The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.03.2009, 21:28
Podbiegnięcie Pawła 2 razy do Skorży było dopełnieniem konferencji, o którą poprosił.Tak jak Zieńczuk w przerwie powiedział,pokazali,że nadal są drużyną.Brawo!
A w grze naprawdę było dzisiaj widać,że zależy im na wygranej,walczyli.I jak zwykle możemy liczyć na Pawła Teraz musi być już tylko lepiej!
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 07.03.2009, 21:29
Janusz13 napisał(a):Wyświetl post
Co do Beto to zastawiac się umie jednak, ma pewne braki, jest okazja żeby zagrać mu prostopadłą a on się zatrzymuje i chce grać na sciane. Musi na pewno to poprawić. Miejmy nadzieje że to dopiero początek naszych zwycięstw.
Bo Beto nie prezentuje szybkości Brożka, raczej lubi grać tyłem do bramki i czuć przeciwnika na plecach, zabierać się z piłką mając rywala na plecach. Z racj swojej szybkości nie wystartuje do każdej piłki, choć oczywiście jak na napastnika grającego tyłem do bramki to ma niezłą szybkość. Poza tym błyskotliwy i potrafi wejść w drybling, błyskawicznie przyspieszyć, walczyć w powietrzu o piłkę. Bardzo ciekawy napastnik.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.03.2009, 21:30
Beto się fajnie zastawia, ale ma szybkość na poziomie Iwanowskiego. Jak chce coś w tej lidze znaczyć, to musi być dużo dużo szybszy. Jeśli chodzi o siłe i zastawianie to na poziomie Kuzby z najlepszych lat. Ale szybkość czy gra głową to tragedia...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.03.2009, 21:31
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
brazylijski zaciąg prezentuje sie bardzo przyzwoicie. Marcelo - profesor, latał po całej szerokości asekurując Pietie i Baszcza. Szkoda ze pewnie w lecie odejdzie. Beto i genialnie sie zastawia a i techniką nie grzeszy.
to znaczy, że nie ma techniki?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 07.03.2009, 21:31
Co do meczu : B oguski nie jest w formie, Beto się rozkręca brakuje mu gola do pewności, radość po zdobyciu bramek coś pięknego pokazuje charakter drużyny JJJ BG!!!!
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 07.03.2009, 21:34
FraMat napisał(a):Wyświetl post
to znaczy, że nie ma techniki?
hehe, jeszcze nie odtajałem po meczu oczywiscie technike to on ma !
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.03.2009, 21:35
w0lno. napisał(a):Wyświetl post
Tak w ogóle... podobno przyjeżdżali do nas tylko po zwycięstwo

Wy też darliście się po bramkach, jak nigdy?
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
brazylijski zaciąg prezentuje sie bardzo przyzwoicie. Marcelo - profesor, latał po całej szerokości asekurując Pietie i Baszcza. Szkoda ze pewnie w lecie odejdzie.
Ja się najbardziej darłem w 93 minucie po tym jak Marcelo po raz kolejny zamachał rękami. Do profesora mu jeszcze daleko. Można rywala zastawiać, przepychać, ale nie można go ordynarnie łapać za szyję czy za bark, bo sędzia musiałby być ślepy żeby nie gwizdnąć.

Dobrze, że mecz wygrany, dobre zmiany, dobra gra drugiej linii w defensywie, ale gra do przodu to nadal jest dramat. Dzisiaj uratowała nas tylko skuteczność Brożka, bo sytuacji było naprawdę mało, mniej więcej tyle co z Polonią Bytom.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 07.03.2009, 21:43
ja odciąłem sie przed tym spotkaniem od prasowych wypowiedzi,zapowiedzi itp
dzis zobaczyłem Wisłę walczącą,od pierwszej do ostatniej minuty, nie było zbyt wielu okazji do strzelania ale nie zapominajmy ze przyjechała najlpesza linia defensywna.
wydaje sie ze sprowadzenia Beto oraz Marcelo z meczu na mecz grają coraz lepiej
Odpowiedz cytując
Bik
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.03.2009, 21:44
Zieńczuk zagrał słabo nie stwarza żadnego zagrożenia dla przeciwnika z jego strony boiska. Skorża powinien na lewą pomoc dać Boguskiego, atak Beto, Brożek na prawej niech zostanie Małecki. Gdyby tak było od początku kto wie czy Dysko-Polonia nie została by rozgromiona wysoko.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 07.03.2009, 21:45
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Ja się najbardziej darłem w 93 minucie po tym jak Marcelo po raz kolejny zamachał rękami. Do profesora mu jeszcze daleko. Można rywala zastawiać, przepychać, ale nie można go ordynarnie łapać za szyję czy za bark, bo sędzia musiałby być ślepy żeby nie gwizdnąć.
Nie ucz ojca dzieci robić.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 07.03.2009, 21:45
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, że mecz wygrany, dobre zmiany, dobra gra drugiej linii w defensywie, ale gra do przodu to nadal jest dramat. Dzisiaj uratowała nas tylko skuteczność Brożka, bo sytuacji było naprawdę mało, mniej więcej tyle co z Polonią Bytom.
co do gry ofensywnej się z Tobą zgodzę...rzeczywiście mizernie to wygląda. Ale pomimo to sytuacji było sporo. Sam Brożek miał jeszcze 2 setki, i jeden strzał z 17 metrów który powinien wsadzić...do tego sytuacja Cwielonga i jedna Boguskiego.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.03.2009, 21:49
Wynik i gra z podrowieniami dla psedu pismaków. Tak właśnie wygląda nasz koniec, tak też Paweł Brożek udowadnia po strzeleniu 1 bramki w jakim jest konflikcie ze Skorżą. Z perspektywy D bardzo dobra zmiana Ćwielonga, Beto też nieźle. Mały i Zieniu troche dziś nie widoczni. Pawełek znów przyprawiał o palputacje serca przy swoich wybiciach
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Auro
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.03.2009, 21:56
Dla mnie dzisiaj cichym bohaterem był Sobolewski,walczył o każda piłkę,przecinał akcje zaczepne Poloni, w dodatku dużo widział.. Oprocz Brożka dla mnie piłkarz meczu..
Tylko Wisła !
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 07.03.2009, 21:59
po przeczytaniu ostatniego wersu,umacniam swoje zdanie,że Maciek Skorża to odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu.

http://wislasoccer.com/news_item_10521.htm
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.03.2009, 22:00
Ja też uważam że sytuacji było sporo ,Broziu mógł jeszcze 2 spokojnie walnąć .
Ogólnie mecz na plus , choć bramkę to znów frajersko straciliśmy .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 07.03.2009, 22:02
Według mnie, Druga bramka Brożka będzie pewniakiem do bramki kolejki - po pierwsze za samą akcję, po drugie za sposób wykończenia.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 07.03.2009, 22:11
szkoda, ze Brozio nie wtrafił z przewrotki .. to byłaby przepiękna akcja i hattrick ..

jaki transparent wisiał na D bo nie widziałem ?

i kiedy ostatnio Sobol został zmieniony w czasie gry ? bo ja nie moge jakoś sobie przypomnieć

ale chyba mu zabrakło sił, bo super dzisiaj walczył !
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.03.2009, 22:12
No to widzę, że na forum ogólny orgazm i świętowanie mistrza Żeby tylko nie było zdziwienia w następnej kolejce.
Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.03.2009, 22:17
Kołtoń krytykowal gre Diaza? No nie wierze, Junior byl jednym z najlepszych na boisku, a juz na pewno najbardziej, obok Baszczynskiego, najwaleczniejszym. Byl wszedzie, nie odstawial nogi, zupelne przeciwienstwo jego gry w meczu z Lechem.

A o Beto juz chyba zostalo powiedziane wszystko. Gosc jest materialem na swietnego napadziora, tak mowilem po meczu z Lechem, teraz sie tylko w tym utwierdzilem.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 07.03.2009, 22:18
Pamiętam jak jeszcze niedawno (po sparingach) Beto był nazywany kaleką i Grzesiem Kmiecikiem numer dwa.
Jak będę miał wenę to nawet znajdę tego posta bo utkwił mi w pamięci.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.03.2009, 22:20
Pepe dał dobrą zmianę...;]
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.03.2009, 22:23
a mnie Diaz bardzo denerwuje.
jakies bezsensowne kiwki 2, 3 przeciwnikow konczace sie strata pilki, niecelne podania.
moze sie myle, ale jakos jego zapamietalem i dzisiaj i na meczu z Lechem.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 07.03.2009, 22:32
Zielinski puszyl sie na konferencji przedmeczowej, ale na placu boju Skorza opykal go taktycznie jak dziecko. Zneutralizowalismy wszelkie atuty Polonii. Wlasciwie gdyby nie przypadkowa bramka na 1:1 (ktory to juz kiks Marcelo), Polonia nie bylaby w stanie skonstruowac sensownej akcji. Fajny, ciezki mecz, duzo emocji. BIS W BELCHATOWIE! Wiecej szans dla Becika i mam nadzieje, ze Cantoro rowniez, bo jego spokoj w grze byl w koncowce miazdzacy. On po prostu nie boi sie pilki i gry pod pressingiem.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 07.03.2009, 22:43
Szkoda tylko, że jest wolny jak trabant.
Mecz pozytywnie, widać było wolę walki, dobre zmiany dali Ćwielong i Beto.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Stary 07.03.2009, 22:56
Pawełek - przy golu bez szans reszte meczu nie mial co robić
Piotr Brozek - sporo biegał dziś nawet do przodu lecz nie dostawał podań, solidnie
Głowacki - bezbłędnie, dobrze że kartki nie dostał
Marcelo - bardzo dobrze krył, ale musi jedna rzecz wyeliminować, mianowicie łapanie piłkarzy za szyje/ramie i powalanie na ziemie, bramka na jego w sumie konto, ale troche pecha miał w tej interwencji
Baszczu - bardzo pozytywnie, widać w nim bylo złość sportową
Zienczuk - pierwsza połowa bardzo dobra póxniej mocno zgasł
Sobol - w obronie bezbłednie w ofensywie nie widoczny
Diaz - dużo odbiorow lecz gość ma tak, że raz zagra świetna piłkę lub b. dobrze zabierze piłkę by w następnej akcji pójść niepotrzebnie w drybling i bardzo głupio stracic
Małecki - dużo szumu mało korzyści wszystkie jego wrzutki w ręce przyrowskiego, najsłabszy z naszych dziś
Brozek - piłkarz który robi różnice
Boguski - dużo biegał, raz na lewym skrzydle raz na prawym, trochę mu dziś nie szło, ale dalej twierdze ze to najlepiej grajacy pilkarz w lidze bez pilki

Beto - dobrze sie zastawiał i niezła technika użytkowa, piekna akcja gdze podal do Brozka
Cwielong - odrzył po wypożyczeniu, dużo wniosł i wywalczył karnego którego sedzia nie gwizdnal
Cantoro - powinien własnie być wpuszczany na takie sytuacje, ostatnie 5-10 minut by przytrzymać kiedy wygrywamy mecz.
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 07.03.2009, 22:58
Chciałbym skomentować dzisiejszy mecz.
1. Najważniejsze, że jest zwycięstwo.
2. Styl był pozostawiający wiele do życzenia - granie długimi piłkami; zawodnicy stojący w jednej linii przy wyprowadzaniu akcji; brak wykorzystania całego boiska - niezdobywanie placy gry, niewychodzenie do podania, niepokazywanie się na czystej pozycji; granie nieraz zbyt blisko siebie; dublowanie się na pozycji przy wychodzeniu z kontrą; zbyt pasywna, "stojąca" gra, przy jednoczesnym braku dokładnych podań po ziemi, do nogi itd itd. Na wytłumaczenie - Polonia to wkońcu przeciwnik z najwyższej ligowej półki i uchodząca za dobrze poukładaną z tyłu.

Na miejscu Skorży pochwaliłbym piłkarzy za zwycięstwo, dodałbym otuchy, poczym zabrał ich na trening, ustawił na szerokość całego boiska w jakimś systemie np. 4-4-2 i kazał dogrywać sobie piłkę idealnie do nogi i przesuwać się całym zespołem z ataku do obrony. Każdy musi brać odpowiedzialność za piłkę którą ma przy nodze, nie pozbywać się jej od razu, a reszta powinna wychodzić do podania, pokazywać się wykorzystując CAŁE BOISKO, by jak najdłużej szanować tą piłkę i jednocześnie stwarzać okazję. To co napisałem, jest to boiskowa oczywistość, jednak życzyłbym nam, aby Wisła MIAŁA W KOŃCU STYL, aby wypracowała boiskowe SCHEMATY na blachę (jak ManUtd) i wygrywała mecz za meczem całą dróżyną, nie tylko Pawłem Brożkiem, czy innymi indywidualnościami.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 07.03.2009, 23:04
Mam nadzieje ze tym wystepem Boguski trafi na lawke. Jego wystep to dno. Beto w "11" na nastepny mecz. W niecale 20 min wypracowal Brozkowi wiecej sytuacji niz Boguski przez godzine.

Piotr Brozek to ma chyba cos z glowa. Jak mozna wyrzucajac aut na 4m z lewej strony, podac pilke do bramkarza, jeszcze grajacego glownie prawa noga.

Pawelek - kiks w pierwszych minutach. Lepiej nawet jakby wywalil na aut, a nie prosta pilke pod nogi napastnikow.
Ostatnio edytowane przez mic : 07.03.2009 o godz. 23:08.
Odpowiedz cytując
ziooom
Member

Od: 07.2007

Stary 07.03.2009, 23:04
Cieszy ambicja i walka o każdą piłkę. Ale gra jeszcze nie zachwyca , choć momenty były jak akcja przy drugiej bramce. Ale jest nadzieja, że będzie dobrze . No i wielkie gratulacje dla Skorży za zostawienie Łobodzińskiego na ławce cały mecz oraz za udane zmiany.
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 07.03.2009, 23:11
Wracając jeszcze do mojego posta - nie ukrywajmy, ten mecz to była taka "kopanina". Derby Śląska na przykład dla porównania stały na bardzo wysokim poziomie moim zdaniem.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.03.2009, 23:12
Co? Kopanina? Ty chyba kopaniny nie widziałeś. Dzisiejszy mecz to typowy mecz walki, zaangażowania, determinacji.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów