|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
MCX - co innego gra w 1 meczu(pomijając juz w jakim meczu , gdzie u nas to adrenalina przekraczała wszystkie poziomy a Barca przyjechała by ten mecz odbębnić) a co innego gra w powiedzmy 10.O to mi tylko chodzi.Takie kombinowanie na dłuższą mete to 'se ne da' i jestem co do tego pewien.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A ja się nie złoszczę z sprzedazy Clebera
Ostatnio jak grywal popelnial coraz to wiecej bledow, oczywiscie byl i tak pilkarzem dobrym, ale wg mnie za 35 letniego pilkarza wyciagnac ponad milion zlotych, to jest sztuka (nie mowie tu o klasie swiatowej, tylko ligi polskiej) Clebera można zastąpić, ale nie wyobrazam sobie w tej chwili zastapienia Pawła Brożka |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Prawdziwy profesjonalista i ściana nie do przejścia ![]() No i tak bez pożegnania, na które na pewno zasłużył. ![]()
.
. |
||
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Dajcie juz spokoj z tym Cleberem. Problem bedzie jak Brozek odejdzie... W przypadku gdy kratki wyklucza Glowe i Marcelo to moze zagrac Baszczu i Diaz. A pewnie i Sobol by sobie poradzil ... na naszym cudownym podworku... gdyby P. Brozek tez wypadl to na lewa obrone zawsze mozna Zienia wsadzic...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ciekawy artykuł przedstawił Dziennik. Wg nich zarobki w Wiśle przedstawiają się tak:
Garguła 350tys Euro Łobodziński 320 Głowacki 250 Cantoro 250 Cleber 250 Niedzielan 240 Brożek 180 Tych panów na grubo trzeba pożegnać. Łobodzińskiego trzeba jak najszybciej namówić do wyjazdu do Grecji czy na Cypr. Obojętne gdzie go będą chcieli niech tam jedzie ![]() Pocieszające jest to że nikt więcej w drużynie nie ma kontraktu ponad 170tys Euro. Czyli np. Marcelo, Pi.Brożek, Diaz, Sobolewski, Małecki, Boguski, Pawełek nie mają jakiś astronomicznych kontraktów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 04.2005
Offline |
|
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Powinniśmy zaprosić go na zakończenie sezonu i pożegnać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Jak się czuje przy takim zestawieniu Brożek, Sobol czy choćby Boguski ? Czy można się dziwić, że każdy chce się urwać ? Gdyby Brożek wyjechał, nie poszło mu zagranicą (tfu tfu) to wracając do Wisły miałby dwa razy wyższy kontrakt. Chyba teraz rozumiecie czemu jest w klubie takie ciśnienie na kontrakty motywacyjne ? ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1. Garguła (175 tys. euro i nie wiem czy się załapiemy na ZUS) przez pierwsze pół roku 2. Łobo bierze pewnie koło 200 3. Głowa też pewnie koło 200 4. Niedzielan ok. 150 (ale w tym półroczu zapowiada się, że raczej nie będzie często widziany na boisku). Więc paradoksalnie najwięcej ciągnie Mauro. Dawid ma chyba obecny kontrakt 150 tys.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 09.03.2009 o godz. 14:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
tak patrzac na zarobki naszych gwiazdorów to w tabeli Biała Gwiazda powinna byc na pierwszym miejscu z co najmniej 10 pkt. przewagi.Uważam że lepiej oferowac zawodnikom mnijesze kontrakty a za to przeznaczyc pewne kwoty na kupno zawodników za gotówke
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mógłbyś jakoś sensownie to wytłumaczyć ,dlaczego niby tak ?
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
po prostu uwazam że od zawodnika który zagrania 250 czy 350 tyś Euro powinno sie wymagac znacznie więcej niż to co prezentuje.To są zwyczajne kominy płacowe i nie dziwi mnie że nie ma teraz środków w klubie na kolejne transfery.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Nie łączmy spraw Bednarza ze sprawami Skorży. To dwie skrajne postacie i postawy w Wiśle.
Co znajduje się pod pojęciem kontraktów motywacyjnych ? Że niby Niedzielan czy Łobo przy kontrakcie motywacyjnym zarabiają mniej od Brożka i innych ? Otóż nie zarabiają mniej nawet przy kontrakcie motywacyjnym. Nawet 50% ich kontraktów motywacyjnych to prawie tyle samo co pensja Brożka ( o innych, lepszych od nich piłkarzach, już nawet nie wspomnę ). Tylko, że Brożek bierze swoje pieniądze za bycie po raz drugi z zrzędu, liderem strzeleckim w lidze polskiej a pomyłki Bednarza biorą tą kasę za nic granie. Jeśli zsumujemy Gułę,Łobo,Wtorka i Jirsaka to rocznie Wisła musi w budżecie zabezpieczyć im 1,1 miliona €. To 1/4 budżetu, przeznaczonego na płace w Wiśle w ogóle. 25 % budżetowych środków płacowych, niezbędnych rok-rocznie przez prawie 5 kolejnych lat, dla tych najwyżej rezerwowych w 1 drużynie. Swoją drogą, piłkarze Ci mają i mieć będą wejściówki meczowe i tak czy siak zaliczą większość swoich kontraktów motywacyjnych. Odchodzący Dawidowski to przy tej katastrofie, raptem naprawdę statystyczny wypadek przy pracy. Można zadać sobie proste pytanie : - czego gwarantem rokuje być w Wiśle polityka transferowa klubu a`la "pojedyńczy" Bednarz - wzmocnień czy pomyłek transferowych ? Jeśli raptem ok. 30 % transferów możemy zaliczyć do udanych a 70 % transferów do nieudanych, to chyba rokowanie klubu i polityki transferowej a`la "pojedyńczy" Bednarz, jest jednoznacznie negatywne. Trzeba natychmiast stworzyć dział sportowy ( transferowy ) na nowych zasadach. Trzeba go rozbudodować profesjonalnie. To najważniejszy w Wiśle dział, który decyduje tak naprawdę o losach naszego klubu. Jeśli stać nas na kilkuosobowy dział marketingu, to niedopuszczalnym jest lekceważenie działu, stanowiącego o "być albo nie być" dla naszego klubu. Trudno uwierzyć w zdolnośći Bednarza do korzystnego wytransferowania z klubu swoich pomyłek transferowych. To właśnie podsumowuje działalność transferową w Wiśle, której szefem jest Bednarz. Bednarz nie wzmocnił do tej pory Wisły żadnym, naprawdę dobrym piłkarzem. Marcelo czy Diaz, to raptem pożyteczne uzupełnienia, gdyż obaj nie dali rady w konkurencji u Skorży, na swoich optymalnych pozycjach boiskowych. Daj Boże aby Beto nie podzielił losu Dudu czy Matusiaka lub co gorsza Niedzielana ( jest po poważnej kontuzji ). To nie próba walki z Bednarzem czy zaognianie spraw w klubie. To konieczność uzmysłowienia, niezbędnej refleksji w klubie i podjęcia działań zmieniających tę negatywną tendencję upadku jakości sportowej w klubie, przy odwrotnie proporcjonalnym wzroście wydatków. Ja nie domagam się wyłącznie dymisji Bednarza czy takich tam bezsensownych rewolucji, zmieniających dyrektora sportowego z lubiącego blondynki, w lubiącego brunetki, parafrazując ich pseudo transfery, lecz domagam się zmiany pracy klubu nad transferami w ogóle. Domagam się profesjonalizacji najważniejszego działu Wisły. Jednosobowo, zawsze będzie nieprofesjonalnie i nieefektywnie. Osobiście, nie wierzę nawet w nosa Bednarza do wzmocnień Wisły.
Ostatnio edytowane przez kot : 09.03.2009 o godz. 20:32.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kot a co tak się Jirsaka uczepiłeś? jego nie ma wymienionego w artykule wiec aż tak dużo nie zarabia a to że ma teraz gorszy start nie oznacza, że będzie z niego jeszcze pociecha
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Kocie, już się czepiasz tak, jakbyś nie miał czego...
Wtorek, Guła <- Kontuzje. Nie jest to wina Bednarza, no chyba że ma w pokoju laleczki voodoo i wbija szpileczki w kolana. Jirsak <- Był taki okres, m.in. Liverpool gdy Jirsak grał bardzo dobrze. Więc stać go na bardzo dużo. Na pewno nie jest zawodnikiem nam zbędnym. Może minimalnie przepłaconym. Łobodziński <- Faktycznie, póki co nie zachwyca. Ale ma dobre momenty (derby np. ) widać, że stać go na dużo. Musi dojść do formy. ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jeżeli to prawda że Brożek zarabia 180 tys to jestem w SZOKU. Prawie 2 razy mniej od kaleki Łobodzińskiego... ja bym sie nie zastanawiał i zaproponował Pawłowi kontrakt na ok 400tys. Kto wie czy by sie nie zgodził zostac z nami, bo jakoś po jego wypowiedziach cały czas mam wrażenie że jest to typ Żurawskiego, czyli człowiek który nie lubi zmian i przywiązuje sie do jednego miejsca, jednoczesnie potrzebując bardzo dużo czasu do aklimatyzacji (pamiętamy jakie Żuraw miał początki w Lechu, Wiśle itd..)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kot to by wiedział, nawet o której jakiś zawodnik złapie kontuzję.
Dlatego Bednarz powinien przewidzieć wszystko ,łacznie z kryzysem światowym i trzęsieniami ziemi. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jirsak jak zarabia do 100 tysi euro to jest dobrze, a i tak nie wiemy czy zapłacono za niego 700k euro.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
dj -ibutti
Jak napisałem, jedni wolą blondynki a inni brunetki, inczej mówiąc, jedni oceniają transfery Bednarza lepiej a inni gorzej. Ale ja nie piszę o tym, czy dany piłkarz potrzebuje kilku lat aby dojść do formy uprawniającej go do gry w 1 składzie. Ja piszę o przyszłości transferowej Wisły i o prawdziwych wzmocnieniach klubu. Ja twierdzę, że Wisła potrzebuje profesjonalnego działu sportowego ( transferowego ) aby już nigdy gusta i guściki jednoosobowego działu sportowego, nie zabagniały Wisły pomyłkami transferowymi w procencie aż tak ogromnym. Napisałem, że zmiana jednego w drugiego dyrektora nic tu nie da. Dowodzi temu nasza ostatnia historia. Każdy dyrektor czy menager Wisły ( działający w pojedynkę ) , nie spełnił transferowych oczekiwań i realnych potrzeb klubu mistrzowskiego. Bo potrzebny jest system i rozbudowana struktura działu sportowego ( transferowego ) z prawdziwego zdarzenia. Taki system jest jedynym gwarantem zmniejszenia ilości pomyłek transferowych i sprowadzania piłkarzy przemyślanych do Wisły a tym samym wzmacniajacych ją realnie. Kulvi Ja nie skreślam Jirsaka, raczej on sam się skreśla. To jest wejściowy ( sztandarowy) i najstarszy transfer Bednarza a nadal nie ma miejsca w podstawowym składzie. To, że po kilku latach stanie się być może rezerwowym, to naprawdę nie powód do satysfakcji i wiary w przyszłe transfery "pojedyńczego" Bednarza. Łobodziński, przeczy temu całą swoją osobowością. Kristos Wskaż mi alternatywną opcję Bednarza za Gargułę ? Bo za Niedzielana Bednarz znalazł alternatywę w postaci Matusiaka. Uwierz mi świat na tych piłkarzach się nie kończy. W profesjonalnych strukturach pracy transferowej i opcjach alternatywnych, być może wybrano by inną od niego opcję, a być może byłby to jedyny losowy przypadek a nie systemowy, jak w przypadku dzialań Bednarza ?
Ostatnio edytowane przez kot : 09.03.2009 o godz. 20:22.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
ul. Reymonta 22 30-059 Kraków lub ewentualnie poszukaj maila na: www.wisla.krakow.pl ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Kiedy podpisywano Jirsaka, w mediach chodzila kwota rzedu 180 tys euro jakie mial u nas dostac na kontrakcie motywacyjnym, co on i jego menadzer przyjeli z zadowoleniem, gdyz w Czechach podobno nie zarabia sie duzo z wyjatkiem Sparty i Slavi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nie sądzicie, że przez te kontrakty motywacyjne - nie ma takiej waleczności, gdyż boją się o kontuzje?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jednak masz coś wspólnego z Marley'em
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ja również uważam że kontrakty motywacyjne to pomyłka - a co ma do tego Bob Marley? Jakieś konkrety?
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||||||
Przy tym wszystkim warto dodać jeszcze, że z końcem roku kończą się kontrakty Sobolewskiego i Cantoro. W przypadku pierwszego, zapewne klub zdecyduje się na krótkoterminowe przedłużenie, natomiast z Cantoro powinni próbować dojsć do porozumienia już latem w sprawie wczesniejszego rozwiązania, bo Argentyńczyk może sobie jeszcze pokopać piłkę na Cyprze, a po przejsciu Garguły szanse na grę będzie miał doprawdy iluzoryczne. Wszyscy wiemy jak wysoki ma kontrakt i ile można na tym zaoszczędzić. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|||||||||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Panowie dajcie do ****y nędzy spokój z tymi Łobowymi derbami. To był jeden jedyny mecz w którym facet miał duży wkład do gry drużyny, na kilkadziesiąt, które u nas rozegrał. Na razie postawa Łobodzińskiego to totalna katastrofa i chyba najgorsze przełożenie w stosunku cena-jakość, w transferach za czasów Telefoniki.
![]()
:/
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|