The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wiślak1994
Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2009, 20:01
leszekm napisał(a):Wyświetl post
A jaki to to był historyczny moment,przecież LM mieliśmy z głowy.Dostaliśmy za 32-letniego zawodnika ok.1mln E.Niech za każdego tyle dostaniemy. Przecież Cupiał to pewnie skakał z radości gdy odzyskał część długu.Teraz już pojawiają się informacje,że Cleber nie był taki cacy.że wymusił itd... .Prawda jest taka ,że gdyby klub się nie zgodził to nie byłoby tematu.
A słyszałeś kiedyś takie powiedzonko : " Z niewolnika nie pracownika" Co mieli go na siłe trzymać ? Widac coś sie nauczli na przykładzie Uche !

P.S I znowu się zaczyna bezsensowna dyskusja ..... Ten temat był już parokrotnie wałkowany i starcia tych ,którzy "są mu wdzięczni za wszystko co zrobił" z tymi , którzy "nazywają go szczurem i zdrajcą"
chyba już nikogo na tym forum nie interesują.......
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.03.2009, 21:46
Poczytajcie co poniektórzy jak należy się zachować:
http://www.legialive.pl/news/27560_G..._Krakowie.html

Zła strona Błoń potrafi przywitać piłkarza, który bądź co bądź, ale poszedł za kasą i za swoją karierą.

Franek odszedł za granicę i w momencie, gdy LM stała się po raz kolejny marzeniem. Po fakcie !!!
Szacunek dla niego za wszystkie dobre i pamiętane bramki.
Runner

Odpowiedz cytując
kucharz_77
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 03.03.2009, 21:58
Tylko chodzi o to że Giza wyleciał z zespołu przez Majewskiego bo nie pasował do jego koncepcji, więc nie porównuj go do Frankowskiej...
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.03.2009, 21:59
runner napisał(a):Wyświetl post
Poczytajcie co poniektórzy jak należy się zachować:
http://www.legialive.pl/news/27560_G..._Krakowie.html

Zła strona Błoń potrafi przywitać piłkarza, który bądź co bądź, ale poszedł za kasą i za swoją karierą.
ZNÓW MYLISZ POJĘCIA!

http://www.cracovia.krakow.pl/forum/...36#msg-1514536

Więc jak sam widzisz w ich (a także moim rozumowaniu) po prostu poszedł polepszać swoją karierę. No i gitara.

Tak jak Żuraw, Szymkowiak, Błaszczykowski i wielu wielu innych... tak, poszli za karierą i poniekąd dla lepszych zarobków i ktoś ma do nich pretensje? nie. Zawitają na Reymonta = ogrom oklasków.

To normalne że ktoś idzie do lepszego klubu i przy okazji lepiej zarabiać. Taka jest rola piłkarza i ja w ogóle do nich nie mam pretensji za to, wręcz przeciwnie pokłon w ich stronę za to co zrobili dla klubu. Oczywiście znajdą się i tacy piłkarze którzy zostają z klubem do końca swojej kariery i za to jeszcze większy pokłon.

Po raz enty trzeba powtórzyć NIKT nie ma pretensji do Frankowskiego o to że odszedł, pretensje są za to że odszedł w najgorszym z możliwych momentów (BĘDĄC TEGO ŚWIADOMYM) jako KAPITAN drużyny który powinien DAWAĆ PRZYKŁAD reszcie ZESPOŁU, zostawiając go na pastwę losu (czyt. "ucieczka szczura z tonącego statku")

Tak się zachowuje BOHATER o którym piszecie ? buehehe.

Bo idąc Twoim tokiem rozumowania to powinniśmy zwyzywać każdego piłkarza który przeszedł do innego klubu hehe.

serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Wbij sobie do głowy, że Frankowski dostał w piłcę drugą szansę - właśnie od Białej Gwiazdy. Odpłacił się wspaniałą grą, pięknym golami, miłymi dla każdego kibica słowami przywiązania do klubu i pokazem swojego prawdziwego oblicza w momencie, gdy wszyscy liczyliśmy na niego najbardziej. Tobie to nie przeszkadza, mnie owszem.
Ostatnio edytowane przez element : 03.03.2009 o godz. 22:11.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.03.2009, 22:30
ja cię....

No to już jest pewne, że na mecz z Jagiellonią zostaję w domu - nie mam zamiaru narażac się ani przeciwnikom Franka, oklaskując tego, ktory bądź co bądź był ikoną Wisły, ani zwolennikom Franka, wytykając mu jego źle wygladające odejście.

Czy tak czy owak można w mordę dostać a nie po to chodzę na Wisłę

bawcie się sami...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 03.03.2009, 22:32
Ja Franka doceniam za to co dla nas zrobił ale też mi sie nie podoba to jak nas opuścił.Dlatego ja pozostaje bezstronny. I poprostu to przemilcze.
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.03.2009, 22:46
Ja uważam tak samo jak któryś z poprzednich przedmówców aby zachować neutralność
Można również podziękować mu za grę itp. i również pogardzić za sposób w jaki zostawił klub
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 03.03.2009, 23:06
Na razie tylko wywaliłem parę postów ale jest to juz naprawdę ostatnie ostrzeżenie - teraz będą tygodniowe odpoczynki
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.03.2009, 23:55
Naprawde panowie apeluje o spokój.

Tu na forum sa ciagle 2 stałe i "wiecznie zywe" tematy.Co by sie nie dzialo i kto nie rozpoczął ma miejsce cala lawina postow i starcie za i przeciw.

Tomasz Frankowski i Dan Petrescu.-na tym forum wiecznie zywi :

Ja tam np oleje Franka ,skupie sie na dopingu dla Wisly,ubliżanie mu jest bezcelowe nikomu niepotrzebne i nic sie tym nie osiagnie
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.03.2009, 00:01
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

Tomasz Frankowski i Dan Petrescu.-na tym forum wiecznie zywi :
Jest jeszcze Kosowski, ale tu już panuje mniejsza zajadłość
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.03.2009, 03:59
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jest jeszcze Kosowski, ale tu już panuje mniejsza zajadłość
I od czasu do czasu wyloni sie Kasperczak
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 04.03.2009, 07:25
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
A ktoś tak żegnał bohatera? Bez względu na to ile by bramek strzelił to i tak jest ciągle kopaczem. Bohaterem to może być ktoś kto życie komuś uratował, a nie strzelił 3 bramki w jednym meczu.
Franiu strzelił kiedyś 4 - może to wystarczy
Odpowiedz cytując
michel
Member

Od: 12.2003

Stary 04.03.2009, 09:26
Dalej nie rozumiem,

Nie macie pretensji za, że odszedł, tylko macie pretensje, ze w najgorszym możliwym momencie.
To w którym momencie miał odejść Może przed LM?
Jaki tonący okręt Nie przypominam sobie, żeby Wisła była w jakimś wielkim kryzysie. Niektórzy chyba nie rozumieją stwierdzenia tonący okręt. Tak sobie mogą mówić kibice sukcesu, dla których odpadnięcie w LM jest jest upadkiem klubu.
Jeżeli jest kapitanem zespołu to już nie ma prawa odejść? Przypominam, że Żuraw i Kosa byli w takiej samej sytuacji. Zupełnie nic nie mam do Żurawia, szanuję go, ale boli mnie, że piłkarz, który się utożsamiał z Lechem i odchodził z klubu praktycznie co pół roku jest o niebo lepiej traktowany niż piłkarz, który grał w Wiśle przez 7 lat. Przez ten czas praktycznie nie myśląc o odejściu.
TOMASZ FRANKOWSKI NAJLEPSZY NAPASTNIK POLSKI.

FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!!
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 04.03.2009, 10:12
Nie bierzecie pod uwagę w tego typu dyskusjach, że na poziomie klubowym i zawodniczym sprawa dotyczy biznesu i pieniędzy. Oni, ani piłkarze ani działacze czy trenerzy, nie są kibicami więc decyzje podejmują obie strony w oparciu o kalkulację zysków i strat. Można się na to obrażać, tylko po co

Jak zawodnikowi opłaca się odejść i klub pozwala (lub umowa się kończy) - odchodzi (czasem elegancko, czasem mniej).
Jak klubowi nie opłaca się zawodnika trzymać i zawodnik się zgadza (umowa się kończy) - rezygnuje z niego (czasem elegancko, czasem mniej).
Nie ma tu mowy o sentymentach czy przywiązaniu - oni gadają o kasie.

Nam mówią o "Wisełce w sercu" bo mówienie o kasie jaką zarabiają raczej popularności im nie przysporzy.
A niektórym tutaj te poziomy się wyraźnie mylą i dają się karmić plewami o przywiązaniu do klubu.

Ciekawe czy "prawdziwi kibice" byliby zachwyceni gdyby piłkarze mówili "w d..ie mam klub i kibiców, gram tu bo mi dobrze płacą i wypromować na Zachód jest szansa". Który by wykrzykiwał nazwisko takiego szczerego piłkarza na początku meczu
Realizmu troszkę proszę.

Dolha, Uche i Kokoszka to co innego, bo oni i w realiach biznesowych i kibicowskich Wisłę oszukali, pierwszy negocjując dwa kontrakty jednocześnie, drugi strajkując obrażony, trzeci właściwie podobnie jak drugi.
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 04.03.2009 o godz. 10:16.
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.03.2009, 10:49
Cytat:
Po raz enty trzeba powtórzyć NIKT nie ma pretensji do Frankowskiego o to że odszedł, pretensje są za to że odszedł w najgorszym z możliwych momentów (BĘDĄC TEGO ŚWIADOMYM) jako KAPITAN drużyny który powinien DAWAĆ PRZYKŁAD reszcie ZESPOŁU, zostawiając go na pastwę losu (czyt. "ucieczka szczura z tonącego statku")
Co według Ciebie oznacza najgorszy możliwy moment dla klubu... odpadnięcie z LM...nie bądź śmieszny...
najgorszy moment to spadek do I Ligi...to rozumiem..

Ludzie nie powtarzajcie bezsensownych i pustych sformowań! Zastanówcie się nad sensem tego co piszecie..

Kapitan nie może odejść z klubu... ucieczka szczura z tonącego statku..Wisła przecież nie toneła..weź się chłopie zastanów co przepisujesz z postów innych Tobie podobnie myślących. To tyle w tym temacie

Cytat:
Bo idąc Twoim tokiem rozumowania to powinniśmy zwyzywać każdego piłkarza który przeszedł do innego klubu hehe.
Chyba Twoim Tokiem ...ja mowie o szacunku dla byłego piłkarza Wisły..
Runner

Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.03.2009, 11:15
Skończcie już, bo się rzygać chce. Sformowań na pewno nie powtarzajcie. Ten wątek przewraca się tutaj z zaskakującą regularnością i jeszcze nikt nie doszedł do tego, że nikogo nie przekona? Każdy ma już wyrobione zdanie na temat Tomasza Frankowskiego i każdy zachowa się na meczu jak przystało na własne odczucia, emocje, przywiązanie do klubu, własną kulturę osobistą. To jest sprawa tak dziwna, że można zająć całkowicie odrębne stanowiska i nie wyjść z impasu. Prawda jest taka, że strzelał; prawda jest taka, że w sposób co najmniej kontrowersyjny odszedł. Dlatego na meczu, włączając powyższe zdania - jedni będą śpiewać, drudzy wyklinać, a trzeci nie będą robić nic.

Żadne Wasze bezsensowne kręcące się w kółko posty tego nie zmienią. Jedyne o co w tym momencie można zaapelować do Was, to o to, żebyście nie zapomnieli z tego wszystkiego dopingować trochę Wisełki.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 04.03.2009, 12:01
runner napisał(a):Wyświetl post
Chyba Twoim Tokiem ...ja mowie o szacunku dla byłego piłkarza Wisły..
np. Dawidowskiego też będziesz wspominał z szacunkiem jak odejdzie?

PS. Gwoli ścisłości nie porównuję go z Frankowskim tylko to że ktoś był piłkarzem Wisły nie oznacza że należy mu się szacunek.

Ciach.
Ostatnio edytowane przez element : 04.03.2009 o godz. 12:04.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
michel
Member

Stary 04.03.2009, 13:08
Ja myślę, że piłkarzowi, który reprezentował barwy Wisły przez taki długi okres czasu jak Franek i był jedną z najważniejszych postaci Wisły ostatniej dekady należy się szacunek.

Wasze głupie wyzwiska typu szczur i judasz są w ogóle nie adekwatne do zaistniałeś sytuacji. Można go nie lubić za to że odszedł, ale należy mu się szacunek od wszystkich kibiców Wisły. Na Reymonta powinien zostać przywitany co najmniej tak samo jak Żuraw czy Kosa.

FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 04.03.2009, 13:17
michel napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę, że piłkarzowi, który reprezentował barwy Wisły przez taki długi okres czasu jak Franek i był jedną z najważniejszych postaci Wisły ostatniej dekady należy się szacunek.

Wasze głupie wyzwiska typu szczur i judasz są w ogóle nie adekwatne do zaistniałeś sytuacji. Można go nie lubić za to że odszedł, ale należy mu się szacunek od wszystkich kibiców Wisły. Na Reymonta powinien zostać przywitany co najmniej tak samo jak Żuraw czy Kosa.
Prosze Cie, skoncz juz. Jedno i to samo caly czas
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 05.03.2009, 00:25
http://fc-terek.ru/component/option,...emid,88888920/

Fajna przeróbka koszulki w photo shopie Nawet gwiazdę na ramieniu zostawili
Odpowiedz cytując
MFA
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 05.03.2009, 16:23
Frankowski - mnie zastanawia jak to wygladało - negocjacje trwają raczej długo, chyba, że ktoś koniecznie chce odejść ( Frankowski podobno wykupił reszte swojego kontraktu). W rewanżowym meczu z PAO nic nie grał tak samo jak Uche ( był już dogadany z Elche). Dlatego tak się zastanawiam jak to było.
Coś mi tak świta, że była taka plotka, albo pisali w gazecie, że zaraz po meczu w Atenach wpadł do autobusu Sobol i obił Frankowskiego za swoją postawe.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.03.2009, 16:26
MFA napisał(a):Wyświetl post
Coś mi tak świta, że była taka plotka, albo pisali w gazecie, że zaraz po meczu w Atenach wpadł do autobusu Sobol i obił Frankowskiego za swoją postawe.
a nie Stolarczyk w szatni? Faktem jest ze potem przez kilka dni Frankowski wywiadow udzielał w okularach słonecznych
Odpowiedz cytując
michel
Member

Stary 05.03.2009, 16:30
Jakbyś dokładnie oglądał mecz w Atenach to widziałbyś, że Frankowski miał podbite oko już podczas 2 połowy meczu, podobno dostał z łokcia od jakiegoś obrońcy.

Frankowski nic grał?
Co Ty piszesz? W pierwszej połowie meczu z PAO chyba 3 razy wyłożył piłkę Zieńczukowi na 100% sytuację. Nawiasem mówiąc, gdyby Zieńczuk chociaż raz trafił w bramkę dzisiaj nie było by tego tematu...

FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!!
Odpowiedz cytując
OPTIMUS_(konto_usunięte)
Banita

Od: 09.2007

Stary 05.03.2009, 18:22
A ja mam takie pytanko mianowicie... wie ktoś co się dzieje z naszym Gwiazdorem Radziem Matusiakiem ? . Bo coś ostatnio cicho o nim ;]
Odpowiedz cytując
Dżołkmen
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 05.03.2009, 18:23
W zimie podpisał kontrakt z Widzewem.
WISŁA ZŁOTY WIEK
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 05.03.2009, 18:56
michel napisał(a):Wyświetl post
Jakbyś dokładnie oglądał mecz w Atenach to widziałbyś, że Frankowski miał podbite oko już podczas 2 połowy meczu, podobno dostał z łokcia od jakiegoś obrońcy.

Frankowski nic grał?
Co Ty piszesz? W pierwszej połowie meczu z PAO chyba 3 razy wyłożył piłkę Zieńczukowi na 100% sytuację. Nawiasem mówiąc, gdyby Zieńczuk chociaż raz trafił w bramkę dzisiaj nie było by tego tematu...
Więc to wina Marka Zieńczuka, że nie graliśmy wtedy w LM i że Franek uciekł?
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.03.2009, 19:00
weźcie dajcie sobie na wstrzymanie teraz też mamy ciężka sytuacje i jakoś nikt nie bluzga po Cleberze.
Franek odszedł wtedy i tyle nic tego nie zmieni, a co do meczu z Pao gdyby prawidłową bramkę Penksy uznano to byśmy dzisiaj o innych problemach rozmawiali

Odpowiedz cytując
bb.1906
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.03.2009, 20:40
Wracając jeszcze na chwilę do tematu Franka.
Dzisiaj w Lidze + Extra, był wywiad z Frankowskim kilkanaście minut po meczu w Poznaniu. Na koniec zapytany przez red. Wróblewskiego, czy może pozdrowić trenera Smudę, nasz były napastnik odpowiedział, że oczywiście pozdrawia i życzy mu mistrzostwa Polski.

Przyznam szczerze, trochę mnie to zdenerwowało, ponieważ do tej pory starałem się usprawiedliwiać decyzję Frankowskiego o odejściu po meczach z PAO. Tym razem jednak czara goryczy się przelała. Osoba, która deklarowała, że jest silnie związana z Wislą, takich rzeczy po prostu nie mówi. Życzenia dla Smudy są jednoznaczne, z życzeniami dla Lecha, piłkarsko- naszego najgroźniejszego rywala, kibicowsko- bardzo nie lubianego przez nas klubu.
Nie wyobrażam sobie by np. Artur Boruc, czy Kuba Błaszczykowski wypowiedział się w podobnym tonie...

Zaczynam wierzyć w to, że te wszystkie zapewnienia o wierności i przywiązaniu do Białej Gwiazdy były słowami pustymi. Przykre.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.03.2009, 20:46
Ale wciąż wiele osób na tym forum nie przejrzy na oczy. Ślepo zapatrzeni w wyimaginowaną legendę. Smutne.

Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.03.2009, 20:49
bb.1906 napisał(a):Wyświetl post
Wracając jeszcze na chwilę do tematu Franka.
Dzisiaj w Lidze + Extra, był wywiad z Frankowskim kilkanaście minut po meczu w Poznaniu. Na koniec zapytany przez red. Wróblewskiego, czy może pozdrowić trenera Smudę, nasz były napastnik odpowiedział, że oczywiście pozdrawia i życzy mu mistrzostwa Polski.

Przyznam szczerze, trochę mnie to zdenerwowało, ponieważ do tej pory starałem się usprawiedliwiać decyzję Frankowskiego o odejściu po meczach z PAO. Tym razem jednak czara goryczy się przelała. Osoba, która deklarowała, że jest silnie związana z Wislą, takich rzeczy po prostu nie mówi. Życzenia dla Smudy są jednoznaczne, z życzeniami dla Lecha, piłkarsko- naszego najgroźniejszego rywala, kibicowsko- bardzo nie lubianego przez nas klubu.
Nie wyobrażam sobie by np. Artur Boruc, czy Kuba Błaszczykowski wypowiedział się w podobnym tonie...

Zaczynam wierzyć w to, że te wszystkie zapewnienia o wierności i przywiązaniu do Białej Gwiazdy były słowami pustymi. Przykre.

Franek życzył Smudzie (trenerowi któremu bardzo wiele zawdzięcza i szanuje) tytułu a nie Lechowi. Ja wiem że w pewnych kręgach modne jest przypierdalanie się do Frankowskiego i o ile mogę częściowo zrozumieć Tych Wiślaków którzy mają mu za złe odejście z Wisły po 2 meczu z PAO o tyle robienie nowej afery z takiego wywiadu jest dla mnie czystą głupotą.

Reasumując. Trochę więcej luzu a mniej napinki.
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów