The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
maksinho
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.03.2009, 16:47
Najbardziej interesującym finałem będzie Manchester, który na 100% wejdzie do finału i Barcelona, o której mogę powiedzieć to samo. Nikt nie jest w stanie ich zatrzymać Po cichu kibicuję Bayernowi, bo to będzie czarny koń ( a raczej już nim jest ) tych rozgrywek LM.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.03.2009, 16:58
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
słyszałem ze niezły lol w skrótach na tvp, ponoć pokazali romę do 90 minuty i skończyli pogram

Oni wogole są lole ,Patyra z tym Kolodziejczykiem sa tak beznadziejni ze czlowiek chce tylko skroty ogladac a nie ich bezproduktywne wywody.

Fajnie ze 4 zespoly z Premieship sa dalej,to tylko potwierdza ktora liga jest najsilniejsza na swiecie.

Szkoda mi Lyonu,tyle lat dominacjii krajowej nie przelozylo sie na sukcesy w Europie,zwlaszcza ze w tym seoznie PSG mocno siedzi im na ogonie.,i niewiadomo jak bedzie za rok.

A co do tryumfatora tegorocznej edycji,niestety ale widze jednego ...MU..psychika,pewnosc siebie +super pilkarze..i..szczescie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.03.2009, 08:21
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

Szkoda mi Lyonu,tyle lat dominacjii krajowej nie przelozylo sie na sukcesy w Europie,zwlaszcza ze w tym seoznie PSG mocno siedzi im na ogonie.,i niewiadomo jak bedzie za rok.

A co do tryumfatora tegorocznej edycji,niestety ale widze jednego ...MU..psychika,pewnosc siebie +super pilkarze..i..szczescie.
W sumie może to jest też tak,że liga francuska jest zwyczajnie słaba. Na poziomie najsilniejszych lig świata, w sumie niewiele znaczy.
Żeby pokonać MU trzeba wspiąć się nie tyle na wyżyny własnych umiejętności, ale zwyczajnie mieć szczęście.
Ale i tak jakoś średnio widzę, żeby ktoś mógł poradzić sobie z MU w dwumeczu. Jeden mecz wygrać to tak, ale nie dwu mecz.

Oni wogole są lole ,Patyra z tym Kolodziejczykiem sa tak beznadziejni ze czlowiek chce tylko skroty ogladac a nie ich bezproduktywne wywody.

.
Występy tych gości w TV są skandaliczne, jak dla mnie ich obecność na wizji jest synonimem upadku TV. Nic ciekawego powiedzieć nie potrafią, powtarzają oczywiste oczywistości. Do tego są sztywni jakby się Viagry najedli. Poza tym jak mówią o meczach, to zazwyczaj jest to powtórzenie tego co widać było w skrócie. Opisują to co wszyscy widzieli, podstawowy błąd w sztuce. No ale to trzeba wiedzieć, a w przypadku ludzi z ulicy ,przypadkowych mamy takie a nie inne"ciekawostki".
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 13.03.2009 o godz. 08:23.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
hunter TSW
Member

Od: 09.2008

Stary 13.03.2009, 08:46
Jak wcześniej pisałem w CL kibicuje Barcy. Powodów jest kilka ale nie o tym ... Jeżeli wymiernym wyznacznikiem siły danej ligi jest liczba dróżyn na tym etapie CL to mamy jasność. Anglicy mają lige najsilniejszą i basta. (nic nowego nie odkryłem) Myśle że za nimi są Hiszpanie (a nie Włosi !!!) Co do finału to uważam że na 100 % któraś z angielskiej 4 w nim wystąpi. Mam nadzieje że z Barceloną. Wie ktoś czy można gdzieś obejrzeć losowanie par ? Bo to chyba dziś ?
Odpowiedz cytując
Tomek_TS
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 13.03.2009, 10:09
Losowanie par jest za tydzien o ile sie nie myle.

Edyta: 20 Marca, odbędzie się losowanie ćwierćfinałów i półfinałów UEFA Champions League, w szwajcarskiej miejscowości Nyon.
Odpowiedz cytując
hunter TSW
Member

Stary 13.03.2009, 11:59
Rzeczywiście 20 marca. Dzięki za info .
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.03.2009, 14:11
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Ale i tak jakoś średnio widzę, żeby ktoś mógł poradzić sobie z MU w dwumeczu. Jeden mecz wygrać to tak, ale nie dwu mecz. .

Niedlugo utrze sie twierdzenie ,ze Wszystcy grają,ale jak zawsze wygrywa Manchester...

Jest cos w nich takiego,ze w decydujacych momentach szczescie jest po ich stronie.Wiadomo sa to wysokiej klasy pilkarze ,wyrachowani ,pewni siebie ,ale jednak udnosze nieodparte wrazenie ze w grze o wysoką stawkę ten "fuks" jest po ich strone i im sprzyja

Cytat:
Występy tych gości w TV są skandaliczne, jak dla mnie ich obecność na wizji jest synonimem upadku TV. Nic ciekawego powiedzieć nie potrafią, powtarzają oczywiste oczywistości. Do tego są sztywni jakby się Viagry najedli. Poza tym jak mówią o meczach, to zazwyczaj jest to powtórzenie tego co widać było w skrócie. Opisują to co wszyscy widzieli, podstawowy błąd w sztuce. No ale to trzeba wiedzieć, a w przypadku ludzi z ulicy ,przypadkowych mamy takie a nie inne"ciekawostki".

Rafał Patyra -najwieksze drewno , najwiekszy sztywniak ,jego jednolity glos odbiera przyjemnosc ogladania ,niewiem co on robi jeszce w dziale sportowym TVP.I naprawde niewiem z czego on sie tak caly czas cieszy, ale zresztą...ten sztywny usmieszek pasuje do jego sztywnego wizerunku jak ulał...
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 13.03.2009 o godz. 14:27.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.03.2009, 14:15
Rafał Patyra -najwieksze drewno , najwiekszy sztywniak ,jego jednolity glos odbiera przyjemnosc ogladania ,niewiem co on robi jeszce w dziale sportowym TVP.
hehe, czyli nie tylko ja tak żle reaguje na jego widok. Jak powiedział jeden z moimch znajomych powinien on przejść do telewizji N bo tam same takie sergiusze jak on

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
hunter TSW
Member

Stary 13.03.2009, 14:26
Rafał Patyra i wszystko jasne Gość chciał przykozaczyc jaką to niby ma gadke fajną i w środowych skrótach powiedział coś w tym stylu " Karim Benzema jest dzis najwyżej karimatą " WOW cóż za elokwencja. Żal człowieka oglądać po prostu.
Odpowiedz cytując
polpol
Junior Member

Od: 12.2006

Stary 13.03.2009, 15:24
Panowie, nie za wcześnie trochę na koronowanie MU? Dwa miesiące temu głównym faworytem była Barcelona, a wystarczyły trzy słabsze mecze żeby stracić to miano na rzecz MU. Poza tym do finału jest ponad dwa miesiące, a do tego czasu może nastąpić spadek formy jak i cała masa kontuzji. Dla przypomnienia dwa lata temu gdy MU rozgromił Romę 7-1 media jak i kibice powtarzali, że jest to najlepsza drużyna, że wygrają itd. Jak się skończyło? Wpadli na Milan, wygrali 3-2 u siebie i dostali ciężkie lanie 3-0 na San Siro. Dlatego Ja jestem daleki od wskazania kto wygra, a kto będzie w finale. Swoją drogą MU też ma słabe punkty, choćby srodek pola. Zarówno Barcelona jak i Chelsea ma w mojej opini lepszych piłkarzy w tej formacji.
Na tym etapie rozgrywek najprawdopodobniej odpadną Porto i Villareal, a reszta ma zbliżone szanse na zwycięstwo. Nawet Arsenal, który zostanie wzmocniony 3-4 czołowymi zawodnikami wracającymi po kontuzji.

Swoją drogą kto powiedział, że żeby wyeliminować MU trzeba wygrać z nimi dwa mecze? Trzeba wygrać dwu mecz czyli wygrać u siebie, zremisować na wyjeździe bądź minimalnie przegrać, bądź dwa razy zremisować, a tego jest w stanie dokonać zarówno Barcelona, Liverpool, Chelsea, Bayern czy Arsenal. Na zakończenie dodam, że jestem jakoś dziwnie przekonany, że jeśli MU stanie do konfrontacji na kolejnym szczeblu rozgrywek z Liverpoolem i Chelsea to w którejś z tych konfrontacji polegnie.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 18.03.2009, 11:50
Kluby zapowiadają koniec Ligi Mistrzów
Gazeta Wyborcza

W 2012 roku zostanie rozegrany ostatni w historii finał Ligi Mistrzów. Zamiast niej miałyby powstać trzy zamknięte ligi europejskie z systemem awansów i spadków. Tak wygląda pomysł Europejskiego Stowarzyszenia Klubów skupiające najbogatsze drużyny na kontynencie - informuje "Gazeta Wyborcza".
W każdej z lig występowałoby po 20 klubów. Najsłabsze spadałyby o jedną klasę, najlepsze wywalczyłyby awans. 60 drużyn stanowiłoby zamknięte grono.

Projekt podobno akceptuje szef UEFA, Michel Platini. Póki co wypowiada się jednak dyplomatycznie.
- UEFA jest organizacją demokratyczną. Wysłucham wszystkich stron i kiedy nadejdzie właściwy moment, komitet wykonawczy podejmie decyzję - powiedział.

Więcej w "Gazecie Wyborczej"

Jak się Wam to podoba mnie średnio
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 18.03.2009, 12:06
Cytat:
Jak się Wam to podoba mnie średnio
Jak już słyszę sformułowanie "zamknięte grono" to coraz bardziej zniechęcam się do szopki zwanej Ligą Mistrzów. Beznadziejny wg mnie pomysł, wykluczający to co najpiękniejsze w piłce czyli niespodzianki. Ja osobiście jestem zwolennikiem wprowadzenia systemu KO i bez żadnych rozstawień i współczynników. Wiadomo jednak, że nikt czegoś takiego nie wprowadzi, bo nagle by się okazało, że połowa tych bogatych drużyn by odpadła w przedbiegach eliminując się sama albo odpadając z jakimś mistrzem Estonii, Białorusi, etc.

Już niech zostanie obecna forma...człowiek się przyzwyczaił.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
polpol
Junior Member

Od: 12.2006

Stary 18.03.2009, 12:17
Średnio to mało powiedziane. Ja sobie nie wyobrażam funkcjonowanie na dłuższą metę takiego tworu. Zakładając, że każda z lig europejskich miałaby w tych rozgrywkach swoich przedstawicieli to przecież taki system rozłożyłby na łopatki rozgrywki krajowe. Bo niby o co miałyby walczyć pozostałe drużyny, o mistrzostwo które nic nie daje? Po co miałyby inwestować firmy, prywatni inwestorzy itd? Dla reszty zespołów oznaczałoby to powolny koniec. Jakoś nie bardzo wierzę, że w takim kształcie takie rozgrywki mogłyby zostać wprowadzone. Zyska 60 zespołów straci cała reszta.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 18.03.2009, 12:25. Czy to jeszcze Liga Mistrzów, czy Liga Bogatych?
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Już niech zostanie obecna forma...
Hmm... wiesz co? Dla drużyn z takim antyszczęściem jak Wisełka chyba lepsze byłoby rozwiązanie: mistrz i vicemistrz z najsilniejszych lig + mistrz ze słabszych lig, grający 1-2 stopnie eliminacji. Myślę o czymś takim, przez co przechodziła Legia, kiedy przebiła się do LM. Dziś to oczywiście niemożliwe, bogate kluby decydują o wszystkim i w rzeczywistości mamy LM - ligę (nawet) piątych miejsc, byle bogatych. Nawiązuję tu do roku, kiedy Liverpool zajął niskie miejsce w Premiership, ale dla tego klubu UEFA była gotowa nawet nagiąć przepisy (Liv ostatecznie rozegrał wszystkie szczeble eliminacji).

Napisałem "antyszczęście" - bo co z tego, że była w Kraku "super-paka Kasperczaka", skoro w kwalifikacjach trafiliśmy wtedy na Real? Jedynym pozytywem był gol Gorawskiego na Santiago Bernabeu, dzięki czemu mogliśmy Damiana drogo sprzedać na Wschód. Poza tym - dwa razy Barcelona, która wymiata w lidze i LM, z Lyonu zrobiła sito strzelając im więcej bramek niż nam w kwalifikacjach. Jak tu przejść? Jedyny raz, gdy mogło się udać, to w Atenach okradł nas M. Riley (gol Marka Penksy).

Żeby nie narzekać - trzeba skrupulatnie gromadzić punkty w PUEFA czy LE, aby mieć lepszy start do zreformowanej LM. Miejmy nadzieję, że za którymś razem się uda.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 18.03.2009, 13:02
Już parę lat temu niezwykle sympatyczny prezes Bayernu Monachium ,F.Beckenbauer sugerował aby klubom piłkarskim z krajów Europy środkowej i wschodniej i innym "Azerbejdżanom" UEFA płaciła za nie branie udziału w rozgrywkach LM .
Czyli : nie dla psa kiełbasa, plebsu i biedaków nie chcemy.W dzisiejszych realiach my o LM możemy tylko marzyć , bogacze chcą nam odebrać nawet te marzenia.
Czas żeby to zmienić przespaliśmy. Nie ma bazy ,systemu szkolenia ani bogatych sponsorów .
Ci ostatni może by się i znaleźli ale skorumpowany ,komunistyczny system zarządzania i powszechne kibolstwo skutecznie (prawie) wszystkich odstraszają.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 18.03.2009, 14:14
Pomysł mógłby być do ewentualnego przyjęcia gdyby nie były to zamkniete rozgrywki. Czyli zamiast lig krajowych mamy I II III ligę europejską a potem spadasz do rozgrywek krajowych - a z drugiej strony wygrywasz rozgrywki krajowe i walczysz w barazach z ilomaś tam klubami o wejście do ligi europejskiej.
Jeśli tak nie będzie to nastapi całkowita komercjalizacja piłki bedziemy mieli takie NBA
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 18.03.2009 o godz. 14:20.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 18.03.2009, 14:56
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
...
Wiesz, szczęściu trzeba pomagać, a Wisła jakoś specjalnie od sezonu 02/03 temu szczęściu ani trochę nie pomogła i tam mecze z Realem czy Barceloną były poza zasięgiem ale już Anderlecht i PAO to już nie były firmy, które były poza zasięgiem Wisły - ale to już schodzimy z tematu i proponuję skończyć.

Z punktu widzenia bogatych: Nie dla psa kiełbasa... i nie zanosi się na to by kiedykolwiek miało to się zmienić.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 20.03.2009, 12:15
No to ladne losowanie

Liverpool - Chelsea
ManU - Porto
Villareal - Arsenal
Barca - Bayern
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 20.03.2009, 12:25
Liverpool - Chelsea.. pięknie.
Powtórka z poprzedniego sezonu. Będzie cholernie ciekawy dwumecz, miejmy nadzieję, że zakończony triumfem dereds
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.03.2009, 12:33
chciałem aby Barca trafiła na Bayern i proszę bardzo, jest Bayern
Odpowiedz cytując
$iWu$
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 20.03.2009, 12:41
Mam nadzieje, że finał będzie MANU - BARCA!
A co do Liverpool - Chelsea, The Reds sobie poradzą
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 20.03.2009, 16:23
Barca zdobedzie LM. Mimo, że dostała trudniejszych rywali (Bayern, Liverpool lub chelsea) to wydaje mi się, że zdobędzie upragiony puchar. VeB!
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
Filip92TS
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 20.03.2009, 16:33
Mam takie same zdanie, Kris. Choć wydaje mi się, że jeśli w półfinale spotka się z Liveepool'em ( a na 90 % taki będzie półfinał) to będzie to ciężka przeprawa ... The Reds pokazali z Realem i MU że kopać w piłke to oni teraz umieją...
Odpowiedz cytując
MISTA92
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 20.03.2009, 16:54
Wy juz skreslacie odrazu wszystkich analiza i macie finał....Panowie to jest Piłka Nozna moze bedzie finał Porto-Viarraeal to jest Piłka!! Wszytsko jest mozliwe nikogo sie nie skresla...
Odpowiedz cytując
KamAr
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 21.03.2009, 10:17
A ja liczę na Liverpool. Benitez ze swoją taktyką może zwyciężyć wszystko
Odpowiedz cytując
jaitylkoja
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 21.03.2009, 10:57
Ja bym jeszcze nie skreślał Chelsea, mam nadzieję na półfinał Barca - Chelsea, bo w poprzednich latach te mecze była fascynujące, w finale bardzo prawdopodobne, że spotka się któryś z nich z Manchesterem.
@Kris54: to że nie lubisz Chelsea nie upoważnia Cię do pisania jej nazwy z małej litery.
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..

Odpowiedz cytując
hunter TSW
Member

Stary 26.03.2009, 17:13
Podzielam zdanie ToTylkoJa fajna para Barca Bayern nie wiedziec czemu ale po tym meczu Barcy z Malagą teraz w lidze chyba Niemcy mogą sie skupić na rodzimej lidze już
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 06.04.2009, 20:09
W srode mecz Liverpool - Chelsea a TVP transmituje Barce z Bayernem ?! Powariowali ?
Odpowiedz cytując
Nitrox
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.04.2009, 20:12
mic napisał(a):Wyświetl post
W srode mecz Liverpool - Chelsea a TVP transmituje Barce z Bayernem ?! Powariowali ?

Nie powariowali, wkoncu wybrali jakis dobry mecz do pokazania.

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 06.04.2009, 20:13
Nitrox napisał(a):Wyświetl post
Nie powariowali, wkoncu wybrali jakis dobry mecz do pokazania.
Majac do wyboru dobry mecz, a bardzo dobry mecz, czemu wybrali ten "tylko" dobry ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów