|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Podbiegnięcie Pawła 2 razy do Skorży było dopełnieniem konferencji, o którą poprosił.Tak jak Zieńczuk w przerwie powiedział,pokazali,że nadal są drużyną.Brawo!
A w grze naprawdę było dzisiaj widać,że zależy im na wygranej,walczyli.I jak zwykle możemy liczyć na Pawła Teraz musi być już tylko lepiej! ![]() ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Bo Beto nie prezentuje szybkości Brożka, raczej lubi grać tyłem do bramki i czuć przeciwnika na plecach, zabierać się z piłką mając rywala na plecach. Z racj swojej szybkości nie wystartuje do każdej piłki, choć oczywiście jak na napastnika grającego tyłem do bramki to ma niezłą szybkość. Poza tym błyskotliwy i potrafi wejść w drybling, błyskawicznie przyspieszyć, walczyć w powietrzu o piłkę. Bardzo ciekawy napastnik.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Beto się fajnie zastawia, ale ma szybkość na poziomie Iwanowskiego. Jak chce coś w tej lidze znaczyć, to musi być dużo dużo szybszy. Jeśli chodzi o siłe i zastawianie to na poziomie Kuzby z najlepszych lat. Ale szybkość czy gra głową to tragedia...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
to znaczy, że nie ma techniki?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Co do meczu : B oguski nie jest w formie, Beto się rozkręca brakuje mu gola do pewności, radość po zdobyciu bramek coś pięknego pokazuje charakter drużyny JJJ BG!!!!
![]()
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Dobrze, że mecz wygrany, dobre zmiany, dobra gra drugiej linii w defensywie, ale gra do przodu to nadal jest dramat. Dzisiaj uratowała nas tylko skuteczność Brożka, bo sytuacji było naprawdę mało, mniej więcej tyle co z Polonią Bytom. |
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
ja odciąłem sie przed tym spotkaniem od prasowych wypowiedzi,zapowiedzi itp
dzis zobaczyłem Wisłę walczącą,od pierwszej do ostatniej minuty, nie było zbyt wielu okazji do strzelania ale nie zapominajmy ze przyjechała najlpesza linia defensywna. wydaje sie ze sprowadzenia Beto oraz Marcelo z meczu na mecz grają coraz lepiej |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Zieńczuk zagrał słabo nie stwarza żadnego zagrożenia dla przeciwnika z jego strony boiska. Skorża powinien na lewą pomoc dać Boguskiego, atak Beto, Brożek na prawej niech zostanie Małecki. Gdyby tak było od początku kto wie czy Dysko-Polonia nie została by rozgromiona wysoko.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
co do gry ofensywnej się z Tobą zgodzę...rzeczywiście mizernie to wygląda. Ale pomimo to sytuacji było sporo. Sam Brożek miał jeszcze 2 setki, i jeden strzał z 17 metrów który powinien wsadzić...do tego sytuacja Cwielonga i jedna Boguskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Wynik i gra z podrowieniami dla psedu pismaków. Tak właśnie wygląda nasz koniec, tak też Paweł Brożek udowadnia po strzeleniu 1 bramki w jakim jest konflikcie ze Skorżą. Z perspektywy D bardzo dobra zmiana Ćwielonga, Beto też nieźle. Mały i Zieniu troche dziś nie widoczni. Pawełek znów przyprawiał o palputacje serca przy swoich wybiciach
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Dla mnie dzisiaj cichym bohaterem był Sobolewski,walczył o każda piłkę,przecinał akcje zaczepne Poloni, w dodatku dużo widział.. Oprocz Brożka dla mnie piłkarz meczu..
![]()
Tylko Wisła !
|
|
|
|
Bene Nati
Od: 10.2007
Offline |
|
|
po przeczytaniu ostatniego wersu,umacniam swoje zdanie,że Maciek Skorża to odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu.
http://wislasoccer.com/news_item_10521.htm ![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Ja też uważam że sytuacji było sporo ,Broziu mógł jeszcze 2 spokojnie walnąć .
Ogólnie mecz na plus , choć bramkę to znów frajersko straciliśmy . ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Według mnie, Druga bramka Brożka będzie pewniakiem do bramki kolejki - po pierwsze za samą akcję, po drugie za sposób wykończenia.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
szkoda, ze Brozio nie wtrafił z przewrotki .. to byłaby przepiękna akcja i hattrick ..
jaki transparent wisiał na D bo nie widziałem ? i kiedy ostatnio Sobol został zmieniony w czasie gry ? bo ja nie moge jakoś sobie przypomnieć ale chyba mu zabrakło sił, bo super dzisiaj walczył ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
No to widzę, że na forum ogólny orgazm i świętowanie mistrza
Żeby tylko nie było zdziwienia w następnej kolejce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Kołtoń krytykowal gre Diaza? No nie wierze, Junior byl jednym z najlepszych na boisku, a juz na pewno najbardziej, obok Baszczynskiego, najwaleczniejszym. Byl wszedzie, nie odstawial nogi, zupelne przeciwienstwo jego gry w meczu z Lechem.
A o Beto juz chyba zostalo powiedziane wszystko. Gosc jest materialem na swietnego napadziora, tak mowilem po meczu z Lechem, teraz sie tylko w tym utwierdzilem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Pamiętam jak jeszcze niedawno (po sparingach) Beto był nazywany kaleką i Grzesiem Kmiecikiem numer dwa.
Jak będę miał wenę to nawet znajdę tego posta bo utkwił mi w pamięci. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Pepe dał dobrą zmianę...;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
a mnie Diaz bardzo denerwuje.
jakies bezsensowne kiwki 2, 3 przeciwnikow konczace sie strata pilki, niecelne podania. moze sie myle, ale jakos jego zapamietalem i dzisiaj i na meczu z Lechem. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Zielinski puszyl sie na konferencji przedmeczowej, ale na placu boju Skorza opykal go taktycznie jak dziecko. Zneutralizowalismy wszelkie atuty Polonii. Wlasciwie gdyby nie przypadkowa bramka na 1:1 (ktory to juz kiks Marcelo), Polonia nie bylaby w stanie skonstruowac sensownej akcji. Fajny, ciezki mecz, duzo emocji. BIS W BELCHATOWIE! Wiecej szans dla Becika i mam nadzieje, ze Cantoro rowniez, bo jego spokoj w grze byl w koncowce miazdzacy. On po prostu nie boi sie pilki i gry pod pressingiem.
![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Szkoda tylko, że jest wolny jak trabant.
Mecz pozytywnie, widać było wolę walki, dobre zmiany dali Ćwielong i Beto. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pawełek - przy golu bez szans reszte meczu nie mial co robić
Piotr Brozek - sporo biegał dziś nawet do przodu lecz nie dostawał podań, solidnie Głowacki - bezbłędnie, dobrze że kartki nie dostał Marcelo - bardzo dobrze krył, ale musi jedna rzecz wyeliminować, mianowicie łapanie piłkarzy za szyje/ramie i powalanie na ziemie, bramka na jego w sumie konto, ale troche pecha miał w tej interwencji Baszczu - bardzo pozytywnie, widać w nim bylo złość sportową Zienczuk - pierwsza połowa bardzo dobra póxniej mocno zgasł Sobol - w obronie bezbłednie w ofensywie nie widoczny Diaz - dużo odbiorow lecz gość ma tak, że raz zagra świetna piłkę lub b. dobrze zabierze piłkę by w następnej akcji pójść niepotrzebnie w drybling i bardzo głupio stracic Małecki - dużo szumu mało korzyści wszystkie jego wrzutki w ręce przyrowskiego, najsłabszy z naszych dziś Brozek - piłkarz który robi różnice Boguski - dużo biegał, raz na lewym skrzydle raz na prawym, trochę mu dziś nie szło, ale dalej twierdze ze to najlepiej grajacy pilkarz w lidze bez pilki Beto - dobrze sie zastawiał i niezła technika użytkowa, piekna akcja gdze podal do Brozka Cwielong - odrzył po wypożyczeniu, dużo wniosł i wywalczył karnego którego sedzia nie gwizdnal Cantoro - powinien własnie być wpuszczany na takie sytuacje, ostatnie 5-10 minut by przytrzymać kiedy wygrywamy mecz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Chciałbym skomentować dzisiejszy mecz.
1. Najważniejsze, że jest zwycięstwo. 2. Styl był pozostawiający wiele do życzenia - granie długimi piłkami; zawodnicy stojący w jednej linii przy wyprowadzaniu akcji; brak wykorzystania całego boiska - niezdobywanie placy gry, niewychodzenie do podania, niepokazywanie się na czystej pozycji; granie nieraz zbyt blisko siebie; dublowanie się na pozycji przy wychodzeniu z kontrą; zbyt pasywna, "stojąca" gra, przy jednoczesnym braku dokładnych podań po ziemi, do nogi itd itd. Na wytłumaczenie - Polonia to wkońcu przeciwnik z najwyższej ligowej półki i uchodząca za dobrze poukładaną z tyłu. Na miejscu Skorży pochwaliłbym piłkarzy za zwycięstwo, dodałbym otuchy, poczym zabrał ich na trening, ustawił na szerokość całego boiska w jakimś systemie np. 4-4-2 i kazał dogrywać sobie piłkę idealnie do nogi i przesuwać się całym zespołem z ataku do obrony. Każdy musi brać odpowiedzialność za piłkę którą ma przy nodze, nie pozbywać się jej od razu, a reszta powinna wychodzić do podania, pokazywać się wykorzystując CAŁE BOISKO, by jak najdłużej szanować tą piłkę i jednocześnie stwarzać okazję. To co napisałem, jest to boiskowa oczywistość, jednak życzyłbym nam, aby Wisła MIAŁA W KOŃCU STYL, aby wypracowała boiskowe SCHEMATY na blachę (jak ManUtd) i wygrywała mecz za meczem całą dróżyną, nie tylko Pawłem Brożkiem, czy innymi indywidualnościami. ![]() |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mam nadzieje ze tym wystepem Boguski trafi na lawke. Jego wystep to dno. Beto w "11" na nastepny mecz. W niecale 20 min wypracowal Brozkowi wiecej sytuacji niz Boguski przez godzine.
Piotr Brozek to ma chyba cos z glowa. Jak mozna wyrzucajac aut na 4m z lewej strony, podac pilke do bramkarza, jeszcze grajacego glownie prawa noga. Pawelek - kiks w pierwszych minutach. Lepiej nawet jakby wywalil na aut, a nie prosta pilke pod nogi napastnikow.
Ostatnio edytowane przez mic : 07.03.2009 o godz. 23:08.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Cieszy ambicja i walka o każdą piłkę. Ale gra jeszcze nie zachwyca , choć momenty były jak akcja przy drugiej bramce. Ale jest nadzieja, że będzie dobrze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Wracając jeszcze do mojego posta - nie ukrywajmy, ten mecz to była taka "kopanina". Derby Śląska na przykład dla porównania stały na bardzo wysokim poziomie moim zdaniem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Co? Kopanina? Ty chyba kopaniny nie widziałeś. Dzisiejszy mecz to typowy mecz walki, zaangażowania, determinacji.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|