|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Inna sprawa ,ze para Beto,Cwielong stworzyła wieksze zagrozenie niz Boguski,Brozek.Najwiekszym walczakiem,któremu cały czas sie chciało był Sobol.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 05.03.2009 o godz. 08:18.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
A sytuacja w której się zastawił obrócił, minął zawodnika Lecha po czym posłał prostopadle podanie do Cwielonga? Nie bylo w tym czegos magicznego ? Z meczu na mecz Beto wygląda coraz lepiej i tylko głupiec mówi inaczej. Co na boisku robi Łobodzinski tego nie rozumiem, niech on wraca do zaglebia, a Brozek zwyczajnie w swiecie niema formy :/!
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ja np. wcale nie uwazam że Brożek jest bez formy. Widzicie jaki ma szybki zryw do piłki, a potem prędkość. Była taka sytuacja, w której chyba Diaz podał praktycznie do nikogo. Obrońcy Lecha mysleli że piłka wyjdzie w aut, ale dobiegł do niej Paweł. On potrzebuje podań, np. w uliczkę, nawet niezbyt dokładne, on sobie poradzi
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Najbardziej martwi to, ze Brozek nic nie strzela. To powoduje, ze jego wartosc spada i watpie by ktos wylozyl za niego wiecej niz 2 miliony euro po zakonczeniu sezonu...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
To moze paradoksalnie to i lepiej go wtedy nie sprzedadza i moze zostanie.Zacznie strzelac.Co to ma za znczanie dla nas czy Go sprzdadza za 1 czy 5 mln jak i tak z tych pieniędzy zadnych korzysci nie zobaczymy....
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Wiem ze to nie temat dla mnie ale cos takiego znalazłem...
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html Szczegolnie koncówka jest ciekawa. A w szczegolnosci to: Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja tez uwazam, ze z Beto bedzie pociecha.. Ale to juz bylo widac po filmikach, ktore pokazywaly jego akcje ze zgrupowania. Swietnie potrafi sie zastawic, pilki odebrac mu nie sposob nawet w sile dwoch, a jego najwiekszym atutem sa chyba odegrania w tempo do partnerow. Jak osiagnie optymalna dyspozycje, zgra sie z druzyna to spokojnie powinien zostac jednym z najlepszych napastnikow w lidze, przynajmniej ma ku temu potencjal.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
@Griszka - myslisz, ze trzymanie na sile zawodnika, ktory nie chce juz dluzej grac w Wisle ma jakis sens? |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jest wart więcej. Umówmy się, nie liczy się to jak wiemy, że gra, jak wiemy na co go stać. Liczy się to, że jest królem strzelców, pokazał się bądź co bądź w Europie i wreszcie, strzela bramki w reprezentacji. Nikt tu nie przyjedzie oglądać go na pół sezonu, tylko co najwyżej na 2,3 mecze, a reszta repra. Dlatego sądzę, że nie ma się co bać wołać o niego więcej - zwłaszcza, że nie powiesz mi chyba, iż przereklamowani Chorwaci są warci kasy za jaką odchodzą?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
a że nie strzelił bramki... z tego co pamiętam to żaden Wiślak w meczu bramki nie strzelił. a Brożek wart jest tyle, ile za niego dają. 1,5 - 2 mln euro od Nancy.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 05.03.2009 o godz. 15:10.
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Tyle się mówi o wypaleniu naszych piłkarzy, ale przecież w pierwszej 11 tylko 3 piłkarzy zbliża się do piłkarskiej emerytury: Baszczu, Głowacki i Zieńczuk (do tego dochodzi Cantoro, ale widać że go Skorża odsunął). Powiew świeżości tej drużynie powinni dać Diaz, Jirsak, Łobodziński, Ćwielong, Beto, Marcelo, Małecki. A przecież nie wspominam jeszcze o Brożkach czy Boguskim, ktorzy są na dorobku. Na transfery wydaliśmy w ostatnim czasie nie mniej niż Lech czy Legia. Fakt, że Kolejorz miał farta i prawie każdy ich zakup się udał, ale trzeba jedno podkreślić - że jest tam Smuda czyli koleś, który na takatyce się nie zna ale est najlepszym ,,budowniczym" w Polsce i potrafi tak pracowac z piłkarzami, że robią postęp zarówno pod względem technicznym, jak i motorycznym czy mentalnym. U nas przy Skorży oprócz poprawy skuteczności Brożka i progresji u Boguskiego czy Małeckiego, to nie zobaczylem jakiegos wielkego postępu.
Ps. Nie wierzę w skauting Lecha, bo o nim się tak mówi, żeby wszystko wyglądalo super profesjonalnie, a przecież obecne okienko im się zupelnie nie udalo. Wisła ma po prostu pecha, bo nikt nie przewidział, że reprezentant Łobodzinski będzie w takiej formie, Jirsak że się nie rozwinie a Garguła, że złapie najgorszą z możliwych kontuzję. Ps.2. Co do Beto, to z Lechem rozegrał bardzo dobre zawody - w polskiej lidze nie ma napastnika, który tak dobrze by się zastawiał i grał tyłem do bramki. Z szybkością też nie jest najgorzej, tyle że na razie nie wiemy jak gra głową i czy jest skuteczny. No ale na razie wydaje się, że będziemy mieli z niego pociechę.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 05.03.2009 o godz. 16:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
pilkarz wypalony to nie jest ten ktory ma 35 lat, tylko taki ktory za dlugo juz siedzi w jednym klubie i nie ma mabicji walczyc do upadlego. Baszczynski, Glowacki, Cantoro, Zienczuk, do tego Sobol ktory zdecydowanie juz za dlugo tu gra, choc jemu ambicji nie brakuje. Brozki tez nie zapieprzaja juz jak dawniej, ale im to sie nie dziwie bo nie maja z kim grac, zwlaszcza Pawel.
co do Clebera, wg mnie wWisle wyjdzie na dobre, brazaylijczyk nie umie wprowadzic pilki do przodu, non stop pila wprzod. a akcje trzeba budowac juz od obrony, od tego nie sa tylko pomocnicy, rozgrywa sie od obrony a broni od napastnika. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Proponuję zakończyć gdybanie o Żurawskim, przynajmniej w tym temacie.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Widzę że pojawił się nam kolejny specjalista ds. wypalenia. Baszczu - chłop już nie jest tak szybki jak kiedyś ale zawsze (również wczoraj) zostawia na boisku serce i ora za dwóch Głowa - nie zauważyłem żeby nagle przestał grać twardo jak to zawsze miał w zwyczaju, czasem gdy jest po kontuzji nie jest w formie ale nie ma to żadnego związku z zaangażowaniem Sobol - co to ****a za z dupy argument że za długo tu gra Tak zwłaszcza Piotrek as dryblingu i demon szybkości nie gra tak jak by mógł bo wokół niego same miernoty.... Polecam szklankę wody. Koniec OT ![]()
Żuraw my personal Jesus
|
|
|
|
Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Pewnie, że wróci. Pod warunkiem, że nie otrzyma jakiejś ciekawej oferty od innego klubu. Innymi słowy: Nie będzie miał gdzie iść, przyjdzie do nas.
![]()
Hey Robert Maaskant, help me out
I'm flying blind, I'm flying blind You know the way to work things out To colorize and still feel fine |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Ja bym tutaj sugerował brak porządnej konkurencji, a nie wypalenie (przypomne odkrycie w Bytomiu, Marek Zieńczuk który wszedł w II połowie z ławy...jaka odmiana..)
Co do wypalenia, Jakoś Giggs w ManU, Raul z Kasiiasem w Realu i Gerrard w Liverpoolu grają od conajmniej 10 lat i jakoś sie nie wypalili, bo mają konkurencje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Dokładnie tak!! Mam wrażenie że niektórzy jak nie mają o czym pisać to piszą wypaleniu i jeszcze innych głupotach w tym stylu. Po sezonie gdy zajęliśmy 8 miejsce też były gadki o wypalonych zawodnikach. Wystarczyło pograć pół sezonu z Kosowskim (notabene zużytym zawodnikiem który niewiadomo po co wracał do nas z zachodu) i MP w kieszeni. Pozdrawiam ![]()
Żuraw my personal Jesus
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Mnie tylko zastanawia stagnacja w rozwoju poszczególnych piłkarzy. Osobiście uważam , że nawet w wieku 30 lat można nadal ulepszać technikę, siłę fizyczną i wytrzymałość. Jedyne co z upływem czasu się obniża, to szybkość i start do piłki ale to też nie zawsze. Zastanawia mnie dlaczego np. Sobolewski, który jak na nasza ligę jest świetnym zawodnikiem nie poprawił celności podań, dlaczego Baszczyński nie prezentuje kąśliwych, ostrych wrzutek w pole karne z bocznego sektora boiska, dlaczego Paweł Brożek lewą nogą nie potrafi kopnąć piłki, dlaczego Boguski czy Łobodziński nie mają silnego i precyzyjnego strzału, dlaczego Zieńczuk nie potrafi minąć zwodem nawet najbardziej drewnianego obrońcy w lidze. Poza tym pojawia się pytanie dlaczego słabi pod względem atletycznym Jirsak, Boguski, Małecki nie mają zintensyfikowanych ćwiczeń poprawiających muskulaturę i siłę. Przeciez Tevez w Anglii odbijał się od obrońców jak od ściany do momenty, gdy nie zbudował większej masy mięsniowej i obecnie jest jednym z najtwardziej grających pilkarzy MU, pomimo słabych warunków fizycznych. Do każdego zawodnika powinno się podejść indywidualnie i aplikować takie ćwiczenia, które pozwoliłby na wypracowanie konkretnego efektu. Dla przykładu takiemu Zieńczukowi kazałbym przez 1 h po każdym treningu wykonywać ćwiczenia, które ulepszałyby grę jeden na jeden.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=20414
Bardzo ciekawy artykuł, niestety tylko artykuł. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Kiedyś interesowaliśmy się Kazimierczakiem, ale klub chciał za dużo kasy, teraz myślę że nie powinno być problemów z wyciągnięciem z IV ligi angielskiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Crusi : 06.03.2009 o godz. 07:39.
![]() "WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER" THE WHITE STAR DIVISION
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
A ja proponuję dyskutować o Żurawskim właśnie w tym temacie. Gdzie niby dyskutować na ten temat, jak nie tu? Niby w "Gdybym był Bednarzem"? Ale przecież o Żurawskim mówił nawet sam Bednarz, więc gdybać o Żurawskim nie myślę. Ponadto - te słowa skieruję bezpośrednio do wolfy'ego. Radziłbym Ci nie usuwać postów, które napisałem, bo staram się ważyć słowa i nie spamuję. Uważam, że nie wolno tak preponderować własnej osoby i być alfą i omegą tego forum. Dlatego odważę się napisać o Żurawskim jeszcze raz. Ponawiam pytanie. Czyżbym czegoś nie przeoczył - czyżby Żurawski podpisał kontrakt z Anathorsisem lub innym cypryjskim klubem? Jeśli nie podpisał, to dla mnie bardzo realna jest sytuacja, że zamiast Brożka w Wiśle pojawi się Żurawski, któremu kończy się w czerwcu kontrakt. Pozdrawiam i liczę na odpowiedź na moje pytanie.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Larisa ma w kontrakcie Maćka zapisane prawo do automatycznego prolongowania kontraktu o następny sezon.
Co przy obecnej formie i skuteczności Żurawia jest wielce możliwe. Spekulacje na temat Żurawia w Wiśle można spokojnie przesunąć o rok. |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Musza sie obie strony zgodzic.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki" - Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
I drugie pytanie: czy Żurawia chcemy
I trzecie: czy Żuraw chce nas ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
i czwarte: za ile on nas chce?
nie uwierze w ten transfer póki nie "zobaczę" podpisu pod kontraktem ![]() ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|