The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.03.2009, 20:15
Pierwsza połowa słaba w naszym wykonaniu, mieliśmy pecha, ale paradoksalnie stracony gol nam pomógł, bo wydaje mi się, że gdybyśmy schodzili do szatni z wynikiem 0-0 to w drugiej połowie gra nie wyglądałaby tak dobrze. Ogólnie ta bramka Cracovii to niesamowity pech, na 100 takich sytuacji może 0,5 wpada do bramki, czemu akurat wpadło do naszej? Mniejsza z tym, ważne, że wynik jest super.
Dobrze, że strzeliliśmy aż 4 bramki, to może pomóc drużynie, zbudować w nich wiarę, że i bez Brożka można strzelić kilka goli i wygrać
Niestety w Poznaniu będzie ciężko, bez dwóch Brożków, Marcelo i mam nadzieję, że to już koniec listy nieobecnych. Baszczu będzie musiał zagrać jak z Barcą na środku obrony, a po prawej Singlar. Do tego Diaz na lewej stronie - tak jak w swojej reprezentacji Kostaryki, tu jest kolejny pech - bo będzie zmęczony podróżą i meczem kadry. Niestety nie wygląda to kolorowo przed tym najtrudniejszym meczem w rundzie.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 22.03.2009, 20:16
Ciekaw jestem ile bramek musi Pawełek zawalić (jeszcze!!!!) żeby Wisełka bramkarza kupiła. Każde podanie do niego to zagrożenie zawalem dla kibiców.
Dobrze, że bez Brozia bramki strzelamy, byłoby super jakbyśmy jeszcze bramkarza mieli, bo strzelać gole może w końcu 10 zawodników, bronic może (powinien) jeden.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 22.03.2009, 20:19
Pawełka za utratę bramki bym nie winił, ogólnie byłem z niego dzisiaj bardzo zadowolony.
Piotrek Ćwielong - trzeba lepiej wykorzystywać tego faceta, niesamowity potencjał techniczny i szybkościowy.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.03.2009, 20:20
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Ciekaw jestem ile bramek musi Pawełek zawalić (jeszcze!!!!) żeby Wisełka bramkarza kupiła. Każde podanie do niego to zagrożenie zawalem dla kibiców.
Dobrze, że bez Brozia bramki strzelamy, byłoby super jakbyśmy jeszcze bramkarza mieli, bo strzelać gole może w końcu 10 zawodników, bronic może (powinien) jeden.

Zły adres, chłopie. Ty nie pisz tego tutej, my to wiemy.
Pisz do Bednarza albo jeszcze lepiej do BC. Jest szansa , że wtedy to coś da.

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 22.03.2009, 20:21
tylko Ćwielong za dużo chce wymuszać gwizdów sędziego.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.03.2009, 20:21
Z tym golem i Pawełkiem to jest tak - gdyby ogólnie bronił dobrze, to nikt chyba za ten błąd pretensji by nie miał, bo najlepszym bramkarzom na świecie, coś takiego może się przydarzyć.No ale nie broni dobrze - do tego zauważcie że gdyby piłka nie poleciała tak idealnie, to on i tak by nic nie zrobił i wyszło by kolejne kuriozum.Do tego dochodzi jeszcze jedno minięcie się z piłka, które dosyć szczęśliwie się dla nas skończyło.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 22.03.2009 o godz. 20:23.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wisłaWieczysta
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 22.03.2009, 20:23
nawet na onet.pl piszą WISŁA PANY
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 22.03.2009, 20:26
powiem to - piłkarsko lepiej zagralismy z Bełchatowem tylko tam nie bylo bramek. tu zupelnie na odwrót.

widzieliscie w****ienie Skorzy po zoltku dla Marcelo. Ciekawe na kogo, na sedziego czy Marcelo.

no i ta grupka na górce w parku Jordana... pasiaki ?
Odpowiedz cytując
Topson
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.03.2009, 20:26
Duch Henryka Reymana zjawił się chyba w przerwie w szatni
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.03.2009, 20:33
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Pawełka za utratę bramki bym nie winił, ogólnie byłem z niego dzisiaj bardzo zadowolony.
Piotrek Ćwielong - trzeba lepiej wykorzystywać tego faceta, niesamowity potencjał techniczny i szybkościowy.
Będąc sprawiedliwym, trzeba oddać, że co najmniej dwie sytuacje, z których miała prawo paść bramka spieprzył niemiłosiernie. Raz się wyłożył, a drugim razem zamiast przyjąć i rozegrać (a miał dwóch piłkarzy do dogrania), podał z pierwszej piłki do obrońcy.

