The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2009, 16:04
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Kolega Lechita pisze chyba do kolegów Legionistów.
No tak. "Mea culpa"
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 18.03.2009, 16:58
sq napisał(a):Wyświetl post
Można książkę niezłą napisać o wszystkich tych, którzy "nie pasowali do koncepcji" w jednych klubach a w innych robią furorę..
Ciekawe gdzie wyląduje ten czarnoskóry napastnik (król strzelców) co go zimą testowaliście...
Pewnie gdzieś w Belgii, albo Szwajcarii.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.03.2009, 21:22
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dudu?
Daj spokój, tutaj to Skorża się wykazał.
Mówisz o tym Dudu co strzelił w debiucie i w sumie w 9 meczach 3 bramki?
Gra w VSC Debrecen (Węgry) i w 6 meczach strzelił im 2 bramki (nawet w kwalifikacjach UEFA pyknął bramkę). Od Dawidowskiego był lepszy

A Evans Chi-kwai-kwai (most był na rzece Kwai...) - myślę że wyląduje najszybciej we Francji (może w Ligue2) ale coś mi się wydaje że trochę nastrzela..

A tak się spytam bo nie mogę znaleźć.. do kiedy Skorża i Urban mają kontrakty?
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 18.03.2009, 22:26
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Jest tragicznie. Przede wszystkim w tzw ''gryzieniu trawy''. Zero ambicji i woli walki.
Jak widze Rockiego co w meczu "gryzie trawe" to mnie achillesy od samego patrzenia bolą. Wiec moze lepiej dla Stali ze nie gryźli.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.03.2009, 14:14
pusta kasa w Bełchatowie

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37360,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 19.03.2009, 14:22
Początek końca w Bełchatowie?. Przydała by się dzisiaj mądralom kasa za Gargułę.
Ciekawe czy dla niego znajdą się pieniądze na wypłatę (chyba że płaci ZUS) i jak długo popracuje u nich "wielbiciel Wiślaków " Ulatowski.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 19.03.2009, 14:35
AYALA napisał(a):Wyświetl post
pusta kasa w Bełchatowie

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37360,t...wiadomosc.html
z komentów:

Cytat:
nie rozumie jak mozna powiedziec ze za panstwowa kase!!przecierz jak to nie pojdzie na klub to politycy wezna a po drugie ludzie na to robia z bełchatow i okolic a nie ty czylinie rosmieszaj mnie!!!
dobry ogórek
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 20.03.2009, 08:49
raz prasa pisze o wycofaaniu sie ze sponsorowania klubów przez spółki skarbu państwam a następnego że jednak nie zakręcą kurka z pieniędzmi dla Bełchatowa i Lubina .http://www.sport.pl/pilka/1,70988,63...ka_z_kasa.html
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.03.2009, 09:20
AYALA napisał(a):Wyświetl post
raz prasa pisze o wycofaaniu sie ze sponsorowania klubów przez spółki skarbu państwam a następnego że jednak nie zakręcą kurka z pieniędzmi dla Bełchatowa i Lubina .http://www.sport.pl/pilka/1,70988,63...ka_z_kasa.html
Warto dodać, że elektrownia w Bełchatowie jest w sporych tarapatach finansowych i dostanie pokaźną pomoc od Unii Europejskiej:

Cytat:
Projekty dotyczące Polski zostaną zasilone ok. 500 mln euro. Oprócz 180 mln euro dla elektrowni w Bełchatowie oraz 80 mln euro dla terminalu gazowego LNG w Świnoujściu, przewidziane jest wsparcie dla rozwoju internetu szerokopasmowego na terenach wiejskich.
http://www.tvn24.pl/-1,1591645,0,1,3...wiadomosc.html

Dla mnie jest to niepojęte. Oczywiście nie wiem ile dokładnie wynosi budżet GKSu (a co z tym idzie ile na tą działalność przeznacza PGE). Oczywiście zależy mi na rozwoju polskiej piłki i większej ilości mocnych, dobrze finansowanych klubów, grających w ekstraklasie. Ale...
Szlag mnie trafia jak za państwowe pieniądze próbuje się stworzyć piłkarską potęgę tam, gdzie nie ma na to ani zapotrzebowania, ani żadnych szans. Chciał to zrobić Rutkowski we Wronkach, chciał Drzymała w Grodzisku - ok, to ich prywatny kapitał, a w dodatku szybko zważyli, że daleko na wsiach nie zajadą. Nie widziałbym problemu gdyby PGE sponsorowało np. Widzew gdzie potencjał jest znacznie większy bo miasto duże, bo klub znany, bo kibiców wielu. Ale Bełchatów? Według mnie bezpodstawne topienie państwowych funduszy.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 20.03.2009, 09:29
Bzdura. Nie wiesz o co chodzi, to nie pisz.

Elektrownia w Bełchatowie dostanie kasę z Unii Europejskiej na zamontowanie specjalnej instalacji na kominach do wyłapywania CO2 i zbudowanie specjalnych magazynów na składowanie tegoż. Wiem, bo w zeszłym tygodniu był u nas europoseł Buzek z wykładem i właśnie o tym projekcie mówił.

Wszystko związane jest z uchwalonym niedawno pakietem klimatycznym i ograniczeniem emisji gazów cieplarnianych, w tym szczególnie CO2.

Tak więc nie jest to związane z tarapatami finansowymi, ale z inwestycjami związanymi z szeroko pojętą ochroną środowiska, wspieranymi przez UE.

Nie ma to absolutnie żadnego związku z problemami PGE GKS Bełchatów. Rząd podjął już decyzję o ograniczaniu finansowania klubów sportowych z pieniędzy publicznych i PGE po prostu z piłki się wycofuje. Więc klub z Bełchatowa ma faktycznie problem, co nie znaczy że ma go elektrownia i cały koncern PGE.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.03.2009, 09:35
Kontekst przytoczonej przeze mnie informacji jest taki, że jest to pomoc. Np ten akapit:

Cytat:
Unia zgodziła się na plan antykryzysowy. W nim na projekty energetyczne przeznaczone są 4 mld euro, w tym m.in. 180 mln euro na elektrownie w Bełchatowie oraz 80 mln euro na terminal gazowy LNG w Świnoujściu.
Nie twierdze, że nie masz racji, może masz lepsze źródła informacji i wiesz na ten temat więcej. Ja nie mam więc czerpię wiedzę z medów.

PS. To o czym mówisz nie zmienia mojego poglądu na sam fakt finansowania GKS przez PGE.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 20.03.2009, 12:48
Hmm PGE wycofuje sie z pilki noznej a z siatki nie? Cos tu nie gra.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.03.2009, 13:11
Bo siatka jest zdecydowanie tańsza, aniżeli piłka nożna.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.03.2009, 18:48
Po raz drugi z rzędu w pierwszej 11 Piasta Gliwice wybiegł na boisko wypożyczony z Wisły stoper - Mateusz Kowalski. W zasadzie zaczął grac w wyniku kontuzji Gamli, ale jak do tej pory prezentuje się dobrze.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 20.03.2009, 19:33
Jednak ta nasza liga marna jak nie wiem.
Jak taki klub jak Piast jest w ekstraklasie (co za nazwa heh)? Bez stadionu, bez kibiców... Doping trwał w sumie z 15 minut (teraz jest 80 min)...
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.03.2009, 19:41
oby gornik wywiozl jakies punkty z lazienkowskiej..
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.03.2009, 19:42
ja_ka_ napisał(a):Wyświetl post
Jak taki klub jak Piast jest w ekstraklasie (co za nazwa heh)? Bez stadionu, bez kibiców... Doping trwał w sumie z 15 minut (teraz jest 80 min)...

Ale nie wiem do czego pijesz...

W Gliwicach mają grac juz niedlugo,a kibicow tez mają,nie oceniaj tego ile ich jest rzeczywiscie po tym ilu z nich przyjezdza do Wodzislawia na "swoje" mecze.W rzeczywistosci to są wyjazdy.

A mecz Piast-Jaga calkiem ciekawy ,jakis gosc z trybuny glownej ciagle najeżdza na Franka,komicznie sie tego slucha
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.03.2009, 19:45
ja_ka_ napisał(a):Wyświetl post
a co za nazwa Wisła, Legia, Lech, Polonia itd? Nie wiem co masz do ich nazwy. Widywałem gorsze. A Piast odnosi się do historii naszego kraju (Lech Poznań mógł nosić nazwę Piast, ale jednak postawiono również na historyczna nazwę- Lech)
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 20.03.2009, 20:01
Ma ktoś link gdzie mozna obejrzec legie?
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.03.2009, 20:07
ToTylkoJa napisał(a):
a co za nazwa Wisła, Legia, Lech, Polonia itd? Nie wiem co masz do ich nazwy. Widywałem gorsze. A Piast odnosi się do historii naszego kraju (Lech Poznań mógł nosić nazwę Piast, ale jednak postawiono również na historyczna nazwę- Lech)
myśle, że jemu chodziło o nazwę EKSTRAklasa
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
hazdrubal
Member

Od: 11.2006

Stary 20.03.2009, 20:18
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Ma ktoś link gdzie mozna obejrzec legie?
http://www.justin.tv/neptyk1988/popout
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Od: 02.2009

Stary 20.03.2009, 20:25
No i jak tu nie spiewać " PZPN , PZPN..........." Ewidentny karny dla Górnika a sędzia nic.......
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 20.03.2009, 20:26
Pisząc nazwa po wyrazie "ekstraklasa" miałem akurat to słowo na myśli a nie Piast. Gdybym miał coś do nazwy "Piast" napisałbym to po tym właśnie słowie bądź bez nawiasu.

A co do tego , że Piast grał "na wyjeździe" jakoś nie wyobrażam sobie i jestem w 100% pewien że mecze Wisły, które będą się odbywały na jesieni po za naszym stadionem na pewno nie będą w takiej dennej atmosferze...
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 20.03.2009, 20:27
Elendil napisał(a):Wyświetl post
myśle, że jemu chodziło o nazwę EKSTRAklasa
haha całkiem możliwe Tak jakoś po pierwszym przeczytaniu nasuneło mi się błędne ''myślenie''

ja_ka_ tak ok już rozumiem
Odpowiedz cytując
hazdrubal
Member

Od: 11.2006

Stary 20.03.2009, 20:32
Gizaaaaaaaaa
Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.03.2009, 20:57
haha całkiem możliwe Tak jakoś po pierwszym przeczytaniu nasuneło mi się błędne ''myślenie''

ja_ka_ tak ok już rozumiem
a forumowi Legionisci jak zawsze na meczu
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 20.03.2009, 21:02
LAB napisał(a):Wyświetl post
a forumowi Legionisci jak zawsze na meczu
było mi wykupić pakiet ''hity wiosny'' to bym poszedł na mecz. Mam bardziej pilne wydatki, niz przepłacanie za takie ''hity''. Poczytaj o cenach, to wtedy możemy dalej pisać (chyba, że tak jak pisałem wcześniej, będziesz dopłacał mi do biletów).

PS swoją drogą, jaka cena biletu na mecz Wisły zatrzymała by Cię w domu? Pytam z ciekawości
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 20.03.2009, 21:40
Bedzie remis w meczu Legii.
Odpowiedz cytując
bigi333
Senior Member

Stary 20.03.2009, 21:45
Bramka dla Legii wisi w powietrzu, oby Górnik dotrzymał ten wynik do końca.
Pamiętaj pasiasta niewiasto - Kraków to nasze miasto

...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę...

KLIKAJ TUTAJ CODZIENNIE
W ten sposób pomagasz innym, tracąc zaledwie 30 sekund

Piotr Reiss To prawdziwa legenda Lecha Poznań
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 20.03.2009, 21:53
Urban nie doczeka konca sezonu tak cos czuje.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów