The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dannato
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.02.2009, 11:22
ten płot będzie jeszcze podwyzszony i pojawi się siatka do dachu - tak aby sektor rodzinny nie mógł byc atakowany przez bandytów z E4
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 24.02.2009, 11:29
Pod koniec ubiegłego roku byłem trochę zły, że to wszystko się tak ciągnie, że prace od stycznia. Ale teraz widać, że firma pracuje konkretnie i na ładnych obrotach.
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.02.2009, 11:43
tak z zupełnej ciekawości.. gdzie wywożą ziemię z wykopu ?

druga sprawa, dziś zaczęli przykręcać drewniane barierki do ściany szczelinowej przy narożniku..
czyżby przygotowania pod wykop pod narożnik ?
Runner

Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 24.02.2009, 11:51
pod narożnikiem nic nie będą kopać
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.02.2009, 12:22
dannato napisał(a):Wyświetl post
ten płot będzie jeszcze podwyzszony i pojawi się siatka do dachu - tak aby sektor rodzinny nie mógł byc atakowany przez bandytów z E4
Rozumie, że twoja wypowiedz to pewnego rodzaju sarkazm? Skoro przez tą rundę nie będziemy przyjmować kibiców przyjezdnych, a po przebudowie sektor dla gości zmieni swoją lokalizację, to nie widzę przeszkód aby rozebrać istniejące ogrodzenie miedzy E4 i E5
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
LukL
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 24.02.2009, 13:52
emailowiec napisał(a):Wyświetl post
pod narożnikiem nic nie będą kopać
taaa jasne postawią narożnik bez fundamentów........
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.02.2009, 14:05
Przecież narożnik nie będzie stał na ziemi, tylko będzie niejako "wisiał w powietrzu..tak mi się wydaje..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.02.2009, 14:45
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Przecież narożnik nie będzie stał na ziemi, tylko będzie niejako "wisiał w powietrzu..tak mi się wydaje..
? Ile żeś wypil? az mi sie przypomniala poduszkowa trybuna oczywiscie ze beda fundamenty i beda kopac, ale nie tak gleboko jak na srodku.
Odpowiedz cytując
kojott
Junior Member

Od: 02.2007

Stary 24.02.2009, 14:56
wie ktoś kiedy na trybunę D wejdziemy normalnie, tak jak jest np na E
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 24.02.2009, 14:57
na to chyba muszą ogłosić osobny przetarg a nic o takowym nie słyszałem
Odpowiedz cytując
Bobic
Banita

Od: 07.2006

Stary 24.02.2009, 15:10
Pero napisał(a):Wyświetl post
na to chyba muszą ogłosić osobny przetarg a nic o takowym nie słyszałem
Nie nie musza ponieważ przetarg na trybunę C był wraz z narożnikami.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 24.02.2009, 15:26
ale mi chodziło o wykończenie trybuny D
Odpowiedz cytując
kadziolek1906
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 24.02.2009, 15:27
Może mi ktoś podać link do kamery ze stadionu(plac budowy)

Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 24.02.2009, 15:27
http://www.krakow.pl/kamera/wisla/
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 24.02.2009, 15:39
Pero napisał(a):Wyświetl post
ale mi chodziło o wykończenie trybuny D
Tym to od 2 lat zajmuje się Budimex. Jak widać wcale im się nie śpieszy, a to powinno być oddanie rok temu !
Odpowiedz cytując
barthok
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 24.02.2009, 15:59
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Tym to od 2 lat zajmuje się Budimex. Jak widać wcale im się nie śpieszy, a to powinno być oddanie rok temu !
Nie, nie i jeszcze raz nie. Budimex nie miał w przetargu dokończenia tej trybuny do tego będzie osobny przetarg co było w harmonogramie..
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 24.02.2009, 17:18
Miał czy nie miał nie wiadomo, ale wcale bym się nie dziwił gdyby jednak miał w przetargu dokończenie. Z Budimexem były dużo większe wpadki już. Nawet przed chwilą w Interwencji pokazywali wały przy budowie 2 terminala na Okęciu. Wykonawcą był oczywiście Budimex (do spółki z Estudio Lamala i jeszcze jedną hiszpańską firmą). Opuźnienie sięgło 2 lat po czym ich wyjebali.

Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 24.02.2009, 17:21
dlatego trzeba sie cieszyć że mamy Polimex. Wszystko wydaje mi sie jak narazie bardziej profesjonalne. Pamiętam że jak budimex kopał pod fundamenty to 2 razy mniejszy wykop robili chyba grubo ponad miesiąc. Zresztą widac po budowach w Warszawie i Poznaniu że tempo mają bardzo dobre.
Odpowiedz cytując
barthok
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 24.02.2009, 17:27
dodam jeszcze że Budimex buduje halę w Sopocie/Gdańsku i z ich winy pojawiła się wada konstrukcji dachu i obecnie budowa stoi.. ;]
Odpowiedz cytując
jgw
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 24.02.2009, 17:28
W Poznaniu nie buduje Polimex.
Odpowiedz cytując
Mr.X
Member

Od: 10.2003

Stary 24.02.2009, 18:47
Przy budowie trybun D i E wykorzystywano technike zwaną "palowaniem" dlatego prace ziemne trwały tak długo.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.02.2009, 21:03
A tu nie będzie tego palowania?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
leszcz
Junior Member

Od: 06.2006

Stary 24.02.2009, 21:06
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Miał czy nie miał nie wiadomo, ale wcale bym się nie dziwił gdyby jednak miał w przetargu dokończenie. Z Budimexem były dużo większe wpadki już. Nawet przed chwilą w Interwencji pokazywali wały przy budowie 2 terminala na Okęciu. Wykonawcą był oczywiście Budimex (do spółki z Estudio Lamala i jeszcze jedną hiszpańską firmą). Opuźnienie sięgło 2 lat po czym ich wyjebali.
A Budimex buduje autostradę A1 Stryków - Pyrzowice, buduje AOW czy węzeł Murckowska w Katowicach. Czy uznasz więc że te inwestycje są na wstępie spartolone bo buduje je firma B.? Firma ta ma bardzo duże szanse wygrać przetarg na budowę stadionu we Wrocku - czy to oznacza, że nie będziesz jeździł na przyszłe mecze ze Śląskiem bo stadion może się zawalić?
Trybuna D - przeglądnij sobie posty z okresu rozstrzygania przetargu na budowę tej trybuny. Na wykończenie trybuny miał być rozpisany odzielny przetarg (do tej pory takowego nie ma).
Terminal na Okęciu - że tak się zapytam - kto wg Ciebie odpowiada za brak hydrantów, czy niezgodne z przepisami przeciwpożarowymi wyjścia ewakuacyjne (bo o to właśnie rozbijała się cała sprawa) - wykonawca (Budimex) czy projetant (Estudio Lamela)? Cóż - padło na wykonawcę, bo ten nie wiedział jak np. poszerzyć schody na klatkach schodowych (zapewne nikt tego by nie umiał i nie umie). Dodam tylko że wszystko było wykonane zgodnie z projektem.
Hala w Gdańsku - no cóż tu faktycznie wpadka Budimexu, tylko dlaczego wcześniej projektant hali jak i nadzór zatwierdziły zmiany w projekcie?

Tak więc trochę obiektywizmu w ocenie konkretnych firm.
P.S. Jakoś ten zły Budimex w miarę sprawnie naprawił to co spartaczył Guris przy budowie tunelu szybkiego tramwaju .
Odpowiedz cytując
jgw
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 24.02.2009, 21:14
U mnie w mieście budowali obwodnicę i skończyli ją nawet przed czasem. Sam miałem przyjemność pracować przy jej budowie ogólnie musimy zrozumieć że w dobie kryzysu każdy przetarg jest dla nich bardzo ważny. Budimex mimo wszystko jakoś renomę ma.
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 24.02.2009, 21:40
Wiem że nie na aktualny temat ale ogladam własnie meczyk barcy z ol i uwazam iz odległosc z płyty do trybun bedzie podobna do naszej i chyba wcale nie jest tak zle, choc sam stadion OL uwazam za sredni, pewnie był równiez rozbudowywany jak nasz
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg stade_de_gerland02.jpg (34,2 KB, 140 wyświetleń)
Typ pliku: jpg stade_de_gerland14.jpg (36,1 KB, 113 wyświetleń)
derr
Odpowiedz cytując
Mr.X
Member

Od: 10.2003

Stary 24.02.2009, 21:43
rafalek przy budowie nowej trybunki C nie bedzie juz tego palowania to zadanie ma po części spełniać wykonana ścianka szczelinowa ,a poza tym grunt jest chyba stabilniejszy czy coś ...

Budimex co miał zrobić to zrobił i nie ma sensu ciągnąć dalej tego tematu.
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.02.2009, 22:47
LukL napisał(a):Wyświetl post
taaa jasne postawią narożnik bez fundamentów........
Najpierw trzeba zdemontować oświetlenie, żeby dało się ruszyć z konkretną robotą, to chyba oczywiste...

kadziolek1906 napisał(a):Wyświetl post
Może mi ktoś podać link do kamery...
****a mać! Ile razy ten link się jeszcze pojawi... Wielki problem poszukać?!

Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.02.2009, 22:49
simone napisał(a):Wyświetl post
Najpierw trzeba zdemontować oświetlenie, żeby dało się ruszyć z konkretną robotą, to chyba oczywiste...

patrząc na okrąglaka,to nie jest takie oczywiste...
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.02.2009, 05:16
leszcz napisał(a):Wyświetl post
A Budimex buduje autostradę A1 Stryków - Pyrzowice, buduje AOW czy węzeł Murckowska w Katowicach. Czy uznasz więc że te inwestycje są na wstępie spartolone bo buduje je firma B.? Firma ta ma bardzo duże szanse wygrać przetarg na budowę stadionu we Wrocku - czy to oznacza, że nie będziesz jeździł na przyszłe mecze ze Śląskiem bo stadion może się zawalić?
Trybuna D - przeglądnij sobie posty z okresu rozstrzygania przetargu na budowę tej trybuny. Na wykończenie trybuny miał być rozpisany odzielny przetarg (do tej pory takowego nie ma).
Terminal na Okęciu - że tak się zapytam - kto wg Ciebie odpowiada za brak hydrantów, czy niezgodne z przepisami przeciwpożarowymi wyjścia ewakuacyjne (bo o to właśnie rozbijała się cała sprawa) - wykonawca (Budimex) czy projetant (Estudio Lamela)? Cóż - padło na wykonawcę, bo ten nie wiedział jak np. poszerzyć schody na klatkach schodowych (zapewne nikt tego by nie umiał i nie umie). Dodam tylko że wszystko było wykonane zgodnie z projektem.
Hala w Gdańsku - no cóż tu faktycznie wpadka Budimexu, tylko dlaczego wcześniej projektant hali jak i nadzór zatwierdziły zmiany w projekcie?

Tak więc trochę obiektywizmu w ocenie konkretnych firm.
P.S. Jakoś ten zły Budimex w miarę sprawnie naprawił to co spartaczył Guris przy budowie tunelu szybkiego tramwaju .
Spoko, spoko, bez popadania w skrajności. Sprawa Okęcia nie jest mi znana w takim stopniu żebym mógł stwierdzić czy to wina jest Estudio Lamala, Budimexu czy też tej trzeciej hiszpańskiej firmy. Jako konsorcjum dali ciała równo. 2 lata opóźnienia to sporo jakby nie patrząc. Jako konsorcjum odpowiadali za oddanie projektu, skończonego i w terminie. Nie wywiązali się z umowy, a to pewna skaza na marce. Hala w Gdańsku jest drugim przykładem. Drugą skazą. Zapewne takich wpadek znalazłoby się więcej, dlatego nie możemy wykluczyć, że przy budowie stadionu również.

Co do inwestycji drogowych, które wykonują, to myślę że jakiekolwiek wnioski będzie można wysuwać kiedy skończy im się termin realizacji. Jeśli uporają się z tym terminowo i bez zastrzeżeń to tylko dobrze dla Polskiego państwa wyjdzie Stadion we Wrocławiu to inna historia.

Nie neguje solidności Budimexu. Nieraz widziałem ich pracę w Kraku (budowa estakad, ronda Grzegórzeckiego itd.) i muszę przyznać że całkiem sprawnie im to szło. W żadnym wypadku nie powiedziałem, że ta firma jest zła. Po prostu dałem przykład (Okęcie), gdzie się nie popisali i dodałem, że podobnie może być u nas . Zaznaczam, że pisząc poprzedniego posta nie wiedziałem, czy byli wykonawcą zaplecza, czy nie. Z resztą to widać po poprzednim poście.
Powód: bo Miro się czepia :P
Ostatnio edytowane przez Gordian : 25.02.2009 o godz. 09:35.

Odpowiedz cytując
Miro
Senior Member

Stary 25.02.2009, 09:09
@ Gordían
Nawet dyslekcja nie zwalnia od znajomości nazw własnych .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów