|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jak pisałem w moim poście bodajże początkiem stycznia sukcesem dla mnie będzie zatrzymanie Zienia i Baszcza ale to temat na inny pokój. Natomiast nie zmienia to faktu że poziom naszej gry był 3-ligowy
i nie obchodzi mnie jak gra Legia czy Lech z tą tragiczną grą nasz miejsce w lidze na koniec jest nawet za Śląskiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
trema panie, trema
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Co do wymiany trenera bramkarzy - może on i nie jest dobry ale jeśli jedyne co bramkarze trenują to chwytanie piłki po strzałach to zastanawia czemu Pawełek akurat w tym elemencie osiąga "sukcesy" wrzucając sobie samodzielnie piłkę do bramki. Do strzałów z dystansu też ustawia się tak, żeby mu za kołnierz łatwiej wpadało. To mógłby sam sobie skorygować, nawet trenera do takich "niuansów" bramkarskiego kunsztu nie trzeba. |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
"Patrząc na mecz z Polonią Bytom, to na pewno dzisiaj wybrałbym inny skład. Jednak to nie jest tak, że tylko zawodnicy ponoszą odpowiedzialność za ostateczny wynik. To jest przede wszystkim moja wina i ja tu absolutnie nie odsuwam się od odpowiedzialności. To nie była optymalnie zestawiona jedenastka" - zakończył trener Wisły.
Wedlug mnie chodzi o Beto i Marcelo. ... - Zienczuk, Sobol, Marcelo, Boguski - Beto, Brozek |
|
|
|
Guest
|
|
|
To tak samo jak Zieńczuk - strzelał swoje 8goli i tyleż asyst jak był Żuraw, Franek, miejsce i czas, odeszli i wyszło szydło z worka (2006/2007). Zmobilizowana i nieco wzmocniona drużyna+sporo szczęścia i mamy rundę życia (jesień 2007). Teraz znów kupa i tak już zostanie.Pod takim samym warunkiem np. Łobo może zacząć grać lepiej.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.03.2009 o godz. 15:11.
|
||
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Problem z Jirsakiem jest taki ze jest on za slaby zarowno na defensywnego pomocnika (warunki fizyczne) jak i na ofensywnego pomocnika (tu nie trzeba pisac bo wiadomo o co chodzi). Bednarz myslal pewnie ze kupil dwa w jednym a tak nparawde wzial zawodnika ktory nie odnajduje sie w zespole Skorzy. Podrecznikowy przyklad pary srodkowych pomocnikow to Makelele-Zidane a z naszego podworka Sobolewski-Gargula. Oczywiscie mozna grac na dwoch def. pomocnikow, ale wtedy trzeba miec silne skrzydla ktorych my nie mamy.
To samo tyczy sie ataku-jeden wysoki i silny, drugi szybki i sprytny. Wtedy sa pewne kombinacje i mozna grac. A u nas ogolnie jest jedno wielkie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przed przyjściem Jirsaka do Wisły ktoś Tu na napisał co go widział w meczu że to taki drugi Olek Kwiek.
Obawiam sie że ta teza zaczyna sie potwierdzac. Coś czuje że na następny mecz do podstawowej jedenastki wróci Cantoro i razem z Sobolem beda grac w środku pomocy.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.03.2009 o godz. 10:32.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
no myślę że Kwiek nie był wiele gorszy...o ile w ogóle był gorszy...nam jest potrzebny gość co będzie szukał piłki, taki że przez niego będzie przechodziło co 2 podanie...taki Rysiu Czerwiec
ehh |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Tez sie troche zmartwiłem kiedy uslyszalem ze Jirsak w przerwie bedzie zmieniony.
Pomyslałem ze jak to.......Tomek o ktorym tyle sie mówiło ze wreszcie nadszedl jego czas.......,juz w pierwszym meczu po 45 m grzeje ławe...Oby to bylo tylko chwilowe i on MUSI pokazac na co go stac,bo umiejetnosci ma ,ale jakos nie mzoe ich z siebie "wydobyc" Ciekawe czy Maciej postawi na niego w meczu z Amiką,ale jak AYALA tez sie sklaniam chyba do Cantoro-Sobol w srodku. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Po obejrzeniu meczu nasuwa mi się jedno pytanie. Co nasza drużyna robiła podczas przygotowań do rundy rewanżowej? O ile pierwszy obóz miał za zadanie zbudowanie wytrzymałości o tyle ponoć podczas drugiego obozu mieliśmy szlifować taktykę. Problem polega na tym że w naszej grze nie widać żadnego pomysłu oprócz forsowania na chama długich piłek. Zero gry z klepy, zero współpracy kryjących obrońców ze skrzydłowymi, zero wymienności pozycji......dno i 2 metry mułu.
Nasz Trener rozbawił mnie do łez mówiąc o tym że z obecną wiedzą wystawiłby inny skład....tylko mam przeczucie graniczące z pewnością że nic by to nie zmieniło (abstrahując już od tego że Nasz Trener po 2 obozach powinien wiedzieć kto jest w jakiej formie i jak wypełnia założenia taktyczne).Na chwilę obecną pomysłu na grę nie mamy żadnego co w konfrontacji z tak marnymi drużynami jak Polonia Bytom daje nam co najwyżej remis, w moim odczuciu bardzo fartowny remis. Paradoksalnie to Polonia miała pomysł na grę (rozbijanie naszych akcji w środku pola + szybkie kontrataki) i dzięki temu strzelila nam bramkę. Nasz gol był efektem indywidualnego błędu obrońcy a nie wynikiem misternie skonstruowanej i przemyślanej akcji (takich długich piłek na wolne pole do nikogo było w naszym wykonaniu od metra). Jak już to ktoś tutaj napisał przy dwóch defensywnych pomocnikach trzeba mieć mocne skrzydła. W chwili obecnej mamy 1 przyzwoitego skrzydłowego w osobie Małego. Junior przez cały mecz nie zrobił ani jednego rajdu po skrzydle. Nie wiem czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby oderwanie się od forsowanego z uporem maniaka benitezowskiego grania i przejście na 4-4-2 z Bogusiem na skrzydle. Chłopak grał już na tej pozycji w meczu w Londynie i....poradził sobie świetnie. Do tego mógłby się zmieniać skrzydłami z Małym i w moim odczuciu byłaby szansa na jakąś grę do przodu. W ataku dać Broziowi do pomocy Beto lub Ćwielonga i jazda. Mam nadzieję że Maciej Skorża w końcu zdecyduje się na jakieś rozwiązanie i personalne i taktyczne które zapewni nam optymalne wykorzystyanie naszego składu. Pozdrawiam P.S. Z całym szacunkiem ale pomysł z Mauro który w tym momencie nie jest w stanie dogonić nikogo w naszej czereśniackiej lidze wg. mnie jest bardzo ale to bardzo nie trafiony. Przypomnijcie mi mecz w którym Mauro zagrał naprawdę bardzo dobre zawody. Ja, jak sięgam pamięcią to były to na początku poprzedniego sezonu. Teraz gra niestety padakę i traci równie dużo piłek co Tomas w ostatnim meczu.
Ostatnio edytowane przez JohnnyH : 02.03.2009 o godz. 13:35.
![]()
Żuraw my personal Jesus
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|