|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Pierwsza połowa słaba w naszym wykonaniu, mieliśmy pecha, ale paradoksalnie stracony gol nam pomógł, bo wydaje mi się, że gdybyśmy schodzili do szatni z wynikiem 0-0 to w drugiej połowie gra nie wyglądałaby tak dobrze. Ogólnie ta bramka Cracovii to niesamowity pech, na 100 takich sytuacji może 0,5 wpada do bramki, czemu akurat wpadło do naszej? Mniejsza z tym, ważne, że wynik jest super.
Dobrze, że strzeliliśmy aż 4 bramki, to może pomóc drużynie, zbudować w nich wiarę, że i bez Brożka można strzelić kilka goli i wygrać ![]() Niestety w Poznaniu będzie ciężko, bez dwóch Brożków, Marcelo i mam nadzieję, że to już koniec listy nieobecnych. Baszczu będzie musiał zagrać jak z Barcą na środku obrony, a po prawej Singlar. Do tego Diaz na lewej stronie - tak jak w swojej reprezentacji Kostaryki, tu jest kolejny pech - bo będzie zmęczony podróżą i meczem kadry. Niestety nie wygląda to kolorowo przed tym najtrudniejszym meczem w rundzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ciekaw jestem ile bramek musi Pawełek zawalić (jeszcze!!!!) żeby Wisełka bramkarza kupiła. Każde podanie do niego to zagrożenie zawalem dla kibiców.
Dobrze, że bez Brozia bramki strzelamy, byłoby super jakbyśmy jeszcze bramkarza mieli, bo strzelać gole może w końcu 10 zawodników, bronic może (powinien) jeden. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Pawełka za utratę bramki bym nie winił, ogólnie byłem z niego dzisiaj bardzo zadowolony.
Piotrek Ćwielong - trzeba lepiej wykorzystywać tego faceta, niesamowity potencjał techniczny i szybkościowy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Zły adres, chłopie. Ty nie pisz tego tutej, my to wiemy. Pisz do Bednarza albo jeszcze lepiej do BC. Jest szansa , że wtedy to coś da. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
tylko Ćwielong za dużo chce wymuszać gwizdów sędziego.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Z tym golem i Pawełkiem to jest tak - gdyby ogólnie bronił dobrze, to nikt chyba za ten błąd pretensji by nie miał, bo najlepszym bramkarzom na świecie, coś takiego może się przydarzyć.No ale nie broni dobrze - do tego zauważcie że gdyby piłka nie poleciała tak idealnie, to on i tak by nic nie zrobił i wyszło by kolejne kuriozum.Do tego dochodzi jeszcze jedno minięcie się z piłka, które dosyć szczęśliwie się dla nas skończyło.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 22.03.2009 o godz. 20:23.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
nawet na onet.pl piszą WISŁA PANY
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
powiem to - piłkarsko lepiej zagralismy z Bełchatowem tylko tam nie bylo bramek. tu zupelnie na odwrót.
widzieliscie w****ienie Skorzy po zoltku dla Marcelo. Ciekawe na kogo, na sedziego czy Marcelo. no i ta grupka na górce w parku Jordana... pasiaki ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Duch Henryka Reymana zjawił się chyba w przerwie w szatni
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Szkoda, że Skorża tak dużo z Niedzielanem czekał, bo coraz mniej kolorowo to wygląda. Druga sprawa, czas się obudzić i sobie jasno powiedzieć, że Beto (czyt. wysoki napastnik z takimi umiejętnościami) jest nam cholernie szkodliwy, a nie pomocny. Powinniśmy grać dwoma napastnikami - Boguski, Ćwielong, ew. Niedzielan czy Małecki (patrząc na obecny stan), a Beto powinien być w odwodzie, gdyby trzeba było poobijać trochę obrońców. Bo tak szczerze mówiąc, w naszej lidze nie ma tej klasy obrońców co Woodgate i King, którzy potrafiliby zrobić mur i kasować wszystko niskie co zbliża się do pola karnego, tylko są Polczaki i Wasiluki, dla których większe zagrożenie będzie ze strony szybko grających i biegających Ćwielonga i Boguskiego, niż ze strony wolnego Beto. Zwracam honor Zieńczukowi, wciąż jest dużo za słaby jak na Europę, na Ekstraklasę średni, ale fakt faktem, to jedyny gość w naszej kadrze, który ma w miarę przyzwoite wrzutki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Trudno napisać coś innego niż to, że bardzo cieszy dzisiejsze zwycięstwo. Jeżeli miałbym jednak się zastanowić jakie będą dalsze losy to zupełnie nie wiem co powiedzieć.
W Bytomiu zabrakło walki, w Bełchatowie zagraliśmy bardzo dobre zwody a dziś niezwykle skuteczne 45 minut. W pierwszej połowie zupełnie nie radziliśmy sobie z pressingiem przeciwnika. Po trzech meczach trudno przewidywać co wydarzy się w Poznaniu. Wykartkowana obrona i nieprzewidywalność napastników. Następna kolejka chyba rozstrzygnie.Albo wygramy i mistrzostwo stanie się o wiele realniejsze, albo będziemy w głębokiej dupie. Mecz z Amicą urasta to meczu o wszystko. ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Dokładnie tak, jest solidnym graczem ligowym, a to wystarczy by być o wiele bardziej pożytecznym niż Łobodziński czy Jirsak.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Mam pytanko;] Nie uslyszalem jednej gadki na Cabaja dzis na meczu: coś o jajach. Podacie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oceny na szybko:
I Połowa: Pawełek 1 Baszczu 2 Brożek 2 Głowa 2 Marcelo 3 Małecki 1 Sobol 4 Diaz 2 Zieniu 1 Beto 0,5 Ćwielong 3 Boguski 3 II Połowa Pawełek 5 Baszczu 6 Głowa 7 Marcelo 5 Brożek 5 Mały 6 Sobol 9 Diaz 6 Zieniu 5 Boguski 8 Ćwielong 8 Niedzielan za krótko Jirsak za krótko, ale spodziewałem się jakiejś jednej ładnej akcji w jego wykonaniu Najbardziej zawiodłem się na BETO, gdyż wierzyłem w jego umiejętności, niestety dziś mecz fatalny, ale go nie skreślajmy, na razie chyba dobry na końcówki meczów Wiedziałem że Sobol strzeli gola, sam nawet go do tego wytypowałem, zawsze jak coś spier.... to w następnym meczu strzela gola. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Pojechałeś Zieńczukowi stawiając go na poziomie Piotra Brożka ;] I ciekawe czym Ci tak zaimponował Boguski w przekroju drugiej połowy? ;] A Marcelo, który wg Ciebie grał w pierwszej połowie lepiej od Diaza i Baszcza, a w drugiej już gorzej?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
a to niby z jakiej racji? jedna wpadka, ale taka, którą popełniłby prawie każdy bramkarz, wliczając w to Cechów i Buffonów. ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
5 czy 10 lat temu taki koleś jak Beto nie zmieściłby sie za Chiny w rezerwach Wisły, no ale czasy sie niestety zmieniły.
Marcelo to szacuneczek, widac że grał w klasowym zespole.Ja bym go nawet spróbował w ataku, ma tego nosa pod bramką w przeciwiwnstwie do Beto |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A poza tym moim zdaniem nie koniecznie dobra decyzja o ściągnięciu Beto. Bo teoretycznie jak można na dwóch rosłych stoperów wystawić dwóch filigranowych napastników? Beto by połamał Polczaka. Nie trzeba mieć papierów na trenera, nie trzeba wygrać Ligi Mistrzów żeby to dostrzec, tyle w temacie. Pawełek- człowiek do odstrzału. Dosłownie do odstrzału. Gdybym ja był trenerem to nie powąchałby murawy, chyba że na treningu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Ale zenada!!!! 4:1 w DERBACH, a tu jak zwykle banda gledzacych malkontentow koncentruje sie na kompletnie przypadkowym golu Sasina!!! Ale musicie miec problemy!!! Lepsza czesc Krakowa fetuje malkontenci !!!!! Zaden bramkarz swiata by tego nie obronil w tej sytuacji, chyba ze ktorys ma zasieg ramion 6metrow
SOBOL NIGHT! Odszczekuje koment nt Boguskiego. Wniosl w kit ozywienia. Ogolnie reakcja druzyny w drugiej polowie miazdzaca. Fajnie by bylo przycisnac podobnie przez 45min Lecha i dac im szanse popelnic kilka bledow w tylach, bo Lech obrone ma pelna szczelin... ![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żaden DOBRY bramkarz nie zachowałby się tak jak Pawełek, czytaj stał wysunięty tak daleko. Z resztą to nie pierwszy raz. Przypomnij sobie Wisła - Korona, zeszły sezon. To nie jest jednorazowy przypadek.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Dobrze przynajmniej, że bramka padła od razu po przerwie.
Gdyby tak się nie stało, to przypuszczam, że pejsy tylko coraz bardziej by się cofały, a przez to nie moglibyśmy strzelic bramki. A tak to tylko się cieszyc ![]() Wielkie Derby Krakowa
- są częścią polskiej piłki, a w ich losach, niczym w lustrze, odbija się historia Polski. Przetrwały zabory i dwie wojny światowe. Nie udało się ich zniszczyć nawet Adolfowi Hitlerowi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Panowiem wlasnie wrocilem z pubu! Co za mecz!
Sobol i nic wiecej nie powiem. Malecki super zagral wogole...przy 2:1 pub prawie eksplodowal Za 2 tygodnie 3 pkt w Poznaniu! MISTRZ MISTRZ NAST TS!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W KRAKOWIE BEZ ZMIAN!!! WISLA PANY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Wróciłem z meczyku dopiero teraz bo "piękne okoliczności " zmusiły mnie do małej dogrywki w Jamie.
Meczyk tradycyjnie WYGRANY- WISEŁKA PANY. Wem że to off-top ale...Na oprawę derbową sporo kasy wrzuciłem , uznaję że musiała być kontrowersyjna skoro jej nie było (jak ktoś wie o co w tym biega proszę o priv). Piłkarsko : ataku nie mamy a tu 4 x Cabaj ustrzelony, przypomniały mi się czasy Tomka Kulawika i ski. kiedy druga linia nam mecze wygrywała. Mały a zwłaszcza Ćwieląg grają jak grają ale chwała im i szacunek, rosną nam Wiślacy z Białą Gwiazdą na sercu na miarę Baszcza. Sobol klasa i serce drużyny , Pawełka nie wielbię ale przy bramce ( piękna ale przypadkowa) bez winy. Doping + dobry, Beto .....potrzeba mu duuużo czasu. Wielki minus (dla kibiców i marketingu) to pustawe A i B. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Ciężko oceniać naszych piłkarzy bo w 1 połowie nikt nie zagrał lepiej niż źle oprócz Sobola. Skorżę trzeba pochwalić za szybką zmianę Beto. Konkretnie zganić za brak równej formy choć 1 zawodnika. O całym meczu powiedziałbym że dawno nie graliśmy tak słabo a wynik wysoki jakiego też dawno nie było. Najważniejsze 3pkt i mecz o mistrza z Lechem. W przerwie pomyślałem o wygranym meczu z Łks ale z taką grą nie wierzyłem.
Myślałem że wyklnę Pawełka za bramkę, bo dla mnie ewidentny błąd ustawienia przy bramce. W przekroju całego meczu boczni obrońcy bardzo aktywni. Środkowi popełniali błędy ale najbardziej karygodne są długie niedokładne podania, choć obawiam się że to część taktyki. Diaz mniej aktywny niż z Gks, Sobol najlepszy na boisku, taki jakiego wszyscy znamy. Skrzydłowi się nie popisali dobrymi dograniami, ale Małecki dużo walczył starał się choć mało wychodziło, ale widoczny a za to Zieńczuk nie istniał jak już dostawał piłkę to potrafił tylko wrzucić ale już nie dokładnie. Ćwielong zawsze mu czegoś brakowało to cm do przejęcia to do zagrania głową, ale bramkę strzelił. Beto- bez komentarza. Boguski- walczył, dobry duch drużyny wniosł pozytywny impuls.
Ostatnio edytowane przez matti123 : 22.03.2009 o godz. 21:44.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]() Wisła Kraków - Cracovia Kraków Xvid | 544x304 | Canal+ Sport L!VE 0:1 Sasin Kod:
http://www.mediafire.com/?zntmyiazh2d - Reszta bramek + cały mecz do pobrania na: www.AllGoals.pl |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tiaaa, Pawełek zawalił bramke, jakby poszła z tego prostopadła piłka i Cracoviak wyszedł sam na sam to byłoby "Pawełek zamiast wyjść i skrócić pole gry to stał jak przyspawany na linii".
Wynik dużo lepszy od gry, strzeliliśmy w sumie wszystko co mogliśmy strzelić. Sobolewski mega kozak, gracz meczu zdecydowanie, był wszędzie. Małecki pomimo strzelonej bramki grał słabo, dużo wiatru robił jak zwykle ale pożytek niewielki. Reszta nie wyrożniła się u mnie ani na plus ani na minus. Wygrana i to najważniejsze, w dodatku wysoka a to że nie należało nam się aż tyle wygrać to nieważne, za pare miesięcy nikt nie będzie o tym pamiętał. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sekunda 12- co nasz kochany bramkarz robi na 5 metrze, gdy piłkę ma przeciwnik? Gol faktycznie przypadkowy, jednak zachowanie Pawełka godne śmiechu.
Jak Dolha i Paulista jak Wisła grała z Lechem rok temu. Przyjacielu- o jakiej prostopadłej piłce Ty mówisz? Grałeś kiedyś w piłkę, oprócz tej komputerowej lub konsolowej? Prostopadła z 30 metrów, gdy zawodnik stoi tyłem do bramki a po drodze jest gąszcz nóg? Pooglądaj czasami zagraniczny futbol. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() a odnośnie zagranicznego futbolu to oglądnij sobie bramke Xabiego Alonso w meczu z Newcastle z poprzedniego sezonu. Wtedy też Shay Given powinien stać na linii bramkowej? Uławie ci zadanie: http://www.youtube.com/watch?v=ScZFq4WId24
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 22.03.2009 o godz. 22:02.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
michu-kozlowek napisał(a):
|
||