrażasz? Przecież skoro to nieprawda to po co się tak unosić? Wystarczyło mu odpisać, że to nieprawda, a nie od razu banować.

P.S
Dziób, nie "dziub"

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 27.03.2009, 19:01
Moim zdaniem fakty i mity powstały, ponieważ wiadome było, że dyskusja ws. Franka przytłoczy temat "byłych". Bez względu na to, czy będzie tam nawalanka czy nie.
No i właśnie. To po co było z powrotem zaganiać towarzystwo do "Byłych..." ? O to mi chodziło. Moja sugestia (zrealizoana przez 7 kotów) własnie mial na celu uratowanie tematu "byli" od przytłoczenia jak sam piszesz przez sprawę Frankowskiego. Tu wydaje mi się mamy takie smao zdanie.

To co się stało, że na Twją prośbę Wolfy poprzenosił posty z powrotem tam skąd zostały zabrane? Bo nie ukrywam, że się zgubiłąm w tym momencie ...
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 27.03.2009, 19:04
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Wiedziałem za co Kuba dostał Bana.

Dlaczego mnie obrażasz? Przecież skoro to nieprawda to po co się tak unosić? Wystarczyło mu odpisać, że to nieprawda, a nie od razu banować.
Chyba kpisz. Mam dyskutować z anonimową osobą, która publicznie rozpowszechnia oszczerstwa? Ja sobie nie pozwolę na to, żeby ktoś na tym forum czy stronie plotkował w ten sposób. Jeśli byś rozumiał na czym polega mechanizm plotki to byś rozumiał dlaczego 2-tygodniowy odpoczynek.

Ty określeniem "zatykanie ust" zarzucasz mi banowanie za poglądy. Ja nigdy nikogo za poglądy nie zbanowałem.

To co się stało, że na Twją prośbę Wolfy poprzenosił posty z powrotem tam skąd zostały zabrane? Bo nie ukrywam, że się zgubiłąm w tym momencie ...
Ja też
Błędów nie popełnia ten, kto nic nie robi....
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 27.03.2009, 20:08
tak.
sporo.
no one napisał(a):Wyświetl post
do boga rava.
to taka szczeniacka zagrywka, że jak odpowiem, to uważam się za boga, a jak nie odpowiem, to nie mam argumentów/ignoruję dyskutanta/itp...?
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 27.03.2009, 20:21
zdaj sobie sprawę ze pisanie o jakichs anonimach z ktorymi nie warto dyskutować obrazic moze tzw anonimowych uzytkownikow ktorych jest tu dosyć sporo raczej. bo to raczej nie jest forum zamknięte tylko dla nie-anonimowych.
Mam dyskutować z anonimową osobą, która publicznie rozpowszechnia oszczerstwa?
Traktuj to wyboldowane jako całość, a nie wyciągaj dwóch słów. To chyba zamyka temat.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.03.2009, 20:26
Nic się nie stało(przynajmniej ostatnio).

Jestem złym, złośliwym modem i lubię ludziom dokuczać. Nic mnie tak nie cieszy, jak te wszystkie privy, które niedawno dostałem.

Dziękuję za uwagę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 27.03.2009, 20:35
rozpowszechnia oszczerstwa. byc moze ta anonimowa osoba z którą nie warto dyskutować po prostu w to wierzy.
Czy Ty w ogóle czytasz co napisałeś? Wierzyć to sobie można w Pana Boga, UFO, albo muminki. To było bardzo poważne oskarżenie, puszczenie w eter, że ktoś jest złodziejem. Jak pisze się coś takiego publicznie, to trzeba mieć choć skrawek dowodów, a nie wierzyć.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 27.03.2009, 20:40
Tak, forum to przede wszystkim miejsce do wymiany poglądów, a nie szkalowania czy rzucania fałszywych oskarżeń.
Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.03.2009, 21:59
proszę moderatora o zmienienie nazwy mojego tematu - http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=5548
na Liga Wiślaków - Football Superstars [usunąć 'zapisy' w tytule]
z góry dziękuje
Odpowiedz cytując
Kajto
Member

Od: 02.2009

Stary 27.03.2009, 22:42
Mam pytanie, czyli wychodzi na to, że rav jest ponad nami wszystkimi, tak?
A mylisz się kiedyś administratorze, czy zawsze masz racje?
Pytania poważne.
Bo tak wywnioskowałem z tej wymiany zdań.
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 27.03.2009, 23:45
Po raz pierwszy (jeśli mnie nie pamięć nie myli) współczuję moderatorom i adminowi.
Cytat:
A mylisz się kiedyś administratorze, czy zawsze masz racje?
rav w poście 4805 przyznaję się do błędu więc pytanie jest retoryczne.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.03.2009, 00:13
Nie jest tajemnicą chyba, że z Rafałem mamy często różne poglądy, aleee....

1)To jest jego forum, on za nie płaci itd. a nie jakaś Wasza "wspólna piaskownica", w której ma panować ład, porządek i wolność słowa, bo tak. Idę na przyjęcie to organizator decyduje, kiedy się ono kończy, a nie ja sobie powiem.. "aaaa posiedźmy sobie do 5-ej, bo jeszcze nie jestem śpiący".

2)Pewnie każdy z nas by na jego miejscu takiego użytkownika zbanował, niezależnie od tego czy to co pisze jest prawdą, czy nie. Prawda?

Podniósłbym jeszcze parę argumentów, ale za pewne zarówno ja, jak i Rav, nie potrzebujemy tego bym go bronił

Co do forum, to przecież Agora wytoczyła ten proces forum Lecha, więc albo maja ch... radce prawnego, albo faktycznie mieli podstawy ku temu.

PS. Tak postanowiłem napisać, bo ostatnio mnie dobija poziom naszego Narodu...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 28.03.2009, 00:21
a tak w ogóle to uważam że pomimo "równości" na forum to staż na nim też o czymś świadczy...bo abstrahując od tej dyskusji często jest tak że gość jest na forum tydzień a rzuca się jakby conajmniej był współzałożycielem...ja również jestem krótko na obecnym forum, ale staram się "znać swoje miejsce w szeregu" że tak powiem
Ostatnio edytowane przez Proud : 28.03.2009 o godz. 00:26.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 28.03.2009, 02:03
Kajto napisał(a):Wyświetl post
(...) rav jest ponad nami wszystkimi, tak? A mylisz się kiedyś administratorze, czy zawsze masz racje?(...) Bo tak wywnioskowałem z tej wymiany zdań.
Skoro tak radykalne wnioski wynosisz po jednej wymianie zdań, to co ja Ci na to poradzę...
Myślę, że nie tylko osoby dobrze mnie znające polemizowałyby z zacytowanymi poglądami. Mnie polemizować nie wypada.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów