The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.02.2009, 20:29
kristos napisał(a):Wyświetl post
ma 150 wzrostu,nie jest Brazylijczykiem i w ogóle to jest biały.
haha i co z tego? zobacz jak pewnie wykorzystuje swój wzrost po stałych fragmentach gry. Lansujecie tego Marcelo a on wcale nie jest lepszy niż Kokoszka z tego co aktualnie pokazuje
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.02.2009, 20:37
zim zum napisał(a):Wyświetl post
haha i co z tego? zobacz jak pewnie wykorzystuje swój wzrost po stałych fragmentach gry. Lansujecie tego Marcelo a on wcale nie jest lepszy niż Kokoszka z tego co aktualnie pokazuje
ale to chyba dwie różne sprawy. Dobra gra głową nie polega tylko na wykorzytywaniu stałych fragmentów (choć i tu mysle trzeba dać mu chwile czasu a zacznie strzelać bramy, w Brazyli strzelał). W grze obronnej praktycznie żadna górna piłka nie dochodzi od przeciwnika jesli M jest w pobliżu. Zgarnia wszystko.

Jeśli chodzi o opinie w sprawie Kokoszki i M to myślę sobie że jeśli nprawde tak myślisz to zaczynam mieć wątpliwości w sprawie wartości Twojego porównania Rodneya i M.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.02.2009, 20:43
ale ja wcale nie mówię ,że kokoszka jest gorszy od Marcelo
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Rodri86
Junior Member

Od: 06.2007

Stary 19.02.2009, 21:24
Witam Wszystkim

I to jest to, nam już nic nie pozostaje tylko rozmowa o byłych czy obecnych zawodnikach Wisły bo o tym Beto poza tym że potrafi się zastawić z piłką to dobrego nic więcej nie można powiedzieć <miejmy nadzieję, że to nie wszystko co potrafi> ale pocieszające jest to że jak sobie przypomnę jak niegdyś 1 raz w akcji widziałem Diaza w lidze to się zastanawiałem co ten chudziutki, słabiutki fizycznie chłopaczyna robi w polskiej lidze <tak nim poniewierali, że co chwilę lądował na murawie> ale się chłopak przystosował do polskiej "piłki" <i za ten transfer trzeba na pewno pochwalić osobę J.Bednarza jak i za sprowadzenie do klubu Marcelo który w mojej ocenie jest lepszym zawodnikiem od Kokoszki> Ale Pamiętajmy liczy się Jakość a nie ilość Przypomnijcie sobie Hiszpańskie "gwiazdy" z Legi he
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 19.02.2009, 21:29
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
ale to chyba dwie różne sprawy. Dobra gra głową nie polega tylko na wykorzytywaniu stałych fragmentów (choć i tu mysle trzeba dać mu chwile czasu a zacznie strzelać bramy, w Brazyli strzelał). W grze obronnej praktycznie żadna górna piłka nie dochodzi od przeciwnika jesli M jest w pobliżu. Zgarnia wszystko.

Jeśli chodzi o opinie w sprawie Kokoszki i M to myślę sobie że jeśli nprawde tak myślisz to zaczynam mieć wątpliwości w sprawie wartości Twojego porównania Rodneya i M.
Gra głową to był jeden z przykładów. Po prostu uważam, że Marcelo czy Jirsak mają dobrą otoczkę medialna i tyle. Wielkie nadzieje i oczekiwania i plany a rzeczywistość wcale nie jest tak różowa. Niestety brakuje nam klasowych transferów i z byle kogo próbujemy robić nie wiadomo jaką gwiazdę i tyle. Marcelo nie wyróżnia się niczym szczególnym wg mnie i takie jest moje zdanie.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.02.2009, 23:45
Gra głową to był jeden z przykładów. Po prostu uważam, że Marcelo czy Jirsak mają dobrą otoczkę medialna i tyle. Wielkie nadzieje i oczekiwania i plany a rzeczywistość wcale nie jest tak różowa. Niestety brakuje nam klasowych transferów i z byle kogo próbujemy robić nie wiadomo jaką gwiazdę i tyle. Marcelo nie wyróżnia się niczym szczególnym wg mnie i takie jest moje zdanie.
No cóż zaczęliśmy od R żeby dojść do M. Twoje zdanie do którego masz oczywiście prawo. Według mnie Marcelo zdecydowanie się wyróżnia i myślę że czeka go duża kariera. Zobaczymy.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 20.02.2009, 08:02
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Zobaczymy.

Masz racje. Wrócimy do rozmowy po sezonie
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.02.2009, 08:54
Rodri86 napisał(a):Wyświetl post
Witam Wszystkim

I to jest to, nam już nic nie pozostaje tylko rozmowa o byłych czy obecnych zawodnikach Wisły bo o tym Beto poza tym że potrafi się zastawić z piłką to dobrego nic więcej nie można powiedzieć <miejmy nadzieję, że to nie wszystko co potrafi> ale pocieszające jest to że jak sobie przypomnę jak niegdyś 1 raz w akcji widziałem Diaza w lidze to się zastanawiałem co ten chudziutki, słabiutki fizycznie chłopaczyna robi w polskiej lidze <tak nim poniewierali, że co chwilę lądował na murawie> ale się chłopak przystosował do polskiej "piłki" <i za ten transfer trzeba na pewno pochwalić osobę J.Bednarza jak i za sprowadzenie do klubu Marcelo który w mojej ocenie jest lepszym zawodnikiem od Kokoszki> Ale Pamiętajmy liczy się Jakość a nie ilość Przypomnijcie sobie Hiszpańskie "gwiazdy" z Legi he
Ilość też się liczy. Bez 16-tu konkretnych grajków do gry możemy zapomnieć nawet o głupim MP.
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Od: 12.2008

Stary 20.02.2009, 11:02
O tym już na każdej stronie piszą;
http://www.futbol.pl/index_2501.php?...a82fdd577d114c
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 20.02.2009, 14:18
Masz racje. Wrócimy do rozmowy po sezonie
może się wtrącę, ale wydaje mi się, że Marcelo będzie, po Brożku, naszym najlepszym piłkarzem w tym sezonie. Szczególnie w środku pomocy. Dowody już w przyszły piątek.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 20.02.2009, 18:09
W pucharze ekstraklasy Garguła zagrał 3 minuty i zmiana, bo jakaś kontuzja.

edit: coś z kolanem :/
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.02.2009, 18:11
Kontuzja więzadła przyśrodkowego
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.02.2009, 18:53
Fernando Redondo napisał(a):Wyświetl post
Kontuzja więzadła przyśrodkowego
Ten uśmiech to trochę jakby mało adekwatny do sytuacji...
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 20.02.2009, 19:03
Slyszaliscie tego cepa w TV ? Gargula dostal w glowe, to mu sie noga zablokowala i krzywo stanal
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Stary 20.02.2009, 20:09
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37360,t...l?ticaid=178a5
Skręcenie stawu kolanowego...przeje###ane..
Może być jak z Niedzielanem jak przyjdzie do nas
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.02.2009, 20:23
Pusiek napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37360,t...l?ticaid=178a5
Skręcenie stawu kolanowego...przeje###ane..
Może być jak z Niedzielanem jak przyjdzie do nas
Niedzielan zerwał więzadła
to chyba jest jednak jakaś różnica
czyż nie?
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Stary 20.02.2009, 20:28
Czyż tak kolego manson...ale fakt jest taki, że gość jest kontuzjogenny tak jak Niedzielan...i o to mi chodziło........
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.02.2009, 20:45
Największą bekę to ja mam teraz z Bełchatowa, że go nie puścili do nas, a i tak im się teraz do niczego nie przyda.Byli zachłanni to mają.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 20.02.2009, 20:48
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Największą bekę to ja mam teraz z Bełchatowa, że go nie puścili do nas, a i tak im się teraz do niczego nie przyda.Byli zachłanni to mają.

bardzo zabawne.
najzabawniejsze to bedzie jak w lecie przyjdzie do nas z kontuzja i bedzie siedzial na trybunach
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.02.2009, 20:52
Pusiek napisał(a):Wyświetl post
Czyż tak kolego manson...ale fakt jest taki, że gość jest kontuzjogenny tak jak Niedzielan...i o to mi chodziło........
Po prostu są to 2 chodzące szroty, niestety...
Zdarzają sie tacy piłkarze - Błaszczu, Grzelak z Legii itd.

Osobiście nie rozumiem sensu oferowania najwyższego kontraktu takiemu piłkarzowi, pisałem o tym już dawno.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 20.02.2009, 20:58
Niedzielan jakby nieco zmarniał,takie wrażenie odnoszę po tych fotkach ,może krytyka mu nie służy .
Trzymaj się Andrzej
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

felipe napisał(a):
Osobiście nie rozumiem sensu oferowania najwyższego kontraktu takiemu piłkarzowi, pisałem o tym już dawno.
Ma najwyzszy kontrakt bo tak napisali na weszlo? Skoro nie ma zadnych srodkow na transfer Hajducha czy kontrakt Ettiena, nie wierze zeby Wisla zaproponowala kontrakt, ktorego nie jest w stanie udzwignac i ktory sie nie oplaca. Moze sa to duze pieniadze, ale uzaleznione od ilosci wystepow. Bedzie mial kontuzje, nie bedzie gral, nie bedzie zarabial. Proste.

Co do calej sytuacji - strasznie szkoda Łukasza, napewno nie przyjdzie do nas w wysokiej formie, wolalbym zeby przegral cala runde, nawet jesli swoja gra zrobil by nam problemy w Belchatowie. Nie mniej jednak, jest to kara dla tych pazer spod Łodzi. Nie dosc, ze nie maja pilkarza, kasy za niego, to jeszcze mu musza placic wysoki kontrakt. Pelnego obrazu braku honoru belchatowskich dzialaczy dopelnila by teraz propozycja, w ktorej chcieli by go nam wyporzyczyc po promocyjnej cenie.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Szymkowiak też był kontuzjogennym piłkarzem, a ile dla nas znaczył nie trzeba nikomu tłumaczyć.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 20.02.2009, 21:06
Mieliśmy już Mirosława Szymkowiaka, z tym że niestety idzie rok za rokiem a piłkarze coraz słabsi. Czy też wam się wydaje że Garguła to "Szymkowi" do pięt nie dorasta? co najwyżej do kolan
10 lat temu to byłby najwyżej rezerwowym w naszym klubie... Pamiętacie tą linie pomocy? Przecież to była mieszanka gwiazd. Kosowski, Szymkowiak, Kałużny, Czerwiec, Kulawik, Moskal. Jeszcze czasy gdy Szymkowiak grał jako obrońca. Garguła mógłby im buty czyścić. A tu co? Wielki gwiazdor co żąda największych pieniędzy..

Z napastnikami jest tak samo, jakoś Frankowski czy Żurawski mieli w polu karnym taki niespotykany spokój (zwłaszcza "Franek", i w późniejszym okresie dopiero "Żuraw"), dziś rzadko to idzie zobaczyć.

Co do naszych graczy, nie płaczmy za Ettienem - mamy w końcu Gołosia. I zaapeluje parafrazując nieco pewien transparent z czasów gdy trenerem był piłkarz Chelsea z czasów gdy większość teraźniejszych kiców o niej nie słyszała, "Maciej, give Golos a chance"
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Stary 20.02.2009, 21:11
Ja też mam nadzieję, że Guła będzie dla nas znaczył dużo...a tak na marginesie....wolałem Ryśka Czerwca od Szymkowiaka..

Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 20.02.2009, 21:15
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Mieliśmy już Mirosława Szymkowiaka, z tym że niestety idzie rok za rokiem a piłkarze coraz słabsi. Czy też wam się wydaje że Garguła to "Szymkowi" do pięt nie dorasta? co najwyżej do kolan
10 lat temu to byłby najwyżej rezerwowym w naszym klubie... Pamiętacie tą linie pomocy? Przecież to była mieszanka gwiazd. Kosowski, Szymkowiak, Kałużny, Czerwiec, Kulawik, Moskal. Jeszcze czasy gdy Szymkowiak grał jako obrońca. Garguła mógłby im buty czyścić. A tu co? Wielki gwiazdor co żąda największych pieniędzy..
zgadzam się w 100%
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.02.2009, 21:17
Skręcenie stawu kolanowego to jest +/- 3 miesiące absencji.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 20.02.2009, 21:20
Kolejna kaleka. A tak z ciekawości, gdzie Garguła przechodził testy medyczne ? Zawsze można anulować transfer...
..
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 20.02.2009, 21:23
A jest taki przepis Tofik? Na czym polega ?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 20.02.2009, 21:27
Nie ma, tak palnąłem...chyba, że do lasu
Dobra, bez paniki, może u nas się nie będzie sypał.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów