|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Trzeba dodać, że Legia zremisowała i to dość szczęśliwie bo Polonia zdecydowanie przeważała.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jestem pod dużym wrażeniem gry Polonii w drugiej części spotkania, Legia nie mogła wyjść z własnej połowy. Co do Szali to sam sobie jest winny, nikt mu nie kazał machać łokciami we wszystkie strony świata. Oj będzie ciężko w następnej kolejce...
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
No niestety padaka z naszej strony była. I to wielka. Nie wiem co się stało, że pomoc leży. I było to już widać w meczu Pucharu Ekstraklasy z GKSem. No cóż, może i Legia i Wisła się jeszcze rozkręcą. Oby nie było za późno
.A Szala dostał kartkę, jak już zauważył luke, za całokształt. Może i dobrze, pohamuje się trochę. By nie było takich sytuacji, że gracze muszą schodzić z boiska z krwią na twarzy (jak Komorowski i Rzeźniczak). |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Mecz mógł się podobać.
Polonia zagrała doprawdy dobre zawody . Wg. mnie najlepszy na boisku był Mierzejewski i Trałka . Legia.. pierwsza połowa grała OK ale 2 to była już obrona Częstochowy . Maka->pierwszorzędny aktor Wynik bomba dla nas i dla kuchenek niestety też ... |
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
to teraz kuchenki remisik z PGE i będzie git. Wielka szkoda lecz z taką grą to my do dupy jesteśmy. Polonia bardzo fajnie zagrała, generalnie mecz o wiele lepszy od naszych kopaczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Ogólnie spodziewałem się trochę więcej po derbach Warszawy, Polonia przeważała może w drugiej połowie, cóż z tego skoro nie potrafiła udokumentować tego bramką, a jak wiadomo samą przewagę można o dupę rozbić. Legia gra podobny pasztet, co my, ciekawy teraz tylko jestem jak zaprezentują się Pyry w Bełchatowie, bo ciężko ich oceniać bo Udinese.
P.S. Jak Szala dostał czerwoną to przypomniała mi się jego wypowiedź po którymś meczu z Wisłą odnośnie Cantoro (Mauro zszedł z boiska z krwią na szyi): "Bardzo dobrze, należało mu się, bo cwaniak ował", tak teraz te same słowa do Szali w tej sytuacji, za tyle łokci to on powinien mieć kilka czerwieni na koncie. ![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Zagraliśmy dziś z Polonią W. podobnie żenująco jak Wy z Polonią B. Choć oba te boiska są trudne dla zespołów przyjezdnych to sama gra Legii i Wisły wyglądała naprawdę słabo. W Legii Chinyama był cały mecz niewidoczny, a Brożek po przerwie też wyglądał na mocno przygaśniętego. Jestem ciekawy jak będzie wyglądała gra obu zespołów w następnych meczach, bo zostało zaledwie 12 kolejek i teraz każdy punkt będzie na wagę złota. W następnej kolejce będzie ciekawy mecz Wisła-Polonia gdzie może paść kolejny remis i wtedy Legii z Lechem mogą odskoczyć na kilka punktów. Mam jakieś przeczucie że walka o MP i tak rozegra się mięczy Legią, a Wisła. Mecz z Udine pokazał, że ławka Lecha kuleje i może to się zemścić w którymś meczu "Kikutem"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Z jednym bym się tylko nie zgodził, akurat po przerwie to Brożek dużo lepiej sobie poczynał. Wynikało to też z jednego, dostawał podania, a w pierwszej to była gra na aferę. Moim zdaniem Polonia też będzie się liczyła w walce o MP, bo mają dość wyrównany skład. Co do Legii jestem pewny, że nie zdobędzie ona mistrzostwa, a Lech? Na dzisiaj największe szanse, ale muszą też uciągnąć repre, trochę meczów ich czeka
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
oba dzisiejsze spotkania mozna podumowac dwoma slowami - bardzo blado. Pod kazdym wzgledem.Liga mam nadzieje sie rozkreci - tylko kiedy? 12 kolejek do zakonczenia sezonu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chodziło mi o przerwę zimową, ale ok
![]() Nie ma co ferować wyroków po 2 meczach tej rundy. Jak na razie mamy dwa odkrycia po pierwszym dniu rundy wiosennej: Mierzejewski i Trałka, którzy wkrótce mogą stać się łakomym kąskiem dla Wisły i Lecha. Raczej Legii nie wybiorą |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Mierzejewski i Trałka? Przecież oni obydwaj wypadli dzisiaj bardzo kiepsko. Szczególnie Mierzejewski, który w pierwszej połowie psuł Polonii wiele dobrze zapowiadających się akcji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Oglądałem oba mecze i Wisła w 2 połowie zdecydowanie lepiej od Legii, ze względu na przeciwnika pewnie po części. Wisła ładnie grała w 2 połowie tylko nadziała się na 1 kontrę, z sytuacji które stworzyła powinna wywieźć jeszcze 1-2 bramki. Legia za to kaszanka cały mecz, gwiazdorki tylko uciekały od drwali z Groclinu. Podobna sytuacja jak rok temu w 1 kolejce, tyle że była porażka, więc teraz jest progres
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hmmm... oglądałem oba mecze i nie widziałem zbyt dużej różnicy między grą obu zespołów. Gra Legii i Wisły to była kopanina bez głowy i bez ambicji. Na początku tamtej rundy był remis z Groclinem 2-2, więc żadnej porażki nie było.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
GemHZR pisał o kolejce z przed roku kiedy Legia przegrała z Groclinem na wyjeździe 0-1 a nie o pierwszej kolejce tego sezonu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ale w tamtym sezonie po przerwie zimowej.
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No dobra, niech i tak będzie
![]() Już mi się myli kiedy graliśmy z którym Groclinem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Nadal tak sądzisz? (pytam o racjonalną ocenę a nie o wiarę).
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
Drużyna potrzebuje świeżej krwi. Wielu zawodników jest w Wiśle za długo. Zwycięstwa nie przynoszą już im takiej satysfakcji jak kiedyś. Pan Cantoro na przykład ma wysoki kontrakt, obija się na treningach i myśli, że jest bogiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Panowie Panowie nie tracic wiary,pierwsze koty za ploty ,jeszcze pare spotkan zostalo bedzie ok
![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mecz pyrusów jeszcze przed nami ale można już ich było zobaczyć w starciu z Udinese. I biorąc to pod uwagę trzeba chyba uczciwie przyznać że to własnie oni będą faworytami do majstra. Wygląda że są dobrze przygotowani do sezonu.
Pocieszam sie tylko tym że pamiętając Smudę i jego interwały z Krakowa z dużą dozą prawdopodobieństwa można przyjać że w nastepnym sezonie będą mieli w Amice szpital. No chyba że opchną gdzieś najbardziej eksploatowanych piłkarzy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
ej bo sie zaczynam wkurzac,pierwszy mecz dopiero !!! "Póki piłka w grze" Co Wy kompleks macie juz z tym Poznanskim czyms,widzieliscie druga polowe ? nie pi*****c tylko doping na maxa u siebie i dwa razy lepszy na wyjazdach ! i mamy majstra znowu pod Wawelem
:trzymać kciuki za Adamka okolo 5 walka
Ostatnio edytowane przez DominoForza : 28.02.2009 o godz. 00:01.
![]()
.....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
takie podejscie mi sie podoba ![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Wiara jest wiarą i bez dwóch zdań trzeba walczyć i wierzyć do końca. Ale to w niczym nie przeszkadza żeby popatrzyć sobie tak chłodno. A to niestety nie wygląda najlepiej ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Gdybyśmy mogli samym piłowaniem mordy na meczach obronić tytuł to bym spokojnie już dzisiaj ubrał się w koszulkę z napisem WISŁA KRAKÓW MISTRZ POLSKI 2009...
Póki co Skorża i zawodnicy takiego zaangażowania w obronę tytułu jak my w kibicowanie nie wykazują więc .... Poza tym ta wiosna to będzie bardzo krótka... Nim się obejrzymy i będzie po wszystkim... |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kto wie, może powietrze z nich zejdzie tak jak z naszych po meczu ze Spurs
![]() ![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Lech wygra lige z przewaga jakis 4-5 punktów nad Legia, i 7-8 nad Wisła,Polonia Warszawa,Slaskiem i moze Belchatowem.Cudów nie ma
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
ho ho widze ładny wróżbita z Ciebie
jestem ciekaw skąd takie wnioski? Gwiazdy fusy tarot? Czekam na źródło ![]() Dla mnie nie bedzie wielkim szokiem jeśli Bot wygra z Lechem. Tak wiec wszystko może sie zdarzyć |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() Runda dopiero startuje, szkoda straty punktów ale Polonia Bytom w tym sezonie potrafi odbierać punkty największym z Naszej ligi, dlatego nie ma co dramatyzować tylko grać dalej, bo dopóki piłka w grze wszystko jest możliwe. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
wróżone z Tarota u pani Zosii.. xD |
|
|

|
||||||