|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Witam. Bardzo możliwe że już*słyszeliście o tego typu budowlach, ale jesli nie, to zapewne spodobają wam się*stadiony z zapałek:
Stadion Manchesteru United ![]() ![]() stadion Wisły Kraków ![]() Stadion narodowy na Euro 2012 Z tych stadionów tylko jeden jest moim dziełem. Reszta pochodzi z forum którego link mam w podpisie, ale nie mam zamiaru tutaj zasypywać Was*reklamami. Większość budowli powstaje ze specjalnych zapałek modelarskich. Jeśli ktoś byłby chętny do wybudowania jakiegoś stadionu, zapraszam do kontaktu. Chętnie służę radą, projektami, wskazówkami, rozwiązaniami technicznymi. Pozdrawiam ![]()
http://forum-zapalki.eu/ Jedyne w Polsce forum o budowlach zapałek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ciekawa sprawa. Przyjemnie się patrzy na dzieło wykonywane mozolnie i dokładnie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo fajne i ciekawe hobby
![]() ![]()
Armia Białej Gwiazdy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Masz jakieś projekty, nie koniecznie stadionów ale innych budowli np mostów?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Polecam wejść na strone którą autor tematu ma w podpisie ...
![]() WISŁA- Dla WAS To Pięć Liter...
Dla NAS Całe Życie... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
świetne!! ile to wymaga pracy, cierpliwości, dokładności... trzeba mieć wielce wytrenowaną równowagę wewnetrzną
![]() ![]()
"..jest radość zwycięstwa i jest radość życia, hymn spod jeszcze sztywnych od rapiera palców, kary za warcholstwo, spory o zdobycze, wszystko jest - dopóki jest o co walczyć.."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
naprawde wielki szacunek, czegos takiego jeszcze nie widzialem.
![]()
"Na Reymonta wychowani naszej wiary nie sprzedamy to jest oczywiste, bo codziennie mamy wybór i stawiamy na Wisłe"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Chyba kupię sobie zapałki! Od małego lubiłem, ale w innych celach używałem.
![]() |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wszystkie fajne te projekciki ale Old Trafford normalnie genialny.
Narodowy z W-wy też elegancko wyszedł. Pozdrowienia dla budowniczego.![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ja wlasnorecznie zrobilem domek z zapalek dosc spory, wlasny projekt.Troche mi to czasu zajelo, blogoslawienstwem dla dudowniczych takich konstrukcji jest klej szybko schnacy.
Cierpliwosci trzeba miec co niemiara, robie przymiarki zeby zrobic stadion Wisly wiec narazie zbieram elemety potrzebne do wykonania. Najwiekszy problem bede mial z krzeselkami bo chce zrobic najwierniejsza kopie ze wszystkimi strzegolami a nigdzie nie moge ich dostac. Zrobie zdiecie mojego domku jak wroce z pracy Temat bardzo fajny ![]() ,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
innego wymiaru nabiera teraz "stadion Legii pali sie"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Ja buduje stadion Wisły i nie zabardzo mi to wychodzi :( Brak talentu -
![]() WISŁA- Dla WAS To Pięć Liter...
Dla NAS Całe Życie... ![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Widzę, że zainteresował was ten temat. I słusznie
Po kolei odpowiem więc na pytania:Projekt znajdziecie na forum o zapałkach. Jest tam temat o moście, gdzie jest projekt mostu mojego autorstwa. Stadion narodowy jest w skali chyba 1:300. Reszta porównywalnie. Co do zapałek do specjalne zapałki są do kupienia na allegro: http://allegro.pl/item585147356_zapa..._euro_dom.html Budowa takiego stadionu przy zaangażowaniu około godzinki dziennie, ale systematycznie każdego dnia, trwa około 2-3 miesiące. Satysfakcja po wybudowaniu jest większa niż można przewidzieć ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Bardzo ładne
Kilka lat temu mój ojciec zrobił z zapałek szopke^^ baaardzo efektowna była![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Z pewnością ja bym sam czegoś takiego nie zrobił .. Brak talentu + trzęsące się łapska
![]()
WISŁA NOWA HUTA !
|
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ja bym musiał przy budowie takich cudów pić żeby mi się ręce nie trzęsły.
Spróbuje - kolejny powód do picia ![]()
FCZ
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Wiecie, jeśli ktoś się waha nad zbudowaniem stadionu bo się boi że nie da rady to powiem wszystkim, że te stadiony nie są budowane przez jakichś artystów czy zawodowców, tylko zwykłych, często młodych ludzi. Np. trzeci stadion od góry to projekt mojego autorstwa, i byłą to moja pierwsza budowla. Po nim był jeszcze tulipan, wstęga Mobiusa i teraz się most buduje, ale to pokazuje, że każdy może wybudować takie coś i nie trzeba do tego wielkich zdolności. Za to satysfakcja gwarantowana
![]() ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Zbliżają się wakacje i myślę, że warto przypomnieć wszystkim "hardkorom", że czas działać
![]() Wybrać się na stragan na allegro po specjalne zapałki modelarskie i budować! Nie chcę uprawiać reklamy, ale jeśli ktoś potrzebuje pomocy, wskazówek, projektów czy motywacji, zapraszam na 'forum o budowlach z zapałek', albo do kontaktu na PW. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Owszem mozna kupic zapalki ale i tak najladniejsze sa opalane wlasnorecznie, ja wiem ze nudna robota ale efekt jest lepszy. ![]() ,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|