The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.02.2009, 18:25
HanysKce napisał(a):Wyświetl post
z relacji video ze zgrupowania.. zobacz jak zachowywali się przy traconych bramkach przez Wisłę..

Jak można oceniać tak DOŚWIADCZONYCH piłkarzy po 2 sparingach

P.S. Brożek strzelił mało goli na zgrupowaniach , myślę że wygryzie go ze składu Dawidowski albo Leszczak...
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 22.02.2009, 18:26
nie licz bramkarzy, bo oni nie muszą biegać..

więc:

bez bramkarzy Wisła jest starsza o miesiąc i 2 tygodnie..
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
Odpowiedz cytując
Agnieszka
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.02.2009, 18:28
Ale kolega HanysKce lubi mieć takie abstrakcyjne poglądy jak można zauważyć.. więc Aro1234 nie potrzebnie marnowałeś czas na wyliczanie średniej wieku.
W ogóle Hanys jak oceniasz np. czy dziewczyna jest fajna czy nie, tak samo jak to czy piłkarz jest wypalony czy nie na podstawie VIDEO kilkuminutowego, to się nie ździw jak będziesz kiedyś zmuszony zmienić orientacje.
"Victoria Concordia Crescit"
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 22.02.2009, 18:29
nie licz bramkarzy, bo oni nie muszą biegać..

więc:

bez bramkarzy Wisła jest starsza o miesiąc i 2 tygodnie..

www.kibicenet.pl
www.weszlo.com
www.onet.pl
www.wp.pl

Poszukaj po tych stronkach , na pewno znajdzie się coś dla Ciebie
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.02.2009, 18:32
Agnieszka napisał(a):Wyświetl post
Ale kolega HanysKce lubi mieć takie abstrakcyjne poglądy jak można zauważyć.. więc Aro1234 nie potrzebnie marnowałeś czas na wyliczanie średniej wieku.
W ogóle Hanys jak oceniasz np. czy dziewczyna jest fajna czy nie, tak samo jak to czy piłkarz jest wypalony czy nie na podstawie VIDEO kilkuminutowego, to się nie ździw jak będziesz kiedyś zmuszony zmienić orientacje.
Dla mnie to nie strata czasu, sprawdziłem to z czystej ciekawości, bo nie lubię jak ktoś się mądrzy, a i przy okazji podczas feriowego letargu mogłem wysilić szare komórki

A pocisk, który wymierzyłaś w kierunku naszego gościa z Katowic dość mocno zadziała na jego wyobraźnię, zepsujesz chłopaka i zranisz go

Generalnie, co do meczu:
Polonia - Wisła 0:2
po bramce Ćwielonga i Brożka Pawła. Spokojna gra, inicjatywa przez 90 minut, spokój spokój spokój
Odpowiedz cytując
Agnieszka
Senior Member

Stary 22.02.2009, 18:35
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to nie strata czasu, sprawdziłem to z czystej ciekawości, bo nie lubię jak ktoś się mądrzy, a i przy okazji podczas feriowego letargu mogłem wysilić szare komórki
To w ramach większego rozruchu szarych komórek odlicz bramkarzy.. wedle zaleceń Hanysa bo oni nie muszą biegać a to ma znaczący wpływ na średnią wieku drużyny! ...w końcu.. bramkarz to nie część drużyny.. to tylko taki idiota co w sumie robi za 3 słupek w bramce a od czasu do czasu przewróci się jak domino.
Ostatnio edytowane przez Agnieszka : 22.02.2009 o godz. 18:38.
"Victoria Concordia Crescit"
Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Stary 22.02.2009, 18:37
Agnieszko przekręcasz moje zalecenia, wiek bramkarzy nie powinien być wliczany do średniego wieku pierwszego zespołu, a jeśli ich nie wliczmy to wychodzi na to że Wisła ma starszy skład..

Wisła 28.4
Man Utd. 28.3
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 22.02.2009, 18:41
yyy...chyba robicie tu "mały" offtop:/..temat jest o meczu z Polonią o ile się nie mylę..a nie o jakiś "zaleceniach"
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 22.02.2009, 18:44
Ja myśle że wygramy 0:3 z polonią po golach Pawła Brożka.Juniora Diaza i Ćwielonga
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 22.02.2009, 18:53
Agnieszko przekręcasz moje zalecenia, wiek bramkarzy nie powinien być wliczany do średniego wieku pierwszego zespołu, a jeśli ich nie wliczmy to wychodzi na to że Wisła ma starszy skład..

Wisła 28.4
Man Utd. 28.3
Na pewno ta 1/10 robi wielką różnicę... Idź se pozalecaj Gieksie z Katowic, bo jak wam tak dobrze będzie szło jak szło jesienią, to za pół roku NOWA 2.LIGA... Są postępy!
Zresztą jak wyżej wspomniała Agnieszka - równie dobrze obrońcy w sumie też się liczyć nie powinni bo to też dwie tyczki na środku pola karnego asekurowane dwoma skrzydłowymi, które tylko mają wykopać piłkę spod nóg napastnika. Od kiedy bramkarz nie jest częścią zespołu?
Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Stary 22.02.2009, 18:55
Aro1234 jeśli nie masz nic do powiedzenia - nie pisz

po co rozmywać temat..

btw.

będzie transmisja w C+?
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 22.02.2009, 19:02
Odezwał się ten co ma zbyt wiele do powiedzenia, zbyt wiele zaleceń, ale niezbyt wiele oleju w głowie... weź wyjdź..

ad btw. nie, nie ma transmisji w C+ ale jest na Orange Sport od 17.45.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 22.02.2009, 19:24
Agnieszka napisał(a):Wyświetl post
myślę że kolega jeszcze "ma czas" na ocenianie dziewczyn
a średnią wieku naszej drużyny też by mocno zaniżył dlatego dziwna ta dyskusja...

a wracając do meczu, wydaje mi się że wygramy 2:0...a w ataku zagra Paweł z Boguskim
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 22.02.2009, 19:24
Wg. mnie skład powinien wyglądać następująco:
Pawełek
Singlar-Cleber-Marcelo-Diaz
Mały-Sobol-Jirsak--Boguski
Brożek, Ćwielong

W obwodzie mamy:Beto, Baszcza, Cantoro, Zienia, Gołosia, Niedzielana, Łobo, Marcela, Głowackiego,Brożek...
Mimo narzekania, że Lech i Legia lepsze składy mają...to śmiem twierdzić, że mamy kłopoty bogactwa i ekipe na mistrza. Problem jest jednak w ustawieniu zespołu przez Skorże. Boję się tego, że będziemy w każdym meczu mieć wizualną przewagę, którą nie będziemy mogli udokumentować zwycięstwem...wyniki będą 0:0, 1:1, indywidualne oceny piłkarzy wysokie, gra niby dobra, dużo sytuacji, gra presingiem, dobre przygotowanie fizyczne....i brak wyniku Wszystko to było w meczu z Ruchem w poprzedniej rundzie i boję się, że tak będzie wyglądała nasza gra. Nie mam nic do Skorży, ale myślę, że powinien drużynę ustawiać bardziej ofensywnie przykładem Wisły Kasperczaka, Smudy, oraz dzisiejszego Lecha.
W poprzednim sezonie wszystko było ok, teraz gra przypomina mi nieco defensywne ustawienie jakie preferował Petrescu.
Mamy miażdżyć, Wisła przyzwyczaiła do takiej gry. Brożek, Jirsak, Mały, Ćwielong, Boguski to piłkarze którzy czekają na hasło "do ataku". Albo wygrywamy po 4:0. albo przegrywamy 3:4. Innej opcji być nie powinno...A jednak mam przeczucie, że 0:0 i 1:1 to będą najczęstrze wyniki (pfu.pfu)
Odważnie, z jajem, nie pierdo..ć się z leszczami, pokazać kto tu jest kto, w każdym meczu atak przez 90min. i majster za 12 kolejek.
Dużo zależy od najbliższego meczu. Jeśli dadzą ciała można smiało stwierdzić 5 miejsce na koniec sezonu. Jeśli będzie gra ofensywna, presing i dobry wynik to są nadzieje.
Nie możemy się ich przestraszyć i grać defensywnie i asekurancko. To nie gra z Barceloną tylko polska liga, tu gra się o to by być wicemistrzem, bo mistrzostwo jest tylko dla Wisły i musimy do tego scenariusza przyzwyczaić reszte stawki. Miazga 5 do 0, i fotel lidera.
Ostatnio edytowane przez Kordel_Walker : 22.02.2009 o godz. 19:27.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.02.2009, 19:33

będzie transmisja w C+?

W sobotę o 7:00 na canal+ sport 2 lub tego samego dnia o 10:15 na canal+ sport. ( powt.)

Zostało radio
Odpowiedz cytując
Janusz13
Member

Stary 22.02.2009, 19:37
Sądzę że Marcelo z Sobolem zagrają w środku pola. Głowa z Cleberem będą tworzyć parę stoperów. Największą wątpliwością jest dla mnie prawa obrona, Singlar czy Baszczu ? Lewa obrona Piotrek Brożek, który będzie wymieniał się ostro z Diazem tak że przeciwnicy będą sie gubić, uważam że to nasza najsliniejsza broń, wymienność funkcji Piotrka Brożka z Diazem. Prawa pomoc zarezerwowana dla Małego, a w ataku z panem którego nazwiska nie trzeba tu podawać będzie grał Boguski. Oglądając mecz mecz z Piastem, wyglądało to wszystko nieźle jednak martwi mnie to że za dużo tam było Pawła Brożka. Nie to że robił coś źle ale jak nie daj boże jak go zabraknie to nie wiem czy oni sobie na tym boisku poradzą.

I wypada mi napisać jeszcze coś pogrubioną czcionką Mauro Cantoro powinien spalić się ze wstydu jeśli Sobol który stracił dużo czasu w tym okresie przygotowawczym zagra, a nie on. O tym że może wygryźć go ze składu środkowy obrońca już nie wspomnę. Rozumie że Mauro też miał pewne problemy ale droga do pierwszego składu stała przed nim otworem.
Jeśli zagra Marcelo z Sobolem to Jirsakowi też powinno dać to dużo do myślenia. Nominalni środkowi pomocnicy nie potrafią wgryźć ze składu rekonwalescenta i środkowego obrońcy... naprawdę wielki cios dla nich i tak jak mówię powinni spalić się ze wstydu.
Ostatnio edytowane przez Janusz13 : 22.02.2009 o godz. 19:45.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.02.2009, 19:57
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
W obwodzie mamy:Beto, Baszcza, Cantoro, Zienia, Gołosia, Niedzielana, Łobo, Marcela, Głowackiego,Brożek...
No to spora nadwaga
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.02.2009, 20:23

Wisła 28.4
Man Utd. 28.3
Za przeproszeniem c**j z tego wynika?
Idź policz śrędnią wieku piłkarzy GieKSy, potem reszty drużyn z waszej ligii, a nas zostaw w spokoju.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
duren
Junior Member

Stary 23.02.2009, 13:12
dobra, wyjść musimy skladem:

Pawełek - Baszczu, Głowa, Cleber, Pi. Bro - Małecki, Sobol, Jirsak, Diaz - Boguski, Brozio.
Po przerwie Ćwielu ))

Dlaczemu nie Marcelo? Ano dlatego, że choć może i grajek z niego niezły, to błędów robi masę, o wiele więcej niż Głowa i Cleber. A my w pierwszym meczu wiosny nie możemy sobie pozwolić na żaden błąd. Zwłaszcza, że Marcelo ma tendencję do niecelnych podań na wysokości 25-30 m luzak po prostu..
Dlaczemu Diaz na lewej? Ano dlatego, że inklinacje do gry ofensywnej ma większe niż Pi. Brożek, Łobodziński razem wzięci. Nie chodzi o zwody wywody, ale o psychiczne nastawienie.
Dlaczemu nie Beto? Bo jest słabszy od zaproponowanej dwójki napastnikow
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.02.2009, 13:20
Transmisja jest na kanale ORANGE SPORT o godz 17:30
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Stary 23.02.2009, 13:23
a jest Orange Sport" U Wiślaków" ?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 23.02.2009, 13:24
Skorża myśle że wystawi na środku pomocy Marcelo z Sobolem.Do Jirsaka trener chyba wciąż nie ma pełnego zaufania. Licze też że od pierwszej minuty wyjdzie Ćwielong skoro tak dobrze mu szło w sparingach.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.02.2009, 13:44
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Skorża myśle że wystawi na środku pomocy Marcelo z Sobolem.Do Jirsaka trener chyba wciąż nie ma pełnego zaufania.
Też tak urażam i znów pewnie całą runę będziemy z ogórkami grać 2 defensywnymi pomocnikami. Aczkolwiek niektóre sparingi wskazywałyby na coś wręcz przeciwnego.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.02.2009, 13:50
Maro-TS-NH napisał(a):Wyświetl post
a jest Orange Sport" U Wiślaków" ?
Podbijam. W ogóle gdzieś jest?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.02.2009, 13:50
podbijam co do OS U Wislakow
Odpowiedz cytując
Bobic
Banita

Stary 23.02.2009, 14:00
Ach.. jak dobrze że mam OS
A co do wyniku stawiam że bedzie 0-2 i to z niezle pieniądze.
tak coś mi intuicja mówi, nieraz już nie stawiałem a potem żałowałem wiec tym razem stawiam.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 23.02.2009, 14:08
Będzie mecz w C+? Albo na Orange?
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 23.02.2009, 14:11
licoo napisał(a):Wyświetl post
Będzie mecz w C+? Albo na Orange?
Nie laska spojrzec pare postow w gore ?
...
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.02.2009, 14:17
diablo885 napisał(a):Wyświetl post
podbijam co do OS U Wislakow
Orange Sport jest na platformie Cyfry+, bo jeśli jest Canal+ to OS tez pewnie. OS kosztuje 10zł miesięcznie, więc przypuszczam, że 'U Wiślaków' zdecydowało się na taką inwestycje...
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.02.2009, 17:32
Orange Sport jest U Wiślaków

bez odbioru
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów