The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.03.2009, 14:29
matthewG napisał(a):Wyświetl post
A ja proponuję dyskutować o Żurawskim właśnie w tym temacie. Gdzie niby dyskutować na ten temat, jak nie tu? Niby w "Gdybym był Bednarzem"? Ale przecież o Żurawskim mówił nawet sam Bednarz, więc gdybać o Żurawskim nie myślę. Ponadto - te słowa skieruję bezpośrednio do wolfy'ego. Radziłbym Ci nie usuwać postów, które napisałem, bo staram się ważyć słowa i nie spamuję. Uważam, że nie wolno tak preponderować własnej osoby i być alfą i omegą tego forum. Dlatego odważę się napisać o Żurawskim jeszcze raz. Ponawiam pytanie. Czyżbym czegoś nie przeoczył - czyżby Żurawski podpisał kontrakt z Anathorsisem lub innym cypryjskim klubem? Jeśli nie podpisał, to dla mnie bardzo realna jest sytuacja, że zamiast Brożka w Wiśle pojawi się Żurawski, któremu kończy się w czerwcu kontrakt. Pozdrawiam i liczę na odpowiedź na moje pytanie.
To i ja Ci odpowiem jeszcze raz, niedawno przez "bulwarówki" przewinął się artykuł (tylko za cholerę nie mogę go teraz odnaleźć niestety :/), że Żurawskiemu wcale nie tak prędko z powrotem do Polski, bo w ciepłych krajach całkiem przyjemnie (nie wiem czy zmyślony, czy nie, ale gdyby okazał się prawdziwy) - to trudno, obserwując to co dzieje się z Wisłą, jest mu się dziwić. Cypryjskie kluby to chyba wymysły właśnie po tym artykule. Po drugie, w większości artykułów nt. powrotu Żurawia do Wisły, jasno stało, że konsultował się on ze Skorżą, a w tym momencie Skorża niestety niekoniecznie musi doczekać przyszłej rundy.
Poza tym Żuraw to taki typ piłkarza, który coś tam w tej swojej karierze ugrał, więc pytanie - czy na tyle kocha Wisłę, żeby grać u nas za 300 tys. euro motywacyjnego, tułać się rok poza stadionem, a wreszcie, w obliczu braku transferów i sprzedaży Pawła Brożka, kopać z zawodnikami, z kilkoma wyjątkami, o klasę gorszymi.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.03.2009, 15:13
Co do Skorży - to raczej pewne - nie doczeka następnej rundy, podobnie zrobią z Bednarzem i z Wilczkiem. Po prostu - ktoś za brak sukcesów będzie musiał odejść. Eh... szkoda, że Cupiał nie uderzy się w pierś i nie sypnie pieniędzy na dwóch dobrych piłkarzy, albo nawet perspektywicznych, z dużym potencjałem. Co do Żurawia - eye63, pewnie masz rację. Jaki Kosowski, taki i Żurawski. Przecież to koledzy od lat, więc zapewne oni miłością do klubów nie pałają. Ja jednak po cichu liczę, że nowemu dyrektorowi sportowemu, bo wydaje mi się niemal pewne, że Cupiał zrobi rewolucję, uda się sprowadzić Żurawskiego do Wisły. No chyba, że będzie miał inną wizję. Pozdrawiam.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.03.2009, 17:32
Cytat:
No chyba, że będzie miał inną wizję
Wizje naszych dyrektowrow sportowuych maja sie nijak do naszych dzialan
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.03.2009, 19:07
A ja powiem wam że Bednarz im ma mniej kasy tym lepiej bo zobaczcie kogo za kasę ściągnął:
Łobodziński
Jirsak

Za darmo(lub prawie za darmo):
Diaz
Marcelo
Beto
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.03.2009, 19:42
Ostatnio narobiło się wiele szumu wokół Wisły, szczerze mówiąc wcale się nie dziwię ale wierzę jednak że za pół roku zrobimy dobre transfery, zresztą nie mamy wyjścia jeśli chcemy wciąż by jednym z najlepszych klubów w Polsce i nadal walczy w europejskich pucharach. Po pierwsze wydaje mi się że nie ma żadnego konfliktu między Skorżą a Bednarzem, ponieważ czemu niby Bednarz miałby nie chcieć Kangura i Ettiena jak chciał ich trener? Jeśli od Bednarza zależałoby to czy Ci piłkarze przyszli by do Wisły to pewnie już prezentowali by koszulkę z bet-at-home na klatce . Moim zdaniem to nie przez Bednarza nie mamy transferów ale jeśli np. mogliśmy mieć Kagura, Ettiena i innych których chciał Skorża a nie mamy ich przez Bednarza to należy podziękować jak najszybciej łysemu!!! Po drugie Baszczu z Lechem zagrał naprawdę dobrze i wszyscy wiemy że jest lepszy od SInglara więc dlaczego nie przedłużyć kontraktu z Baszczem i nie podziękować SInglarowi ( przecież z nim podpisaliśmy kontrakt na rok z opcją przedłużenia o dwa lata! ) , a na miejsce Singlara ściągnąć jakiegoś młodego prawego obrońce. Po trzecie "najważniejsze" w lecie musimy zainwestować spore pieniądze w transfery, min 3 mln euro i myślę że tyle jesteśmy w stanie zainwestować ( oczywiście z kasy za Brożka) a jak dostaniemy za Brozia 5 baniek to też tą całą kasę musimy zainwestować. Potrzebujemy na każdej pozycji nowego piłkarza który mógłby powalczyć o pierwszą 11. Bramkarz, Środkowy obrońca,prawy obrońca, środkowy pomocnik-defensywny który umiałby również rozegrać, lewy skrzydłowy, prawy skrzydłowy dwóch napastników. Uzbierało się troszkę tego ale to jest konieczne, rok temu z tą samą kadrę kończyliśmy ligę z ogromną przewagą, teraz dziemy łeb w łeb z innymi drużynami a za rok wszyscy wiemy co będzie jeśli zostaniemy z tym samym składem. Niektórym piłkarzom kończą się kontrakty, niektórzy( PA. Brożek i oby tylko on) zostaną sprzedani do mocniejszych klubów,a niektórzy kompletnie nic nie wnoszą do drużyny ( Łobo, Wtorek, Cantoro, Varga, Gołoś) i im też jak najszybciej trzeba podziękować a na miejsca tych piłkarzy musimy ściągnąć młodych żadnych sukcesów piłkarzy. Po czwarte nie jestem zwolennikiem transferu Żurawia- po co na 34 letni napastnik skoro chcemy odmłodzić kadrę? Zdecydujmy się albo stawiamy na piłkarzy typu Stilić albo stawiamy na piłkarzy typu Żurawski, Baszczyński, Cleber, no bo skoro sprzedaliśmy Clebera i nie chcemy przedłużyć kontraktu z Baszczem to chyba nie idziemy tym drugim planem. A skoro mamy stawiać na młodszych to po co Żuraw? Nie rozumiem tej polityki.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.03.2009, 19:55
po to abysmy byli bardziej medialni niz jestesmy, zeby zamknac jape kibicom ze sa 'wielkie' transfery, po to Zuraw, a tak to do niczego

przypominam Paulista, ofensywny pomocnik, materiał na rozgrywajacego. Przypomnijcie sobie ile miał asyst i goli. Dynamika, prostopadłe podania i wrzutki, a z drugiej strony słabe zastawianie się i skuteczność, chaotyczność. Ja żałuje bo takiego typu graczy nam trzeba, a nie chimerycznych i flegmatycznych Łobo, Zienczuka, Jirsaka itd itd, większość kadry Wisły teraz taka jest.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 06.03.2009 o godz. 20:27.

Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 06.03.2009, 20:31
Ja mam takie pytanko. Ilie napisal na swoim blogu: "Ciekawa grupa piłkarzy schodziła z boiska ostatnia: Czech i Słowak, Rumun i Mołdawianin, dwa bratanki " Ten Rumun to Varga? To on juz trenuje z druzyna
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 06.03.2009, 20:56
Jakby Żuraw miał do nas latem przyjść to byśmy podpisali już z nim kontrakt tak jak z Gargułą i myślę że to wyczerpuje wszelkie spekulacje
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.03.2009, 21:23
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Jakby Żuraw miał do nas latem przyjść to byśmy podpisali już z nim kontrakt tak jak z Gargułą i myślę że to wyczerpuje wszelkie spekulacje
No właśnie nie wiem czy możemy, bo z Bosmana można chyba skorzystać jak jest pół roku do końca kontraktu (według tego co piszą, Żuraw ma jeszcze tę opcję przedłużenia o rok, a cholera wie jak to rozstrzygną, więc może dlatego nie da się podpisać?). Z drugiej strony, jak już wspominałem, pewnie sam Żurawski jest tak zdecydowany na grę w Krakowie, że jak a nuż dadzą solidną podwyżkę w Grecji, to zostanie sobie tam jeszcze na ten rok.
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 06.03.2009, 22:04
Zurawski strzela gola co mecz ,wiec chyba dobrze sie u tam gra , i latwo sie go nie pozbeda. Ja sobie zadaje inne pytanie czemu od czasow Szymkowiaka czyli chyba gdzies od 2006 roku nie mamy ani jednego ofensywnego pomocnika ? To jest kpina naprawde .Z solidnym pomocnikiem to sadze ze bramki by mogli strzelac inni tacy jak Cwielong czy nawet Niedzielan ,bo by mieli podania a takto 40 metrowe podania na Brozka lub centry Zienczuka ,tak wyglada ansza ofensywa.
Odpowiedz cytując
Janusz13
Member

Od: 02.2009

Stary 07.03.2009, 09:09
Cytat:
Myślę ze nasz klub ma chyba więcej oleju w głowie od Ciebie i nawet jeśli można podpisać ten kontrakt już teraz to woli zaczekać aby nie doszło do sytuacji w której ściągamy zawodnika z kontuzją. Z Gargułą nie można było tak postąpić bo to rozchwytywany piłkarz z Żurawskim to inna historia.

edit: Bardzo podobały mi się słowa Zbigniewa Bońka odnośnie Brożka szkoda że nikt tego nie opublikował na TWSD.

"Pawła miejsce jest w Wiśle. Jestem zdania że lepiej być kapitanem na małym statku niż marynarzem na wielkim okręcie"
jakoś mniej więcej tak to brzmiało. Tylko kwestia jest jeszcze taka że aby zatrzymać Brożka co według mnie jest możliwe, trzeba mieć ambicje tworzenia klubu dobijającego się do europy.
Ostatnio edytowane przez Janusz13 : 07.03.2009 o godz. 09:30.
Odpowiedz cytując
Czesław
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.03.2009, 09:18
Janusz13 napisał(a):Wyświetl post
Myślę ze nasz klub ma chyba więcej oleju w głowie [..]
Ryzykowna teza i już kilka osób połamało sobie na niej zęby
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki"
- Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 07.03.2009, 09:41
Janusz13 napisał(a):Wyświetl post

"Pawła miejsce jest w Wiśle. Jestem zdania że lepiej być kapitanem na małym statku niż marynarzem na wielkim okręcie"
jakoś mniej więcej tak to brzmiało. Tylko kwestia jest jeszcze taka że aby zatrzymać Brożka co według mnie jest możliwe, trzeba mieć ambicje tworzenia klubu dobijającego się do europy.
Zapomniales tylko, ze marynarzowi na duzym okrecie zaplaca minimum 5 razy tyle co kapitanowi na malym stateczku.
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.03.2009, 09:47
W sytuacji kiedy czeka nas rok poza R22 to jednak wydaje mi się że powinna zostać przyjęta taktyka sprowadzania tylko młodych piłkarzy.
Wydaje mi się że ten rok właśnie powinien na przebudowę iść. 1 krok został uczyniony czyli sprzedaż Clebcia a latem trzeba sprowadzić kogoś do pary z Mat. Kowalskim.
Prawa obrona tu mam wątpliwości, ale wydaje mi się że z Baszczynskim trzeba się jednak rozstać a to dlatego ze Singlar dużo słabszy ale jednak jest duże ryzyko że Baszczu będzie grał słabo w przyszłym sezonie bo jednak wiek może swoje zrobić. Tutaj trzeba koniecznie sprowadzić jakiegoś prawego utalentowanego obrońcę w wieku 20 lat. Tak czy inaczej jeżeli zdecydujemy się na kontrakt dla Baszcza to odejść powinien Singlar bo pozostawienie obu to jak dla mnie krok w tył(brak postępu).
Lewa pomoc uważam że tutaj optimum byłoby chyba jednak przedłużenie kontraktu z Zieniem ale tylko o rok. Jeżeli się na to nie godzi trzeba szukać.
Def. pomoc- zrozumiałe jest dla mnie że pozbędziemy się latem Cantoro(tzn. mam nadzieję że Maciej go wogóle nie będzie wystawiał w tej rundzie nawet na minutę co da mu dużo do myślenia) i oczywiście w to miejsce sprowadzimy młodego def. pomocnika. Może Gol bo jest za darmo? A może ktoś z Bałkanów- Brezoviec na razie furory chyba nie robi więc może będzie jednak do wyciągnięcia za jakieś małe pieniądze?
Prawa pomoc- sprzedać Łobodzińskiego jak ktoś da jakąś kasę. Dopóki się to nie uda tutaj oczywiście wzmocnien nie mamy co szukać.
Atak- jeżeli Beto się dobrze będzie spisywał to sądzę że atak Beto Boguski może być wystarczający na ten 1 sezon. Do tego w miejsce Niedzielana Żurawski i szukać młodego piłkarza a nie łatać na skróty bo to nie opłacalne.

No i jak dawno tak teraz wiąże bardzo duże nadzieje z 2 naszych młodziutkich piłkarzy z ME.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 07.03.2009, 12:24
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Tak jak zostało napisane z Żurawiem sytuacja wygląda nieco inaczej. Z tego co pisano prawdopodobnie Żurawski ma klauzulę odejścia za darmo po tym sezonie ale nie oznacza to, że jego kontrakt wygasa w czerwcu 2009 (wydaje mi się że ma kontrakt do czercwa 2010). Dlatego nie możemy z nim teraz negocjować bez zgody klubu ani podpisać już kontraktu.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.03.2009, 12:26
ma klauzulę odejścia za darmo?

Dziwny zapis w kontrakcie
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 07.03.2009, 12:31
Klauzula odejścia za darmo? Bzdury
Po prostu z końcem sezonu kończy mu się kontrakt i jest w nim klauzula o przedłużeniu na kolejny rok jeżeli obie strony będą tym zainteresowane.
Tak wynika z oficjalnych doniesień prasowych.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 08.03.2009, 12:39
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
silny, z dobrą techniką, potrafił przyjąć piłkę, zastawić się, minąć obrońcę.
.
po tym meczu sie zgodze,bo to rzeczywiscie pokazał
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
s2pac
Junior Member

Od: 11.2007

Stary 08.03.2009, 20:32
.. uważam, że Beto przez te kilka minut co był na boisku w spotkaniu z P.Warszawa dobrze się zaprezentował, omijał piłkarzy tak jak nie potrafi Łobodziński
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 08.03.2009, 22:05
noo i okazuje sie nagle ze przeprowadzilismy jedno z najlepszych okienek transferowych
po pierwsze: wydaje sie ( patrzac na sparingi i te mecze z PoloniaMI) ze Piotrek Ćwielong moze pelnic role takiego ala Boguskiego ktory zaczynał od wchodzenia z ławki.. i podrywał zespoł do walki.. jak narazie bardzo dobry zmiennik i mysle ze w niedlugim czasie to On moze zajac miejsce na skrzydle..tym samym Łobodzinskiego raczej juz za czesto nie bedziemy ogladac... bo w tej chwili bedziemy mieli MAłeckiego i Ćwielonga.. a zdaje sie ze Piotrek moze tez grac na lewym skrzydle..
po drugie: podpisanie Beto moze sie okazac strzalem z 10.. o ile wysokiego, dobrze zastawiajacego i odgrywajacego gracza nie mielismy od dawna.. moze byc On bardzo dobrym partnerem dla Brożka..
po trzecie: sprzedanie Juszczyka moze wyjsc tylko na dobrze dla Ilie Cebanu...
po czwarte: sprzedalismy 35 letniego Clebera ktory co prawda był wazny w druzynie ale blokował miejsce mlodemu Marcelo... ktory chce cos osiagnac i bedzie walczyl na kazdym meczu... chłopak ( Marcelo) poczuje pewnosc i moze zostac godnym nastepca dla Clebera ( albo juz nim jest).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ojj trzeba szukac pozytywow.. tak dla odmiany w tym temacie
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 08.03.2009, 22:29
w/g mnie nie ma co płakać za Cleberem był dobry i tyle
nie on pierwszy i ostatni
byli lepsi i gorsi po prostu piłkarz który zgrałdla nas pare sezonów
byli o wiele bardziej związani z Wisłą i tak nie płakaliście za nimi
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Od: 12.2008

Stary 08.03.2009, 22:31
Kto będzie karne strzelał ?
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 08.03.2009, 22:52
Czopens napisał(a):Wyświetl post
Kto będzie karne strzelał ?
Brożek - przy okazji zwiekszy swoje szanse na korone krola strzelcow
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Stary 08.03.2009, 22:57
ultr4 napisał(a):Wyświetl post
Brożek - przy okazji zwiekszy swoje szanse na korone krola strzelcow
to byla czysta ironia ze strony czopensa

a teraz quiz.. kto strzelal karne przed przyjscie m Clebera

no vto odpowiedz juz znasz

Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 08.03.2009, 22:57
Brożek nie koniecznie bo kombinuje (vide z legia)
chociaz pewnie pierwszy i ostatni raz
ale Głowacki jak pierdo.... nie to nie ma siły musi wejść

hahaahahah
Pawełek
może sie na coś przyda w drużynie
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.03.2009 o godz. 23:05.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.03.2009, 23:05
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
noo i okazuje sie nagle ze przeprowadzilismy jedno z najlepszych okienek transferowych
po pierwsze:
Po pierwsze, to jest zdecydowanie za wcześnie by wyciągać takie wnioski ,choć bardzo bym chciał, by okazało się że masz racje.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Stary 08.03.2009, 23:10
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze, to jest zdecydowanie za wcześnie by wyciągać takie wnioski ,choć bardzo bym chciał, by okazało się że masz racje.
po drugie: ja wiem ze to jest za wczesnie....
dlatego dodalem na koniec tamtego posta jeszcze dopiske...
starałem sie szukac pozytywow... w tej calej sytuacji..

Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.03.2009, 23:40
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się że jest jeszcze za wcześnie na ocenę transferów ale... ostatnie 2 mecze pokazały że z Marcelo będzie kawał dobrego stopera. Faktem jest że w meczu z Polonią interweniował dość pechowo. Ogólne wrażenie w mojej ocenie jest jednak bardzo pozytywne. W tamtej rundzie gdy grał w systemie rotacyjnym widać było dużo niepewności w jego grze. Teraz, gdy przepracował cały okres przygotowawczy z drużyną, i ma podstawowe miejsce w pierwszej 11, jego gra wygląda bardzo dobrze. Przydałoby się jeszcze byśmy poprawili stałe fragmenty gry bo z tak dobrze grającymi głową zawodnikami jak Marcelo i Diaz aż się prosi o strzelanie goli. Przykładowo w meczu z Lechem była cała masa rzutów rożnych i.....nic. Wystarczy sięgnąć pamięcią do meczów Euro 2004 by się przekonać jak wiele ugrać można w ten sposób. Przykład Grecji mówi chyba wszystko.

Drugim zawodnikiem który w moim odczuciu będzie bardzo przydatny (mam nadzieję że jeszcze w tej rundzie) jest Beto. Myślę że ostatni mecz pokazał sceptykom że Beto nie jest kawałem drewna w typie Branko Radovanovicia. Facet świetnie się zastawia, dużo widzi i odgrywa piłki do wchodzących z pomocy partnerów a przy okazji potrafi na zwodzie wziąć na plecy dwóch przeciwników i zrobić przewagę w przodzie. Myślę że od czasów Marcina Kuźby nie mieliśmy tak wartościowego silnego napastnika i sądzę że przy dobrym ustawieniu całej drużyny Beto może być olbrzymim wzmocnieniem w ataku. Fakt nie jest może demonem szybkości ale....zawodnicy o takich parametrach fizycznych zazwyczaj nie są sprinterami.

Pozdrawiam
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 09.03.2009, 00:43
Marcelo też mi się podoba - nie jest to oczywiście Cleber i pewnie jeszcze długo nie będzie ale jak na tak młodego chłopaka, to gra bardzo dojrzale.
Mi jednak chodziło o to że pozytyw w sprzedaniu Clebera, będzie mozna wtedy 'odbębnić' jak nikt z naszej 2 środkowych obrońców się nie 'rozsypie'.wiadomo że prędzej czy później i Głowa i Marcelo dostaną tą kartke ,która będzie oznaczała pauze i to akurat można przeboleć(w sensie 1 mecz gdzie ktoś inny - Singlar/Baszczu/Diaz ,będzie musiał kogoś z nich zastąpić)
Ale gdyby się sprawdził ten drugi wariant, czyli kontuzja i mus grania do końca ludźmi, którzy nie są do tego stworzeni(a wiadomo że pozycja śr.obrońcy jest kluczowa i ciężka do zastąpienia) - to może być bardzo cienko.

Dla mnie sprzedaż Clebera ,przy braku jakiegokolwiek innego trzeciego środkowego obrońcy to igranie z ogniem i miejmy nadzieje że wyjdziemy z tego zwycięsko.

Co do Beto nie wypowiadam się - za wcześnie - zgadzam sie z plusami ale jesli juz porównujemy go do Kuźby, to Kuźba strzelał sporo goli - ja wiem że należy dać mu sporo czasu i ode mnie go dostaje ,ale dopiero jak i w tym zaskoczy, dostanie moje błogosławieństwo
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 09.03.2009 o godz. 00:45.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 09.03.2009, 01:15
Nie przesadzajmy z tym brakiem na środku obrony.
Pamiętacie kto grał na środku obrony przeciwko Barcelonie w Krakowie? Baszczyński.
Skoro dał radę z Eto'o i Henrym to chyba w polskiej lidze też w razie czego dałby sobie radę?
Też wkurzyła mnie informacja o sprzedaży Clebera. W końcu to niepoważne sprzedawać kluczowego piłkarza kilka dni przed meczem. No ale niestety, takie mamy realia. To była ostatnia okazja żeby wyciągnąć kasę za Clebera, przy okazji zszedł z listy płac i zapewne jest wdzięczny naszemu klubowi, że pozwolono mu odejść i na koniec kariery zarobić jeszcze większe pieniądze niż miał u nas.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów