|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
ten płot będzie jeszcze podwyzszony i pojawi się siatka do dachu - tak aby sektor rodzinny nie mógł byc atakowany przez bandytów z E4
![]()
WISŁA CHECKS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Pod koniec ubiegłego roku byłem trochę zły, że to wszystko się tak ciągnie, że prace od stycznia. Ale teraz widać, że firma pracuje konkretnie i na ładnych obrotach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
tak z zupełnej ciekawości.. gdzie wywożą ziemię z wykopu ?
druga sprawa, dziś zaczęli przykręcać drewniane barierki do ściany szczelinowej przy narożniku.. czyżby przygotowania pod wykop pod narożnik ? ![]()
Runner
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2005
Offline |
|
|
pod narożnikiem nic nie będą kopać
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Rozumie, że twoja wypowiedz to pewnego rodzaju sarkazm? Skoro przez tą rundę nie będziemy przyjmować kibiców przyjezdnych, a po przebudowie sektor dla gości zmieni swoją lokalizację, to nie widzę przeszkód aby rozebrać istniejące ogrodzenie miedzy E4 i E5
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
taaa jasne postawią narożnik bez fundamentów........
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Przecież narożnik nie będzie stał na ziemi, tylko będzie niejako "wisiał w powietrzu..tak mi się wydaje..
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
wie ktoś kiedy na trybunę D wejdziemy normalnie, tak jak jest np na E
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
na to chyba muszą ogłosić osobny przetarg a nic o takowym nie słyszałem
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
ale mi chodziło o wykończenie trybuny D
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Może mi ktoś podać link do kamery ze stadionu(plac budowy)
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Miał czy nie miał nie wiadomo, ale wcale bym się nie dziwił gdyby jednak miał w przetargu dokończenie. Z Budimexem były dużo większe wpadki już. Nawet przed chwilą w Interwencji pokazywali wały przy budowie 2 terminala na Okęciu. Wykonawcą był oczywiście Budimex (do spółki z Estudio Lamala i jeszcze jedną hiszpańską firmą). Opuźnienie sięgło 2 lat po czym ich wyjebali.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
dlatego trzeba sie cieszyć że mamy Polimex. Wszystko wydaje mi sie jak narazie bardziej profesjonalne. Pamiętam że jak budimex kopał pod fundamenty to 2 razy mniejszy wykop robili chyba grubo ponad miesiąc. Zresztą widac po budowach w Warszawie i Poznaniu że tempo mają bardzo dobre.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
dodam jeszcze że Budimex buduje halę w Sopocie/Gdańsku i z ich winy pojawiła się wada konstrukcji dachu i obecnie budowa stoi.. ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
W Poznaniu nie buduje Polimex.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Przy budowie trybun D i E wykorzystywano technike zwaną "palowaniem" dlatego prace ziemne trwały tak długo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A tu nie będzie tego palowania?
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
A Budimex buduje autostradę A1 Stryków - Pyrzowice, buduje AOW czy węzeł Murckowska w Katowicach. Czy uznasz więc że te inwestycje są na wstępie spartolone bo buduje je firma B.? Firma ta ma bardzo duże szanse wygrać przetarg na budowę stadionu we Wrocku - czy to oznacza, że nie będziesz jeździł na przyszłe mecze ze Śląskiem bo stadion może się zawalić?Trybuna D - przeglądnij sobie posty z okresu rozstrzygania przetargu na budowę tej trybuny. Na wykończenie trybuny miał być rozpisany odzielny przetarg (do tej pory takowego nie ma). Terminal na Okęciu - że tak się zapytam - kto wg Ciebie odpowiada za brak hydrantów, czy niezgodne z przepisami przeciwpożarowymi wyjścia ewakuacyjne (bo o to właśnie rozbijała się cała sprawa) - wykonawca (Budimex) czy projetant (Estudio Lamela)? Cóż - padło na wykonawcę, bo ten nie wiedział jak np. poszerzyć schody na klatkach schodowych (zapewne nikt tego by nie umiał i nie umie ). Dodam tylko że wszystko było wykonane zgodnie z projektem.Hala w Gdańsku - no cóż tu faktycznie wpadka Budimexu, tylko dlaczego wcześniej projektant hali jak i nadzór zatwierdziły zmiany w projekcie? Tak więc trochę obiektywizmu w ocenie konkretnych firm. P.S. Jakoś ten zły Budimex w miarę sprawnie naprawił to co spartaczył Guris przy budowie tunelu szybkiego tramwaju . |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
U mnie w mieście budowali obwodnicę i skończyli ją nawet przed czasem. Sam miałem przyjemność pracować przy jej budowie
ogólnie musimy zrozumieć że w dobie kryzysu każdy przetarg jest dla nich bardzo ważny. Budimex mimo wszystko jakoś renomę ma. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Wiem że nie na aktualny temat ale ogladam własnie meczyk barcy z ol i uwazam iz odległosc z płyty do trybun bedzie podobna do naszej i chyba wcale nie jest tak zle, choc sam stadion OL uwazam za sredni, pewnie był równiez rozbudowywany jak nasz
![]()
derr
|
|
|
|
Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
rafalek przy budowie nowej trybunki C nie bedzie juz tego palowania
to zadanie ma po części spełniać wykonana ścianka szczelinowa ,a poza tym grunt jest chyba stabilniejszy czy coś ...Budimex co miał zrobić to zrobił i nie ma sensu ciągnąć dalej tego tematu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Najpierw trzeba zdemontować oświetlenie, żeby dało się ruszyć z konkretną robotą, to chyba oczywiste...
****a mać! Ile razy ten link się jeszcze pojawi... Wielki problem poszukać?! ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Co do inwestycji drogowych, które wykonują, to myślę że jakiekolwiek wnioski będzie można wysuwać kiedy skończy im się termin realizacji. Jeśli uporają się z tym terminowo i bez zastrzeżeń to tylko dobrze dla Polskiego państwa wyjdzie Nie neguje solidności Budimexu. Nieraz widziałem ich pracę w Kraku (budowa estakad, ronda Grzegórzeckiego itd.) i muszę przyznać że całkiem sprawnie im to szło. W żadnym wypadku nie powiedziałem, że ta firma jest zła. Po prostu dałem przykład (Okęcie), gdzie się nie popisali i dodałem, że podobnie może być u nas . Zaznaczam, że pisząc poprzedniego posta nie wiedziałem, czy byli wykonawcą zaplecza, czy nie. Z resztą to widać po poprzednim poście. ![]() Powód: bo Miro się czepia :P
Ostatnio edytowane przez Gordian : 25.02.2009 o godz. 09:35.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@ Gordían
Nawet dyslekcja nie zwalnia od znajomości nazw własnych . |
|