Szkoda, że Skorża tak dużo z Niedzielanem czekał, bo coraz mniej kolorowo to wygląda. Druga sprawa, czas się obudzić i sobie jasno powiedzieć, że Beto (czyt. wysoki napastnik z takimi umiejętnościami) jest nam cholernie szkodliwy, a nie pomocny. Powinniśmy grać dwoma napastnikami - Boguski, Ćwielong, ew. Niedzielan czy Małecki (patrząc na obecny stan), a Beto powinien być w odwodzie, gdyby trzeba było poobijać trochę obrońców. Bo tak szczerze mówiąc, w naszej lidze nie ma tej klasy obrońców co Woodgate i King, którzy potrafiliby zrobić mur i kasować wszystko niskie co zbliża się do pola karnego, tylko są Polczaki i Wasiluki, dla których większe zagrożenie będzie ze strony szybko grających i biegających Ćwielonga i Boguskiego, niż ze strony wolnego Beto.

Zwracam honor Zieńczukowi, wciąż jest dużo za słaby jak na Europę, na Ekstraklasę średni, ale fakt faktem, to jedyny gość w naszej kadrze, który ma w miarę przyzwoite wrzutki.
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.03.2009, 20:34
Trudno napisać coś innego niż to, że bardzo cieszy dzisiejsze zwycięstwo. Jeżeli miałbym jednak się zastanowić jakie będą dalsze losy to zupełnie nie wiem co powiedzieć.
W Bytomiu zabrakło walki, w Bełchatowie zagraliśmy bardzo dobre zwody a dziś niezwykle skuteczne 45 minut.
W pierwszej połowie zupełnie nie radziliśmy sobie z pressingiem przeciwnika. Po trzech meczach trudno przewidywać co wydarzy się w Poznaniu. Wykartkowana obrona i nieprzewidywalność napastników. Następna kolejka chyba rozstrzygnie.Albo wygramy i mistrzostwo stanie się o wiele realniejsze, albo będziemy w głębokiej dupie.
Mecz z Amicą urasta to meczu o wszystko.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
kibic sukcesu 2007
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 22.03.2009, 20:36
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Zwracam honor Zieńczukowi, wciąż jest dużo za słaby jak na Europę, na Ekstraklasę średni, ale fakt faktem, to jedyny gość w naszej kadrze, który ma w miarę przyzwoite wrzutki.
Dokładnie tak, jest solidnym graczem ligowym, a to wystarczy by być o wiele bardziej pożytecznym niż Łobodziński czy Jirsak.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.03.2009, 20:54
I na YouTube jakby się komuś ściągać nie chciało:

0-1

1-1

2-1

3-1

4-1

Mnie osobiście najbardziej cieszy bramka " Małego " ... jak " Brozio " z PAO.
Cieszynka " Pepe " niczym Kalu Uche...
Odpowiedz cytując
T1906S
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 22.03.2009, 21:13
Mam pytanko;] Nie uslyszalem jednej gadki na Cabaja dzis na meczu: coś o jajach. Podacie
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Stary 22.03.2009, 21:16
Oceny na szybko:

I Połowa:
Pawełek 1
Baszczu 2
Brożek 2
Głowa 2
Marcelo 3
Małecki 1
Sobol 4
Diaz 2
Zieniu 1
Beto 0,5
Ćwielong 3
Boguski 3

II Połowa
Pawełek 5
Baszczu 6
Głowa 7
Marcelo 5
Brożek 5
Mały 6
Sobol 9
Diaz 6
Zieniu 5
Boguski 8
Ćwielong 8
Niedzielan za krótko
Jirsak za krótko, ale spodziewałem się jakiejś jednej ładnej akcji w jego wykonaniu

Najbardziej zawiodłem się na BETO, gdyż wierzyłem w jego umiejętności, niestety dziś mecz fatalny, ale go nie skreślajmy, na razie chyba dobry na końcówki meczów
Wiedziałem że Sobol strzeli gola, sam nawet go do tego wytypowałem, zawsze jak coś spier.... to w następnym meczu strzela gola.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 22.03.2009, 21:20
Pojechałeś Zieńczukowi stawiając go na poziomie Piotra Brożka ;] I ciekawe czym Ci tak zaimponował Boguski w przekroju drugiej połowy? ;] A Marcelo, który wg Ciebie grał w pierwszej połowie lepiej od Diaza i Baszcza, a w drugiej już gorzej?
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.03.2009, 21:21
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
I połowa
Pawełek 1

a to niby z jakiej racji?
jedna wpadka, ale taka, którą popełniłby prawie każdy bramkarz, wliczając w to Cechów i Buffonów.
.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.03.2009, 21:22
5 czy 10 lat temu taki koleś jak Beto nie zmieściłby sie za Chiny w rezerwach Wisły, no ale czasy sie niestety zmieniły.
Marcelo to szacuneczek, widac że grał w klasowym zespole.Ja bym go nawet spróbował w ataku, ma tego nosa pod bramką w przeciwiwnstwie do Beto
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 22.03.2009, 21:24
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej zawiodłem się na BETO, gdyż wierzyłem w jego umiejętności, niestety dziś mecz fatalny
OMG! A cóż on mógł pokazać przez pierwsze 30 minut kiedy Wisła grała piach i nie było żadnego pożytku? Co Ty byś chciał, rajd 50 metrowy zakończony wyminięciem bramkarza i strzelania gola dupą? Człowieku. Skoro Beto zagrał fatalne 30 minut, to jakie 30 zagrali Pawełek, Baszczyński, Głowacki, Brożek, Małecki, Sobolewski, Diaz, Zieńczuk i Ćwielong?

A poza tym moim zdaniem nie koniecznie dobra decyzja o ściągnięciu Beto. Bo teoretycznie jak można na dwóch rosłych stoperów wystawić dwóch filigranowych napastników? Beto by połamał Polczaka. Nie trzeba mieć papierów na trenera, nie trzeba wygrać Ligi Mistrzów żeby to dostrzec, tyle w temacie.

Pawełek- człowiek do odstrzału. Dosłownie do odstrzału. Gdybym ja był trenerem to nie powąchałby murawy, chyba że na treningu.
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 22.03.2009, 21:24
Ale zenada!!!! 4:1 w DERBACH, a tu jak zwykle banda gledzacych malkontentow koncentruje sie na kompletnie przypadkowym golu Sasina!!! Ale musicie miec problemy!!! Lepsza czesc Krakowa fetuje malkontenci !!!!! Zaden bramkarz swiata by tego nie obronil w tej sytuacji, chyba ze ktorys ma zasieg ramion 6metrow

SOBOL NIGHT!

Odszczekuje koment nt Boguskiego. Wniosl w kit ozywienia. Ogolnie reakcja druzyny w drugiej polowie miazdzaca. Fajnie by bylo przycisnac podobnie przez 45min Lecha i dac im szanse popelnic kilka bledow w tylach, bo Lech obrone ma pelna szczelin...
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 22.03.2009, 21:32
Żaden DOBRY bramkarz nie zachowałby się tak jak Pawełek, czytaj stał wysunięty tak daleko. Z resztą to nie pierwszy raz. Przypomnij sobie Wisła - Korona, zeszły sezon. To nie jest jednorazowy przypadek.
Odpowiedz cytując
Szary007
Member

Od: 07.2008

Stary 22.03.2009, 21:34
Dobrze przynajmniej, że bramka padła od razu po przerwie.
Gdyby tak się nie stało, to przypuszczam, że pejsy tylko coraz bardziej by się cofały, a przez to nie moglibyśmy strzelic bramki.

A tak to tylko się cieszyc
Wielkie Derby Krakowa
- są częścią polskiej piłki, a w ich losach, niczym w lustrze, odbija się historia Polski. Przetrwały zabory i dwie wojny światowe. Nie udało się ich zniszczyć nawet Adolfowi Hitlerowi.
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 22.03.2009, 21:38
Panowiem wlasnie wrocilem z pubu! Co za mecz!
Sobol i nic wiecej nie powiem. Malecki super zagral wogole...przy 2:1 pub prawie eksplodowal MARCEEEEEEEEELOOOOOOOOOO masakra!

Za 2 tygodnie 3 pkt w Poznaniu!

MISTRZ MISTRZ NAST TS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

W KRAKOWIE BEZ ZMIAN!!! WISLA PANY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 22.03.2009, 21:38
Wróciłem z meczyku dopiero teraz bo "piękne okoliczności " zmusiły mnie do małej dogrywki w Jamie.
Meczyk tradycyjnie WYGRANY- WISEŁKA PANY.
Wem że to off-top ale...Na oprawę derbową sporo kasy wrzuciłem , uznaję że musiała być kontrowersyjna skoro jej nie było (jak ktoś wie o co w tym biega proszę o priv).

Piłkarsko : ataku nie mamy a tu 4 x Cabaj ustrzelony, przypomniały mi się czasy Tomka Kulawika i ski. kiedy druga linia nam mecze wygrywała.
Mały a zwłaszcza Ćwieląg grają jak grają ale chwała im i szacunek, rosną nam Wiślacy z Białą Gwiazdą na sercu na miarę Baszcza.
Sobol klasa i serce drużyny , Pawełka nie wielbię ale przy bramce ( piękna ale przypadkowa) bez winy.
Doping + dobry, Beto .....potrzeba mu duuużo czasu.
Wielki minus (dla kibiców i marketingu) to pustawe A i B.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.03.2009, 21:40
Ciężko oceniać naszych piłkarzy bo w 1 połowie nikt nie zagrał lepiej niż źle oprócz Sobola. Skorżę trzeba pochwalić za szybką zmianę Beto. Konkretnie zganić za brak równej formy choć 1 zawodnika. O całym meczu powiedziałbym że dawno nie graliśmy tak słabo a wynik wysoki jakiego też dawno nie było. Najważniejsze 3pkt i mecz o mistrza z Lechem. W przerwie pomyślałem o wygranym meczu z Łks ale z taką grą nie wierzyłem.
Myślałem że wyklnę Pawełka za bramkę, bo dla mnie ewidentny błąd ustawienia przy bramce. W przekroju całego meczu boczni obrońcy bardzo aktywni. Środkowi popełniali błędy ale najbardziej karygodne są długie niedokładne podania, choć obawiam się że to część taktyki. Diaz mniej aktywny niż z Gks, Sobol najlepszy na boisku, taki jakiego wszyscy znamy. Skrzydłowi się nie popisali dobrymi dograniami, ale Małecki dużo walczył starał się choć mało wychodziło, ale widoczny a za to Zieńczuk nie istniał jak już dostawał piłkę to potrafił tylko wrzucić ale już nie dokładnie. Ćwielong zawsze mu czegoś brakowało to cm do przejęcia to do zagrania głową, ale bramkę strzelił. Beto- bez komentarza. Boguski- walczył, dobry duch drużyny wniosł pozytywny impuls.
Ostatnio edytowane przez matti123 : 22.03.2009 o godz. 21:44.
Odpowiedz cytując
ksych
Member

Od: 04.2006

Stary 22.03.2009, 21:49

Wisła Kraków - Cracovia Kraków
Xvid | 544x304 | Canal+ Sport L!VE

0:1 Sasin
Kod:
http://www.mediafire.com/?zntmyiazh2d

- Reszta bramek + cały mecz do pobrania na: www.AllGoals.pl
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 22.03.2009, 21:53
tiaaa, Pawełek zawalił bramke, jakby poszła z tego prostopadła piłka i Cracoviak wyszedł sam na sam to byłoby "Pawełek zamiast wyjść i skrócić pole gry to stał jak przyspawany na linii".

Wynik dużo lepszy od gry, strzeliliśmy w sumie wszystko co mogliśmy strzelić.
Sobolewski mega kozak, gracz meczu zdecydowanie, był wszędzie.
Małecki pomimo strzelonej bramki grał słabo, dużo wiatru robił jak zwykle ale pożytek niewielki.
Reszta nie wyrożniła się u mnie ani na plus ani na minus.

Wygrana i to najważniejsze, w dodatku wysoka a to że nie należało nam się aż tyle wygrać to nieważne, za pare miesięcy nikt nie będzie o tym pamiętał.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 22.03.2009, 21:53
Sekunda 12- co nasz kochany bramkarz robi na 5 metrze, gdy piłkę ma przeciwnik? Gol faktycznie przypadkowy, jednak zachowanie Pawełka godne śmiechu.

Jak Dolha i Paulista jak Wisła grała z Lechem rok temu.

Przyjacielu- o jakiej prostopadłej piłce Ty mówisz? Grałeś kiedyś w piłkę, oprócz tej komputerowej lub konsolowej? Prostopadła z 30 metrów, gdy zawodnik stoi tyłem do bramki a po drodze jest gąszcz nóg? Pooglądaj czasami zagraniczny futbol.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 22.03.2009, 21:57
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
Sekunda 12- co nasz kochany bramkarz robi na 5 metrze, gdy piłkę ma przeciwnik? Gol faktycznie przypadkowy, jednak zachowanie Pawełka godne śmiechu.

Jak Dolha i Paulista jak Wisła grała z Lechem rok temu.

Przyjacielu- o jakiej prostopadłej piłce Ty mówisz? Grałeś kiedyś w piłkę, oprócz tej komputerowej lub konsolowej? Prostopadła z 30 metrów, gdy zawodnik stoi tyłem do bramki a po drodze jest gąszcz nóg? Pooglądaj czasami zagraniczny futbol.
znaczy gość może strzelić tyłem do bramki, lobując pięknie od poprzeczki, to dla ciebie jest normalne i do przewidzenia ale prostopadła piłka nie mieści ci się w głowie

a odnośnie zagranicznego futbolu to oglądnij sobie bramke Xabiego Alonso w meczu z Newcastle z poprzedniego sezonu. Wtedy też Shay Given powinien stać na linii bramkowej?
Uławie ci zadanie:
http://www.youtube.com/watch?v=ScZFq4WId24
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 22.03.2009 o godz. 22:02.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 22.03.2009, 21:59
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
znaczy gość może strzelić tyłem do bramki, lobując pięknie od poprzeczki, to dla ciebie jest normalne i do przewidzenia ale prostopadła piłka nie mieści ci się w głowie
michu-kozlowek napisał(a):
I wszystko. Nie było opcji zagranie prostopadłej piłki w tej sytuacji.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów