The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LeBlanc
Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.03.2009, 16:22
Do tematu pasuje jak ulał cytowane często przez Kasperczaka:

"Krytyk i eunuch z jednej są parafii: obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Jakeście tacy mądrzy, to zatrudnijcie się na miejsce Bednarza, w rubryce "doświadczenie" wpisać: tysiące stron na forum jak działać powinna polityka transferowa i dlaczego nawet ja byłbym lepszy od Bednarza
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.03.2009, 16:31
wiesz LeBlanc - takim stwierdzeniem to mozna wszystko zabic.Film jest do dupy - nakrec lepszy - ksiazka ujowa - napisz lepsza itp.
Kazde dzialania powinny podlegac krytyce, byle byla ona merytoryczna.
Z Lysym jest problem, bo z jednej strony pieniadze mial ale niewielkie - z drugiej , niedlugo bedzie mijal 2 rok jego dzialnosci a jednak nie sprowadzil zadnego pilkarza ktory bylby realnym wzmocnieniem dla klubu.
Jest sporo calkowitych niewypalow i kilku ktorzy cos tam rokuja, czasami zagraja dobrze ale nic pozatym.

A jego poszukiwania bramkarza - kazdy chyba przyzna - to beka nie z tej ziemi. Moge go pochwalic za wytwalosc ale tylko za to.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 04.03.2009 o godz. 16:35.
94 - Allah Akbar!!
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 04.03.2009, 16:34
Rzeczowej dyskusji sytuacja wymaga na pewno. Z całej mojej wypowiedzi zostały wybrane fragmenty najmniej istotne acz nie kłamliwe. Moje pytanie brzmiało, jak zmienić sytuację Wisły, poza hasłami żądań od Cupiała kolejnej kasy ? Co trzeba zrobić aby w kryzysie dać sobie radę ? Czy Bednarz jest gwarantem przebudowy drużyny w okresie kryzysu finansowego ? Czy wreszcie brak jego wizji profesjonalizacji procesu transferowego w Wiśle, jest tym czego Wisła potrzebuje a wszyscy kibice bez wyjątku, wraz z SKWK od dawna o taką profesjonalizację zabiegali ? Dlaczego teraz nagle część z Was zmieniła zdanie w tej sprawie ? Przeceż chyba wszystkim chodzi o to aby ten strategiczny dla Wisły dział, funkcjonował wreszcie na miarę potrzeb klubu ? No i na koniec - jeśli jest tak zarąbiście, to dlaczego jest tak źle, że Szymek a nie ja, wróży co wróży ? jawi się pewien obraz, nierozumienia czym jest Wisła Cupiała i jak postrzegać samego Cupiała, który zapewne sam jest za przebudową drużyny ale raczej bez uszczerbku dla Wisły, w postaci Wisły przynajmniej pozapucharowej, co jest logiczne w obliczu jej długu.

Zawsze interes Wisły musi być nad interesem kogokolwiek. Rzeczowa i sprawiedliwa ocena sytuacji, jest potrzebna, tak jak była dokonywana w Wiśle sprzed okresu Skorża/Bednarz. Moim najważniejszym wnioskiem ze wszystkich tych okresów, jest konieczność profesjonalizacji zarządzania Wisłą aby zminimalizować tak błędy jak i "rzekomego" pecha Wisły.
Ostatnio edytowane przez kot : 04.03.2009 o godz. 16:36.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
LeBlanc
Member

Od: 07.2007

Stary 04.03.2009, 16:46
1q2 napisał(a):Wyświetl post
wiesz LeBlanc - takim stwierdzeniem to mozna wszystko zabic.Film jest do dupy - nakrec lepszy - ksiazka ujowa - napisz lepsza itp.
Kazde dzialania powinny podlegac krytyce, byle byla ona merytoryczna.
Co innej krytyka jednego filmu a docenienie innego, krytyka jednej książki a docenieni drugiej. Rzecz w tym, że odkąd czytam to forum nie pamiętam, by czyjąś działalność menedżerską tu doceniono: o Kasperczaku na forum - "niezły trener (odrzucając skrajne poglądy) ale beznadziejny menedżer", Mielcarski - "miał kasę i co z nią zrobił ?", Bednarz - "dostał kasę i ją sprzeniewierzył" itd. Kto z dyrektorów sportowych Wisły przez ostatnie kilka lat został doceniony przez tutejszych krytyków ? (oczywiście nie przez wszystkich - chodzi mi o ogólny wydźwięk).

Wniosek z tego taki, że albo co niektórzy nie umieją patrzeć realnie i nie biorą pod uwagę wielu uwarunkowań takiej pracy, albo Wisła to jakiś dziwny klub, który przyciąga samych nieudaczników na to stanowisko.
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 04.03.2009, 22:26
No panie Skorza, czas najwyzszy brac sie do roboty, styl i wynik znowu mizerny.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.03.2009, 22:46
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Dobrze drodzy panstwo, nawet gdyby uznac, ze Cwielong to super inwestycja i nie kosztowal ani grosza, to sedno sprawy sprowadza sie mniej wiecej do tego, ze wydalismy podobne pieniadze do tych wydanych w Poznaniu, tylko efekty tego sa jakby troszke inne. Tak mi sie przynajmniej wydaje.
To źle ci się wydaje. Może w normalnym kraju długi to takie same środki finansowe jak każde inne, ale my żyjemy w Polsce!! Tych 800 tys. długu robiący bokami Ruch i tak by nam nie oddał, a ryzykowaliśmy jego "restrukturyzację" i zmianę szyldu, tak jak zrobił to Widzew, czy tez uwielbiany przez was obecnie Lech. Wiecie, co teraz mogą zrobić firmy, którym są dłużni pieniądze?

A o powadze działaczy Ruchu niech świadczy fakt, że życzyli sobie gotówki, gdyż dla nich długi to przecież nie pieniądze...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 04.03.2009, 23:06
Jestem przekonany, że jeśli w sobote Wisła nie zainkasuje 3 oczek, to będziemy mogli zamknąć ten temat.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 04.03.2009, 23:12
Zieniu17 napisał(a):Wyświetl post
Jestem przekonany, że jeśli w sobote Wisła nie zainkasuje 3 oczek, to będziemy mogli zamknąć ten temat.
Idę o zakład, że Skorża nie poleci po stracie punktów w tym meczu.
Ale przekonamy się tylko w przypadku wywalczenia przez Polonię choćby remisu przy Reymonta...

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.03.2009, 23:29
Nalezy miec nadzieje, ze Skorza bedzie w stanie zaprzeczyc slowom, jakie pewien czas temu wypowiedzial o nim Rutkowski i udowodni, ze nie jest wylacznie "dobrym trenerem na dobre czasy", ale takze potrafi sobie radzic w trudnej sytuacji.
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 04.03.2009, 23:53
CHOC 100g OPTYMIZMU! To nie jest pora na wyplakiwanie sie. Mam nadzieje, ze Skorza nie idzie w wasze slady. Trudny moment, druzyna rozbita, mankamentow sporo, ale to jest TEN MOMENT gdzie Skorza moze i musi udowodnic, ze jest mocny. Latwo jest napierac do przodu jak sie generalnie wszystko uklada, jak to bylo w tamtym sezonie, ale prawdziwa sztuka jest wskrzesic lezacy na lopatkach zespol. Kilka rzeczy nie funkcjonuje, ale jeszcze niczego nie przegralismy definitywnie. Mamy dwie doby! Kto wierzy, rece w gore ...."i nawet jesli bedzie zle...." TAK SZYBKO NAS NIE POGRZEBIECIE!!!
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Blat Wywiad
Banita

Stary 05.03.2009, 09:22
Szlag mnie trafia jak czytam wypowiedzi na forum. Kibice ****a sukcesu. Pamiętacie jak nosiliście Maćka na rękach? A teraz co? Banda gówniarzy nie mająca pojęcia o sporcie. Umiecie tylko krytykować. Pokażcie mi szkoleniowca który co roku ma sukcesy? Pokażcie mi drużynę która co roku wygrywa mistrza? Pokazcie mi napastnka który strzela wszystkie setki ? CZY WY MACIE POJĘCIE O SPORCIE I RYWALIZACJI?
A jak czytam głosy o wypaleniu to mi włos się jeży na głowie. Spójrzcie na Fergusona w MAN U... Ile on jest tam lat i jest uważany na najlepszego trenera świata.

Jakie Skorża ma warunki do prowadzenia druzyny? Kogo mu ściągnęli? Czy naprawdę jesteście tacy tępi że nie widzicie podstawowych rzeczy? Tylko wymagacie nic nie dając od siebie a jak druzynie nie idzie to spierdalacie albo płaczecie na cały swiat. Nie jesteście godni by kibicować temu klubowi.Wiecie co to znaczy walczyć i być z drużyną na dobre i na zle

Bez odbioru

pOOZDRO DLA KUMATYCH
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 05.03.2009, 09:41
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Nalezy miec nadzieje, ze Skorza bedzie w stanie zaprzeczyc slowom, jakie pewien czas temu wypowiedzial o nim Rutkowski i udowodni, ze nie jest wylacznie "dobrym trenerem na dobre czasy", ale takze potrafi sobie radzic w trudnej sytuacji.
można prosic o ten wywiad... bo przeoczyłem
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Stary 05.03.2009, 09:48
Blat - kim ty jestes, zeby mowic kto sie zna na sporcie, a kto nie? Czy wg ciebie, zeby wygrac z Polonia.B, czy innymi druzynami z dolu tabeli trzeba sprowadzic Ronaldinho i Rooneya? Podpowiem ci.. NIE. Nikt nie wymaga samych zwyciestw. Wiadomo, ze moga sie zdarzy jeden czy dwa slabsze mecze z ogorkami, ale nasza druzyna od dluzszeg czasu gra nijako, bez pomyslu, bez polotu i to martwi.
Czesław
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.03.2009, 10:18
Przegrywa i remisuje minimalizm i brak ambicji.
Pewnie jak się przyłoży ucho gdzie trzeba to okaże się, że to nie Skorża chce zwolnić kopaczy, tylko oni trenera.
Pierwszy to raz .......?
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki"
- Henryk Reyman
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.03.2009, 10:45
Czesław napisał(a):Wyświetl post
Przegrywa i remisuje minimalizm i brak ambicji.
Pewnie jak się przyłoży ucho gdzie trzeba to okaże się, że to nie Skorża chce zwolnić kopaczy, tylko oni trenera.
Pierwszy to raz .......?
Dlatego najwyższy czas, aby Cupiał pokazał, że jak się nie podoba to wypierdalać jeden z drugim. Klub zalega z wypłatami czy jak, źle im? Najwyższy czas aby właściciel pokazał kto tu rządzi. Bez względu na to czy Skorża zostanie czy nie, powinien pójść jasny sygnał do tępych główek najemnych kopaczy. Nie będziesz dawać z siebie wszytko, będziesz przechodził obok meczu, to ty na tym ucierpisz nie trener. I choćby ****a pięć meczów z rzędu przegrał to lecisz ty a nie trener.

Bo co jak co, ale zespół grający od kilku lat w tym samym składzie, nagle nie potrafi sklecić płynnej akcji. A rok wcześniej się dało. Sprawa jest oczywista. Raczej Skorża nagle się nie zepsuł. I żeby Cupiła nie podpisywał czasem Baszczyńskiego, ani Zieńczuka. Grajmy juniorami, mi to zwisa, ale niech chłopcy dają przynajmniej z siebie wszytko. Tak samo zwisa mi jak to czy gra u nas Brożek czy inny Łobodziński. Normalni pracownicy. Nie podoba się to wypierdalać, nikt na siłę was nie trzyma. Przynieść kasę za transfer, tyle ile wasz dotychczasowy pracodawca oczekuje ładnie się pożegnać i spierdalać. Kasa ma się za transfer zgadzać,a gdzie pójdą kopać piłkę huj klub to interesuje. I tak na ławie wylądują.. Tak więc bez żalu proponuje rozgonić towarzystwo, nawet kosztem gry w środku tabeli.

A z drugiej strony dziwie się takiemu Pawełkowi, że śmie coś podskakiwać. Miernota, w żadnym lepszym klubie niż Wisła nie przyjdzie mu grać. Zamiast cenić co ma to jeszcze kompromituje klub wypowiedziami i nonszlancją w grze. Idź jak najdalej chłopcze, nie jesteś godny aby oglądał cię jakikolwiek Wiślak. Nikt o tobie pamiętać nie będzie. Tak samo Łobodziński. Choć ten to jest tak beznadziejny, że ja nie wiem czy on nie gra tak swój sezon życia. Tego niegdy się nie dowiemy.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
tomaso
Senior Member

Stary 05.03.2009, 10:59
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Dlatego najwyższy czas, aby Cupiał pokazał, że jak się nie podoba to wypierdalać jeden z drugim. Klub zalega z wypłatami czy jak, źle im? Najwyższy czas aby właściciel pokazał kto tu rządzi. Bez względu na to czy Skorża zostanie czy nie, powinien pójść jasny sygnał do tępych główek najemnych kopaczy. Nie będziesz dawać z siebie wszytko, będziesz przechodził obok meczu, to ty na tym ucierpisz nie trener. I choćby ****a pięć meczów z rzędu przegrał to lecisz ty a nie trener.

Bo co jak co, ale zespół grający od kilku lat w tym samym składzie, nagle nie potrafi sklecić płynnej akcji. A rok wcześniej się dało. Sprawa jest oczywista. Raczej Skorża nagle się nie zepsuł. I żeby Cupiła nie podpisywał czasem Baszczyńskiego, ani Zieńczuka. Grajmy juniorami, mi to zwisa, ale niech chłopcy dają przynajmniej z siebie wszytko. Tak samo zwisa mi jak to czy gra u nas Brożek czy inny Łobodziński. Normalni pracownicy. Nie podoba się to wypierdalać, nikt na siłę was nie trzyma. Przynieść kasę za transfer, tyle ile wasz dotychczasowy pracodawca oczekuje ładnie się pożegnać i spierdalać. Kasa ma się za transfer zgadzać,a gdzie pójdą kopać piłkę huj klub to interesuje. I tak na ławie wylądują.. Tak więc bez żalu proponuje rozgonić towarzystwo, nawet kosztem gry w środku tabeli.

A z drugiej strony dziwie się takiemu Pawełkowi, że śmie coś podskakiwać. Miernota, w żadnym lepszym klubie niż Wisła nie przyjdzie mu grać. Zamiast cenić co ma to jeszcze kompromituje klub wypowiedziami i nonszlancją w grze. Idź jak najdalej chłopcze, nie jesteś godny aby oglądał cię jakikolwiek Wiślak. Nikt o tobie pamiętać nie będzie. Tak samo Łobodziński. Choć ten to jest tak beznadziejny, że ja nie wiem czy on nie gra tak swój sezon życia. Tego niegdy się nie dowiemy.
Pełna zgoda !!! Tyle że Cupiał pewnie znów zmieni trenera i jeszcze przedłuży kontrakty emerytom zamiast rozgonić towarzystwo
Czesław
Senior Member

Stary 05.03.2009, 11:02
Marszałek, jesteś z Wisłą nie od wczoraj i wiesz doskonale że wszystkie "aby Cupiał pokazał"
do tej pory wyglądały tak jak na załączonym obrazku - kopacze swoje, trener chodzi w****iony ale boi się telepnąć "radą drużyny" a po chwili Boguś pokazuje drzwi.... trenerowi :/

My-kibice też już odpuściliśmy tą ekipę (vide przemowa Guliego)

PS: jeszcze jak schodziliśmy z sektora, na rozbieganie wyszli Brożkowie i Mały. Nikt nie podbiegł do krat żeby im cos krzyknąć, o.......ić albo poprosić o mobilizację. Ja też nie .... nie lubię walić grochem o ścianę, choć tych trzech szanuję bardzo...
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki"
- Henryk Reyman
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.03.2009, 11:02

Nie zawsze się z Tobą zgadzam ale w tej sprawie mam bardzo podobne odczucia.

Szkopuł w tym, że tego się tak łatwo zrobić nie da.Nie jest tak łatwo pozbyć się grajków, zwłaszcza jak im nie idzie. A kontrakty trzeba wypłacać, niestety...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Blat Wywiad
Banita

Stary 05.03.2009, 11:11
tylko_na_kilka_dni napisał(a):Wyświetl post
Blat - kim ty jestes, zeby mowic kto sie zna na sporcie, a kto nie? Czy wg ciebie, zeby wygrac z Polonia.B, czy innymi druzynami z dolu tabeli trzeba sprowadzic Ronaldinho i Rooneya? Podpowiem ci.. NIE. Nikt nie wymaga samych zwyciestw. Wiadomo, ze moga sie zdarzy jeden czy dwa slabsze mecze z ogorkami, ale nasza druzyna od dluzszeg czasu gra nijako, bez pomyslu, bez polotu i to martwi.
Jestem kibicem Wisły któremu zależy na tym aby w klubie panowała normalność.
Spytam się ciebie w ten sposób bo widzę że nie zrozumiałeś mojego postu. Czy to Skorża biega po boisku i strzela bramki bądź marnuje setki? NIE! To robią piłkarze którym powoli się w dupie przewraca bo mają za dobrze Kogo Skorża ma wystawić w ataku? Gościa który przyszedl jako rezerwowy z Chorzowa? Czy może brazylijską gwiazdkę przy której Rasiak to bog szybkości? W ataku mamy tylko Brożka, w pomocy Boguskiego, Małego i Sobola, w obronie Brożka, Diaza i Marcelo...

Czyli wychodzi mi na to ze mamy 7 (słownie SIEDMIU) piłkarzy na poziomie. A gdzie reszta? Odpowiem za ciebie. RESZTA TO PIŁKARSKI SZROT DO NATYCHMIASTOWEGO WYWALENIA Z KLUBU.
Przypominam Tobie że do wygrania meczu potrzeba 11 (słownie JEDENASTU) piłkarzy a nie kopaczy a do wygrania mistrzostwa potrzeba przynajmniej 18 (słownie OSIEMNASTU) piłkarzy na poziomie.
KIM SKORŻA MA GRAĆ?
Jak ma być dobrze skoro kibice już planują przynieść biale husteczki aby podziękować Skorży? Kogo proponujecie w zamian? Czy to chodzi o to żeby zrobić samą zmianę dla zmiany
POMYŚLCIE TO NIE BOLI

pOOZDRO DLA KUMATYCH
emjot
Senior Member

Stary 05.03.2009, 11:24

o to to
zacząłbym te porządki od panów Zieńczuka, Łobodzińskiego, Pawełka i Cantoro
i niech grają ci którym się chce
a nie ci którzy mają nazwiska a markują grę tak że zęby bolą...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 05.03.2009, 11:31
Ja nie widzę sensu nawet debatowania nad zwolnieniem Skorży, póki ktoś na forum nie zaproponuje sensownej alternatywy, dającej przynajmniej pewną szansę na poprawę jakości gry.

I druga sprawa - czy może ktoś wie, jaki kontrakt ma Skorża? Bo przy podpisywaniu Pana Macieja mówiło się, że należy "wzmocnić pozycję trenera", "zabezpieczyć się przed ciągłą karuzelą trenerską" etc. Skorża miał zarabiać sporo jak na polskie warunki (z tego co pamiętam, mowa była o kwocie blisko 200 tys. € rocznie). W dodatku jego kontrakt miał być 3-letni.

W związku w powyższym nie wiem, czy Cupiał zdecyduje się na zwolnienie Skorży i wypłacenie mu 200 tys. € za rok kontraktu, który mu jeszcze pozostał (pomijając ten sezon). Doświadczenia z Kasperczakiem czegoś go chyba nauczyły.

Skoro zaciskamy pasa, to taniej będzie pozostawić Skorżę na stanowisku.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.03.2009, 11:32
Blat, tu nie chodzi o to że Wisła zremisowała z Polonią, czy Lechem, a styl w jakim to wszystko się odbywa.
Granie długą piłką na napastnika to uskutecznia się w B klasie a nie w drużynie Mistrza Polski. Posiadając
piłkarzy o dobrej jak na nasze warunki technice użytkowej, trzeba grać krótką piłką, a nie wypierdzielać na non stopie piłki, bo może akurat coś wpadnie jak z Polonią. Zero pomysłu na grę i zero dostosowania własnej taktyki do przeciwnika. Do tego dołóż sobie zero szacunku ze strony piłkarzy do trenera i masz obraz naszej Wisły. Skoro Skorża nie ma według Ciebie kim grać, to w takim razie kim ma grać np. Motyka?
AYALA
Senior Member

Stary 05.03.2009, 11:45
Zieniu17 napisał(a):Wyświetl post
nie sądze,Pan Cupiał zdaje sobie sprawe że od tych graczy jakich ma Skorża nie można wymagac cudów a nikogo lepszego w kraju na jego miejsce nie znajdzie a na klasowego trenera z zagranicy po prostu nie stac.Jak już to wywali Łysego za jego marnotrawienie pieniedzy
Pozatym Boguś ma teraz chyba (dla niego) ważniejsze sprawy związane z kryzysem w jego firmie.Jak już miałaby byc zmiana trenera to po sezonie ale mam nadzieje ze do takiej nie dojdzie.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.03.2009 o godz. 11:49.
Blat Wywiad
Banita

Stary 05.03.2009, 11:49
carpenter napisał(a):Wyświetl post
Blat, tu nie chodzi o to że Wisła zremisowała z Polonią, czy Lechem, a styl w jakim to wszystko się odbywa.
Granie długą piłką na napastnika to uskutecznia się w B klasie a nie w drużynie Mistrza Polski. Posiadając
piłkarzy o dobrej jak na nasze warunki technice użytkowej, trzeba grać krótką piłką, a nie wypierdzielać na non stopie piłki, bo może akurat coś wpadnie jak z Polonią. Zero pomysłu na grę i zero dostosowania własnej taktyki do przeciwnika. Do tego dołóż sobie zero szacunku ze strony piłkarzy do trenera i masz obraz naszej Wisły. Skoro Skorża nie ma według Ciebie kim grać, to w takim razie kim ma grać np. Motyka?
Zgodzę się że chodzi o styl bo dla mnie styl nie tylko w tym meczu jest żenujący jednak jestem przeciwny zwalaniu wszystkiego na trenera który pokazał że
a) ma warsztat
b) ma podejscie do zawodników

Pokaż mi moze tych naszych gwiazdorów o wybitnej technice użytkowej? Kogo masz na myśli? Posmiejemy się razem.

W takim razie ja odpowiem Tobie na pytanie. Spójrz co osiągnął Skorza a co Motyka, jakie są oczekiwania wobec Skorży a jakie wobec Motyki

pOOZDRO DLA KUMATYCH
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 05.03.2009, 11:49
AYALA napisał(a):Wyświetl post
nie sądze,Pan Cupiał zdaje sobie sprawe że od tych graczy jakich ma Skorża nie można wymagac cudów .
to jakich graczy potrzebujemy aby powalczyć o majstra ?
AYALA
Senior Member

Stary 05.03.2009, 11:55
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
to jakich graczy potrzebujemy aby powalczyć o majstra ?
młodych , utalentowanych 21-23 letnich, kreatywnych pomocników ,głodnych sukcesów ( tu bym wymienił kilku graczy z Lecha ale wszyscy wiemy o kogo chodzi).Tak jak było kiedyś kiedyś za czasów Henia czy wcześniej Smudy.
A Skorża dostaje albo kolesi których nigdzie nie chcą na zachodzie, albo rekonwalescentów po ciężkich kontuzjach albo zwyczajnie zbyt słabych albo po prostu graczy defensywnych potrafiących głównie odbierac piłke rywalowi
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.03.2009 o godz. 12:02.
arti
Guest

Stary 05.03.2009, 12:03
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ja nie widzę sensu nawet debatowania nad zwolnieniem Skorży, póki ktoś na forum nie zaproponuje sensownej alternatywy, dającej przynajmniej pewną szansę na poprawę jakości gry.

I druga sprawa - czy może ktoś wie, jaki kontrakt ma Skorża? Bo przy podpisywaniu Pana Macieja mówiło się, że należy "wzmocnić pozycję trenera", "zabezpieczyć się przed ciągłą karuzelą trenerską" etc. Skorża miał zarabiać sporo jak na polskie warunki (z tego co pamiętam, mowa była o kwocie blisko 200 tys. € rocznie). W dodatku jego kontrakt miał być 3-letni.

W związku w powyższym nie wiem, czy Cupiał zdecyduje się na zwolnienie Skorży i wypłacenie mu 200 tys. € za rok kontraktu, który mu jeszcze pozostał (pomijając ten sezon). Doświadczenia z Kasperczakiem czegoś go chyba nauczyły.

Skoro zaciskamy pasa, to taniej będzie pozostawić Skorżę na stanowisku.
Właśnie pytanie czy 3 lata czy 2+1 bo nie pamiętam. W przypadku wywalenia wypłata sześciomiesięcznego uposażenia. Jak 2+1 to myślę, że w lecie Skorży już tu nie zobaczymy - Legia (jak nie zdobędzie MP), Polonia (tak samo) czy Śląsk przyjmą Go z otwartymi rękami. Lech też nie wiem czy nie będzie chętny... A wszystkie te kluby idą w górę w przeciwiństwie do Wisły.
A u nas... stawiam, że może spełnić się wielkie marzenie Marka Motyki...
paku
Member

Stary 05.03.2009, 12:05
Proponuje wziąć cały zespół na Śląsk, do Katowic, do zakładu pracy zwanego KWK Wieczorek. Podejrzewam że 4h pod ziemią im wystarczy żeby zrozumieć...
Szymek1
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 05.03.2009, 12:12
Byli już w jakiejś fabryce 2 lata temu z Danem i nie przypominam sobie aby wiele to dało ...
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 05.03.2009, 12:12
Skorża może narzekać i ma do tego pełne prawo, że nie wzmocniono mu kadry tak aby skutecznie mógł walczyć o mistrzostwo kraju. Natomiast cały czas dysponuje zawodnikami, którzy z palcem w ... powinni pokonać drużyny takie jak ŁKS, Polonia Bytom, Ruch czy nawet Śląsk.
Problemem Maćka są jak sądzę słabe umiejętności motywowania zawodników. A być może problem jest jeszcze poważniejszy i polega na tym, że panowie piłkarze grają na zwolnienie trenera.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów