The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Isfahan
Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2009, 19:01
Mrówa, tu nie chodzi o to, że coś by powiedział, a czegoś nie. Miał swoje zdanie na ten temat, wypowiedział je i od razu napisano newsa na stronę SKWK, żeby pamiętał, kim on jest i dzięki komu (nie mogę tego teraz znaleźć, więc dokładnie nie zacytuję). Dlaczego? Bo miał czelność skrytykować kibiców, i to Wisły. A co, to już nie można tego zrobić? Każdy ma prawo do wypowiedzenia swojego zdania. Dlaczego autor nie poszedł pogadać z Pawłem i Mariuszem Pawełkiem, tylko napisał tego newsa? Gdyby porozmawiał, to pewnie to oświadczenie, czy co to było, by nie powstało i wszystkim by to wyszło na dobre.

Skoro kibice mogą wypowiadać się o piłkarzach, piłkarze mają prawo powiedzieć coś o kibicach, nawet jeśli nie jest to pozytywne. I argumenty typu: on się na tym nie zna, bo jest grajkiem, a nie kibicem - nie mają tu nic do rzeczy. Kibice też nie wiedzą, jak to jest być zawodowym graczem, ale mimo to nikt nie odbiera im prawa do wypowiadania się na ten temat.
Powód: Literówka
Ostatnio edytowane przez Isfahan : 26.03.2009 o godz. 19:03.
Odpowiedz cytując
wrabcze
Junior Member

Od: 09.2006

Stary 26.03.2009, 19:01
element napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście że mają. Każdy ma. Ale gdzie, tutaj w internecie na forum? przecież tego nikt normalny nie bierze na poważnie.

Od tego są właśnie spotkania

A jak komuś nie pasuje postępowanie SKWK w pewnych kwestiach to może zgłosić swoją kandydaturę.
Ponoć tych nieprzychylnie podchodzącym do Tomka Frankowskiego to "garstka oszołomów" to nie powinniście mieć problemów z zebraniem się choćby w tysiąc osób, zapisaniem się i wyznaczeniem kogoś z Was na kandydatów na których oddajcie swój głos podczas wyborów do zarządu SKWK.

Musi do Was w końcu dojść to że każda osoba która ma równo pod sufitem nie traktuje na poważnie tego co tu ktoś piszę i tak na prawdę w 4 literach ma jego zdanie.

Wszystkie te sprawy nie dotyczą wybrania najlepszego modelu telefonu komórkowego i nie można jak na blogu gorącej 13stki robić internetowe ankiety który najlepszy.

niestety... demokracja ma ten minus, że dwa głosy wyborcze żuli spod budki z piwem są dwa razy więcej wartę niż jeden głos profesora....
Odpowiedz cytując
ZOLW1449
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 26.03.2009, 19:04
temat jest sprytnie manipulowany,napisałem w komentarz odnośnie SKWK na głównej stronie TWSD-który się nie ukazał.Wszystko zrobione żeby Franka oczyścić,a całe zło skierować w kierunku członków SKWK,co pewnie się uda bo Frankowski wraz z pomocą TWSD potrafi manipulować ludzmi.
Odpowiedz cytując
MrÓwA_1906
ULTRA WISŁA

Od: 11.2002

Stary 26.03.2009, 19:06
@wrabcze i całe szczescie ze nie ma demokracji na stadionie, bo zuli moze byc wiecej od profesorów

@Isfahan jestem pewien ze paweł i mariusz wytłumaczyli sobue wszystko z autorem
Dark Dogs '02 ULTRA WISŁA
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 26.03.2009, 19:07
ZOLW1449 - czy ja wiem? pan Tomek pokazał swoimi postami, że zależy mu na PRAWDZIE, a nie na oczernianiu czy wybielaniu kogokolwiek.
Odpowiedz cytując
MrÓwA_1906
ULTRA WISŁA

Stary 26.03.2009, 19:11
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
ZOLW1449 - czy ja wiem? pan Tomek pokazał swoimi postami, że zależy mu na PRAWDZIE, a nie na oczernianiu czy wybielaniu kogokolwiek.
mysle ze ty nie chodzi o oczernianie przez Franka
Dark Dogs '02 ULTRA WISŁA
Odpowiedz cytując
ZOLW1449
Senior Member

Stary 26.03.2009, 19:11
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
czy ty wierzysz że Franek nie wiedział,że jest ikoną Wisły,czemu po spotkaniu w listopadzie 2007 z kibicami na którym był Skorża i Bednarz nie postanowił ujawnić prawdy jakie sprawy były obmawiane na spotkaniu?czemu omija odpowiedz na pytania Pvd?odpowiedział tylko na pytania łatwe,ale i tak w sposób wymijający
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 26.03.2009, 19:12
W sposób wymijający? Podejrzewam, że nie chciało się mu czytać WSZYSTKICH wymieszanych z dyskusją pytań.

Napisał, żeby wyjaśnić sytuację - opowiedzieć jak to było.
Odpowiedz cytując
wrabcze
Junior Member

Stary 26.03.2009, 19:15
MrÓwA_1906 napisał(a):Wyświetl post
@wrabcze i całe szczescie ze nie ma demokracji na stadionie, bo zuli moze byc wiecej od profesorów

@Isfahan jestem pewien ze paweł i mariusz wytłumaczyli sobue wszystko z autorem
widzisz...nawet nie wiesz o czym mówię...
i tak z Wami rozmawiać...

Dziad swoje...a baba swoje...
Odpowiedz cytując
ZOLW1449
Senior Member

Stary 26.03.2009, 19:16
[quote=Incognito2192;699125]W sposób wymijający? Podejrzewam, że nie chciało się mu czytać WSZYSTKICH wymieszanych z dyskusją pytań.
raczej wybrał te łatwe dla siebie(przy czym pościemniał),a pytania trudne i ważne dla kibiców po prostu pominoł
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 26.03.2009, 19:18
Które pominął? Wiem, że to o dzieci. Co jeszcze? nie chce mi się przeszukiwać wszystkich pytań i odpowiedzi
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 26.03.2009, 19:19
Guli napisał(a):Wyświetl post
Mnie tylko irytuje, ze takie sprawy rozgrzebywane są w internecie. Pan Frankowski się tłumaczy bez konfrontacyjnie mozne powiedzieć. Bądźmy poważni P. Cupiał czy Wilczek etc. nie będą z nim dyskutować na forum. SKWK to nie jest kółko wzajemnej adoracji tylko oficjalne stowarzyszenie kibiców Wisły Kraków. Nie pasuje coś Proszę bardzo przyjść w kilkaset osób i je przejąć na wyborach. Przy każdym walnym zjeździe nie ma chętnych do zrobienia czegoś w imieniu nas kibiców. Do wielu akcji charytatywnych chętnych nie ma, tyrnieje dla dzieci - pomocy nie ma zadnej. do organizowania wyjazdów - nie ma nikogo itd. Czemu Bo nikomu się nie chce!! Każdy ma swoje życie i tylko nim się zajmuje kilka razy przychodząc w roku na mecz. Ale nic więcej, więc jeśli komuś się nie chce poświęcić swojego czasu, pracy za darmo dla dobra kibiców to czemu się dziwić, ze nie ma nic do powiedzenia i wyzywa się na forum. Byłbyś w skwk wybrał byś kandydata albo sam byś nim został, dymał po wiele godzin zaniedbująć prace, rodzine a często dokładał sporo kasy ze swojej kieszeni robią wiele aby poprawiać wizerunek kibica Wisły to byś się przekonał jak wyglądają takie "schadzki". Mógłbyś decydować, znał byś okoliczności wielu niejasnych sytuacji w klubie (również z Panem Frankowskim). Nie masz ochoty, czasu, siły, nie stać cię na poświęcenie? To nie dziw się ze nie wiesz i nie otwieraj japy obrażając innych.

AVE WISŁA
ee tam. Nie wygodniej na forum? Co ty od nich wymagasz? Zmęczą sie przeciez... Lepiej na forum... bo nie trzeba sie z domu ruszać. Prawda jest taka: Ktoś chce decydować to musi niestety poswięcic swoj czas, a wiekszosc nawet nie ma czasu zeby raz na 2 tyg na mecz przyjść.
Ostatnio edytowane przez palikot : 26.03.2009 o godz. 19:22.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 26.03.2009, 19:21
wrabcze napisał(a):Wyświetl post
widzisz...nawet nie wiesz o czym mówię...
i tak z Wami rozmawiać...

Dziad swoje...a baba swoje...
Hitlera by w błąd wprowadził... i to jest włąśnie magia wiadomości pisanych
Odpowiedz cytując
morfeusz_ch**
Member

Od: 11.2007

Stary 26.03.2009, 19:24
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Hitlera by w błąd wprowadził... i to jest włąśnie magia wiadomości pisanych

i o tym mowa, dlatego zawsze skwk zaprasza wszytstkich na swoje spotkania
Wisła nie spi, Wisła czuwa
========================================
"I myślisz, że mnie znasz?
Że jestem jedną z papierowych gwiazd?
W Internecie możesz pluć mi w twarz?
A gdy cię widzę – milczysz, udając głaz."
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.03.2009, 19:26
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
N. Dla mnie malowanie na głowie "Białej Gwiazdy" jak to robił niegdyś Mijajlović jest tylko i wyłacznie zagrywką pod publiczkę. Bardziej ubóstwiacie serbskiego pijaka i awanturnika, który miał krótki epizod w tym klubie, aniżeli faceta który przez 7 lat dawał Wam co mecz powody do radości!

Przeciez malowanie głowy to była chyba wspólna akcja na któres tam derby,i zrobili to wszystcy pilkarze,niewiem czemu przyczepiles sie do Nikoli.

Owszem moze i byl awanturnikem ,ale mial jaja ,potrafil stanac w obronie kolegi ,albo zwyczajnie opitolic jak nie szło.'Nikola Nikola "nie bez przyczyny darł ryja cały stadion ,bo wszyscy wiedzieli ze on nigdy przeciwnikowi nie odpusci.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wrabcze
Junior Member

Stary 26.03.2009, 19:26
Oczywiście że mają. Każdy ma. Ale gdzie, tutaj w internecie na forum? przecież tego nikt normalny nie bierze na poważnie.

Od tego są właśnie spotkania
zróbcie ankietę, rozdajcie wszystkim przed meczem, albo zostawcie na krzesełkach - w trakcie, albo po meczu zbierzcie (spróbujcie jeszcze "po drodze" nie podmieniać kartek) a wyniki opublikujcie na stronie klubowej

dostaniecie odpowiedź, co myśli większość kibiców i jakie sa oczekiwania (wynikające z rachunku prawdopodobieństwa) wszystkich dobrze życzących Wiśle...

trudne

morfeusz_ch** napisał(a):Wyświetl post
i o tym mowa, dlatego zawsze skwk zaprasza wszytstkich na swoje spotkania

to już Was dwóch..) - ot i opinia niemal gotowa.))
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.03.2009 o godz. 20:29.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 26.03.2009, 19:33
wrabcze napisał(a):Wyświetl post
zróbcie ankietę, rozdajcie wszystkim przed meczem, albo zostawcie na krzesełkach - w trakcie, albo po meczu zbierzcie (spróbujcie jeszcze "po drodze" nie podmieniać kartek) a wyniki opublikujcie na stronie klubowej

dostaniecie odpowiedź, co myśli większość kibiców i jakie sa oczekiwania (wynikające z rachunku prawdopodobieństwa) wszystkich dobrze życzących Wiśle...

trudne

wyłóż swoje pieniądze, zrób ankietę, rozdaj albo zostaw na krzesełkach i podaj wyniki na forum.

W końcu zaczynasz działać, nie spoglądając ciągle na czyjeś ręce, brawo.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
morfeusz_ch**
Member

Stary 26.03.2009, 19:34
wrabcze, a trudno to przyjsc na spotkanie i zwiasc udzial w glosowaniu

powiem ci tak, przygotowanie powiezmy 20.000 karteczek to z kserowaniem i cieciem to ok. 1 dnia roboty,
pozniej rozlozenie na calym stadionie i przyklejenie ich do krzesełek, by ktos nie mowil ze wiatr mo zwial to lekko liczac 3-4 godziny przed otwarciem kas, a przeciez wtedy jest tez co innego do roboty, wiec od rana
czyli mamy juz 2 dni pracy ludzi, pozniej jeszcze policzyc zebrac je, policzyc to kolejny dzien.

pytanie kto mial by to robic, kto mial by ze to placic i kto by zagwarantował ze wszysko bedzie okay i nkit nie bedzie mowil ze to nie mozliwe ze Franek ma tyle przeciwników?

i teraz powiedz to latwiejsze przyjechac na 1h na Wisłe i zagłosowac i miec pewnosc ze wszysko jest ok czy sie bawic w wybory, ktore nawet w usa nie przebiegaja prawidlowo?

ps. uwielbiam to te wyszystkie słowka konczące sie na ...CIE, czy nie powinno byc MY na koncu?
Odpowiedz cytując
wrabcze
Junior Member

Stary 26.03.2009, 19:42
morfeusz_ch** napisał(a):Wyświetl post
wrabcze, a trudno to przyjsc na spotkanie i zwiasc udzial w glosowaniu

powiem ci tak, przygotowanie powiezmy 20.000 karteczek to z kserowaniem i cieciem to ok. 1 dnia roboty,
pozniej rozlozenie na calym stadionie i przyklejenie ich do krzesełek, by ktos nie mowil ze wiatr mo zwial to lekko liczac 3-4 godziny przed otwarciem kas, a przeciez wtedy jest tez co innego do roboty, wiec od rana
czyli mamy juz 2 dni pracy ludzi, pozniej jeszcze policzyc zebrac je, policzyc to kolejny dzien.

pytanie kto mial by to robic, kto mial by ze to placic i kto by zagwarantował ze wszysko bedzie okay i nkit nie bedzie mowil ze to nie mozliwe ze Franek ma tyle przeciwników?

i teraz powiedz to latwiejsze przyjechac na 1h na Wisłe i zagłosowac i miec pewnosc ze wszysko jest ok czy sie bawic w wybory, ktore nawet w usa nie przebiegaja prawidlowo?

ps. uwielbiam to te wyszystkie słowka konczące sie na ...CIE, czy nie powinno byc MY na koncu?
nie mówię MY, bo się w zbyt wielu kwestiach z WAMI nie zgadzam...
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 26.03.2009, 19:42
Najważniejsza rzecz którą pomijacie: Piłkarz to nie kibol i nie myśli tymi kategoriami co my.
Ikony, Judasze ? Wszyscy przyszli tu dla kariery i pieniędzy. Kosa (z Lekkim ) z Zabrza- pod przymusem, tak samo Żuraw(dla ratowania przed bankructwem ukochanego LECHA ) i cała reszta, może z drobnymi wyjątkami- też.Gesty pod publiczkę to tylko PR. Jedni się bardziej w to angażują inni mniej lub wcale.

Guli
Dobrze że wymieniłeś spore zasługi "zorganizowanych kibiców" ,za to wszystko wielkie brawa. Tylko że nie wszystkie działania były mądre i chwalebne a niektóre wręcz przeciwnie , stricte na niekorzyść wizerunku Klubu i kibiców.(Jagę wam na zawsze zapamiętam).
Normalni kibice może nie są tak bardzo zaangażowani jak Wy ale nie są głupi ani ślepi .

To SKWK szczeniackim płótnem o Judaszu rozkręciło cały ten bajzel z którego powoli Polska się śmieje.. Nie płaczcie potem że dziadki do puszki nie rzucają bo ja im się w sumie nie dziwię.
Przydałoby się trochę dystansu i oceniajcie ludzi za całokształt a nie tylko za to co dla Was wygodne.

Pora zacząć myśleć jak z tego bagienka wyjść z twarzą.
Powód: Edytowałem,bo minąłem się z prawdą ,za co przepraszam !!
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 29.03.2009 o godz. 18:46.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 26.03.2009, 19:43
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Przeciez malowanie głowy to była chyba wspólna akcja na któres tam derby,i zrobili to wszystcy pilkarze,niewiem czemu przyczepiles sie do Nikoli.
No to sobie dokładnie jeszcze raz wszystko przypomnij, popytaj jak nie pamiętasz, lecytyny zażyj i rutinoskorbin profilaktycznie.

Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Owszem moze i byl awanturnikem ,ale mial jaja ,potrafil stanac w obronie kolegi ,albo zwyczajnie opitolic jak nie szło.'Nikola Nikola "nie bez przyczyny darł ryja cały stadion ,bo wszyscy wiedzieli ze on nigdy przeciwnikowi nie odpusci.
Frankowski za to odpuszczał rywalom... podawał im piłki, pudłował 100% okazje i strzelał samobójcze bramki od czasu do czasu

Lepiej dla Franka by było chyba, aby po PAO nachlał morde, wyrwał sztachetke z ławki, ne......._ł wszystkim po kolei krzycząc "w chu_a lecicie Panowie szlachta, odchodze do Elche". Wtedy byłby pożyszczem jak pozostałe "gwiazdy"

ps. nie słuchajcie już Tokyo Hotel, bo to wzbudza agresję
Odpowiedz cytując
morfeusz_ch**
Member

Stary 26.03.2009, 19:44
wrabcze a łudziłem sie ze wychodzac z pomyslem bedziesz chcial w nim uczestniczyc, widac najlatwiej cos powiedziec/napisc niz pozniej zrobic
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 26.03.2009, 19:47
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Przydałoby się trochę dystansu i oceniajcie ludzi za całokształt a nie tylko za to co dla Was wygodne.
...i od tego powinna zacząć się cała ta rozmowa.
Odpowiedz cytując
wrabcze
Junior Member

Stary 26.03.2009, 19:47
wyłóż swoje pieniądze, zrób ankietę, rozdaj albo zostaw na krzesełkach i podaj wyniki na forum.

W końcu zaczynasz działać, nie spoglądając ciągle na czyjeś ręce, brawo.
20 000 szt ankiet A5, to 10 000 szt kartek A4 - a to z kolei 20 ryz kartek papieru, każda po ok. 8zł...

Koszt papieru to ok. 160 zł + koszt wydruku w zaprzyjaźnionej drukarni - razem - 250 do 300zł...

Jak się zdecydujecie na zrobienie ankiety, to daj cynk, chętnie się dorzucę

a od ganiania po świeże bułki rano jest wnuczek... a nie dziadek...
Odpowiedz cytując
morfeusz_ch**
Member

Stary 26.03.2009, 19:51
a kto bedzie nadzorował prawidłowość, komisja jakaś? jesli tak to kto ja wybierze? zeby nikt pozniej nic nie mowil?
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.03.2009, 19:54
wrabcze ale to Ty masz potrzebę coś udowadniać. Skoro to takie proste to zrób tą ankiete napisz do zaprzyjaźnionej drukarni, kup papier. Chłopie z takimi kontaktami co to za problem?
Nie chce Ci się biegać po sektorach zatrudnij pięciu chłopaków zapłać im po 40-50 zł. I oni już to rozniosą z kolegami po pilnujesz czy ludzie wrzucają i dawaj.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 26.03.2009, 19:54
Mam nadzieję, że po latach zapamiętamy Tomka Frankowskiego jako najlepszego snajpera przełomu tysiącleci.

Zauważyłem, że w internecie kibice Trabzonsporu ciągle kochają Mirka Szymkowiaka
Odpowiedz cytując
morfeusz_ch**
Member

Stary 26.03.2009, 19:57
@Incognito2192 tak zapewnie zostanie zapamiętny jako kilkukrotny krol szczelców i chwała mu za to, szkoda tylko, bo mogl byc kims wiecej
Odpowiedz cytując
ZOLW1449
Senior Member

Stary 26.03.2009, 19:57
Acha,jeszcze zapomniałem dodać,że Franek bardzo dobrze pomyślał zanim się zdecydował założyć na forum kibiców Wisły swój temat i odpowiadając w nim.Wiedział,że nic swoimi odpowiedziami nie zdziała bo pewna część kibiców ma już wyrobione zdanie na tak,albo i nie wobec jego osoby.Mało interesujący się sprawą dadzą się nabrać jego ,,szczerym,, odpowiedziom oraz miał pewność że media oczywiście staną w jego obronie co się już powoli zaczyna dziać.Osobiście dla mnie Franek jest jednym z wielu którzy się w Wiśle przewinel i jest dobrym manipulantem jako człowiek,bo oczywiście piłkarzem jest świetnym,czego nie można mu odebraćPOZDRo
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów