|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
A powiedz mi czy robić do tego jeszcze jakieś brzuszki itp czy to już za dużo szczęścia będzie? Zastanawiałem się też czy by nie spróbować wdrożyć się znów w 6 weidera i ją dokończyć. Ma to sens czy już lepiej poszukać sobie jakiegoś innego zestawu ćwiczeń na brzuch? Z góry dzięki![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jak najbardziej możesz jeszcze dodać jakieś ćw. np brzuszki na łace skośnej z obciążeniem. Ja obecnie takie robie i jest dobrze
![]() Z tego co słyszałem to dobry jest ABS II, ale sam nie próbowałem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
jezeli chodzi o dolną partie mm brzucha to wszystkie cwiczenia z podnoszeniem nog. Czy to w zwisie jak kolega wyzej napisal, czy w lezeniu( nozycze poziome, pionowe). A najlepsze cwiczenie (polecana przez znajomego fizjoterapeute) na wzmocnienie dolnych partii brzucha i do wykonania w domu: kladziesz sie na plecach na lozku albo stole, tak ze dupa jest na samym kraju, na nogi dajesz jakies obciazenie( pilka lekarska, cos co mozesz zlapac nogami i trzymac a nie wypadnie) i unoszenie nóg z jak najnizszego poziomu(nogi proste w kolanach!).
![]()
Ostatnio edytowane przez hudinho : 22.02.2009 o godz. 09:49.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez unbelievable : 28.06.2009 o godz. 18:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Wiem, że szukanie nie boli ale w doba ma niestety tylko 24 h, a ja nawet bardziej potrzebuje opinii niż jakichś podstawowych informacji. Szukam siłowni blisko AP (ul. Podchorążych) żeby można było po zajęciach lub przed isc i (spokojnie) pocwiczyć. Znalazlem takie:
- Olimpia Fitness ul. Karmelicka 28 [cennik ?] - Platinum ul. Lea 213 [ 140/miesięcznie <?> ] - Siłownia Kraków ul. Królewska 5 [ 70 zl/m-c ; 190 zł/3 m-ce = studenckie ] inne ? Potrzebuje opinii, ktora z nich byłaby "najlepsza" (najlepszy sprzęt ?) Kryterium to przede wszystkim cena (na studencka kieszen = czyt. najtaniej), odleglosc od AP, znizki dla studentow, klimat ... ![]()
WIELCY LUDZIE WIELKI KLUB - WIĘKSZY OD NAS TYLKO BÓG
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
na Wilse masz za 80zł, do AP 10-15min
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niestety ze wzgledu na napiety plan zajec musze przejsc na 3 dniowy plan treningowy :/ Co sadzicie o czyms takim:
A 1. Wyciskanie na suwnicy nogami 3 serie 2. Wpięcia siedzac 3 serie 3. Wiosłowanie sztangielka w opadzie 3 serie 4. Wyciskanie sztangi płaska 3 serie 5. Wyciskanie na maszynie 2 serie (barki) 6. Francuskie wycisknie leżąc 2 serie 7. Brzuch B 1. Uginanie nóg na maszynie 3s 2. Prostowanie nóg na maszynie 3 serie 3. Podciąganie sie na drążku (nachwyt) 3s 4. Wznosy tułowia 3 serie (ew. Dzień dobry 3s) 5. Wyciskanie na skosie 3s 6. Wyciskanie na maszynie 2 serie (barki) 7. Uginanie ramion ze sztangą 2s 8. Brzuch |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
ale to chyba jest plan 2dniowy?
z resztą nie za bardzo rozumiem,chcesz połączyć np klatę z plecami? Edit W tym sie nie orientuje ![]()
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 01.03.2009 o godz. 22:39.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Full body workout (FBW) polega wlasnie na tym, ze cwiczymy wszystkie partie miesni podczas jednej sesji. Plan w wersji A i B, na 3 dni w tygodniu.
Tydzien 1: A B A Tydzien 2: B A B Tydzien 3: A B A itd. Treningi w poniedzialki, srody, piatki |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
kupię obciążenie, stojaki i gryf prosty - priv
Powód: ort
Ostatnio edytowane przez godzilla : 01.03.2009 o godz. 23:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam prośbę, moglibyście mi ocenić plan? Generalnie zacząłem robić ABS II (dzięki za cynk Bi@ły89 bo wygląda ten program całkiem obiecująco
) i 3 razy w tygodniu robię trening brzucha i zaraz po nim prostowniki pleców. Chciałbym do tego podpiąć ćwiczenia na inne partie mięśni. W sumie to już zacząłem z początkiem tego tygodnia i wydaje mi się że jest ok, ale wolę się dopytać, więc:PONIEDZIAŁEK brzuch prostowniki klatka: -przenoszenie sztangielki w leżeniu w poprzek ławki poziomej - 3x10 -wyciskanie sztangielek w leżeniu na ławce poziomej - 3x10 -rozpiętki ze sztangielkami w leżeniu na ławce poziomej - 3x10 triceps: -wyciskanie francuskie jednorącz sztangielki w siadzie - po 10 na rękę -wyciskanie francuskie sztangielek w leżeniu - 3x10 -prostowanie ramienia ze sztangielką w opadzie tułowia - po 10 na rękę -pompki w podporze tyłem 3x8 ŚRODA brzuch prostowniki grzbiet: -podciąganie na drążku z szerokim nachwytem - 8 -podciąganie na drążku podchwytem - 8 -podciąganie sztangielki w opadzie - po 10 na rękę -wznosy barków - 3x10 -ściąganie drążka wyciągu górnego w siadzie podchwytem - 3x10 -ściąganie drążka wyciągu górnego w siadzie szrokiem nachwytem - 3x10 biceps i przedramiona: -uginanie ramion ze sztangielkami stojąc podchwytem z supinacją nadgarstka - 3x10 -uginanie ramioin ze sztangielkami stojąc uchwytem młotkowym - 3x10 -uginanie nadgarstków w siadzie podchwytem - 3x15 -uginanie nadgarstków w siadzie nachwytem - 3x15 PIĄTEK brzuch prostowniki barki: -wyciskanie sztangielek siedząc - 3x10 -unoszenie sztangielek bokiem w górę - 3x10 -unoszenie sztangielek w opadzie tułowia - 3x10 nogi: -prostowanie nóg w siadzie - 3x6 -przysiady wykroczne - po 10 na nogę -wspięcia na palce - 3x10
Ostatnio edytowane przez Ar222 : 06.03.2009 o godz. 22:12.
![]()
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Po ile serii i cwiczen robisz kazdego cwiczenia
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prostowniki nie powinno sie czasem robić z plecami?!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
dobra Panowie, potrzebuję rady.
mam u kumpla na siłowni do dyspozycji: ławeczki, modlitewnik, gryf (nawet dwa, taki łamany i zwykły, małe ciężarki(tak do 10kg każdy) drabinkę, ławeczkę do brzuszków i taki ogólny atlas (chyba 12 ćwiczeń można wykonywać, szczególnie na górne partie mięśni, na nogi z 3 ćw) i teraz mam pytanie jak można to najlepiej wykorzystać nie oczekuję jakichś natychmiastowych wyników...mam czas...nie chce też brać żadnych wspomagaczy itp. dodam że jestem zupełnym laikiem w tym temacie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pewnie i powinno, ale przy ABS II wyczytałem, żeby je robić po ćwiczeniu mięśni brzucha, dlatego to wykombinowałem w ten sposób, że prostowniki po brzuchu, a raz w tygodniu porządnie całe plecy. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Najwazniejszego nie spytałem. Jaki jest cel |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Masa. Ale mam inne ćwiczenia podobierać czy te serie inaczej poustawiać? ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No właśnie nie bardzo mam czas żeby chodzić na siłkę, zwłaszcza, że w tym tygodniu nam kierunek na kampus UJ przenoszą, więc z czasem będzie jeszcze gorzej :/ Mam w domu hantle, bidny stary atlas, na którym można ściągać drążek i prostować nogi i drążek do podciągania mocowany do sufitu. Ławkę prowizorycznie ustawiam z 2 taboretów ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja też robię masę i rozkład mam taki :
Poniedziałek : barki,kaptur,przedramię Środa : plecy,triceps Czwartek : nogi Sobota : klata,biceps |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
|
FBW
Poniedziałek Nogi: Przysiady z sztangą na barkach 3s Plecy: Podciąganie się na drążku szeroko 3s Klatka: Wyciskanie Sztangi ławka poziom 3s Barki: Wznosy ramion w przód z sztangielkami 3s Triceps: Pompki odwrotne 2s Biceps: Uginanie ramion z sztangą stojąc 2s Środa Nogi: Prostowanie nóg na maszynie siedząc 3s Plecy: Wiosłowanie Sztangielką w opadzie tułowia 3s Klatka: Wyciskanie sztangielek ławka skos (głową w górę) 3s Barki: Wznosy ramion bokiem w górę 3s Triceps: Francuskie wyciskanie za głowy leżąc 2s Biceps: Uginanie ramion z sztangielkami na przemian "supinacją nadgarstka" 2s Piątek Nogi: Wspięcia na palcach 3s Plecy: Unoszenie tułowia 3s Klatka: Rozpiętki na ławce poziomej 3s Barki: Podciąganie drążka do brody 3s Triceps: Prostowanie ramion na wyciągu 2s Biceps: Uginanie ramion na przemian chwyt "młotkowy" 2s na większe partie -12 powtorzen, mniejsze- 9. jakie obciążenia? stałe czy zmienne? ogólnie prosze o ocene. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ar222 PONIEDZIAŁEK brzuch klatka: -przenoszenie sztangielki w leżeniu w poprzek ławki poziomej - 4x10 -wyciskanie sztangielek w leżeniu na ławce poziomej - 4x10 -rozpiętki ze sztangielkami w leżeniu na ławce poziomej - 3x10 triceps: -wyciskanie francuskie jednorącz sztangielki w siadzie - 4x10 -prostowanie ramienia ze sztangielką w opadzie tułowia - 3X10 -pompki w podporze tyłem 3x8 ŚRODA brzuch prostowniki grzbiet: -podciąganie na drążku podchwytem - 4x max -ściąganie drążka wyciągu górnego w siadzie szrokiem nachwytem - 4x8 -podciąganie sztangielki w opadzie - 4x8 biceps i przedramiona: -uginanie ramion ze sztangielkami stojąc podchwytem z supinacją nadgarstka - 3x10 -uginanie ramioin ze sztangielkami stojąc uchwytem młotkowym - 3x10 -jesli masz gryf łamany to zrob jeszcze uginanie ramion, jesli nie to uginanie ramion z reką opartą o udo 3x10 -uginanie nadgarstków w siadzie podchwytem - 3x15 -uginanie nadgarstków w siadzie nachwytem - 3x15 PIĄTEK brzuch barki: -wyciskanie sztangielek siedząc - 3x10 -unoszenie sztangielek bokiem w górę - 3x10 -unoszenie sztangielek w opadzie tułowia - 3x10 nogi: -prostowanie nóg w siadzie - 3x6 -przysiady wykroczne - po 10 na nogę -wspięcia na palce - 3x10 Na szybkosci pisane bo sie spiesze. Ktos niech sprawdzi czy nie ma błedów. Rozumiem ze staz treningowy jakis masz i ogolnorozwojowka rowniez zakonczona. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok, dzięki wielkie za pomoc. Biorę się do roboty
![]() ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spiecia na palce rób po więcej powtórzeń ok 15 tak bys czuł "pieczenie" mozesz to Cwiczenie zrobic z obciazeniem "hantelkami"
Przedramie rowniez z takim obciazeniem bys kolo13 powtorzenia czul juz pieczenie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
szukam osoby ktora zna sie ktos dobrze na HST pozdr
Powód: lit
Ostatnio edytowane przez godzilla : 11.03.2009 o godz. 22:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Mam pytanie czy jak trenuje Muay Thai to brac jakies odzywki albo pic napoje izoteniczne
Co myslicie o tym : http://www.apteka.senior.pl/41767,iz...-ml-olimp.html http://www.apteka.senior.pl/41768,iz...-ml-olimp.html
Ostatnio edytowane przez Devan : 11.03.2009 o godz. 20:44.
![]()
FORZA WISLA
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Devan jak najbardziej , trening SW to spore obciazenie dla organizmu !
nie oplaca sie kupowac tych izotonikow za 20 groszy wiecej masz 2 razy tyle w tym : http://mocnysklep.pl/345,iso-plus-174;-500ml.html szersza gama smakow , generalnie olimp zastepuje tego izoplusa puszkowego tym co ci tu wkleilem , to nowszy , lepszy i ekonomiczniejszy produkt jeszcze taniej wyjdzie cie kupno koncentratu i robienie samemu : tu masz na 40 litrow : http://mocnysklep.pl/75,hot-sport-drink-3000g.html wszystkie te rzeczy sa w nowej hucie w dh wanda - z ugorka masz blisko pozdro ps hst : http://www.mocnyblog.pl/2007/10/25/h...-training-hst/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
robię domową siłownię mam na to 1800 zł chciałbym kupić atlas, ławeczkę, ławeczkę do brzuchów, gryfy, obciążenia, drążek do sufitu. Na razie nie mogę się zdecydować co wybrać, mógłby ktoś pomóć ? Co myślicie o czymś takim: http://allegro.pl/item574600791_atla...er_gratis.html , http://allegro.pl/item571000394_lawk...partan_ii.html, http://allegro.pl/item577506944_zest...ryf_213cm.html ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Według mnie ten atlas jest zbędny,ja mam ławeczkę : prosta,skośna w górę i skośna w dół,drążek do przyciągania (na plecy),mięśnie ud przednie i tylne,modlitewnik
Ta ławeczka jakoś biednie wygląda Ten Twój atlas z ławeczką w pewnym stopniu sie uzupełniają,bo zauważyłem że atlas ma ten drążek,ale chyba nie miałbyś jak robić tylnych mięśni ud. Ogólnie trzeba mieć ławkę z możliwością regulacji,przynajmniej głową w górę,dobrze byłoby na tylne mięśnie ud,gryf prosty + łamany,hantle najlepiej z możliwością zmiany obciążenia i oczywiście obciążenie i można chyba wszystko zrobić - klata,barki,plecy,kaptury,przedramię,nogi,pośladki ,biceps,triceps,brzuch To jest tylko moje zdanie,lepiej niech wypowie sie ktoś 'bardziej obeznany' ![]()
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 15.03.2009 o godz. 13:06.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mógłbyś pokazać mniej więcej jak wygląda to co Ty masz?
ale ta ławka ma regulację przecież, a stację na nogi mogę dokupić do niej i wpiąć zamiast modlitewnika.
Ostatnio edytowane przez Garbaż1906 : 15.03.2009 o godz. 15:13.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|