The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.03.2009, 10:10. A ja dziękuje
A ja dziękuje zespołowi !!!!.
Po raz pierwszy widziałem tak od początku do końca ambitnie grających Wislaków.
Według mnie rozegrali najlepszy mecz w tej rundzie.
Wystarczy popatrzeć na statystyki po meczu (wyjazdowym, z drużyną z górnej części tabeli bądź co bądź) ...
Oczywiście skuteczność zerowa ... ale czasem szczęście nie sprzyjało.
Bardzo na plus wczoraj: Zieniu, Pawełek i Diaz. Sobol ...dał ciala.
Co do Beto: mnie się podobał ... problem w tym że za nim powinien grać np Jirsak lub Diaz którzy na szybkości wykorzystają jego wycofywane z pola karnego piłki.
Nie mam USG w oczach ale któreś wiązadło Pawła B. chyba nie wytrzymalo ....
Braki kadrowe coraz wyraźniejsze.
Oby Skorża nie wymiękł ...
Ostatnio edytowane przez Grantar : 15.03.2009 o godz. 13:54.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.03.2009, 10:28
A może ktoś te statystyki podać?
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
kot_dżinks
Member

Od: 08.2008

Stary 15.03.2009, 10:45
Tak frajersko stracone punkty to strzał w kolano w walce o tytuł i to w kolano najlepszego naszego zawodnika... Jak teraz będzie wyglądało strzelanie bramek, ciężko powiedzieć.
Taki mecz jak ten, ten w Bytomiu, we Wrocławiu i Chorzowie zdecydują o naszej porażce w walce o mistrza. Nieskuteczność, nieskuteczność i jeszcze raz nieskuteczność...

Edit:
4 sytuacje 20
4 strzaly 19
2 strzaly celne 12
Ostatnio edytowane przez kot_dżinks : 15.03.2009 o godz. 10:49.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.03.2009, 10:50
Ja mysle ze trzeba do tego matematycznie : do konca 9 meczy : 27 punktow do zdobycia
Wisla Cracovia 3 punkty
Lech 1 punkt
Jagiellonia 3 punkt
Arka 3 punkty
Gornik 3 punkty
Piast 3 punkty
Legia 1 punkt
ŁKS 3 punikty
Lechia 3 punkty
Slask 3 punkty

To by dało 23 punkty czyli na koniec moglibysmy miec 61 i tpo by dalo puchary a jesli w tej rozpisce pare razy zremisuje Lech jest sznsa na mistrzostwo ale to by musialo sie na to skladac zwycistwo w derbach niesamowita zmiana gry po 2 tygodniowej przerwie reprezentacyjnej i olsnieniu kogos z 3 Niedzielan Boguski Lobodzinski takie o moje marzenie ...
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 15.03.2009, 11:00
kot_dżinks napisał(a):Wyświetl post
Taki mecz jak ten, ten w Bytomiu, we Wrocławiu i Chorzowie zdecydują o naszej porażce w walce o mistrza. Nieskuteczność, nieskuteczność i jeszcze raz nieskuteczność
o nieskutecznosci to mozemy mowic tylko w związku z wczorajszym meczem. w pozostalych to gralismy taki beton ze nawet nie było sytuacji do spieprzenia
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.03.2009, 11:08
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
niesamowita zmiana gry po 2 tygodniowej przerwie reprezentacyjnej
W sumie to przerwa reprezentacyjna już na nas znacząco nie wpłynie,bo Paweł i tak na nią nie pojedzie.Więc to tylko kwestia formy w jakiej będzie Boguski i tego,że będą tylko treningi bez meczów
Ostatnio edytowane przez unpredictable_wislaczka : 15.03.2009 o godz. 11:12.
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.03.2009, 11:25
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Podpisuję się pod tym co napisał przedmówca. Obecna Wisła to niestety ta z meczów z Polonią B, Amicą i GKS. Mecz z Groclinem to był przebłysk... W sumie to jest to te cztery mecze to Wisła pod wodzą Skorzy w pigułce: co jakiś czas jakiś przebłysk, gra zapadająca w pamięć, ale na ogół totaka gra bez wyrazu, dużo walki, z której jest niewiele pożytku.

Kompletnie się z Tobą nie zgodzę. W meczu z Polonią Bytom, graliśmy fatalnie, z Amicą nie oglądałem, ale podobno lepiej niż na śląsku. Z Polonią Warszawa zagraliśmy na pewno gorzej niż z Bełchatowem, więc ja widzę, że z meczu na mecz się rozkręcamy. Z Polonią dominowaliśmy, ale Bełchatowowi na nic nie pozwoliliśmy i stworzyliśmy sobie o wiele więcej akcji. Z meczu na mecz coraz lepiej, nie można mówić o takiej samej dyspozycji jak na początku tego roku.
Odpowiedz cytując
kot_dżinks
Member

Stary 15.03.2009, 11:40
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
o nieskutecznosci to mozemy mowic tylko w związku z wczorajszym meczem. w pozostalych to gralismy taki beton ze nawet nie było sytuacji do spieprzenia
Nie opowiadaj bo we Wrocławiu też mieliśmy kilka klarownych sytuacji, z Chorzowem też coś by się znalazło. Nawiązując do najlepszych lat za Kasperczaka też nie każdy mecz był piękny i były męczarnie, ale mieliśmy tych panów których masz w podpisie, a mianowicie Franka, który z zimną krwią wykorzystywał setki, a i strzelał czasem z niczego, do tego był Żuraw. Teraz sytuacja jest inna, mamy innych zawodników, jakich każdy widzi. Fakty są takie, że gole przychodzą nam z wielkim trudem. Piłka nożna to niesprawiedliwy sport i ładna gra nie zawsze idzie w parze z wynikami. Tylko, że u nas nie ma ani ładnej gry, ani co gorsza dobrych wyników ( na miarę mistrza ). Realnie stawiam na trzecie miejsce, ale chciałbym na koniec sezonu to odszczekać.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 15.03.2009, 11:42
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Ja mysle ze trzeba do tego matematycznie : do konca 9 meczy : 27 punktow do zdobycia
Wisla Cracovia 3 punkty
Lech 1 punkt
Jagiellonia 3 punkt
Arka 3 punkty
Gornik 3 punkty
Piast 3 punkty
Legia 1 punkt
ŁKS 3 punikty
Lechia 3 punkty
Slask 3 punkty

To by dało 23 punkty czyli na koniec moglibysmy miec 61 i tpo by dalo puchary a jesli w tej rozpisce pare razy zremisuje Lech jest sznsa na mistrzostwo ale to by musialo sie na to skladac zwycistwo w derbach niesamowita zmiana gry po 2 tygodniowej przerwie reprezentacyjnej i olsnieniu kogos z 3 Niedzielan Boguski Lobodzinski takie o moje marzenie ...
Taaa... z taką grą a raczej skutecznością bo gra była niczego sobie,to ja tutaj widzę maximum 10 punktów i powiedzmy sobie szczerze że jeżeli Brożek nie zagra z Lechem bądź Cracovią to są to mecze z góry przegrane i o mistrzostwie będzie tylko można pomażyć(w sumie już teraz można)
Odpowiedz cytując
varvacsen
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 15.03.2009, 11:50
Ja również uważam ze wczorajszy mecz pokazał wole walki drużyny. Zabrakło szczęścia sytuacji było bardzo dużo, niestety za statystyki nie dostaje się punktów. Wszyscy z Nas po zwycięstwie z Polonią liczyli na 3 punkty w Bełchatowie, o mistrzostwo będzie teraz bardzo bardzo ciężko, ale nie zawsze się wygrywa. Osobiście najbardziej denerwuje mnie to, że wiele osób krytykuje wczorajszy występ bo nie padła bramka, a mecz z "Czarnymi Koszulami" jest zachwalany przez opinię publiczną tylko dlatego, że zakończył się wynikiem 2:1. Jakby na to nie patrzeć wczoraj Wisła zagrała dużo lepiej niż w 19 kolejce, że nie było goli no cóż mówi się "trudno" ale było sporo ładnych akcji z których z odrobiną szczęścia da się stworzyć bramkę. Musimy teraz MY KIBICE WISŁY pokazać, że wierzymy w Nasz zespół i nie załamywać się. Nie możemy wiecznie zwyciężać takie jest życie. Pozostało tylko modlić się o Pawła i oto by Górnik ubił pyry jak ziemniaki do obiadu Tak na marginesie to szkoda mi w tej sytuacji trochę Skorży, bo za tą całą złą passe odpowie On, a wydaje mi się, że jest jednym z lepszych trenerów "młodego pokolenia" w Polsce.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.03.2009, 11:52
popieram varvacsen - jesli nei bedzie wiary to juz mozemy myslec o nstepnym sezonie.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 15.03.2009, 11:57
kot_dżinks napisał(a):Wyświetl post
Taki mecz jak ten, ten w Bytomiu, we Wrocławiu i Chorzowie zdecydują o naszej porażce w walce o mistrza.
Zgadzam się w zupełności, pisałem o tym już dawno. Mistrzostwa nie wygrywa się w bezpośrednich meczach z Lechem czy Legią, tylko przez konsekwentne ich gromadzenie w meczach z resztą ligi. I w Bełchatowie Wisła zaprezentowała się dobrze, ale udowodniła, że w Krakowie prędzej wrócą frustracje z sezonu 2006/2007 niż równa gra i aktywna walka o pierwsze miejsce w tabeli. Niestety, ale po dzisiejszej kolejce jestem przekonany, że 7 punktów straty do lidera na 10 kolejek przed końcem to zbyt dużo.

Zakładam komplet punktów Lecha i Wisły u siebie, jakąś nieudolność Kolejorza na wyjazdach (są najlepszą drużyną w lidze w tym elemencie (22 pkt w 10 meczach), ale załóżmy same remisy i porażkę z Legią). Wisła musiałaby wygrać połowę meczów wyjazdowych (2 z 4) i pokonać Lecha w bezpośrednim meczu. Realne?

Lech 42
Wisła 38

20 Górnik - Lech 1
21 Lech - Arka 3
21 Wisła - Cracovia 3
22 Lech - Wisła 0:3 (pkt)
23 Wisła - Jagiellonia 3
23 Piast - Lech 1
24 Lech - ŁKS 3
24 Arka - Wisła 1
25 Legia - Lech 0
25 Wisła - Górnik 3
26 Lech - Ruch 3
26 Piast - Wisła 3
27 Wisła - Legia 3
27 Śląsk - Lech 1
28 Lech - Lechia 3
28 ŁKS - Wisła 1
29 Polonia - Lech 1
29 Lechia - Wisła 3
30 Wisła - Śląsk 3
30 Lech - Cracovia 3

Wisła 64
Lech 63

No i mamy jeszcze Legię, która powalczy o mistrzostwo.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
FankaTSW
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 15.03.2009, 11:58
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Taaa... z taką grą a raczej skutecznością bo gra była niczego sobie,to ja tutaj widzę maximum 10 punktów i powiedzmy sobie szczerze że jeżeli Brożek nie zagra z Lechem bądź Cracovią to są to mecze z góry przegrane i o mistrzostwie będzie tylko można pomażyć(w sumie już teraz można)
ja tu widzę 25 pkt a nie 23 czy 10, bo wg mnie z Legią wygramy, chłopaki wygrały z Polonią to z Legia też dadzą rade. A pozatym to co my tylko Brożka mamy od strzealnia goli ? śmieszne ... to co Wisła sklada się tylko z Brożka ? oczywiście jest on dobry ale no sory nie wykluczajcie Wisły mistrzostwa przez to że Brożka nie będzie ...
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 15.03.2009, 11:59
Co najmniej miesiąc przerwy Brożka:
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=5441
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
szabla19
Member

Stary 15.03.2009, 12:00
No to k...wa pomistrzowane!
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 15.03.2009, 12:03
Miesiac na leczenie+miesiac na dojscie do jako takiej formy. Czas na zakontraktowanie jakiegos strazaka Kielbasy czy innego Janoszki.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.03.2009, 12:05
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
No a jak ma grac Jirsak, jesli nie ma z kim tych podan wymienic? Czy to jego wina? I to, ze moze wtedy byc mniej widoczny to nie jego wina tylko wina tego, ze nie ma z kim pograc. A poza tym to czesto Tomek był wystawiany nie jako stricte ofensywny pomocnik, rozgrywajacy, ale jako podwieszony napastnik albo nawet napastnik.
Heh, to kupmy mu kilku graczy z Premiership lub La Liga, bo biedny Tomas nie ma z kim grać.
Nie gra, bo za każdym razem znika i jest słaby. Nie bierze gry na siebie, chowa za zawodnikami przeciwnika, zamiast wyjść w odpowiednie miejsce do podania.
Jedyny plus, to taki, że jest Czechem, więc może się ktoś nabierze po kilku dobrych meczach i go kupi Do Czechów i Serbów nikt nie jest uprzedzony i nie boją się wydawać na nich pieniędzy.
..
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 15.03.2009, 12:08
Zgadzam sie z tofikiem, co to za argument ze nie ma z kim grac?! To trzeba bylo albo go nie kupowac albo dokupic mu kogos do klepki. Gosciu jest jak narazie porazką za 700 tys euro, tak samo jak Niedzielan, Matusiak i Lobo.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 15.03.2009, 12:10
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Miesiac na leczenie+miesiac na dojscie do jako takiej formy. Czas na zakontraktowanie jakiegos strazaka Kielbasy czy innego Janoszki.
Franek byłby jak znalazł ale skąd Bednarz mógł wiedziec że bedzie On w takiej formie.Pozostaje wierzyc że Beto sie przełamie i zacznie strzelac
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.03.2009, 12:20
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Franek byłby jak znalazł ale skąd Bednarz mógł wiedziec że bedzie On w takiej formie.Pozostaje wierzyc że Beto sie przełamie i zacznie strzelac
Wątpliwe, jak gość ma strzelać bramki jak cały mecz stoi plecami do niej?
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 15.03.2009, 13:00
Baala napisał(a):Wyświetl post
Wątpliwe, jak gość ma strzelać bramki jak cały mecz stoi plecami do niej?
Może on tylko z przewrotki strzela i na razie się psychicznie przygotowuje. Pokaz planuje na derby
Odpowiedz cytując
palka
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 15.03.2009, 13:07
BETO !!! I to ma być nasza nadzieja
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.03.2009, 13:17
Ciekawe kto zostanie teraz u nas 'snajperem'..
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 15.03.2009, 13:18
Andrzej Niedzielan
Odpowiedz cytując
szabla19
Member

Stary 15.03.2009, 13:22
Oby, oby. To jest jego szansa a jak nie to go pożegnamy po sezonie.
Odpowiedz cytując
borsuk
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.03.2009, 13:28
1. Najbardziej wkur.....y na Sobola po zmarnowaniu 100-tki był... Sobol. Żebyscie widzieli jak przeklinał na siebie, aż Głowa i Junior musieli go uspokajac jeszcze klilka munut poźniej.
2. Beto to melodia przyszłości. Chłopaki do niego nie grają bo mu nie ufają i tez nie bardzo wiedzą jak z nim grać. Jedyne piłki na zastawienie się - ale co potem? Musi się chłopak trochę języka poduczyć bo nawet Bahrowi ciężko było wytłumaczyć co ma robić na rozgrzewce w przerwie. Smutno to wyglądało.
3. I jeszcze kilka spostrzeżeń: niedokładność!!! -> brak płynności, brak pomysłu/słabo wyćwiczone schematy.

to tyle z poziomu trybun
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 15.03.2009, 13:29
a dodałbym jeszcze że gramy niemiłosiernie wolno. na stojąco.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 15.03.2009, 13:40
Póki co Paweł pauzuje na dziś przynajmniej miesiąc, nie chcę krakać,ale bardzo prawdopodobna jest OPERACJA co oznacza tylko jedno. Paweł Brożek nie zagra przez kilka miesiecy.
Bądzmy wielkiej nadzieji !
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.03.2009, 14:22
borsuk napisał(a):Wyświetl post
2. Beto to melodia przyszłości. Chłopaki do niego nie grają bo mu nie ufają i tez nie bardzo wiedzą jak z nim grać. Jedyne piłki na zastawienie się - ale co potem? Musi się chłopak trochę języka poduczyć bo nawet Bahrowi ciężko było wytłumaczyć co ma robić na rozgrzewce w przerwie. Smutno to wyglądało.
Żadna melodia przyszłości. Gość który nie ma za grosz szybkości nigdy nie będzie dobrym napastnikiem. Szybkość u napastnika to 50 % sukcesu
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 15.03.2009, 14:24
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Żadna melodia przyszłości. Gość który nie ma za grosz szybkości nigdy nie będzie dobrym napastnikiem. Szybkość u napastnika to 50 % sukcesu
pamiętasz pan Butragueno ? nie wiem czy dobrze napisalem nazwisko
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów