The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2009, 21:29
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Sa na forum jacys hodowcy ZÓŁWI WODNYCH(CZERWONOLICYCH)

Przymierzam sie do zakupu ,i zastanawiam sie ile by to wszystko kosztowalo.Dla malutkiego zólwia,akwarium mam,tylko niewiem jaka lampa i grzałka.(i jakie tego koszta)

Jakby ktos mogl cos doradzić to bylbym wdzieczny.no i polecic jakis profesjonalny i sprawdzony zoologiczny w Krk.

Pzdr
Nie jestem co prawda hodowca zółwi ale coś tam może pomogę.

Dobry sklep jest na Kazimierza Wielkiego, nazywa się bodajże Żyrafa, tylko przyznaje że nie wiem czy są tam żołwie.

Ewentualnie, całkiem sensownie można było pogadac z gosciem w zoologicznym w Galerii KRK, tylko że ceny mają z dupy.

Ogólnie najlepiej popytać na jakichś czerwonolicych forach, albo w którymś zoologu, a polecone rzeczy kupić na giełdzie zoologicznej bo przewaznie jest sporo taniej.
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.03.2009, 21:31
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Sa na forum jacys hodowcy ZÓŁWI WODNYCH(CZERWONOLICYCH)

Przymierzam sie do zakupu ,i zastanawiam sie ile by to wszystko kosztowalo.Dla malutkiego zólwia,akwarium mam,tylko niewiem jaka lampa i grzałka.(i jakie tego koszta)

Jakby ktos mogl cos doradzić to bylbym wdzieczny.no i polecic jakis profesjonalny i sprawdzony zoologiczny w Krk.

Pzdr
1) Jesteś pewien, że chcesz być przeżyty przez własnego "pupila"
2) Podobno żółtolice są "inteligentniejsze"
3) Grzałkę z termostatem, akwarium filtr przepływowy i sam OKAZ najlepiej kupować w zoologu na Marka
4) Nie wierzyć opisom, że jedzą pokarm urozmaicony. Na początku wystarcza tzw stynka albo sucha karma (granulat) potem wpierniczają najchętniej wołowinę lub kurzą wątróbkę (podawać małe kęsy najlepiej pensetą) Jak podrosną, a rosną błyskawicznie, to i całą krowę zeżrą.
5) No i najważniejsze nie masz wymówki, że pies chce na spacer
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
oskar TS
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.03.2009, 17:57
Potrzebuje porgram gdzie mozna wysylac wiadomosci masowo przez gg.
Odpowiedz cytując
Nowohucianin^^
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 11.03.2009, 18:05
oskar TS napisał(a):Wyświetl post
Potrzebuje porgram gdzie mozna wysylac wiadomosci masowo przez gg.
Tu coś poszukaj

Odpowiedz cytując
Ala1955
Czarownica

Od: 04.2008

Stary 11.03.2009, 18:07
spartan napisał(a):Wyświetl post
...to i całą krowę zeżrą.
Nieprawda - kopyta i rogi zostawią
a tak serio to lubią zieloną sałatę (dawać po listku) i oprócz mięsa również sucha karma cały czas zwłaszcza gammarusy i stynki
"Jesteśmy dumą tego miasta..."
Odpowiedz cytując
TSWalos
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 11.03.2009, 18:15
nero napisał(a):Wyświetl post
pytanie w kategori gaz w samochodzie

problem polega na strasznej roznicy w mocy na benzynie a na gazie. Wiem, wiem na gazie zawsze bedzie wolniejszy, ale wierzcie na slowo roznica jest bardzo duza, wrecz za duza. Auto ma 90 koni na benzynie hula powiedzmy na tyle ladnie co koni ma, a na gazie jest wolniejszy od seicento 900-tki. Wiec przyznacie ze roznica duża. Autko posiada nowy reduktor, byl na regulacji gazu, czy wina moze byc duza (walec) butla ktora ma juz 10 lat ? po zmianie butli (bo planuje) na taka w kole bedzie jakas poprawa czy raczej nie ?

Nie wydaje mi się, żeby to była wina butli. Skoro byłeś na regulacji gazu to tam w środku wszystko musi być.
Oczywiście wymieniłeś filtry ? Jedyne co mi go głowy przychodzi to GDZIE TANKUJESZ GAZ ?
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.03.2009, 19:41
Panowie ktoś może zna przyczynę takiego błędu przy wchodzeniu do folderów? I jak się badziewia pozbyć?

http://img168.imageshack.us/img168/5118/beztytuupki.jpg
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
fcz1985
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.03.2009, 21:04
Skąd można ściągnąć archiwalne mecze Wisły?
Odpowiedz cytując
palon
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 11.03.2009, 21:09
Jesli jest ktos kto zna dobrze angielski i napisze mi krótki tekst to bede wdzieczny. Prive, please
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Od: 02.2009

Stary 11.03.2009, 21:11
Jeśli chodzi mecze naszej ekstraklasy to ja zawsze sciągam z tąd :
http://allgoals.pl/ekstraklasa-f52.html
Jest coś ponad 90 meczyków( w tym Wisła) ale ,trzeba się zarejestrować......

No i jeszcze kumpel mi polecił tą stronkę :
http://sport-video.pl/index.php?showforum=190
Mają jeszcze większy zbiór . Oczywiście też trzeba się zarejestrować.....

Mam nadzieje ,że pomogłem ......
Ostatnio edytowane przez Wiślak1994 : 11.03.2009 o godz. 21:15.
Odpowiedz cytując
fcz1985
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.03.2009, 21:49
Niech Ci to Bóg w barwach wynagrodzi
Odpowiedz cytując
impreza
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 11.03.2009, 22:14
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Panowie ktoś może zna przyczynę takiego błędu przy wchodzeniu do folderów? I jak się badziewia pozbyć?

http://img168.imageshack.us/img168/5118/beztytuupki.jpg
przeskanuj cały komputer antywirusem, jak nic nie wykryje to ściagnij ten program i włącz, gdy się pojawią na poczatku jakies komunikaty to kliknij tak albo że się zgadzasz...
http://www.programosy.pl/program,combofix.html
Usuwa on autouruchamianie i rózne infekcje... uzywalem osobiście, po działaniu(ktore zakonczy się wyskoczeniem pliku w notatniku) usun foldery ktore utworzy na dysku C: zwykle są to dwa - Quoobox i Combofix (cos takiego, byc moze zrobilem literówke ale nie pamietam dokladnie) i z folderu Windowsa (C:/Windows) folder erdnt w ktorym tworzy swoje pliki. Zrestartuj komputer i zobacz czy pomogło...Aha, po restarcie wylacz jesli nie potrzebujesz przywracanie systemu i aktualizacje automatyczne oraz zapore bo przestawia on te rzeczy na "fabrycznie" ustawiane przy instalacji
Odpowiedz cytując
Garbaż1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 11.03.2009, 22:53
mam pytanie co do oddawania krwi, tak się składa że dzień przed tą akcją: http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=20476 kończę 18 lat i chciałbym oddać krew, jakie wymogi trzeba spełnić i co trzeba wziąć ze sobą?
Powód: bardzo dziękuje Żmijko :)
Ostatnio edytowane przez Garbaż1906 : 12.03.2009 o godz. 10:43.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 11.03.2009, 23:28
Może być problem. Bo musisz mieć dokument tożsamości z numerem PESEL. Więc dowód osobisty. Chyba,że masz paszport to weź paszport i będzie ok. => to piszę na podstawe własnego doświadczenie, gdzie stoczyłam ostatnio bój o to, żebm mogła oddać krew nie mając DO.

I nie świętuj urodzin ;-) Chyba że soczkiem.

Tu jest info dot. oddawania:
Cytat:
Kto może oddać krew?

Zgłaszający się do oddania krwi powinien posiadać przy sobie dokument ze zdjęciem, potwierdzający tożsamość:
dowód osobisty,
legitymację szkolną lub studencką,
książeczka ubezpieczeniowa,
prawo jazdy,
paszport,
dawca wielokrotny - również legitymację HDK PCK.

Każdy, kto zgłasza się do oddania krwi powinien być zdrowy, wypoczęty, wyspany oraz po spożyciu lekkostrawnego i niskokalorycznego posiłku.

Kandydat na dawcę krwi musi posiadać nr PESEL, oraz powinien posługiwać się językiem polskim w mowie i piśmie w stopniu, który umożliwi mu bez udziału osób trzecich samodzielne zrozumienie treści kwestionariusza i pytań związanych z wywiadem lekarskim.

Osoba zgłaszająca się do oddania krwi nie może być po spożyciu alkoholu.

Oddawanie krwi jest zabiegiem całkowicie bezpiecznym dla Dawcy z uwagi na stosowanie w trakcie pobierania krwi wyłącznie sprzętu jednorazowego użytku. O wszelkich wątpliwościach dotyczących swojego zdrowia należy powiadomić lekarza kwalifikującego do oddania krwi, a także oddać mu osobiście wypełniony Kwestionariusz dla Krwiodawcy zawierający pytania o przeszłość chorobową oraz prowadzony tryb życia kwalifikowanego kandydata.

Osoby wykonujące takie zawody jak: pilot, maszynista, kierowca autobusu, operator dźwigu, oraz pracujące na wysokości, uprawiające wspinaczkę, głębokie nurkowanie mogą powrócić do tych zajęć nie wcześniej niż 12 godz. po oddaniu krwi.
Ostatnio edytowane przez Żmijka : 11.03.2009 o godz. 23:33.
Odpowiedz cytując
maciek777
Banita

Od: 08.2007

Stary 12.03.2009, 00:15
Gdzie w Krk kupie tanio sruby zabezpieczajace do alufelg ?
Odpowiedz cytując
pozdi91
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 12.03.2009, 14:48
Kiedy teraz przychodzi wezwanie na komisję wojskową? Od razu po ukończeniu 18-ego roku życia?
Odpowiedz cytując
Grzegorz z Sanoka
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.03.2009, 15:03
Jak załadować obrazek do podpisu?
Armia Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
Dziku
Dum Spiro Spero

Od: 07.2005

Stary 12.03.2009, 15:04
ma ktos napisy do GSH2

Śląska Pozdrawiamy! Lechie Pozdrawiamy! Unie Pozdrawiamy!

"Mógłbym napisać o nich referat i jest to bez wątpienia najlepsza publiczność na świecie. Ciągle brzmi w moich uszach – jazda, jazda, jazda, Biała Gwiazda!"E.Omanic
Odpowiedz cytując
northrop
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 12.03.2009, 16:18
troche nietypowe pytanie, ale jak wygladala by sytuacja ze znaleziem pracy w Krakowie dla osoby ktora w Polsce skonczyla tylko szkole podstawowa, a swoja dalsza edukacje zdobyla poza granicami kraju? (jestem posiadaczem dyplomu z matematyki). czy to, ze edukacje zdobylem poza granicami kraju dzialalo by przeciwko mnie, czy raczej bez znaczenia?
Odpowiedz cytując
palon
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 12.03.2009, 16:46
palon napisał(a):Wyświetl post
Jesli jest ktos kto zna dobrze angielski i napisze mi krótki tekst (zaledwie kilka zdań) to bede wdzieczny. Prive, please
P O D B I J A M, pilne!!!
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
Odpowiedz cytując
Czimni
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 12.03.2009, 17:02
Pytanie dotyczące szkoły...
Czy jeśli w pierwszym semestrze miałem jedynkę z przedmiotu i nie zdam całości w poprawianiu zaległego materiału to nie przejdę do następnej klasy, niezależnie od oceny w 2 semestrze
Odpowiedz cytując
matt1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 12.03.2009, 17:35
Czimni napisał(a):Wyświetl post
Czy jeśli w pierwszym semestrze miałem jedynkę z przedmiotu i nie zdam całości w poprawianiu zaległego materiału to nie przejdę do następnej klasy, niezależnie od oceny w 2 semestrze
Z tego co wiem, to nie trzeba poprawiać semestru tylko mieć w drugim minimum 3 i łacznie daje dopa na koniec. Ale to zależy też od danego nauczyciela.
Mój kumpel miał podobnie, miał jedynkę na pierwszy semestr i nie zdał zaliczenia z pierwszego. W drugim semestrze miał dobre oceny i dostał dopa na koniec.
na wyjazdach byłeś ilu?
Odpowiedz cytując
PrzemooTSW
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.03.2009, 17:43
Czimni napisał(a):Wyświetl post
Też od nauczycieli zależy bo mozesz mieć 3 na koniec ale powie że niezaliczony pierwszy semestr i cię Uje...
różnie Bywa
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.03.2009, 17:48
Witam, ma prożbe,

Czy istnieje jakis sposób aby sciągnąc tego typu nagranie na komputer ? http://www.tvp.pl/informacje/teleexp.../12032009-1700

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
Dafi_91
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 12.03.2009, 18:14
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
Witam, ma prożbe,

Czy istnieje jakis sposób aby sciągnąc tego typu nagranie na komputer ? http://www.tvp.pl/informacje/teleexp.../12032009-1700
Spróbuj tutaj >>http://www.sciagnik.net/ ale nie obiecuje Pzdr
Nie sztuką jest mówić o wierności, sztuką jest być wiernym...
Odpowiedz cytując
Serwatkus
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.03.2009, 18:32
Taka sytuacja. Jest student, który kupuje sobie bilet okreskowy mpk na np. pół roku. Zostaje jednak duuuzo przed skonczeniem biletu usuniety z grona studentów, wiec traci przyslugujace mu znizki. Co w takim wypadku robic? Trzeba doplacac do roznicy w cenie biletow? bilet okresowy traci waznosc i trzeba kupic nowy? Czy zakupiony bilet obowiazuje ze znizkami az do konca, pomimo utracenia do nich praw w trakcie waznowsci biletu?
Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 12.03.2009, 18:46
mógłby mi ktos wytlumaczyc na czym polega ten obrót kasy z bonusu zeby moc wyplacic bo wygralem te 50 konkurs Wislakrakow.com oraz betsafe, w sumie obstawilem na zakladach 176 zeta, chcialem se wyplacic pewna kwote i mi anulowali ją, wiec jak trzeba obstawic zeby moc wyplaciic?

najlepiej priv tylko jak ktos pewny jest tego

i jeszcze jedno nie mam dowodu jeszcze a konto na betsafe jest na mnie i mnie poprosili o skan dokumentu prawka i rachunku, moge im wyslac brata czy raczej niezbyt ;p?a poptrzebuje szybko wyplacic ta kaske
Ostatnio edytowane przez kamilll1906 : 12.03.2009 o godz. 19:42.

Odpowiedz cytując
uher
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 12.03.2009, 20:07
kamilll1906 napisał(a):Wyświetl post
i jeszcze jedno nie mam dowodu jeszcze a konto na betsafe jest na mnie i mnie poprosili o skan dokumentu prawka i rachunku, moge im wyslac brata czy raczej niezbyt ;p?a poptrzebuje szybko wyplacic ta kaske
Wtopiłeś kasę, trzeba było założyć na brata konto.
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem.
Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata,
Żeby z Tobą zostać na calutkie lata....
Odpowiedz cytując
mariano710
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.03.2009, 20:33
Jak sie nazywa ta piosenka ktora jest w reklamie na TVNie, ktora prezentuje wszystkie seriale i programy(nie wiem czy wiecie o co mi chodzi - wtedy co np Wojewodzki chodzi w plaszczu i spodenkach?)
ok mam juz
Ostatnio edytowane przez mariano710 : 12.03.2009 o godz. 20:37.
Odpowiedz cytując
falubazzz
Member

Od: 03.2009

Stary 12.03.2009, 20:47
mariano710 napisał(a):Wyświetl post
Jak sie nazywa ta piosenka ktora jest w reklamie na TVNie, ktora prezentuje wszystkie seriale i programy(nie wiem czy wiecie o co mi chodzi - wtedy co np Wojewodzki chodzi w plaszczu i spodenkach?)
ok mam juz

to zapodaj tytuł.

==

ja poszukuje tytułu piosenki , albo chociaż autora piosenki z reklamy liona
ta co facet skacze na spadochronie, wraca do domu , i mu głowa dzika spada ;D
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów