The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
element
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.03.2009, 20:52
Cytat:
Franek życzył Smudzie (trenerowi któremu bardzo wiele zawdzięcza i szanuje) tytułu a nie Lechowi.

logicznym jest o co mu chodziło i każdy rozumny to wie, a Ty snujesz jakieś przeróbki hehe
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 08.03.2009, 20:54
Tego jeszcze brakowało by Franek przez takie teksty wylądował w Lechu...
Łot, Jaga spada, a jemu ciągle się marzy ekstraklasa )).
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 08.03.2009, 20:55
bb.1906
Bez obrazy,
Słyszałeś może o czymś takim jak "kurtuazja".? Pewnie nie ,bo kibicom piłkarskim jest to pojęcie raczej obce.
Zapewne lepiej by było jakby Franek w telewizji rzucił tekstem "Lech-zdech , Smuda szmato.., ja wam mówię prawdę tą...".itp.
Nie pomyślałeś że Franek sporo Smudzie zawdzięcza i zwyczajnie PO LUDZKU się lubią.?

Przy takich "argumentach" to chyba jednak lepiej "nie wracać na chwilę do tematu Franka"...
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 08.03.2009, 20:57
Nie, wystarczyło żeby po prostu nie mówił że życzy Lechowi MP, pomijam fakt że mógł powiedzieć że Wiśle bo w końcu to dla niektórych z Was wielki Bohater Wisły i jak prawdziwy Bohater swojej załogi życzy wrogiemu statku wygranej wojny. Litości..

ależ Wy jesteście zaślepieni.. kwestia czasu aż Franek palnie nową głupotą i wtedy może zakumacie o co w tej grze chodzi.
Ostatnio edytowane przez element : 08.03.2009 o godz. 21:01.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
bb.1906
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.03.2009, 20:59
JohnnyH napisał(a):Wyświetl post
Franek życzył Smudzie (trenerowi któremu bardzo wiele zawdzięcza i szanuje) tytułu a nie Lechowi. Ja wiem że w pewnych kręgach modne jest przypierdalanie się do Frankowskiego i o ile mogę częściowo zrozumieć Tych Wiślaków którzy mają mu za złe odejście z Wisły po 2 meczu z PAO o tyle robienie nowej afery z takiego wywiadu jest dla mnie czystą głupotą.

Reasumując. Trochę więcej luzu a mniej napinki.
Ja nie robię afery, bo jak powiedziałem wcześniej starałem się zawsze zrozumieć Frankowskiego i nigdy nie atakowałem go za to co zrobił dwa lata temu. Przeciwny też byłem temu, by przywitać go gwiazdami jak przyjedzie z Jagą do Krakowa.
Natomiast to co powiedział wg mnie nie było w stosunku do nas, kibiców Wisły nie fair. Wie jak jest przez niektórych z nas odbierany, a mówi takie rzeczy, odbierając swoim obrońcom argumenty.
Dla mnie jest to jasne, życząc Mistrzostwa Smudzie, zdaje sobie sprawę z tego że SMUDA JEST TRENEREM LECHA, KTÓRY WALCZY O KORONĘ Z WISŁĄ. koniec kropka
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 08.03.2009, 21:02
Życzył Franzowi tytułu. Z Wisłą oczywiście. Ehhh, nie macie się naprawdę czego czepiać ...

Odpowiedz cytując
bb.1906
Senior Member

Stary 08.03.2009, 21:03
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
bb.1906
Bez obrazy,
Słyszałeś może o czymś takim jak "kurtuazja".? Pewnie nie ,bo kibicom piłkarskim jest to pojęcie raczej obce.
Zapewne lepiej by było jakby Franek w telewizji rzucił tekstem "Lech-zdech , Smuda szmato.., ja wam mówię prawdę tą...".itp.
Nie pomyślałeś że Franek sporo Smudzie zawdzięcza i zwyczajnie PO LUDZKU się lubią.?

Przy takich "argumentach" to chyba jednak lepiej "nie wracać na chwilę do tematu Franka"...
Rozumiem w takim razie, że Tobie jako "kibicowi piłkarskiemu" także. Nie oceniaj innych na własnym przykładzie, proszę.

