The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pawelos84
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2009, 02:08
Martinho napisał(a):Wyświetl post
co ty za przeproszeniem .......isz? To nie zarząd Wisły decyduje o finalizacji transferu tylko jak mi wiadomo Rada Nadzorcza TF Kable SA. Jakbys był doinformowany to przed sezonem propozycji ofensywnych było 17 - każda odrzucona.

Jak dla mnie Bednarz jest najlepszym dyrektorem sportowym od bardzo dawna, to dzieki niemu kadra została wyczyszczona noi teraz zawierane są mądre kontrakty(np taki trik ze jak nie grasz a druzyna jeszcze nie wygrywa to dostajesz bodajze 1/3 tego co moglbys zarobic)

Jedyny do zmiany jest trener bramkarzy ale to juz inna bajka

Skad sie tacy ludzie biorą? Drugi słynny juz adriano24
Taa i ten Twoj Bednarz zbawiciel razem z Wilczkiem co chwila obiecują odmłodzenie kadry i przebudowę drużyny i jakoś tej przebudowy nie ma. Tylko jakies testowane odrzuty z ligi indonezyjskiej sprowadzają. To jest świetny menager, co jakiegoś bramkarza z indonezji sprowadza i to jeszcze z nadwagą? Wez się zastanów ... . A w porządku jest to że ustalają warunki transferu ze Słowakami i potem testują 10 innych grajków? Tak działa świetny menadzer?
Odpowiedz cytując
tupet
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.03.2009, 06:36
Jak pisałem w moim poście bodajże początkiem stycznia sukcesem dla mnie będzie zatrzymanie Zienia i Baszcza ale to temat na inny pokój. Natomiast nie zmienia to faktu że poziom naszej gry był 3-ligowy
i nie obchodzi mnie jak gra Legia czy Lech z tą tragiczną grą nasz miejsce w lidze na koniec jest nawet za Śląskiem.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 01.03.2009, 07:04
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Obejrzałem gole ze sparingu z Piastem i co widzę. Brożek z Boguskim potrafią tam wymienić dwa celne podania! Inni zawodnicy też prezentują się ciekawie przy sytuacjach bramkowych. A wczoraj wychodzimy na boisko i każdy patrzy na drugiego. to ja nie wiem o co chodzi...
trema panie, trema
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 01.03.2009, 07:18
Martinho napisał(a):Wyświetl post
co ty za przeproszeniem .......isz? To nie zarząd Wisły decyduje o finalizacji transferu tylko jak mi wiadomo Rada Nadzorcza TF Kable SA. Jakbys był doinformowany to przed sezonem propozycji ofensywnych było 17 - każda odrzucona.

Jak dla mnie Bednarz jest najlepszym dyrektorem sportowym od bardzo dawna, to dzieki niemu kadra została wyczyszczona noi teraz zawierane są mądre kontrakty(np taki trik ze jak nie grasz a druzyna jeszcze nie wygrywa to dostajesz bodajze 1/3 tego co moglbys zarobic)
Jedyny do zmiany jest trener bramkarzy ale to juz inna bajka
Skad sie tacy ludzie biorą? Drugi słynny juz adriano24
No, kadra została wyczyszczona, np z Kosowskiego - też sukces, a jakoś wyczyszczenia z Dawidowskiego nie zauważyłem.
Co do wymiany trenera bramkarzy - może on i nie jest dobry ale jeśli jedyne co bramkarze trenują to chwytanie piłki po strzałach to zastanawia czemu Pawełek akurat w tym elemencie osiąga "sukcesy" wrzucając sobie samodzielnie piłkę do bramki. Do strzałów z dystansu też ustawia się tak, żeby mu za kołnierz łatwiej wpadało.
To mógłby sam sobie skorygować, nawet trenera do takich "niuansów" bramkarskiego kunsztu nie trzeba.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 01.03.2009, 08:42
"Patrząc na mecz z Polonią Bytom, to na pewno dzisiaj wybrałbym inny skład. Jednak to nie jest tak, że tylko zawodnicy ponoszą odpowiedzialność za ostateczny wynik. To jest przede wszystkim moja wina i ja tu absolutnie nie odsuwam się od odpowiedzialności. To nie była optymalnie zestawiona jedenastka" - zakończył trener Wisły.

Wedlug mnie chodzi o Beto i Marcelo.
... - Zienczuk, Sobol, Marcelo, Boguski - Beto, Brozek
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.03.2009, 09:17
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dudka to już wtedy grał w siatkówkę, a teraz mamy lepszego Diaza na jego pozycję. A od Paulisty wyżej cenię Małeckiego.
Więc brakuje po prostu skrzydeł.
Skład jest niezbalansowany, ponieważ zawodnicy ofensywni kosztują o wiele więcej niż defensywni, a i z wiekiem tracą walory szybciej niż ich koledzy grający z tyłu.
Dudka miał bardzo dobrą rundę jesienną na lewej obronie, a jeszcze potrafił np. strzelić zwycięskiego gola na ŁKS-ie. A Małecki jest na ten moment lepszy w agresywności, determinacji i grze w defensywie bo jak chodzi o szybkość, technikę czy skuteczność to jeszcze ogrom pracy niestety a i to nie wiem na ile pomoże. Co do szybkości to zapewne nigdy się nie zbliży do JP.

dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Przypomnijcie sobie Jirsaka z meczu z Liverpoolem, a potem gadajcie że nic więcej nie osiągnie... x.X
Sparing z Liverpoolem bez paru istotnych graczy i stawki bierzesz na 100% poważnie?Daj spokój... Co do Jirsaka to może i będzie grał lepiej o ile będzie przy nim ktoś dobry. Np. dojdzie Garguła i będzie liderem (daj Boże) to TJ będzie robił swoje w cieniu ŁG i będzie fajnie.
To tak samo jak Zieńczuk - strzelał swoje 8goli i tyleż asyst jak był Żuraw, Franek, miejsce i czas, odeszli i wyszło szydło z worka (2006/2007). Zmobilizowana i nieco wzmocniona drużyna+sporo szczęścia i mamy rundę życia (jesień 2007). Teraz znów kupa i tak już zostanie.Pod takim samym warunkiem np. Łobo może zacząć grać lepiej.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.03.2009 o godz. 15:11.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 01.03.2009, 09:48
Problem z Jirsakiem jest taki ze jest on za slaby zarowno na defensywnego pomocnika (warunki fizyczne) jak i na ofensywnego pomocnika (tu nie trzeba pisac bo wiadomo o co chodzi). Bednarz myslal pewnie ze kupil dwa w jednym a tak nparawde wzial zawodnika ktory nie odnajduje sie w zespole Skorzy. Podrecznikowy przyklad pary srodkowych pomocnikow to Makelele-Zidane a z naszego podworka Sobolewski-Gargula. Oczywiscie mozna grac na dwoch def. pomocnikow, ale wtedy trzeba miec silne skrzydla ktorych my nie mamy.
To samo tyczy sie ataku-jeden wysoki i silny, drugi szybki i sprytny. Wtedy sa pewne kombinacje i mozna grac.
A u nas ogolnie jest jedno wielkie...
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 01.03.2009, 09:56
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
"Patrząc na mecz z Polonią Bytom, to na pewno dzisiaj wybrałbym inny skład. Jednak to nie jest tak, że tylko zawodnicy ponoszą odpowiedzialność za ostateczny wynik. To jest przede wszystkim moja wina i ja tu absolutnie nie odsuwam się od odpowiedzialności. To nie była optymalnie zestawiona jedenastka" - zakończył trener Wisły.

Ja bym do tego dołożył Singlara. Moim zdaniem jemu do Baszczyńskiego jeszcze dużo brakuje.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.03.2009, 10:21
Maciuś napisał(a):Wyświetl post

Tyle, że z dwójką Sobol-Marcelo na środku to mozemy grać na Santiago Bernabeu a nie w Bytomiu. Walczymy o mistrzostwo - musimy strzelac, tworzyc akcje a nie murować bramkę... a z takim ustawieniem środkowych pomocników, dodając do tego marne skrzydła to nie pogramy.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 01.03.2009, 10:25
przed przyjściem Jirsaka do Wisły ktoś Tu na napisał co go widział w meczu że to taki drugi Olek Kwiek.
Obawiam sie że ta teza zaczyna sie potwierdzac.

Coś czuje że na następny mecz do podstawowej jedenastki wróci Cantoro i razem z Sobolem beda grac w środku pomocy.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.03.2009 o godz. 10:32.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 01.03.2009, 10:29
no myślę że Kwiek nie był wiele gorszy...o ile w ogóle był gorszy...nam jest potrzebny gość co będzie szukał piłki, taki że przez niego będzie przechodziło co 2 podanie...taki Rysiu Czerwiec ...oj to była pomoc Czerwiec, Kulawik, Bukalski...ehh
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.03.2009, 18:25
Tez sie troche zmartwiłem kiedy uslyszalem ze Jirsak w przerwie bedzie zmieniony.

Pomyslałem ze jak to.......Tomek o ktorym tyle sie mówiło ze wreszcie nadszedl jego czas.......,juz w pierwszym meczu po 45 m grzeje ławe...Oby to bylo tylko chwilowe i on MUSI pokazac na co go stac,bo umiejetnosci ma ,ale jakos nie mzoe ich z siebie "wydobyc"

Ciekawe czy Maciej postawi na niego w meczu z Amiką,ale jak AYALA tez sie sklaniam chyba do Cantoro-Sobol w srodku.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.03.2009, 13:32
Po obejrzeniu meczu nasuwa mi się jedno pytanie. Co nasza drużyna robiła podczas przygotowań do rundy rewanżowej? O ile pierwszy obóz miał za zadanie zbudowanie wytrzymałości o tyle ponoć podczas drugiego obozu mieliśmy szlifować taktykę. Problem polega na tym że w naszej grze nie widać żadnego pomysłu oprócz forsowania na chama długich piłek. Zero gry z klepy, zero współpracy kryjących obrońców ze skrzydłowymi, zero wymienności pozycji......dno i 2 metry mułu.

Nasz Trener rozbawił mnie do łez mówiąc o tym że z obecną wiedzą wystawiłby inny skład....tylko mam przeczucie graniczące z pewnością że nic by to nie zmieniło (abstrahując już od tego że Nasz Trener po 2 obozach powinien wiedzieć kto jest w jakiej formie i jak wypełnia założenia taktyczne).Na chwilę obecną pomysłu na grę nie mamy żadnego co w konfrontacji z tak marnymi drużynami jak Polonia Bytom daje nam co najwyżej remis, w moim odczuciu bardzo fartowny remis. Paradoksalnie to Polonia miała pomysł na grę (rozbijanie naszych akcji w środku pola + szybkie kontrataki) i dzięki temu strzelila nam bramkę. Nasz gol był efektem indywidualnego błędu obrońcy a nie wynikiem misternie skonstruowanej i przemyślanej akcji (takich długich piłek na wolne pole do nikogo było w naszym wykonaniu od metra).

Jak już to ktoś tutaj napisał przy dwóch defensywnych pomocnikach trzeba mieć mocne skrzydła. W chwili obecnej mamy 1 przyzwoitego skrzydłowego w osobie Małego. Junior przez cały mecz nie zrobił ani jednego rajdu po skrzydle. Nie wiem czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby oderwanie się od forsowanego z uporem maniaka benitezowskiego grania i przejście na 4-4-2 z Bogusiem na skrzydle. Chłopak grał już na tej pozycji w meczu w Londynie i....poradził sobie świetnie. Do tego mógłby się zmieniać skrzydłami z Małym i w moim odczuciu byłaby szansa na jakąś grę do przodu. W ataku dać Broziowi do pomocy Beto lub Ćwielonga i jazda.

Mam nadzieję że Maciej Skorża w końcu zdecyduje się na jakieś rozwiązanie i personalne i taktyczne które zapewni nam optymalne wykorzystyanie naszego składu.

Pozdrawiam

P.S. Z całym szacunkiem ale pomysł z Mauro który w tym momencie nie jest w stanie dogonić nikogo w naszej czereśniackiej lidze wg. mnie jest bardzo ale to bardzo nie trafiony. Przypomnijcie mi mecz w którym Mauro zagrał naprawdę bardzo dobre zawody. Ja, jak sięgam pamięcią to były to na początku poprzedniego sezonu. Teraz gra niestety padakę i traci równie dużo piłek co Tomas w ostatnim meczu.
Ostatnio edytowane przez JohnnyH : 02.03.2009 o godz. 13:35.
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów