|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() ![]() Jak można oceniać tak DOŚWIADCZONYCH piłkarzy po 2 sparingach![]() ![]() ![]() P.S. Brożek strzelił mało goli na zgrupowaniach , myślę że wygryzie go ze składu Dawidowski albo Leszczak... ![]() ![]() ![]() ![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
nie licz bramkarzy, bo oni nie muszą biegać..
więc: bez bramkarzy Wisła jest starsza o miesiąc i 2 tygodnie.. ![]()
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ale kolega HanysKce lubi mieć takie abstrakcyjne poglądy jak można zauważyć.. więc Aro1234 nie potrzebnie marnowałeś czas na wyliczanie średniej wieku.
![]() W ogóle Hanys jak oceniasz np. czy dziewczyna jest fajna czy nie, tak samo jak to czy piłkarz jest wypalony czy nie na podstawie VIDEO kilkuminutowego, to się nie ździw jak będziesz kiedyś zmuszony zmienić orientacje. ![]() "Victoria Concordia Crescit"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
www.kibicenet.pl www.weszlo.com www.onet.pl www.wp.pl Poszukaj po tych stronkach , na pewno znajdzie się coś dla Ciebie ![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() A pocisk, który wymierzyłaś w kierunku naszego gościa z Katowic dość mocno zadziała na jego wyobraźnię, zepsujesz chłopaka i zranisz go ![]() Generalnie, co do meczu: Polonia - Wisła 0:2 po bramce Ćwielonga i Brożka Pawła. Spokojna gra, inicjatywa przez 90 minut, spokój spokój spokój ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
...w końcu.. bramkarz to nie część drużyny.. to tylko taki idiota co w sumie robi za 3 słupek w bramce a od czasu do czasu przewróci się jak domino.
Ostatnio edytowane przez Agnieszka : 22.02.2009 o godz. 18:38.
![]() "Victoria Concordia Crescit"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Agnieszko przekręcasz moje zalecenia, wiek bramkarzy nie powinien być wliczany do średniego wieku pierwszego zespołu, a jeśli ich nie wliczmy to wychodzi na to że Wisła ma starszy skład..
Wisła 28.4 Man Utd. 28.3 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
yyy...chyba robicie tu "mały" offtop:/..temat jest o meczu z Polonią o ile się nie mylę..a nie o jakiś "zaleceniach"
![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ja myśle że wygramy 0:3 z polonią po golach Pawła Brożka.Juniora Diaza i Ćwielonga
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Idź se pozalecaj Gieksie z Katowic, bo jak wam tak dobrze będzie szło jak szło jesienią, to za pół roku NOWA 2.LIGA... Są postępy!Zresztą jak wyżej wspomniała Agnieszka - równie dobrze obrońcy w sumie też się liczyć nie powinni bo to też dwie tyczki na środku pola karnego asekurowane dwoma skrzydłowymi, które tylko mają wykopać piłkę spod nóg napastnika. Od kiedy bramkarz nie jest częścią zespołu? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Aro1234 jeśli nie masz nic do powiedzenia - nie pisz
![]() po co rozmywać temat.. btw. będzie transmisja w C+? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Odezwał się ten co ma zbyt wiele do powiedzenia, zbyt wiele zaleceń, ale niezbyt wiele oleju w głowie...
weź wyjdź.. ![]() ad btw. nie, nie ma transmisji w C+ ale jest na Orange Sport od 17.45. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() a średnią wieku naszej drużyny też by mocno zaniżył dlatego dziwna ta dyskusja...a wracając do meczu, wydaje mi się że wygramy 2:0...a w ataku zagra Paweł z Boguskim ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Wg. mnie skład powinien wyglądać następująco:
Pawełek Singlar-Cleber-Marcelo-Diaz Mały-Sobol-Jirsak--Boguski Brożek, Ćwielong W obwodzie mamy:Beto, Baszcza, Cantoro, Zienia, Gołosia, Niedzielana, Łobo, Marcela, Głowackiego,Brożek... Mimo narzekania, że Lech i Legia lepsze składy mają...to śmiem twierdzić, że mamy kłopoty bogactwa i ekipe na mistrza. Problem jest jednak w ustawieniu zespołu przez Skorże. Boję się tego, że będziemy w każdym meczu mieć wizualną przewagę, którą nie będziemy mogli udokumentować zwycięstwem...wyniki będą 0:0, 1:1, indywidualne oceny piłkarzy wysokie, gra niby dobra, dużo sytuacji, gra presingiem, dobre przygotowanie fizyczne....i brak wyniku Wszystko to było w meczu z Ruchem w poprzedniej rundzie i boję się, że tak będzie wyglądała nasza gra. Nie mam nic do Skorży, ale myślę, że powinien drużynę ustawiać bardziej ofensywnie przykładem Wisły Kasperczaka, Smudy, oraz dzisiejszego Lecha. W poprzednim sezonie wszystko było ok, teraz gra przypomina mi nieco defensywne ustawienie jakie preferował Petrescu. Mamy miażdżyć, Wisła przyzwyczaiła do takiej gry. Brożek, Jirsak, Mały, Ćwielong, Boguski to piłkarze którzy czekają na hasło "do ataku". Albo wygrywamy po 4:0. albo przegrywamy 3:4. Innej opcji być nie powinno...A jednak mam przeczucie, że 0:0 i 1:1 to będą najczęstrze wyniki (pfu.pfu) Odważnie, z jajem, nie pierdo..ć się z leszczami, pokazać kto tu jest kto, w każdym meczu atak przez 90min. i majster za 12 kolejek. Dużo zależy od najbliższego meczu. Jeśli dadzą ciała można smiało stwierdzić 5 miejsce na koniec sezonu. Jeśli będzie gra ofensywna, presing i dobry wynik to są nadzieje. Nie możemy się ich przestraszyć i grać defensywnie i asekurancko. To nie gra z Barceloną tylko polska liga, tu gra się o to by być wicemistrzem, bo mistrzostwo jest tylko dla Wisły i musimy do tego scenariusza przyzwyczaić reszte stawki. Miazga 5 do 0, i fotel lidera.
Ostatnio edytowane przez Kordel_Walker : 22.02.2009 o godz. 19:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Sądzę że Marcelo z Sobolem zagrają w środku pola. Głowa z Cleberem będą tworzyć parę stoperów. Największą wątpliwością jest dla mnie prawa obrona, Singlar czy Baszczu ? Lewa obrona Piotrek Brożek, który będzie wymieniał się ostro z Diazem tak że przeciwnicy będą sie gubić, uważam że to nasza najsliniejsza broń, wymienność funkcji Piotrka Brożka z Diazem. Prawa pomoc zarezerwowana dla Małego, a w ataku z panem którego nazwiska nie trzeba tu podawać będzie grał Boguski. Oglądając mecz mecz z Piastem, wyglądało to wszystko nieźle jednak martwi mnie to że za dużo tam było Pawła Brożka. Nie to że robił coś źle ale jak nie daj boże jak go zabraknie to nie wiem czy oni sobie na tym boisku poradzą.
I wypada mi napisać jeszcze coś pogrubioną czcionką Mauro Cantoro powinien spalić się ze wstydu jeśli Sobol który stracił dużo czasu w tym okresie przygotowawczym zagra, a nie on. O tym że może wygryźć go ze składu środkowy obrońca już nie wspomnę. Rozumie że Mauro też miał pewne problemy ale droga do pierwszego składu stała przed nim otworem. Jeśli zagra Marcelo z Sobolem to Jirsakowi też powinno dać to dużo do myślenia. Nominalni środkowi pomocnicy nie potrafią wgryźć ze składu rekonwalescenta i środkowego obrońcy... naprawdę wielki cios dla nich i tak jak mówię powinni spalić się ze wstydu.
Ostatnio edytowane przez Janusz13 : 22.02.2009 o godz. 19:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Idź policz śrędnią wieku piłkarzy GieKSy, potem reszty drużyn z waszej ligii, a nas zostaw w spokoju. ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
dobra, wyjść musimy skladem:
Pawełek - Baszczu, Głowa, Cleber, Pi. Bro - Małecki, Sobol, Jirsak, Diaz - Boguski, Brozio. Po przerwie Ćwielu ))Dlaczemu nie Marcelo? Ano dlatego, że choć może i grajek z niego niezły, to błędów robi masę, o wiele więcej niż Głowa i Cleber. A my w pierwszym meczu wiosny nie możemy sobie pozwolić na żaden błąd. Zwłaszcza, że Marcelo ma tendencję do niecelnych podań na wysokości 25-30 m luzak po prostu..Dlaczemu Diaz na lewej? Ano dlatego, że inklinacje do gry ofensywnej ma większe niż Pi. Brożek, Łobodziński razem wzięci. Nie chodzi o zwody wywody, ale o psychiczne nastawienie. Dlaczemu nie Beto? Bo jest słabszy od zaproponowanej dwójki napastnikow |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Transmisja jest na kanale ORANGE SPORT o godz 17:30
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a jest Orange Sport" U Wiślaków" ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skorża myśle że wystawi na środku pomocy Marcelo z Sobolem.Do Jirsaka trener chyba wciąż nie ma pełnego zaufania. Licze też że od pierwszej minuty wyjdzie Ćwielong skoro tak dobrze mu szło w sparingach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
podbijam co do OS U Wislakow
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ach.. jak dobrze że mam OS
![]() A co do wyniku stawiam że bedzie 0-2 i to z niezle pieniądze. tak coś mi intuicja mówi, nieraz już nie stawiałem a potem żałowałem wiec tym razem stawiam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Będzie mecz w C+? Albo na Orange?
|
|
|