|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Pewnie gdzieś w Belgii, albo Szwajcarii.
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Mówisz o tym Dudu co strzelił w debiucie i w sumie w 9 meczach 3 bramki?
Gra w VSC Debrecen (Węgry) i w 6 meczach strzelił im 2 bramki (nawet w kwalifikacjach UEFA pyknął bramkę). Od Dawidowskiego był lepszy ![]() A Evans Chi-kwai-kwai (most był na rzece Kwai...) - myślę że wyląduje najszybciej we Francji (może w Ligue2) ale coś mi się wydaje że trochę nastrzela.. A tak się spytam bo nie mogę znaleźć.. do kiedy Skorża i Urban mają kontrakty? |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Początek końca w Bełchatowie?. Przydała by się dzisiaj mądralom kasa za Gargułę.
Ciekawe czy dla niego znajdą się pieniądze na wypłatę (chyba że płaci ZUS) i jak długo popracuje u nich "wielbiciel Wiślaków " Ulatowski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
raz prasa pisze o wycofaaniu sie ze sponsorowania klubów przez spółki skarbu państwam a następnego że jednak nie zakręcą kurka z pieniędzmi dla Bełchatowa i Lubina .http://www.sport.pl/pilka/1,70988,63...ka_z_kasa.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cytat:
Dla mnie jest to niepojęte. Oczywiście nie wiem ile dokładnie wynosi budżet GKSu (a co z tym idzie ile na tą działalność przeznacza PGE). Oczywiście zależy mi na rozwoju polskiej piłki i większej ilości mocnych, dobrze finansowanych klubów, grających w ekstraklasie. Ale... Szlag mnie trafia jak za państwowe pieniądze próbuje się stworzyć piłkarską potęgę tam, gdzie nie ma na to ani zapotrzebowania, ani żadnych szans. Chciał to zrobić Rutkowski we Wronkach, chciał Drzymała w Grodzisku - ok, to ich prywatny kapitał, a w dodatku szybko zważyli, że daleko na wsiach nie zajadą. Nie widziałbym problemu gdyby PGE sponsorowało np. Widzew gdzie potencjał jest znacznie większy bo miasto duże, bo klub znany, bo kibiców wielu. Ale Bełchatów? Według mnie bezpodstawne topienie państwowych funduszy. |
||
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Bzdura. Nie wiesz o co chodzi, to nie pisz.
Elektrownia w Bełchatowie dostanie kasę z Unii Europejskiej na zamontowanie specjalnej instalacji na kominach do wyłapywania CO2 i zbudowanie specjalnych magazynów na składowanie tegoż. Wiem, bo w zeszłym tygodniu był u nas europoseł Buzek z wykładem i właśnie o tym projekcie mówił. Wszystko związane jest z uchwalonym niedawno pakietem klimatycznym i ograniczeniem emisji gazów cieplarnianych, w tym szczególnie CO2. Tak więc nie jest to związane z tarapatami finansowymi, ale z inwestycjami związanymi z szeroko pojętą ochroną środowiska, wspieranymi przez UE. Nie ma to absolutnie żadnego związku z problemami PGE GKS Bełchatów. Rząd podjął już decyzję o ograniczaniu finansowania klubów sportowych z pieniędzy publicznych i PGE po prostu z piłki się wycofuje. Więc klub z Bełchatowa ma faktycznie problem, co nie znaczy że ma go elektrownia i cały koncern PGE. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kontekst przytoczonej przeze mnie informacji jest taki, że jest to pomoc. Np ten akapit:
Cytat:
PS. To o czym mówisz nie zmienia mojego poglądu na sam fakt finansowania GKS przez PGE. |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Hmm PGE wycofuje sie z pilki noznej a z siatki nie? Cos tu nie gra.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Bo siatka jest zdecydowanie tańsza, aniżeli piłka nożna.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Po raz drugi z rzędu w pierwszej 11 Piasta Gliwice wybiegł na boisko wypożyczony z Wisły stoper - Mateusz Kowalski. W zasadzie zaczął grac w wyniku kontuzji Gamli, ale jak do tej pory prezentuje się dobrze.
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jednak ta nasza liga marna jak nie wiem.
Jak taki klub jak Piast jest w ekstraklasie (co za nazwa heh)? Bez stadionu, bez kibiców... Doping trwał w sumie z 15 minut (teraz jest 80 min)... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
oby gornik wywiozl jakies punkty z lazienkowskiej..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ale nie wiem do czego pijesz... W Gliwicach mają grac juz niedlugo,a kibicow tez mają,nie oceniaj tego ile ich jest rzeczywiscie po tym ilu z nich przyjezdza do Wodzislawia na "swoje" mecze.W rzeczywistosci to są wyjazdy. A mecz Piast-Jaga calkiem ciekawy ,jakis gosc z trybuny glownej ciagle najeżdza na Franka,komicznie sie tego slucha ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
a co za nazwa Wisła, Legia, Lech, Polonia itd? Nie wiem co masz do ich nazwy. Widywałem gorsze. A Piast odnosi się do historii naszego kraju (Lech Poznań mógł nosić nazwę Piast, ale jednak postawiono również na historyczna nazwę- Lech)
![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ma ktoś link gdzie mozna obejrzec legie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
ToTylkoJa napisał(a):
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
No i jak tu nie spiewać " PZPN , PZPN..........." Ewidentny karny dla Górnika a sędzia nic.......
![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
A co do tego , że Piast grał "na wyjeździe" jakoś nie wyobrażam sobie i jestem w 100% pewien że mecze Wisły, które będą się odbywały na jesieni po za naszym stadionem na pewno nie będą w takiej dennej atmosferze... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
haha całkiem możliwe
Tak jakoś po pierwszym przeczytaniu nasuneło mi się błędne ''myślenie''ja_ka_ tak ok już rozumiem ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Gizaaaaaaaaa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]()
http://www.lolowisko.republika.pl/ !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
było mi wykupić pakiet ''hity wiosny'' to bym poszedł na mecz. Mam bardziej pilne wydatki, niz przepłacanie za takie ''hity''. Poczytaj o cenach, to wtedy możemy dalej pisać (chyba, że tak jak pisałem wcześniej, będziesz dopłacał mi do biletów).
PS swoją drogą, jaka cena biletu na mecz Wisły zatrzymała by Cię w domu? Pytam z ciekawości ![]() ![]() |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Bedzie remis w meczu Legii.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bramka dla Legii wisi w powietrzu, oby Górnik dotrzymał ten wynik do końca.
![]()
Pamiętaj pasiasta niewiasto - Kraków to nasze miasto
![]() ...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę... W ten sposób pomagasz innym, tracąc zaledwie 30 sekund
Piotr Reiss To prawdziwa legenda Lecha Poznań ![]() |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Urban nie doczeka konca sezonu tak cos czuje.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|