The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.03.2009, 12:09
Żartujecie z tym Szalą. To przeciętny zawodnik, który gra w Legii z musu. Jeśli są zdrowi Choto i Astiz, to Szala może ew. aspirować do miejsca na prawej stronie obrony. A i na to jest za słaby.

Więc nie można w ogóle porównywać tego z naszą sytuacją i stratą Brożka.

Pomijając fakt, że nie cierpię Szali (gra bardziej łokciami niż nogami) - na prawdę nie rozumiem, jakim cudem tak słaby piłkarz tak długo gra w Legii. No ale my mieliśmy Jopa i Zająców, oni mają Szalę.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 17.03.2009, 12:15. Przeczytaj i skasuj
Dla: 7 kotów - przeczytaj i skasuj, żeby nie robić zamieszania.

- Forum czytam od jakichś 4 lata, ale zalogowałem się dopiero ostatnio.
- Nie jestem żadnym "spadochroniarzem", który ma kilka kont. Używam tylko JEDNEGO, a el Nuero to hiszpańskie (miłośnik primeradivision) nawiązanie do mego nazwiska. Pod tym samym pseudonimem pisuję na innych forach. Możesz sprawdzić.
- Nie mam do ciebie pretensji, w końcu na forum wiele różnych "kosmitów" bywa. Ja tylko czasami za bardzo lubię gadać. A na forum wszystkie koty (ekh!) są tego samego koloru.
- Przeczytaj i skasuj. Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.03.2009, 15:41
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Żartujecie z tym Szalą. To przeciętny zawodnik, który gra w Legii z musu. Jeśli są zdrowi Choto i Astiz, to Szala może ew. aspirować do miejsca na prawej stronie obrony. A i na to jest za słaby.

Więc nie można w ogóle porównywać tego z naszą sytuacją i stratą Brożka.

Pomijając fakt, że nie cierpię Szali (gra bardziej łokciami niż nogami) - na prawdę nie rozumiem, jakim cudem tak słaby piłkarz tak długo gra w Legii. No ale my mieliśmy Jopa i Zająców, oni mają Szalę.
Co byś o Jopie nie mówił, jak na nasze warunki to bardzo przyzwoity stoper. Fakt, że radzi sobie w znacznie silniejszej lidze Rosyjskiej o czymś chyba świadczy.

A co do Szali - to jest on żywym przykładem nierównego traktowania zawodników różnych klubów. Nie ma drugiego zawodnika, któremu takie zachowania uchodziłyby latami(!!) bezkarnie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kortys
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.03.2009, 16:27
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Gratuluje stawiania znaku rownosci miedzy kopaczem Szala tlukacym chamsko m.in. Wislakow z lokcia, a naszym pilkarzem Brozkiem.
Wam juz poprawnosc polityczna we lbach sieczke zostawila.
Niedlugo reissa oplakiwac bedziecie.

PS.
Za nabijanie sie, obrazanie, kpienie z pilkarzy Wisly bede ladowal bany. Bo jakbyscie nie zauwazyli TO JEST FORUM WISLY KRAKOW, a nie POLSKIEJ PILKI NOZNEJ.
Jak chcesz sobie jeden z drugim pozalamywac rece nad garbatym losem biednego szali to zapraszam na setke innych portali, gdzie cie Kortys hipokryzja nie oslepi.

PS. Ty sie el nuero nie wcinaj bo wiesz doskonale ze jestes u mnie na cenzurowanym.
Nasz piłkarz Brożek też święty nie jest. Warto pamiętać coś więcej, niż ostatnie dwa sezony - marudzenie, imprezowanie, opierdalanie się i akcje typu- do.......ę z bratem Gołosiowi, bo prosi abym przykładał się do treningów. Ale to jest nieważne, bo liczy się człowiek. Cieszenie się z czyjegoś nieszczęścia, jakby to powiedział marszałek Niesiołowski, jest niegodne, niegodziwe, podłe. A Ty nie jesteś zwykłym forumowiczem, pielęgnującym w sobie nienawiść do łokcia. Jesteś moderatorem. Noblesse oblige.

PS I

Stosująć Twoją logikę, to właśnie jest miejsce, w którym można obrażać piłkarzy Wisły, ale żadnych innych. Bo: "Hyde Park Sportowy (moderowane) - Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie"

PS II

Błagam, bez polemiki z PS I..
Najdawniejsze skupiska osadnicze na Wawelu sięgają epoki paleolitu, a więc 50 tysięcy lat p.n.e.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 17.03.2009, 18:16
Zygmunt.Król napisał(a):Wyświetl post
A nie mylą Ci się dwa "systemu walutowe" - poprawność z przyzwoitością? Jeżeli Szala znowu kogoś uderzy łokciem - niech to odpęka jak najsurowiej, 3 mecze, 5, ile mu wlepią. A jeszcze lepiej nich pokrzywdzony domaga się zadośćuczynienia finansowego - nic tak nie uczy pokory jak "lekcja" finansowa (zresztą w klubach też są kary za takie zachowania - i to z automatu). Ale życzenie komuś aby sobie zrobił krzywdę jest żałosne, by nie powiedzieć bómánta...

PS.

"I pamiętaj Panie Boże żebyś spuścił na Karguli (L) wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas Pawlaków (W) sąsiadów Kargulowych nie doświadczaj. Bo my swojej miedzy pilnujem".
Systemy walutowe to się mieszają naszym sędziom i dziennikarzom. Szala powinien w co 2 meczu mieć czerwień a ile dostał w sezonie? Bo z Legii, bo z Warszawy?

Wieszczycki (już warszawski łodziak - który stracił korzenie) jak np. Boguski chuchnie przed meczem z Legią na rywala, zrobi aferę na pół Polski żeby go odsunąć od gry, a "komisja" składająca się przypadkowo w 90% z Warszawiaków dopełni reszty... a Szala dalej może po twarzy regularnie z łokcia okładać....
A gdzie Wieszczycki, gdzie tropiciel chamstwa w futbolu? Gdzie ten hipokryta?

Szala jak sam tłumaczył ostatnio w C+ kiedy z obiektywnym dziennikarzem (Rosłoniem.... byłym zawodnikiem Legii i jej kibicem rozmawiał) taki ma temperament i to nie jego wina, a inni piłkarze jak chcą to też mogą z łokcia
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 17.03.2009 o godz. 18:19.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.03.2009, 18:46
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Systemy walutowe to się mieszają naszym sędziom i dziennikarzom. Szala powinien w co 2 meczu mieć czerwień a ile dostał w sezonie? Bo z Legii, bo z Warszawy?

Wieszczycki (już warszawski łodziak - który stracił korzenie) jak np. Boguski chuchnie przed meczem z Legią na rywala, zrobi aferę na pół Polski żeby go odsunąć od gry, a "komisja" składająca się przypadkowo w 90% z Warszawiaków dopełni reszty... a Szala dalej może po twarzy regularnie z łokcia okładać....
A gdzie Wieszczycki, gdzie tropiciel chamstwa w futbolu? Gdzie ten hipokryta?

Szala jak sam tłumaczył ostatnio w C+ kiedy z obiektywnym dziennikarzem (Rosłoniem.... byłym zawodnikiem Legii i jej kibicem rozmawiał) taki ma temperament i to nie jego wina, a inni piłkarze jak chcą to też mogą z łokcia
A jak Lewandowski zawali z pięści, to jest to "walka o piłkę"

I jak tu być spokojnym, skoro są tacy, którzy mogą więcej. Taki Czaruś K. mógł sobie spacerować po piłkarzach Wisły, potem przeprosił - i nie ma sprawy! Grzelak odepchnął sędziego - a przecież mógł przylutować. Można tak długo, zainteresowanych kieruję do tematu o meczu z Legią.

O czym my tu w ogóle dyskutujemy?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.03.2009 o godz. 18:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.03.2009, 19:44
17-03-2009 "NIE BĘDZIE WYPRZEDAŻY" - Jacek Rutkowski
Dziś przed popołudniowym treningiem z piłkarzami Kolejorza spotkali się prezesi Lecha, Jacek Rutkowski oraz Andrzej Kadziński. Sternicy klubu przez prawie pół godziny dyskutowali z lechitami głównie o przyszłości zespołu.

- Spotkaliśmy się głównie dlatego, że w ostatnich tygodniach w prasie pojawiało się mnóstwo doniesień, które ogólnie informowały o tym, że po sezonie w Lechu rozpocznie się wyprzedaż i nasi piłkarze poodchodzą do innych lig. - mówi prezes rady nadzorczej KKS Lech Poznań SA, Jacek Rutkowski - Poinformowaliśmy zawodników, że takiej wyprzedaży nie będzie. Młodzi piłkarze, którzy u nas grają, zresztą bardzo dobrze, mają za sobą dopiero jedną lub dwie rundy w Ekstraklasie. Muszą z pewnością nabrać doświadczenia. Sporo zyskali go w Pucharze UEFA, ale to jeszcze wszystko za mało.

- Te wszystkie doniesienia o ogromnym zainteresowaniu naszymi zawodnikami na zachodzie to są wymysły dziennikarzy. My dokładnie wiemy jakie faktycznie jest to zainteresowanie w poszczególnych ligach. Walczymy o Mistrzostwo Polski, jeśli je zdobędziemy to przed zawodnikami pojawi się pespektywa gry w Lidze Mistrzów. Zapewniliśmy ich, że w drużynie nie będzie rewolucji. Jeśli zespół będzie stać na zdobycie mistrzostwa kraju, to ta sama drużyna z małymi korektami powinna bić się o Champions League - dodał szef Lecha.

http://www.lechpoznan.pl/art,11504,_..._rutkowski.htm

Wg Rutkowskiego:
- wyprzedaży nie będzie w czerwcu...(będzie we wrześniu heheheheh )
- zainteresowania większego piłkarzami nie ma (te znane marki z lig włoskich i angielskich to typowe wymysły dziennikarzy)
- rewolucji nie będzie - w przypadku zdobycia MP ewentualnie uzupełnienie ławki rezerwowych
Powód: wrzesień ;)
Ostatnio edytowane przez sq : 17.03.2009 o godz. 19:49.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.03.2009, 20:43
Ja nawet nie wiedziałem, że mamy tyle dewotek na forum. Legioniści się nie obruszyli, ale wśród nas od razu znalazły się rzesze obrońców uciśnionych. Na derbach wywieście transparent:" Akcja protestacyjna przeciwko antysemickim zachowaniom w stosunku do naszych rywali zza Błoń". Kto wie, może dostaniecie tytuł Sprawiedliwi wśród Narodów Świata?

Kogo jak kogo, ale łokietka żałował nie będę.
Aha, przepraszam, nie chcę rozpętywać debaty pseudopolitycznej, ale podawanie Niesiołowskiego jako autorytet moralny to jakiś niesmaczny żart. Każde słowo tego kolesia ocieka jadem, równie dobrze można było zacytować Kurskiego albo Hitlera( chociaż oni nie uprawiali/ją takiej hipokryzji).

Co do słów Rutkowskiego, absolutnie bez napinki: Każdy tak mówi. Pamiętam jak po Parmie dziennikarze zachwycali się słowami Cupiała o naszych grajkach, że żaden nie jest do sprzedania. Potem Kosowski naciskał na wyjazd, Uche się zbuntował i tyle było po obietnicach. Starczy, że się Stilić postawi i możecie stracić pół drużyny.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 17.03.2009, 20:51
Też napisałem że wierzę że wyprzedaży nie będzie w czerwcu... ale najpóźniej we wrześniu będzie (choć myślę że w sierpniu już kilku odejdzie)
Stilić - bo chce, Rengifo - bo Lech go już nie chce, Arboleda - bo chce, Lewandowski - bo Cezary K. ma już dla niego kilkadziesiąt propozycji i Lewy będzie miał poprzewracane w głowie, Murawski - bo to byłoby najlepsze dla niego i chyba ostatni gwizdek na dobrą grę w dobrym klubie z Francji czy tam skądś...

Jeszcze odnośnie Szali - nie żebym mu źle życzył, jakiejś kontuzji do końca kariery... ale "Łokietek" to do niego chyba najbardziej pasuje i przyda mu się czas na przemyślenia a w sumie jakby nie było to wydaje mi się że jakieś osłabienie Legii to jest (choć to pewnie forumowicze z Warszawy wiedzą lepiej bo widzą go częściej na żywo..)
Powód: Łokietek
Ostatnio edytowane przez sq : 17.03.2009 o godz. 20:55.
Odpowiedz cytując
tomaszek67
Member

Od: 01.2009

Stary 17.03.2009, 21:05
sq napisał(a):Wyświetl post
Rengifo - bo Lech go już nie chce.
Czytałem gdzieś, że Lech jest zainteresowany przedłużeniem kontraktu z Rengifo.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 17.03.2009, 21:40
tomaszek67 napisał(a):Wyświetl post
Czytałem gdzieś, że Lech jest zainteresowany przedłużeniem kontraktu z Rengifo.
Też to czytałem że jest "zainteresowany". Ale Rengifo (jak większość obcokrajowców w naszej lidze) traktuje Lecha jako odskocznię do innej "lepszej" ligi. Myślę że Lech nie będzie robił problemów i pozbędzie się go jak nadejdzie jakaś w miarę dobra oferta. Zresztą z w/w listy zawodników to chyba Rengifo pozbyliby się najchętniej bo najmniej by straciła drużyna i w miarę prościej byłoby znaleźć jego następcę niż np. Stilića czy Lewandowskiego. Rengifo jak na obcokrajowca trochę się zasiedział...
Zły nie jest jak na naszą ligę więc (patrząc na długoterminowe - w większości - kontrakty) przedłużyć się opłaci bo jak się nie da dobrze sprzedać to jeszcze mu dadzą pograć więc lepiej jakby nie odchodził bo mu się "kończy kontrakt"
Zresztą kibicom Lecha Rengifo działa chyba najbardziej na nerwy (po Kotoro-Turinie <- sklecony jeden bramkarz z dwóch )
Powód: kibice
Ostatnio edytowane przez sq : 17.03.2009 o godz. 21:42.
Odpowiedz cytując
Kortys
Senior Member

Stary 17.03.2009, 21:42
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Aha, przepraszam, nie chcę rozpętywać debaty pseudopolitycznej, ale podawanie Niesiołowskiego jako autorytet moralny to jakiś niesmaczny żart. Każde słowo tego kolesia ocieka jadem, równie dobrze można było zacytować Kurskiego albo Hitlera( chociaż oni nie uprawiali/ją takiej hipokryzji).
Standardowo nie wiesz o czym piszesz. Zapewne masz tysiące przesłanek, że podałem Niesiołowskiego za autorytet morlany.. Ale niestety z tego co napisałem wynika tylko, że on praktycznie w każdej wypowiedzi używa tych słów (sprawdź), ale w żaden sposób nie włączyłem go do dyskusji. Jakby to powiedział poseł Palikot, czy wszystko w porządku z twoim zdrowiem? (wyjaśniam - Palikot nie jest autorytetem medycznym)

Ps

Jak zwykle strasznie się ciskasz, przypomnę ci tylko że Roger cały czas gra w Polsce, a miałeś pewność, że pogra u nas tylko 2,5 roku. A zobaczysz, że jeszcze podpisze nowy kontrakt.
Najdawniejsze skupiska osadnicze na Wawelu sięgają epoki paleolitu, a więc 50 tysięcy lat p.n.e.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.03.2009, 21:46
A na co my mamy się obruszać? Szala wirtuozem piłki nigdy nie był, a że łokciem sobie często pomagał to chyba cała Polska o tym wie. Oczywiście mam nadzieję, że 7 kotów życzył Szalgado jedynie wszystkiego najgorszego na boisku. Przecież również przy kontuzjach Garguły i Brożka wielu kibicom w Warszawie pojawił się uśmiech na twarzy. Wystarczy popatrzeć jak grają teraz nasze piłkarzyki ze Stalą Sanok. Wygląda to doprawdy żałośnie. Wielu z nich chętnie wsadziłbym w rakietę i wysłał w kosmos.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 17.03.2009, 21:53
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy popatrzeć jak grają teraz nasze piłkarzyki ze Stalą Sanok. Wygląda to doprawdy żałośnie. Wielu z nich chętnie wsadziłbym w rakietę i wysłał w kosmos.
hmm.. ale chyba w rewanżu wystawicie silniejszy skład an Stal? bo jak się mecz skończy te 2:1 to w Sanoku grając ławką rezerwowych Legii lekko nie będzie

eee.. 3:1 no ale mimo tego rezerwami to raczej nie opłaca się grać w Sanoku
Powód: zmiana wyniku ;)
Ostatnio edytowane przez sq : 17.03.2009 o godz. 21:55.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 17.03.2009, 22:06
Nie zdziwię się jak Urban zagra w rewanżu zespołem Młodej Ekstraklasy. Jak dla mnie to jest wstyd wygrać 3-1 u siebie ze Stalą Sanok. Nawet nie chodzi o to żeby złoić 10-0 chłopaków z Podkarpacia, ale przynajmniej piłkarze swoją dobrą grą powinni zmazać tą czarną plamę w historii klubu.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 17.03.2009, 22:14. Talking to other fans
wierzę że wyprzedaży nie będzie w czerwcu...
sq - chciałbym, żeby nasz klub tylko takie problemy miał w tym sezonie. Tymczasem w Wisełce, po kontuzji Brożka, nawet nie byłoby kogo sprzedać za dobra kwotę, jak kiedyś Błaszczykowskiego. Takie życie. Kiedyś Kuba u nas, teraz Robert u was, wypromowali się w pucharze UEFA...

emj10 napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy popatrzeć jak grają teraz nasze piłkarzyki ze Stalą Sanok. Wygląda to doprawdy żałośnie.
OK, ale nawet my widzimy, że wystawiliście rezerwowy skład. 3:1 - ileż ja bym dał, żebyśmy w rewanżu w PP taki wynik osiągnęli na stadionie Lecha. Kolejorz na pewno podejdzie do tego spotkania poważnie, a Smuda kiedyś wspominał, że "brakuje" mu tego pucharu w kolekcji trenerskiej.
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 17.03.2009, 22:20
Moim zdaniem poruwnywanie Lecha ze Stalą to troche nie za bardzo na miejscu.Stal gra bodajże w 4 czy 3 lidze a Lech chcąc nie chcąc to na chwile obecną lider ekstraklasy .Myśle że gdybyśmy grali z taką Stalą to wynik byłby o wiele lepszy niż w spotkaniu z Lechem
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 17.03.2009, 22:28
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
OK, ale nawet my widzimy, że wystawiliście rezerwowy skład. 3:1 - ileż ja bym dał, żebyśmy w rewanżu w PP taki wynik osiągnęli na stadionie Lecha. Kolejorz na pewno podejdzie do tego spotkania poważnie, a Smuda kiedyś wspominał, że "brakuje" mu tego pucharu w kolekcji trenerskiej.
Ale nie porównujmy Lecha - obecnego lidera ekstraklasy do Stali Sanok z IV ligi, która nawet nie wyszła z regionu w następnej edycji PP.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.03.2009, 22:58
Kortys napisał(a):Wyświetl post
Standardowo nie wiesz o czym piszesz. Zapewne masz tysiące przesłanek, że podałem Niesiołowskiego za autorytet morlany.. Ale niestety z tego co napisałem wynika tylko, że on praktycznie w każdej wypowiedzi używa tych słów (sprawdź), ale w żaden sposób nie włączyłem go do dyskusji. Jakby to powiedział poseł Palikot, czy wszystko w porządku z twoim zdrowiem? (wyjaśniam - Palikot nie jest autorytetem medycznym)

Ps

Jak zwykle strasznie się ciskasz, przypomnę ci tylko że Roger cały czas gra w Polsce, a miałeś pewność, że pogra u nas tylko 2,5 roku. A zobaczysz, że jeszcze podpisze nowy kontrakt.
Zacznę od końca żeby było w miarę na temat. Myślałem, że Roger wyjedzie, bo spodziewałem się porządnych ofert dla tego zawodnika. On Polski nie opuścił nie z miłości do kraju nad Wisłą tylko dlatego, że nie było oferty, która zadowoliłaby Legię( a może nawet nie było żadnej oferty).

Co do Niesiołowskiego, to może faktycznie nadinterpretowałem Twoje słowa. Nie uznaję cytatów z panów Niesiołowskiego, czy Palikota za element wiedzy potrzebnej do normalnego funkcjonowania w społeczeństwie, wręcz przeciwnie im mniej się tych panów słucha tym lepiej. Jednocześnie zestawianie w jednym zdaniu pana Niesiołowskiego z naganą postawy moralnej w sposób inny niż jako podmiot tej nagany, jak dla mnie jest ponurym żartem. To tak jakbyś powiedział: "Bezpodstawne znieważanie ludzi to, jak mawia pan Lepper, chamstwo."

Co do eksodusu z Lecha, to kluczowe będzie to, co stanie się z Arboledą i Stilicem. Ta dwójka to odpowiednio połowa wartości defensywnej i ofensywnej tej drużyny. Bez nich Lechowi może być bardzo ciężko( nie żeby mnie to specjalnie martwiło ).
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 17.03.2009, 23:27
sq - chciałbym, żeby nasz klub tylko takie problemy miał w tym sezonie. Tymczasem w Wisełce, po kontuzji Brożka, nawet nie byłoby kogo sprzedać za dobra kwotę, jak kiedyś Błaszczykowskiego. Takie życie. Kiedyś Kuba u nas, teraz Robert u was, wypromowali się w pucharze UEFA...
Mi się wydaje że Brożek mimo że to strasznie wyglądało to w maju już będzie na treningach. A poza nim macie już ukształtowanego Boguskiego, którego wielu wam zazdrości, tylko po co się go pozbywać od razu

Stal to nie Lech (nie ujmując Stali bo mam szacunek do tych "walczaków" i chętnie widziałbym ich w dmumeczu zamiast Wisły (nawet kosztem jakiejś wtopy). Zawsze ciekawiej jest trafić na drużynę z którą nie gra się w lidze.
3:1 Legii - w tym meczu to najważniejsze chyba było dla (L) żeby zobaczyć w jakiej formie są zmiennicy... i chyba tak źle nie jest.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 17.03.2009, 23:28
Stal to 4 liga czyli 5 przed reformą ...

edit
w końcówce mogło być różnie bo Sanok miał słupek przy stanie 2-1. Powiedzmy sobie szczerze, że wynik 3-1 powinien być po pierwszych 15 minutach, a potem tylko więcej na korzyść piłkarzy, którzy głównie siedzą na ławie i dostają 20xtyle co ich przeciwnicy.

edit2

Odnośnie życzenia komuś kontuzji jedna pozytywna akcja Ostrowskiego:
Cytat:
Po zderzeniu z Krzysztofem Ostrowskim kontuzji doznał Pance Kumbev. Mimo starań sztabu medycznego zawodnik Legii nie mógł już wyjść na drugą połowę spotkania. Trener Urban podjął decyzję, aby w miejsce kontuzjowanego obrońcy wszedł Jakub Rzeźniczak.
Ostatnio edytowane przez GemHZR : 17.03.2009 o godz. 23:39.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.03.2009, 00:25
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A co do Szali - to jest on żywym przykładem nierównego traktowania zawodników różnych klubów. Nie ma drugiego zawodnika, któremu takie zachowania uchodziłyby latami(!!) bezkarnie.

Absolutnie sie zgadzam.

Tyle juz lat ogladam tego goscia ,i naprawde smieszy mnie juz to puste twierdzenie "Bo on już tak gra"...No szczyt wszytkiego.

Biednego Wojtusia mama od małego z łokcia waliła,i juz mu tak został ten nawyk.

Juz to kiedys pisalem ,ze wlepic mu raz ,drugi ,trzeci czerwien to moze bedzie trzymał łokcie gdzie nalezy ,bo to jakas parodia jak widze te jego ruchy ZAMIERZONE w kierunku głowy przeciwnika....ten pada...gramy dalej,nic nie bylo.Brawo panie sedzio!
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 18.03.2009, 00:25
3:1 Legii - w tym meczu to najważniejsze chyba było dla (L) żeby zobaczyć w jakiej formie są zmiennicy... i chyba tak źle nie jest.
Jest tragicznie. Przede wszystkim w tzw ''gryzieniu trawy''. Zero ambicji i woli walki. Spodziewalem się po nich więcej, przecież są zmiennikami i powinni udowodnić, że zasługuja na pierwszy skład. Gdyby legioniści włożyli tyle serca w mecz co Stal, to wtedy nawet gdyby było 0-0 byłbym bardziej zadowolony.

Kumbev out, nie wiem po co go Trzeciak sprowadził.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 18.03.2009, 00:58
żal było kibiców po zachowaniu piłkarzy
żal było piłkarzy po zachowaniu kibiców
(kolejność obowiązkowa)
tyle odnośnie tego spektaklu.
Ostatnio edytowane przez Dubi : 18.03.2009 o godz. 01:06.
Odpowiedz cytując
Kortys
Senior Member

Stary 18.03.2009, 10:34
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
To tak jakbyś powiedział: "Bezpodstawne znieważanie ludzi to, jak mawia pan Lepper, chamstwo."
Dokładnie w takim samym kllimacie napisałem swoje zdanie. Chociaż tu lepiej by pasowało: kto bezpodstawnie znieważa ludzi, jak mawia Lepper, musi odejść!
A sprawę Rogera wyciągnąłem, bo wtedy także się zgotowałeś nie mając racji. Nieważne są powody, dla których został, bo i nie znamy powodów odpowiedników Rogera, typu Eduardo. Wrzucałeś mi od naiwniaków, a naiwnością było myślenie, że w kolejce po niego stoi pół Europy. Stilić też zostanie, ale już nigdy nie będzie grał tak dobrze, jak w pierwszym sezonie..
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 18.03.2009, 11:03
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Juz to kiedys pisalem ,ze wlepic mu raz ,drugi ,trzeci czerwien to moze bedzie trzymał łokcie gdzie nalezy ,bo to jakas parodia jak widze te jego ruchy ZAMIERZONE w kierunku głowy przeciwnika....ten pada...gramy dalej,nic nie bylo.Brawo panie sedzio!
Ja się zastanawiam dlaczego nie może być tak jak w Anglii że na poważnie zbiera się komisja i oglądają zapisy video i zaocznie karzą zawodników... Oczywiście karzą odsunięciami a nie że "sędzia powinien dać żółtą kartkę". I to nie za pośrednictwem Kontrowersji w Liga+
Oczywiście wszystkich równo

ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Jest tragicznie. Przede wszystkim w tzw ''gryzieniu trawy''. Zero ambicji i woli walki. Spodziewalem się po nich więcej, przecież są zmiennikami i powinni udowodnić, że zasługuja na pierwszy skład. Gdyby legioniści włożyli tyle serca w mecz co Stal, to wtedy nawet gdyby było 0-0 byłbym bardziej zadowolony.
Wiesz... niekiedy jest tak, że zdarza się że gra 3 dobrych co się nadają do pierwszego składu, ale mając słabych kolegów nie wiele mogą pokazać. Kwestia czy taki Raul byłby kiedyś królem strzelców w okręgówce jakby nie miał Gutiego i innych co mu wystawiają piłki, tylko Nowaka i Kowalskiego co mają 2 treningi w tygodniu.
Choć swoją drogą masz rację, że powinni gryźć trawę i pokazać poziom o wiele wyższy niż IV liga
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 18.03.2009, 13:20
http://www.legia.net/wiadomosci,3296...sza_Legie.html
Wiadomo SE, ale faktu, że gra gdzie gra zanegować się nie da. Pamiętam jak był testowany przez Legię, później"wypożyczony" odrazu do Jagi, żeby się ograł pół roku w lidze. Miał być potem odkupiony, nie wiem dlaczego z niego zrezygnowali.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 18.03.2009, 14:57
Można książkę niezłą napisać o wszystkich tych, którzy "nie pasowali do koncepcji" w jednych klubach a w innych robią furorę..
Ciekawe gdzie wyląduje ten czarnoskóry napastnik (król strzelców) co go zimą testowaliście...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.03.2009, 15:45
Można książkę niezłą napisać o wszystkich tych, którzy "nie pasowali do koncepcji" w jednych klubach a w innych robią furorę..
Ciekawe gdzie wyląduje ten czarnoskóry napastnik (król strzelców) co go zimą testowaliście...
Dudu?
Daj spokój, tutaj to Skorża się wykazał.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 18.03.2009, 16:03
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dudu?
Daj spokój, tutaj to Skorża się wykazał.
Kolega Lechita pisze chyba do kolegów Legionistów.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów