|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
A Ty kogo uważasz za najlepszego trenera? Smudę? Kasperczaka? Janasa? Motykę? Zejdź na ziemię i ceń co masz, bo nie masz np. Stawowego. Tego byś chciał? Nie tak dawno temu chóralnie wykrzykiwaliśmy poparcie dla naszego trenera. Nie dopuśćmy do tego żeby to poszło w zapomnienie. Nie dajmy przede wszystkim satysfakcji forumowym hienom. I tu nie chodzi o dziewięćdziesięciominutowe skandowanie nazwiska naszego trenera, a o nawiązanie do szacunku i zaufania jakim go darzymy. Powtórzę raz jeszcze to, co już wielokrotnie pisałem- dajcie na transfery, dołóżcie się. Oddawajcie swą pensję przez kilkanaście/kilkadziesiąt lat. Wtedy porozmawiamy, gdy Wisła będzie mistrzem rok po roku, gdy bez problemu będziemy awansować do Ligi Mistrzów. Dacie pieniądze, dostąpicie raju.
Ostatnio edytowane przez pirat.z.karaibow : 04.03.2009 o godz. 14:01.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A to ciekawe ,bo prawie każdy z tych zawodników grał w jakieś reprezentacji i niektórzy są zaliczani do nie złych w ekstraklasie.
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
To forum ostatnio schodzi na psy... Za takie głupie komentarze powinnio się bany dostawac ![]() ![]() ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Większośc o których piszesz to byli gracze po ciężkich kontuzjach i raczej byli reprezentaci (Wtorek,Matusiak).Mam tylko pretensje do Skorży że zdecydował sie na kupno Jirsaka zamiast Iwańskiego no ale błedów nie robi tylko ten co nic nie robi |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobrego trenera poznaje się po tym ,ze z przecietniakow robi dobrą drużynę.
I tyle w tym temacie. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
![]() ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A niby dlaczego Motyka ?
Ale już Taraś ,to inna sprawa. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
|
Nikt tego wczoraj nie zamieścil, no ale jeśli Szymek coś takiego sugeruje, to być może trzeba się przygotować i na taki scenariusz :
Cytat:
Cytat:
Kibicujmy drużynę dzisiaj i w Sobotę z całych sił. Darujmy sobie kibicowanie Skorży, bo to nic nie zmieni. Tylko wygrana w tych meczach odsunie wizje apokalipsy w tej rundzie. Ja do Cupiała nie mam pretensji o nic. On dał kasę Bednarzowi a ten ją sprzeniewierzył. Budżet nadal jest jednym z największych w kraju i nie przystoi Wiśle aby grać aż tak kompromitująco i beznadziejnie. To nie jest wina Cupiała napewno, że zamiast pilkarzy do gry o mistrzostwo, zakontraktowano same niewypały. Jego jedyną winą jest to, że nie postawił na profesjonalny dział sportowy i zarządzający Wisłą. Wyraźnie widać, że nie mamy żadnej wizji rozwoju a ludzie za to odpowiedzialni, najzwyczajniej w świecie nie panują nad sytuacją i nie dają rady w Wiśle Cupiała.
Ostatnio edytowane przez kot : 04.03.2009 o godz. 14:58.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo Polonia - jak na skład drewna i papy którym dysponuje - zajmuje środek tabeli.
Śląsk ma o wiele lepszych zawodników.
)))Masz moją nominację na tekst roku :]
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 04.03.2009 o godz. 15:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
it
Za mniejsze pieniądze w Poznaniu zbudowano w tym samym czasie, drużynę ocenianą za lepszą od Wisły. Drużyna osiąga sukcesy a jej wartość na rynku transferowym jest rokująca na sukces finansowy. Mam pytanie do Ciebie - co Wiśle pozostanie po Bednarzu ? Sportowo i finansowo ? No i jak Wisła rokuje na przyszłość pod wodzą Bednarza ? On nie widzi profesjonalizacji swojego działu a jego transfery sugerują raczej katastrofę dla Wisły a nie rozwój. Czy skłamałem w którymś momencie ? A teraz powiedz mi co takiego masz do Cupiała ? Że dał kasę ( zezwolił w klubie ) Bednarzowi i to większą niż Rutkowski swojemu dyrektorowi sportowemu ? Zastanów się nad tym zanim w ogóle ci przyjdzie do głowy dalsza dyskusja w tej sprawie ? Ps. 7 kotów - merytorycznie mnie zabiłeś Ps. 7 kotów - i to już od dawna
Ostatnio edytowane przez kot : 04.03.2009 o godz. 15:51.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Ty, kot, ja wiem ze czlowiek z wiekiem dziecinnieje, ale bez przesady.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
kocie
w ostatnich dwóch okienkach było "duzo" kasy... fuzja w Lechu/Amice tez swoje zrobiła + kilka innych rzeczy... ... jedyne o co mam pretensje to długośc konraktów w ostatnich latach w Wiśle... co jest dziwne kiedy brakuje kasy na transfery, a jest na kontrakty ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jesli pamiec mnie nie zawodzi to my w wakacje na transferach zarobilismy 7mnl polskich zlotych a leszek te 7 mnl wydal na nowych graczy.... jak juz cos piszecie to niech jezeli nie sa to konkrety to niech przynajmniej nie beda klamstwa. Za plakanie i glupie posty pare osob wczesniej juz powinno dostac bany bo az wstyd czlowiekowi jak ten temat czyta.... ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jirsak - 700 tys Niedzielan - 200 tys Lobo - 400 tys Cwielong - 200 tys Diaz - 300 tys Matusiak - 175 tys a teraz Arboleda - 450 tys Stilic - 600 tys Lewandowski - 380 tys Rengifo - 100 tys Bandrowski - 200 tys Transfery zarowno nasze jak i Lecha dokonywaly sie mniej wiecej w tym samym okresie. Jasno wynika z tego, ze Bednarz nie dostal mniej niz jego odpowiednik w Poznaniu.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 04.03.2009 o godz. 15:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
jezeli chciales w cenei tych pilkarzy wliczyc ich pensje, to badz konsekwentny i dolicz ja tez do pozostalych graczy, jednak na to nie idzie kasa z budzetu transferowego |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
O czym ja mam z Toba dyskytowac, jak wg Ciebie Cupial daje wielka kase Bednarzowi a ten ja sprzeniewierza
)))))))Ja nie napisalem: "Ty, kot, ja wiem ze czlowiek z wiekiem dziecinnieje, ale bez przesady." zeby rozpoczynac dyskusje, tylko zeby zasygnalizowac Ci, ze potocznie rzecz ujmujac - masz nierowno pod sufitem. Trzymaj sie cieplutko. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie kolego, Niedzielan dostal 200 tys za zlozenie podpisu. A zakup Cwielonga w ramach dlugu, to takie same pieniadze jak kazde inne.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 04.03.2009 o godz. 15:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
Po za tym wystarczylo, aby Lewandowskiemu strzelily wiezadla, a nie Niedzielanowi i sposob postrzegania transferow przez niektorych by sie obrocil o 180st. Niektorych rzeczy nie da sie przewidziec. Lech ma kase, Lech inwestuje, bo jest na poczatku swej przygody. Jak my kilka lat temu. Niebawem sie okaze czy przeiwestowali, czy im wszystko udalo sie swietnie. Ale dla kota i tym podobnych, Wisla ma dokonywac samych trafionych gotowkowych transferow, bo CUPIAL DAJE KASE. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
za darmo to najwyzej mozna po ryju dostac.Cwielong kosztowal okolo miliona zlotych.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]() 7 kotów napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 04.03.2009 o godz. 16:00.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Skoro uwzględniacie kwoty, które zawodnicy otrzymywali za złożenie podpisów pod kontraktami, to bądźcie konsekwentni (o ile można być konsekwentnym i mówić poważnie o rzeczach, o których wie się z gazet). Myślicie, że taki Lewandowski, Stilic, Arboleda czy Bandrowski za podpisanie kontraktu dostali po butelce oranżady? Tekst o Ćwielongu świadczy, że chyba zagalopowałeś się kolego Eustachy. Przecież gdyby nie ta transakcja, to byśmy nie mieli ani kasy, ani Pepe w składzie, więc nie mów bzdur.
![]() |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Cwielong mogl kosztowac nawet i 5mln zl - malo wazne w tej chwili.
Walil bramki w 2. lidze ? Walil Mlody ? Mlody Okreslany mianem TALENTU? Oczywiscie. A teraz prosze wstawic zamiast Cwielong - Lewandowski. Pozyskalismy utalentowanego napastnika z zaplecza ekstr. Ze sie nie sprawdzil poki co? Trudno. Moze sie sprawdzi. Poki co mamy pecha w trasnferach. Niedzielan wypadek, Lobodzinski to pilkarz jednej druzyny - taki troche Giza, Matusiak miernota, Cwielong przytloczony. A Diaz, Marcelo i Beto ? Spokojnie. Moga byc lepsi niz te wszystkei Arboledy, Stilice i Rengify. Ale tez i nie musza. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobrze drodzy panstwo, nawet gdyby uznac, ze Cwielong to super inwestycja i nie kosztowal ani grosza, to sedno sprawy sprowadza sie mniej wiecej do tego, ze wydalismy podobne pieniadze do tych wydanych w Poznaniu, tylko efekty tego sa jakby troszke inne. Tak mi sie przynajmniej wydaje.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do Pepe sytuacja jest prosta przychodzil za dlugi wiec wybor byl marny Wisla mogla czekac na kase i nie doczekac sie jej albo dostac utalentowanego gracza.Chlopak jest mlody moze zablysnie w tej rundzie wczesniej Gorawski i Baszczynski pokazali ze ten kierunek transferow byl prawidlowy. Druzyne niektorzy buduja w rok inii w 10lat jeszcze inni w 3 lata. Ja rozliczalem transfery z tego sezonu.Ton mojej wypowiedzi byl taki ze my takiej kasy na transfery w tym sezonie nie mielismy. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Bledy sie zdarzaja u kazdego. Dajcie czas.
Nie da sie wszystkeigo przewidziec. Tak samo jak nie mozna szukac winy tylko u Cupiala czy tylko u Bednarza. Najlatwiej jest zwalic wine: LYSY **** ROZWALIL WISLACKI MAJATEK! albo drzec sie ze myslenicki sprzedawca kabli zydzi kase. Wszystko pozostaje w kwesti zozumienia, ze niewiele czasem brakuje, aby wszystko sie potoczylo inaczej. I niechodzi mi tu o brak 20tys euro do podpisu pilkarza, tylko o czynnik losowy. ![]()
Boia chi molla !
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wiadomo, ze wszystkich transferow nigdy nie trafi sie w sama 10-tke, ale niech chociaz odsetek tych trafionych bedzie wyraznie wyzszy od niewypalow, a tak raczej nie jest. Peszki i Djurdevica nie wzialem pod uwage jako transferow bezgotowkowych. Podobnie zreszta jak Marcelo i Beto. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|