The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2009, 21:58
diablo885 napisał(a):Wyświetl post
legia zremisowala, na razie jest dobrze. oby w niedziele tez byl remis
Trzeba dodać, że Legia zremisowała i to dość szczęśliwie bo Polonia zdecydowanie przeważała.
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Jestem pod dużym wrażeniem gry Polonii w drugiej części spotkania, Legia nie mogła wyjść z własnej połowy. Co do Szali to sam sobie jest winny, nikt mu nie kazał machać łokciami we wszystkie strony świata. Oj będzie ciężko w następnej kolejce...
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
Rev
Junior Member

Od: 02.2009

No niestety padaka z naszej strony była. I to wielka. Nie wiem co się stało, że pomoc leży. I było to już widać w meczu Pucharu Ekstraklasy z GKSem. No cóż, może i Legia i Wisła się jeszcze rozkręcą. Oby nie było za późno .

A Szala dostał kartkę, jak już zauważył luke, za całokształt. Może i dobrze, pohamuje się trochę. By nie było takich sytuacji, że gracze muszą schodzić z boiska z krwią na twarzy (jak Komorowski i Rzeźniczak).
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 27.02.2009, 22:04
Mecz mógł się podobać.
Polonia zagrała doprawdy dobre zawody . Wg. mnie najlepszy na boisku był Mierzejewski i Trałka .
Legia.. pierwsza połowa grała OK ale 2 to była już obrona Częstochowy .
Maka->pierwszorzędny aktor
Wynik bomba dla nas i dla kuchenek niestety też ...
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 27.02.2009, 22:08
to teraz kuchenki remisik z PGE i będzie git. Wielka szkoda lecz z taką grą to my do dupy jesteśmy. Polonia bardzo fajnie zagrała, generalnie mecz o wiele lepszy od naszych kopaczy.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 27.02.2009, 22:11
Ogólnie spodziewałem się trochę więcej po derbach Warszawy, Polonia przeważała może w drugiej połowie, cóż z tego skoro nie potrafiła udokumentować tego bramką, a jak wiadomo samą przewagę można o dupę rozbić. Legia gra podobny pasztet, co my, ciekawy teraz tylko jestem jak zaprezentują się Pyry w Bełchatowie, bo ciężko ich oceniać bo Udinese.

P.S. Jak Szala dostał czerwoną to przypomniała mi się jego wypowiedź po którymś meczu z Wisłą odnośnie Cantoro (Mauro zszedł z boiska z krwią na szyi): "Bardzo dobrze, należało mu się, bo cwaniak ował", tak teraz te same słowa do Szali w tej sytuacji, za tyle łokci to on powinien mieć kilka czerwieni na koncie.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 27.02.2009, 22:25
Zagraliśmy dziś z Polonią W. podobnie żenująco jak Wy z Polonią B. Choć oba te boiska są trudne dla zespołów przyjezdnych to sama gra Legii i Wisły wyglądała naprawdę słabo. W Legii Chinyama był cały mecz niewidoczny, a Brożek po przerwie też wyglądał na mocno przygaśniętego. Jestem ciekawy jak będzie wyglądała gra obu zespołów w następnych meczach, bo zostało zaledwie 12 kolejek i teraz każdy punkt będzie na wagę złota. W następnej kolejce będzie ciekawy mecz Wisła-Polonia gdzie może paść kolejny remis i wtedy Legii z Lechem mogą odskoczyć na kilka punktów. Mam jakieś przeczucie że walka o MP i tak rozegra się mięczy Legią, a Wisła. Mecz z Udine pokazał, że ławka Lecha kuleje i może to się zemścić w którymś meczu "Kikutem"
Odpowiedz cytując
wojtek90059
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.02.2009, 22:35
Z jednym bym się tylko nie zgodził, akurat po przerwie to Brożek dużo lepiej sobie poczynał. Wynikało to też z jednego, dostawał podania, a w pierwszej to była gra na aferę. Moim zdaniem Polonia też będzie się liczyła w walce o MP, bo mają dość wyrównany skład. Co do Legii jestem pewny, że nie zdobędzie ona mistrzostwa, a Lech? Na dzisiaj największe szanse, ale muszą też uciągnąć repre, trochę meczów ich czeka
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 27.02.2009, 22:39
oba dzisiejsze spotkania mozna podumowac dwoma slowami - bardzo blado. Pod kazdym wzgledem.Liga mam nadzieje sie rozkreci - tylko kiedy? 12 kolejek do zakonczenia sezonu.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 27.02.2009, 22:40
Chodziło mi o przerwę zimową, ale ok
Nie ma co ferować wyroków po 2 meczach tej rundy. Jak na razie mamy dwa odkrycia po pierwszym dniu rundy wiosennej: Mierzejewski i Trałka, którzy wkrótce mogą stać się łakomym kąskiem dla Wisły i Lecha. Raczej Legii nie wybiorą
Odpowiedz cytując
leonardomessi
Junior Member

Stary 27.02.2009, 22:53
Mierzejewski i Trałka? Przecież oni obydwaj wypadli dzisiaj bardzo kiepsko. Szczególnie Mierzejewski, który w pierwszej połowie psuł Polonii wiele dobrze zapowiadających się akcji
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 27.02.2009, 22:53
Oglądałem oba mecze i Wisła w 2 połowie zdecydowanie lepiej od Legii, ze względu na przeciwnika pewnie po części. Wisła ładnie grała w 2 połowie tylko nadziała się na 1 kontrę, z sytuacji które stworzyła powinna wywieźć jeszcze 1-2 bramki. Legia za to kaszanka cały mecz, gwiazdorki tylko uciekały od drwali z Groclinu. Podobna sytuacja jak rok temu w 1 kolejce, tyle że była porażka, więc teraz jest progres
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 27.02.2009, 22:58
Hmmm... oglądałem oba mecze i nie widziałem zbyt dużej różnicy między grą obu zespołów. Gra Legii i Wisły to była kopanina bez głowy i bez ambicji. Na początku tamtej rundy był remis z Groclinem 2-2, więc żadnej porażki nie było.
Odpowiedz cytując
leonardomessi
Junior Member

Stary 27.02.2009, 23:02
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Hmmm... oglądałem oba mecze i nie widziałem zbyt dużej różnicy między grą obu zespołów. Gra Legii i Wisły to była kopanina bez głowy i bez ambicji. Na początku tamtej rundy był remis z Groclinem 2-2, więc żadnej porażki nie było.

GemHZR pisał o kolejce z przed roku kiedy Legia przegrała z Groclinem na wyjeździe 0-1 a nie o pierwszej kolejce tego sezonu.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 27.02.2009, 23:03
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Ale w tamtym sezonie po przerwie zimowej.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 27.02.2009, 23:34
No dobra, niech i tak będzie
Już mi się myli kiedy graliśmy z którym Groclinem.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 27.02.2009, 23:35
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
No to sie te pseldo fachowcy moga lekko zdziwic, ciekawe jakie wtedy beda miec miny jak to Wisla bedzie mistrzem.
Jak mozna mowic ze Wisla z czolowki jest najslabsza, jakiez to wzmocnienia zrobil Lech i Legia nie mowiac o Polonii i GKS Belchatow zeby takie .......y pisac
Nadal tak sądzisz? (pytam o racjonalną ocenę a nie o wiarę).
Odpowiedz cytując
leonardomessi
Junior Member

Stary 27.02.2009, 23:39
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
No to sie te pseldo fachowcy moga lekko zdziwic, ciekawe jakie wtedy beda miec miny jak to Wisla bedzie mistrzem.
Jak mozna mowic ze Wisla z czolowki jest najslabsza, jakiez to wzmocnienia zrobil Lech i Legia nie mowiac o Polonii i GKS Belchatow zeby takie .......y pisac
Niestety ja też jestem racjonalistą i nie musiałem nawet oglądać tego meczu żeby mieć przeczucie że w tym roku tytuł nie będzie dla nas.
Drużyna potrzebuje świeżej krwi. Wielu zawodników jest w Wiśle za długo. Zwycięstwa nie przynoszą już im takiej satysfakcji jak kiedyś.
Pan Cantoro na przykład ma wysoki kontrakt, obija się na treningach i myśli, że jest bogiem.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 27.02.2009, 23:46
Panowie Panowie nie tracic wiary,pierwsze koty za ploty ,jeszcze pare spotkan zostalo bedzie ok
.....
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 27.02.2009, 23:52
Mecz pyrusów jeszcze przed nami ale można już ich było zobaczyć w starciu z Udinese. I biorąc to pod uwagę trzeba chyba uczciwie przyznać że to własnie oni będą faworytami do majstra. Wygląda że są dobrze przygotowani do sezonu.
Pocieszam sie tylko tym że pamiętając Smudę i jego interwały z Krakowa z dużą dozą prawdopodobieństwa można przyjać że w nastepnym sezonie będą mieli w Amice szpital. No chyba że opchną gdzieś najbardziej eksploatowanych piłkarzy.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 27.02.2009, 23:57
ej bo sie zaczynam wkurzac,pierwszy mecz dopiero !!! "Póki piłka w grze" Co Wy kompleks macie juz z tym Poznanskim czyms,widzieliscie druga polowe ? nie pi*****c tylko doping na maxa u siebie i dwa razy lepszy na wyjazdach ! i mamy majstra znowu pod Wawelem

:trzymać kciuki za Adamka okolo 5 walka
Ostatnio edytowane przez DominoForza : 28.02.2009 o godz. 00:01.
.....
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Stary 28.02.2009, 00:00
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
ej bo sie zaczynam wkurzac,pierwszy mecz dopiero !!! "Póki piłka w grze" Co Wy kompleks macie juz z tym Poznanskim czyms,widzieliscie druga polowe ? nie pi*****c tylko doping na maxa u siebie i dwa razy lepszy na wyjazdach ! i mamy majstra znowu pod Wawelem
i o to chodzi

takie podejscie mi sie podoba
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 28.02.2009, 00:28
DominoForza napisał(a):Wyświetl post

:trzymać kciuki za Adamka okolo 5 walka
Gdyby to było takie proste . Wiara jest wiarą i bez dwóch zdań trzeba walczyć i wierzyć do końca. Ale to w niczym nie przeszkadza żeby popatrzyć sobie tak chłodno. A to niestety nie wygląda najlepiej ...
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 28.02.2009, 00:47
Martinho napisał(a):Wyświetl post
i o to chodzi

takie podejscie mi sie podoba
Gdybyśmy mogli samym piłowaniem mordy na meczach obronić tytuł to bym spokojnie już dzisiaj ubrał się w koszulkę z napisem WISŁA KRAKÓW MISTRZ POLSKI 2009...

Póki co Skorża i zawodnicy takiego zaangażowania w obronę tytułu jak my w kibicowanie nie wykazują więc ....

Poza tym ta wiosna to będzie bardzo krótka... Nim się obejrzymy i będzie po wszystkim...
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 28.02.2009, 00:51
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Dlatego w tej kolejce spodziewam się, że Amika sprawi PGE srogie lanie, szczególnie że Bełchatowianie bez Garguły, Jarzębowskiego i Costly'ego to nie ta sama drużyna.
Powiozą ich strasznie. Tak z 1:4. No chyba, że Ulatowski okaże się geniuszem taktyki, ale myślę że wątpię.
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Stary 28.02.2009, 01:03
Kto wie, może powietrze z nich zejdzie tak jak z naszych po meczu ze Spurs
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 28.02.2009, 09:11
Lech wygra lige z przewaga jakis 4-5 punktów nad Legia, i 7-8 nad Wisła,Polonia Warszawa,Slaskiem i moze Belchatowem.Cudów nie ma
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.02.2009, 09:19
ho ho widze ładny wróżbita z Ciebie

jestem ciekaw skąd takie wnioski? Gwiazdy fusy tarot? Czekam na źródło

Dla mnie nie bedzie wielkim szokiem jeśli Bot wygra z Lechem. Tak wiec wszystko może sie zdarzyć
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 28.02.2009, 09:31
Sensej napisał(a):Wyświetl post
ho ho widze ładny wróżbita z Ciebie

jestem ciekaw skąd takie wnioski? Gwiazdy fusy tarot? Czekam na źródło

Dla mnie nie bedzie wielkim szokiem jeśli Bot wygra z Lechem. Tak wiec wszystko może sie zdarzyć
Anita Lipnicka już dobre kilka lat wstecz o tym wiedziała.

Runda dopiero startuje, szkoda straty punktów ale Polonia Bytom w tym sezonie potrafi odbierać punkty największym z Naszej ligi, dlatego nie ma co dramatyzować tylko grać dalej, bo dopóki piłka w grze wszystko jest możliwe.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.02.2009, 09:47
hoho napisał(a):Wyświetl post
Lech wygra lige z przewaga jakis 4-5 punktów nad Legia, i 7-8 nad Wisła,Polonia Warszawa,Slaskiem i moze Belchatowem.Cudów nie ma
a ja przewiduje , że w następnym sezonie Wisła spadnie do II ligi , a Lech zdobędzie Ligę Mistrzów wygrywając z Chelsea wróżone z Tarota u pani Zosii.. xD
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów