The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2009, 08:16
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem super gra Beto
Dokładnie taki typ piłkarza był nam potrzebny.
Ogladałes mecz? jak tak,to powiedz mi z czego wynika ta ocena?
Inna sprawa ,ze para Beto,Cwielong stworzyła wieksze zagrozenie niz Boguski,Brozek.Najwiekszym walczakiem,któremu cały czas sie chciało był Sobol.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 05.03.2009 o godz. 08:18.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 05.03.2009, 08:22
A sytuacja w której się zastawił obrócił, minął zawodnika Lecha po czym posłał prostopadle podanie do Cwielonga? Nie bylo w tym czegos magicznego ? Z meczu na mecz Beto wygląda coraz lepiej i tylko głupiec mówi inaczej. Co na boisku robi Łobodzinski tego nie rozumiem, niech on wraca do zaglebia, a Brozek zwyczajnie w swiecie niema formy :/!
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.03.2009, 08:50
Ja np. wcale nie uwazam że Brożek jest bez formy. Widzicie jaki ma szybki zryw do piłki, a potem prędkość. Była taka sytuacja, w której chyba Diaz podał praktycznie do nikogo. Obrońcy Lecha mysleli że piłka wyjdzie w aut, ale dobiegł do niej Paweł. On potrzebuje podań, np. w uliczkę, nawet niezbyt dokładne, on sobie poradzi
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 05.03.2009, 09:47
Najbardziej martwi to, ze Brozek nic nie strzela. To powoduje, ze jego wartosc spada i watpie by ktos wylozyl za niego wiecej niz 2 miliony euro po zakonczeniu sezonu...
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 05.03.2009, 10:05
ultr4 napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej martwi to, ze Brozek nic nie strzela. To powoduje, ze jego wartosc spada i watpie by ktos wylozyl za niego wiecej niz 2 miliony euro po zakonczeniu sezonu...
To moze paradoksalnie to i lepiej go wtedy nie sprzedadza i moze zostanie.Zacznie strzelac.Co to ma za znczanie dla nas czy Go sprzdadza za 1 czy 5 mln jak i tak z tych pieniędzy zadnych korzysci nie zobaczymy....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.03.2009, 10:13
Wiem ze to nie temat dla mnie ale cos takiego znalazłem...

http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

Szczegolnie koncówka jest ciekawa. A w szczegolnosci to:

Cytat:
Podobno Brożkowi, jak i kilku pozostałym zawodnikom "Białej Gwiazdy", nie po drodze jest też z obecnym trenerem Maciejem Skorżą.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.03.2009, 10:14
Ja tez uwazam, ze z Beto bedzie pociecha.. Ale to juz bylo widac po filmikach, ktore pokazywaly jego akcje ze zgrupowania. Swietnie potrafi sie zastawic, pilki odebrac mu nie sposob nawet w sile dwoch, a jego najwiekszym atutem sa chyba odegrania w tempo do partnerow. Jak osiagnie optymalna dyspozycje, zgra sie z druzyna to spokojnie powinien zostac jednym z najlepszych napastnikow w lidze, przynajmniej ma ku temu potencjal.
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Stary 05.03.2009, 10:21
killzone napisał(a):Wyświetl post
Wiem ze to nie temat dla mnie ale cos takiego znalazłem...

http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html
Ale to jest jak najbardziej na temat... Jezeli Wisla odda Brozka za powiedzmy 2mln euro, bo tyle jest obecnie wart to bedzie oznaczac, ze na dobrego zastepce Pawla nie ma co liczyc.

@Griszka - myslisz, ze trzymanie na sile zawodnika, ktory nie chce juz dluzej grac w Wisle ma jakis sens?
Odpowiedz cytując
Bobic
Banita

Od: 07.2006

Stary 05.03.2009, 10:27
ultr4 napisał(a):Wyświetl post
Ale to jest jak najbardziej na temat... Jezeli Wisla odda Brozka za powiedzmy 2mln euro, bo tyle jest obecnie wart to bedzie oznaczac, ze na dobrego zastepce Pawla nie ma co liczyc.

@Griszka - myslisz, ze trzymanie na sile zawodnika, ktory nie chce juz dluzej grac w Wisle ma jakis sens?
Według Ciebie Paweł jest wart 2 mln euro haha
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.03.2009, 10:36
Bobic napisał(a):Wyświetl post
Jest wart więcej. Umówmy się, nie liczy się to jak wiemy, że gra, jak wiemy na co go stać. Liczy się to, że jest królem strzelców, pokazał się bądź co bądź w Europie i wreszcie, strzela bramki w reprezentacji. Nikt tu nie przyjedzie oglądać go na pół sezonu, tylko co najwyżej na 2,3 mecze, a reszta repra. Dlatego sądzę, że nie ma się co bać wołać o niego więcej - zwłaszcza, że nie powiesz mi chyba, iż przereklamowani Chorwaci są warci kasy za jaką odchodzą?
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Stary 05.03.2009, 10:37
Bobic napisał(a):Wyświetl post
Jak utrzyma "forme" to i 2 baniek za niego nikt nie wylozy.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.03.2009, 15:08
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Ogladałes mecz? jak tak,to powiedz mi z czego wynika ta ocena?
Inna sprawa ,ze para Beto,Cwielong stworzyła wieksze zagrozenie niz Boguski,Brozek.Najwiekszym walczakiem,któremu cały czas sie chciało był Sobol.
silny, z dobrą techniką, potrafił przyjąć piłkę, zastawić się, minąć obrońcę.
a że nie strzelił bramki... z tego co pamiętam to żaden Wiślak w meczu bramki nie strzelił.

a Brożek wart jest tyle, ile za niego dają.
1,5 - 2 mln euro od Nancy.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 05.03.2009 o godz. 15:10.
.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.03.2009, 16:31
Tyle się mówi o wypaleniu naszych piłkarzy, ale przecież w pierwszej 11 tylko 3 piłkarzy zbliża się do piłkarskiej emerytury: Baszczu, Głowacki i Zieńczuk (do tego dochodzi Cantoro, ale widać że go Skorża odsunął). Powiew świeżości tej drużynie powinni dać Diaz, Jirsak, Łobodziński, Ćwielong, Beto, Marcelo, Małecki. A przecież nie wspominam jeszcze o Brożkach czy Boguskim, ktorzy są na dorobku. Na transfery wydaliśmy w ostatnim czasie nie mniej niż Lech czy Legia. Fakt, że Kolejorz miał farta i prawie każdy ich zakup się udał, ale trzeba jedno podkreślić - że jest tam Smuda czyli koleś, który na takatyce się nie zna ale est najlepszym ,,budowniczym" w Polsce i potrafi tak pracowac z piłkarzami, że robią postęp zarówno pod względem technicznym, jak i motorycznym czy mentalnym. U nas przy Skorży oprócz poprawy skuteczności Brożka i progresji u Boguskiego czy Małeckiego, to nie zobaczylem jakiegos wielkego postępu.
Ps. Nie wierzę w skauting Lecha, bo o nim się tak mówi, żeby wszystko wyglądalo super profesjonalnie, a przecież obecne okienko im się zupelnie nie udalo. Wisła ma po prostu pecha, bo nikt nie przewidział, że reprezentant Łobodzinski będzie w takiej formie, Jirsak że się nie rozwinie a Garguła, że złapie najgorszą z możliwych kontuzję.
Ps.2. Co do Beto, to z Lechem rozegrał bardzo dobre zawody - w polskiej lidze nie ma napastnika, który tak dobrze by się zastawiał i grał tyłem do bramki. Z szybkością też nie jest najgorzej, tyle że na razie nie wiemy jak gra głową i czy jest skuteczny. No ale na razie wydaje się, że będziemy mieli z niego pociechę.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 05.03.2009 o godz. 16:34.
Odpowiedz cytując
kubanczyk
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 05.03.2009, 17:13
pilkarz wypalony to nie jest ten ktory ma 35 lat, tylko taki ktory za dlugo juz siedzi w jednym klubie i nie ma mabicji walczyc do upadlego. Baszczynski, Glowacki, Cantoro, Zienczuk, do tego Sobol ktory zdecydowanie juz za dlugo tu gra, choc jemu ambicji nie brakuje. Brozki tez nie zapieprzaja juz jak dawniej, ale im to sie nie dziwie bo nie maja z kim grac, zwlaszcza Pawel.

co do Clebera, wg mnie wWisle wyjdzie na dobre, brazaylijczyk nie umie wprowadzic pilki do przodu, non stop pila wprzod. a akcje trzeba budowac juz od obrony, od tego nie sa tylko pomocnicy, rozgrywa sie od obrony a broni od napastnika.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.03.2009, 18:14
Proponuję zakończyć gdybanie o Żurawskim, przynajmniej w tym temacie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 05.03.2009, 18:15
kubanczyk napisał(a):Wyświetl post
pilkarz wypalony to nie jest ten ktory ma 35 lat, tylko taki ktory za dlugo juz siedzi w jednym klubie i nie ma mabicji walczyc do upadlego. Baszczynski, Glowacki, Cantoro, Zienczuk, do tego Sobol ktory zdecydowanie juz za dlugo tu gra, choc jemu ambicji nie brakuje. Brozki tez nie zapieprzaja juz jak dawniej, ale im to sie nie dziwie bo nie maja z kim grac, zwlaszcza Pawel.

co do Clebera, wg mnie wWisle wyjdzie na dobre, brazaylijczyk nie umie wprowadzic pilki do przodu, non stop pila wprzod. a akcje trzeba budowac juz od obrony, od tego nie sa tylko pomocnicy, rozgrywa sie od obrony a broni od napastnika.

Widzę że pojawił się nam kolejny specjalista ds. wypalenia.

Baszczu - chłop już nie jest tak szybki jak kiedyś ale zawsze (również wczoraj) zostawia na boisku serce i ora za dwóch

Głowa - nie zauważyłem żeby nagle przestał grać twardo jak to zawsze miał w zwyczaju, czasem gdy jest po kontuzji nie jest w formie ale nie ma to żadnego związku z zaangażowaniem

Sobol - co to ****a za z dupy argument że za długo tu gra Najwięcej tyrający w drużynie zawodnik, o znaczeniu wręcz kluczowym dla drużyny a Ty piszesz o tym że za długo gra i niby coś ma z tego wynikać

Tak zwłaszcza Piotrek as dryblingu i demon szybkości nie gra tak jak by mógł bo wokół niego same miernoty....

Polecam szklankę wody.

Koniec OT
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując
Wesoły Roger
Member

Od: 01.2004

Stary 05.03.2009, 18:18
Pewnie, że wróci. Pod warunkiem, że nie otrzyma jakiejś ciekawej oferty od innego klubu. Innymi słowy: Nie będzie miał gdzie iść, przyjdzie do nas.
Hey Robert Maaskant, help me out
I'm flying blind, I'm flying blind
You know the way to work things out
To colorize and still feel fine
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 05.03.2009, 19:07
Ja bym tutaj sugerował brak porządnej konkurencji, a nie wypalenie (przypomne odkrycie w Bytomiu, Marek Zieńczuk który wszedł w II połowie z ławy...jaka odmiana..)
Co do wypalenia, Jakoś Giggs w ManU, Raul z Kasiiasem w Realu i Gerrard w Liverpoolu grają od conajmniej 10 lat i jakoś sie nie wypalili, bo mają konkurencje.
Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 05.03.2009, 19:30
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
Ja bym tutaj sugerował brak porządnej konkurencji, a nie wypalenie (przypomne odkrycie w Bytomiu, Marek Zieńczuk który wszedł w II połowie z ławy...jaka odmiana..)
Co do wypalenia, Jakoś Giggs w ManU, Raul z Kasiiasem w Realu i Gerrard w Liverpoolu grają od conajmniej 10 lat i jakoś sie nie wypalili, bo mają konkurencje.

Dokładnie tak!! Mam wrażenie że niektórzy jak nie mają o czym pisać to piszą wypaleniu i jeszcze innych głupotach w tym stylu. Po sezonie gdy zajęliśmy 8 miejsce też były gadki o wypalonych zawodnikach. Wystarczyło pograć pół sezonu z Kosowskim (notabene zużytym zawodnikiem który niewiadomo po co wracał do nas z zachodu) i MP w kieszeni.

Pozdrawiam
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.03.2009, 19:53
Mnie tylko zastanawia stagnacja w rozwoju poszczególnych piłkarzy. Osobiście uważam , że nawet w wieku 30 lat można nadal ulepszać technikę, siłę fizyczną i wytrzymałość. Jedyne co z upływem czasu się obniża, to szybkość i start do piłki ale to też nie zawsze. Zastanawia mnie dlaczego np. Sobolewski, który jak na nasza ligę jest świetnym zawodnikiem nie poprawił celności podań, dlaczego Baszczyński nie prezentuje kąśliwych, ostrych wrzutek w pole karne z bocznego sektora boiska, dlaczego Paweł Brożek lewą nogą nie potrafi kopnąć piłki, dlaczego Boguski czy Łobodziński nie mają silnego i precyzyjnego strzału, dlaczego Zieńczuk nie potrafi minąć zwodem nawet najbardziej drewnianego obrońcy w lidze. Poza tym pojawia się pytanie dlaczego słabi pod względem atletycznym Jirsak, Boguski, Małecki nie mają zintensyfikowanych ćwiczeń poprawiających muskulaturę i siłę. Przeciez Tevez w Anglii odbijał się od obrońców jak od ściany do momenty, gdy nie zbudował większej masy mięsniowej i obecnie jest jednym z najtwardziej grających pilkarzy MU, pomimo słabych warunków fizycznych. Do każdego zawodnika powinno się podejść indywidualnie i aplikować takie ćwiczenia, które pozwoliłby na wypracowanie konkretnego efektu. Dla przykładu takiemu Zieńczukowi kazałbym przez 1 h po każdym treningu wykonywać ćwiczenia, które ulepszałyby grę jeden na jeden.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.03.2009, 22:27
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=20414

Bardzo ciekawy artykuł, niestety tylko artykuł.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 06.03.2009, 02:50
Kiedyś interesowaliśmy się Kazimierczakiem, ale klub chciał za dużo kasy, teraz myślę że nie powinno być problemów z wyciągnięciem z IV ligi angielskiej.
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 06.03.2009, 07:36
JohnnyH napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie tak!! Mam wrażenie że niektórzy jak nie mają o czym pisać to piszą wypaleniu i jeszcze innych głupotach w tym stylu. Po sezonie gdy zajęliśmy 8 miejsce też były gadki o wypalonych zawodnikach. Wystarczyło pograć pół sezonu z Kosowskim (notabene zużytym zawodnikiem który niewiadomo po co wracał do nas z zachodu) i MP w kieszeni.

Pozdrawiam
Tu nie chodzi do konca o wypalenie, poprostu pilkarze ktorymi aktualnie dysponujemy sa juz calkowicie inni glownie pod wzgledem mentalnym. Tacy pilkarze jak chocby Kosa, ktory co prawda jest pazerny na kase i potrafil sie o nia wyklucac, ale co by sie nie dzialo, jak przychodzil mecz i wyszedl na murawe to dawal z siebie wszystko i wogole gral z przekonaniem do swoich umiejetnosci i do tego ze Wisla jest poprostu lepsza i wygra ten mecz chocby nie wiem co. Dawalo to taki efekt ze potrafil pociagnac reszte pilkarzy. Takimi zawodnikami byli tez Zuraw, Franek, czy kilku innych z Wisly Kasperczakowej. Teraz niestety juz nie posiadamy takich zawodnikow, nasi pilkarze nie sa pewni swoich umiejetnosci i czy moga wygrac mecz, nie daza do tego za wszelka cene, jak cos nie idzie to zaraz sie poddaja i konczy sie jak dwa ostatnie mecze. Ale do czego daze? Otoz mysle ze nic tu nie da zmiana renera czy inne czary mnary, wydaje mi sie ze ta druzyna potrzebuje jednego naprawde dobrego zawodnika ofensywnego, wazne zeby byl polakiem, o charakterze podobnym do tego jaki maja ci w/w pilkarze. Mysle ze taki jeden zawodnik moglby odmienic po raz kolejny oblicze druzyny, tak jak to zrobil Kosa przez te pol roku.
Ostatnio edytowane przez Crusi : 06.03.2009 o godz. 07:39.
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.03.2009, 12:39
A ja proponuję dyskutować o Żurawskim właśnie w tym temacie. Gdzie niby dyskutować na ten temat, jak nie tu? Niby w "Gdybym był Bednarzem"? Ale przecież o Żurawskim mówił nawet sam Bednarz, więc gdybać o Żurawskim nie myślę. Ponadto - te słowa skieruję bezpośrednio do wolfy'ego. Radziłbym Ci nie usuwać postów, które napisałem, bo staram się ważyć słowa i nie spamuję. Uważam, że nie wolno tak preponderować własnej osoby i być alfą i omegą tego forum. Dlatego odważę się napisać o Żurawskim jeszcze raz. Ponawiam pytanie. Czyżbym czegoś nie przeoczył - czyżby Żurawski podpisał kontrakt z Anathorsisem lub innym cypryjskim klubem? Jeśli nie podpisał, to dla mnie bardzo realna jest sytuacja, że zamiast Brożka w Wiśle pojawi się Żurawski, któremu kończy się w czerwcu kontrakt. Pozdrawiam i liczę na odpowiedź na moje pytanie.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 06.03.2009, 12:55
Larisa ma w kontrakcie Maćka zapisane prawo do automatycznego prolongowania kontraktu o następny sezon.
Co przy obecnej formie i skuteczności Żurawia jest wielce możliwe.
Spekulacje na temat Żurawia w Wiśle można spokojnie przesunąć o rok.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 06.03.2009, 13:13
Musza sie obie strony zgodzic.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Czesław
Senior Member

Stary 06.03.2009, 13:15
pietruch napisał(a):Wyświetl post
Larisa ma w kontrakcie Maćka zapisane prawo do automatycznego prolongowania kontraktu o następny sezon.
Co przy obecnej formie i skuteczności Żurawia jest wielce możliwe.
Spekulacje na temat Żurawia w Wiśle można spokojnie przesunąć o rok.
Nie ma czegoś takiego jak jednostronne automatyczne przedłużenie kontraktu. Na takim zrozumieniu przejechaliśmy się na Dolsze (jak się to odmienia? ) i pytanie jest czy potrafimy zrobić Larissie to co Lech nam ;-)
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki"
- Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 06.03.2009, 13:34
I drugie pytanie: czy Żurawia chcemy
I trzecie: czy Żuraw chce nas
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 06.03.2009, 13:45
Czesław napisał(a):Wyświetl post
Nie ma czegoś takiego jak jednostronne automatyczne przedłużenie kontraktu. Na takim zrozumieniu przejechaliśmy się na Dolsze (jak się to odmienia? ) i pytanie jest czy potrafimy zrobić Larissie to co Lech nam ;-)
a jeden klub brazylijski przejechal sie na Marcelo
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 06.03.2009, 13:45
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
I drugie pytanie: czy Żurawia chcemy
I trzecie: czy Żuraw chce nas
i czwarte: za ile on nas chce?

nie uwierze w ten transfer póki nie "zobaczę" podpisu pod kontraktem