Ciekaw jestem czy osoba, która wielokrotnie podkreślała, że ma klub w sercu zapomniała by o takim drobnym szczególe, że trener, któremu życzy się mistrzostwa Polski, prowadzi zespół największgo rywala, tego ukochanego klubu.

Rozumiem że się mogą lubić, natomiast gdyby miał Białą Gwiazdę w sercu, wybrnął by własnie z tego w kurtuazyjny sposób, mówiąc np. że życzy tytułu Smudzie , niekoniecznie w tym roku i niekoniecznie z tym klubem. Da się?
Ostatnio edytowane przez bb.1906 : 08.03.2009 o godz. 21:07.
Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.03.2009, 21:10
element napisał(a):Wyświetl post

logicznym jest o co mu chodziło i każdy rozumny to wie, a Ty snujesz jakieś przeróbki hehe
Napinaj się dalej na zdrowie.
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując
bb.1906
Senior Member

Stary 08.03.2009, 21:19
Nie chodzi tu o napinkę i dziwi mnie to, ze podnosicie takie argumenty, bo jedynymi osobami tutaj się napinającymi są gorliwi obrońcy Franka.

Dla mnie Franek zasługuje na szacunek. Zrobił dla Wisły bardzo dużo, jednak ostatnimi swoimi czynami i wypowiedziami sporo w moich oczach stracił i na pewno nie zasługuje na to by stawiać go w jednym szeregu z takimi piłkarzami jak choćby Kazimierz Moskal. Po prostu nie jest ikoną Białej Gwiazdy, za jaką chcecie go uważać.

I nie wydaje mi się również, jak sugerują tu niektórzy, ze były to może niefortunne słowa, że chodziło o życzenia dla Smudy, a nie Lecha. Widziałem wiele wypowiedzi Frankowskiego i ostatnią rzeczą jaką na jego temat można powiedzieć, jest to, że wypowiada się w nieprzemyślany sposób...
Ostatnio edytowane przez bb.1906 : 08.03.2009 o godz. 21:24.
Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Stary 08.03.2009, 21:27
bb.1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie chodzi tu o napinkę i dziwi mnie to, ze podnosicie takie argumenty, bo jedynymi osobami tutaj się napinającymi są gorliwi obrońcy Franka.

Dla mnie Franek zasługuje na szacunek. Zrobił dla Wisły, bardzo dużo, jednak ostatnimi swoimi czynami i wypowiedziami sporo w moich oczach stracił i na pewno nie zasługuję na to by stawiać go w jednym szeregu z takimi piłkarzami jak choćby Kazimierz Moskal.

I nie wydaje mi się również, jak sugerują tu niektórzy, ze były to może niefortunne słowa, że chodziło o życzenia dla Smudy, a nie Lecha. Widziałem wiele wypowiedzi Frankowskiego i ostatnią rzeczą jaką na jego temat można powiedzieć, jest to, że wypowiada się w nieprzemyślany sposób...
Jeśli jest tak jak piszesz to zastanów się jaki sens ma roztrząsanie tego tematu. Wiadomo że Kibice Wisły są podzieleni w ocenie Frankowskiego. Mnie już śmieszy napinanie się jednych i bronienie go przez drugich. Opera mydlana pt: "Franek wielka postać czy zwykły **** i zdrajca" trwa później przez kolejne dni i staje się coraz bardziej żenująca.

Jak już pisałem, więcej luzu.

Tyle z mojej strony. EOT.

Pozdrawiam
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.03.2009, 21:32
Co ciekawe, Frankowski zyczyl mistrzostwa Lechowi (+ teksty o poznanskiej super publicznosci) juz w poprzednim sezonie, w jednym ze swoich pierwszych wywiadow po powrocie z zagranicy, po czym chwile pozniej probowal na chama wcisnac sie do Wisly. Trzeba miec przeogromny tupet. Mina musiala mu powaznie zrzednac, kiedy Wisla skonczyla lige z 20 punktowa przewaga nad kolejorzem :/
Odpowiedz cytując
michel
Member

Od: 12.2003

Stary 08.03.2009, 21:37
Wisła i niektórzy kibice Wisły wypieli się na Frankowskiego, a on ma Wam dupe lizać za każdym razem i do końca życia.
Niby dlaczego miałby życzyć mistrzostwa Lechowi, skoro nigdy nie był i nie jest z nim związany, życzy mistrzostwa Smudzie. Jakbyś nie wiedział to Franek ze Smudą słodzą sobie od dawien dawna.
Krytykujecie obrońców Frankowskiego, a sami podgrzewacie temat takimi pierdołami. Najpierw pomyśl, a później pisz, a nie na odwrót.
Jeszcze brakuje, żeby Frankowski uśmiechnął się np: do Rogera z Legii i też będzie zdrajcą.
TOMASZ FRANKOWSKI NAJLEPSZY NAPASTNIK POLSKI.

FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!!
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 08.03.2009, 21:38
Luuudzieee, znowu się zaczyna piećsetny odcinek "Przygód Franka Dolasa" ?

Jak zwykle "żadne krzyki i płacze nie przekonają paru osób ,że czarne jest czarne a białe jest białe." i do wszystkiego trzeba dorobić teorię spiskową.
Najlepiej to złożyć do PZPN albo FIFA petycje niech nam 5 mistrzostw odbiorą , bo ten Franek-zdrajca miał w nich wielki udział, a to przecież chodzący wstyd i największa hańba w historii Wisełki.
To juz jest zachowanie małych dzieci...

Tak bb.1906 też jestem kibicem piłkarskim , na Reymonta 23 lata i tak Cię właśnie oceniłem bo to Ty wrzuciłes tu tego "toksycznego " nic nie wnoszącego posta.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.03.2009, 21:38
michel napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze brakuje, żeby Frankowski uśmiechnął się do Rogera z Legii i też będzie zdrajcą.
Nie, już nic więcej nie potrzeba. Pokazał kim jest- właśnie zdrajcą.

Odpowiedz cytując
bb.1906
Senior Member

Stary 08.03.2009, 21:40
JohnnyH
Wydawało mi się, że do tego służy forum dyskusyjne, a szczególnie temat byli piłkarze Wisły.
Nie chodziło mi o to by, dając im pożywkę, ponownie obudzic forumowych napinaczy. Odniosłem się do wydarzenia (wywiadu), które miało miejsce kilka godzin temu i dotyczy naszego byłego piłkarza, tak więc nie widzę w tym co napisałem nic niestosownego. To, że niektórzy nie potrafią utrzymać poziomu dyskusji sprowadzając ją do absurdu, lub obrażają innych jej uczestników to już nie moja wina.

Pozdrawiam

darotsok73
Podziwiam, ale po co piszesz takie rzeczy? Ja z racji wieku nie mam tak długiego stażu na Reymonta, ale czy te 23 lata usprawiedliwiają to że obrażasz innych forumowiczów?
Twoja ostatnia wypowiedź to dokładnie to o czym pisałem JohnnyH - sprowadzanie dyskusji do absurdu. Dlatego większość nawet nie zabierze tu głosu, bo nie ma ochoty użerać się z takimi pseudo argumentami.
Ostatnio edytowane przez bb.1906 : 08.03.2009 o godz. 21:49.
Odpowiedz cytując
kucharz_77
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 08.03.2009, 21:40
A Smuda to były trener Wisły więc na pewno chodziło mu o to że życzy mistrzostwa nie Amice tylko Wiśle:ro tfl:
Odpowiedz cytując
michel
Member

Stary 08.03.2009, 21:48
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Nie, już nic więcej nie potrzeba. Pokazał kim jest- właśnie zdrajcą.

najpierw sprawdź sobie w słowniku co oznacza słowo zdrajca, porównaj sobie do sytuacji Frankowskiego a dopiero potem pisz...

FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!!
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.03.2009, 21:50
najpierw sprawdź sobie w słowniku co oznacza słowo zdrajca, porównaj sobie do sytuacji Frankowskiego a dopiero potem pisz...
Elokwentny jesteś

Jak można nazwać osobę, która jako pierwsza zwija się z tonącego okrętu? W dodatku jeszcze symbolicznie kapitan, który powinien opuścić owy okręt ostatni.

Ku pokrzepieniu:

Cytat:
Zdrada – w ogólnym znaczeniu, świadome i intencjonalne zawiedzenie zaufania danego przez osobę, organizację, państwo lub grupę społeczną, które z tego powodu ponoszą straty tudzież uważają, że ponoszą straty.
Wszystko pasuje jak but do nogi. Pogrążyłeś się

Koniec, pozdrawiam.

Odpowiedz cytując
bb.1906
Senior Member

Stary 08.03.2009, 21:55
Wisła i niektórzy kibice Wisły wypieli się na Frankowskiego, a on ma Wam dupe lizać za każdym razem i do końca życia.
Niby dlaczego miałby życzyć mistrzostwa Lechowi, skoro nigdy nie był i nie jest z nim związany, życzy mistrzostwa Smudzie. Jakbyś nie wiedział to Franek ze Smudą słodzą sobie od dawien dawna.
Krytykujecie obrońców Frankowskiego, a sami podgrzewacie temat takimi pierdołami. Najpierw pomyśl, a później pisz, a nie na odwrót.
Jeszcze brakuje, żeby Frankowski uśmiechnął się np: do Rogera z Legii i też będzie zdrajcą.
Zgadzam się. Myślę, że ta wypowiedź nie świadczy o tym, że trzyma kciuki za Lecha, ale że ma gdzies to czy mistrza zdobędzie Wisła. Jak na " wiślacką legendę" trochę to smutne.
Odpowiedz cytując
michel
Member

Stary 08.03.2009, 21:59
Nie koniec, to powiedz mi pirat z karaibow czy ty jesteś kibicem sukcesu?

1. Odpadnięcie z LM to dla Ciebie upadek drużyny - tonący okręt? Chyba nie pamiętasz czasów gdy Wisła spadała do II ligi i tam grała. Zastanów się.

2. Idąc Twoim tokiem rozumowania to Franek szczur pierwszy opuścił tonący okręt, to dlaczego reszta nie opuściła go po Frankowskim? Jakby Frankowski miał opuścić tonący okręt jako ostatni to musiałby go opuścić nie wiem nawet kiedy, no nawet teraz Wisła nie tonie.

3. Kapitan Frankowski opuszcza statek. Przypominam że Wisłe opuścili wcześniej kapitan Kosowski i kapitan Żurawski.

Obiektywnie oceń sytuację zanim napiszesz tak mocne słowa!!
I wyjaśnijcie mi wreszcie czemu wtedy Wisła tonęła.

FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!!
Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Stary 08.03.2009, 22:00
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Ponieważ gdy pojawia się temat Frankowskiego emocje zaczynają sięgać zenitu i zaczynają się osobiste wycieczki informuje, że od teraz za wyrażanie swoich opinii o intelekcie innych forumowiczów czy stopnia ich rozumienia świata będą bany
KOMINEK, wolfy do dzieła
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 08.03.2009, 22:01
Michel i Pirat dość resztę dyskusji na priv bo tak można do końca świata
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.03.2009, 22:26
a mecz z Jagą się zbliża

tak na marginesie, wie ktoś co z Paulistą?, gra?,strzela itp?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 08.03.2009, 22:30
Paulista kontuzja jakas b. powazna ... od meczu z Crveną Zvezdą w UEFA nic nie zagrał.

Odpowiedz cytując
michel
Member

Stary 09.03.2009, 12:55
Oto wypowiedz Franka po meczu z Lechem:

Tomasz Frankowski, napastnik Jagiellonii: Wiemy, w jakim jesteśmy miejscu i z kim graliśmy. Uważam jednak, że mogliśmy zagrać lepiej i wtedy pokusić się o punkt w Poznaniu. Mam pretensje też do siebie o kilka sytuacji, w których mogłem się lepiej zachować. Bardzo chciałem strzelić gola Lechowi, ale bez oddania strzału gola nie będzie. Lech jest liderem i faworytem, życzę mu wielu zwycięstw, ale myślę, że Wisła Kraków będzie dla niego groźna do końca.

Źródło: Gazeta Wyborcza Białystok

FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 09.03.2009, 15:35
Cóż - jakby mnie tak kibice potraktowali to też bym im nie życzył dobrze. Zresztą - wałkowaliśmy to tydzień temu i nic z tego dobrego nie wynikło - tylko przyszedł najmądrzejszy i pobanował tych którzy mieli inne zdanie niż on ;] dlatego lepiej się nie wdawać w dyskusję na ten temat.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 09.03.2009, 20:25
Tak dla dopełnienia tematów około-Frankowskich jeszcze jedna ciekawostka z wczorajszej Ligi+ Extra. Płatek pytany, czy próbował ściągnąć Frankowskiego na drugą stronę Błoń, potwierdził. Został jednak uświadomiony dlaczego takie coś w ogóle nie wchodzi w rachubę. BTW o niczym to nie świadczy, tzn. dlaczego to "Franek" nie mógłby się zdecydować na taki krok. Akurat tego Płatek nie wyjaśniał. Powiedział tylko, że do tej rozmowy nie wiedział jak wyglądają stosunki między kibicami w Krakowie.
P.S. Myślicie, ze jak otworzę lodówkę nie znajdę tam ... no wiadomo kogo?
Odpowiedz cytując
michel
Member

Stary 09.03.2009, 20:47
Wypowiedz Frankowskiego o transferze do Cracovii.

Tomasz Frankowski, była gwiazda... "Białej Gwiazdy", twierdzi, że nie wyraził zainteresowania grą w koszulce z flagą Cracovii na piersi. - Z całym szacunkiem dla tego zespołu, ale nie wybieram się na drugą stronę Błoń tylko i wyłącznie z tego powodu, że przez siedem lat reprezentowałem barwy Wisły Kraków, zżyłem się z jej kibicami, dałem im dużo radości i nie byłbym w stanie chodzić po Krakowie i przybijać "piątek" z kibicami Cracovii, których oczywiście również należy szanować za przywiązanie do swoich barw klubowych - wyjaśnił zawodnik podczas audycji Radia ESKA.

żródło: Radio ESKA

FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!!
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.03.2009, 11:50
W lecie kończy się kontrakt Żurawskiego z Larisą. 33-letni napastnik nie wyklucza powrotu do polskiej ligi. "Będę wolnym strzelcem i sam zadecyduję, gdzie zagram. Wisła Kraków prowadziła rozmowy z Larisą, ale zimą szans na ten transfer nie było żadnych. Walczymy z Larisą o Puchar UEFA, więc wiadomo było, że Grecy nie będą się chcieli osłabiać w trakcie sezonu. Jedno jest pewne: jeśli kiedykolwiek znów zagram w polskiej lidze, to wyjścia są tylko dwa: albo Wisła, albo Lech Poznań" - zakończył Żurawski.

interia.pl
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.03.2009, 11:55
piter116 napisał(a):Wyświetl post
W lecie kończy się kontrakt Żurawskiego z Larisą. 33-letni napastnik nie wyklucza powrotu do polskiej ligi. "Będę wolnym strzelcem i sam zadecyduję, gdzie zagram. Wisła Kraków prowadziła rozmowy z Larisą, ale zimą szans na ten transfer nie było żadnych. Walczymy z Larisą o Puchar UEFA, więc wiadomo było, że Grecy nie będą się chcieli osłabiać w trakcie sezonu. Jedno jest pewne: jeśli kiedykolwiek znów zagram w polskiej lidze, to wyjścia są tylko dwa: albo Wisła, albo Lech Poznań" - zakończył Żurawski.

interia.pl
Patrząc na to, że Rengifo opuści pewnie Lecha w lecie i na nieudolność naszych działaczy to będzie to Lech
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów