|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Mam dylemat i to spory. Znajomy namawia mnie żebyśmy podjęli studia na Politechnice Gdańskiej (rzecz jasna zaoczne). Pieniądze jakoś by się znalazły,ale chodzi mi o coś innego- czy inżyniera w wieku 36-37 lat ktoś przyjąłby do pracy? Czy jest sens rozpoczynania znowu edukacji? (pracuję w szkole-zarobki mam mocno średnie)
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
powiem ci tak: mój znajomy dostał się w te wakacje na studia.
ma 48 lat. ![]() ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nieźle
![]() Pytanie czy ktoś go (ewnetualnie mnie) zatrudni nawet jesli skończyłbym coś konkretnego na polibudzie ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dlaczego nie? odpowiednia praktyka zapewne ktos znajomy cos zalatwi a potem prosto do przodu.. sens studiowania jest zawsze bo to sa niezapomniane chwile a czy jest cos lepszego niz inwestowanie w samego siebie
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Jakoś nie słyszałem o bezrobotnych inżynierach.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Nawet nie myśl takimi kategoriami! Jak tylko masz ochotę, to zaczynaj studia i na nic się nie oglądaj
![]() ![]()
*TYLKO WISŁA*
|
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
|
no w Krakowie jest w **** inzynierow
jak to mowil moj profesor jest ich kilkunastu na m2 )i stad zarobki rzedu 2 tys tez sie kiedys zastanawialismy czy waro bylo isc na te studia patrzac na znajomych ktorzy w tym czasie np wyjechali za granice... no rzeczywiscie jest dylemat kazdy ma tam jakies cele w zyciu osobiscie musialbym miec juz wlasne mieszkanie i prace i wtedy jakbym mial jeszcze czas i ochote to rzeczywiscie warto cos dla siebie zrobic ale jak myslisz ze sam "mgr inz." zapewni Ci fajna kase to jestes w bledzie ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Absolutnie namawiam do rozpoczęcia studiów! Absolutnie!
A czy bibliotekarka, bankowiec, barman, bramkarz, budowlaniec mogą znaleźć pracę w wieku 36-37 lat? nooo! to inżynier tym bardziej da radę ![]() ![]()
"... Bo to miłość, pasja, To mój sposób na życie,
Mam trójkolorowy świat i innego nie chcę widzieć nigdzie..." |
|
|
|
Banita
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No właśnie, kwestia wyboru kierunku, z podpisu widać, że mieszkasz na Mazurach, teraz pytanie, czy w miejscu Twojego zamieszkania jest pracodawce, ew. interes do rozkręcenia pasujący do profesji, którą wybieracie, czy ew. gotowy jesteś uczęszczać do nowej pracy np. 50 km. lub może to się wiązać z ewentualna przeprowadzką, czy jesteś tego świadomy...o rodzinie nie wspominając, zakładam, że ją posiadasz, jeżeli nie, tym lepiej, jesteś wtedy bardziej mobilny. Studiować dla samego studiowania, to chyba trochę bez sensu. Czy jest szansa właśnie na zatrudnienie w Twoim rejonie...można by jeszcze parę znaków zapytania postawić...a odpowiedzi na wcześniejsze muszą być znane i jasne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
tez cie namawiam, jestem duzo mlodszy ale mam kolezanke ktorej matka musiala zrobic sobie magistra do pracy, a mysle ze byla ciut starsza niz ty.
Powodzenia ;] |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
I z tego co słyszałem to ciągle brakuje
![]() Powodzenia w studiowaniu |
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
spokojnie znajdziesz prace w Polsce, jak masz dobry angielski to rób cały kierunek bo Master tam robi dużą różnice, na Polskę spokojnie Ci inzynier wystarczy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
no cóż wynika jasno z postów, że nawet jesli nie podjąleś jeszcze decyzji ....
to my zrobiliśmy to za Ciebie nie ma wyjścia - do dzieła i takie tam!! ![]() ![]()
"..jest radość zwycięstwa i jest radość życia, hymn spod jeszcze sztywnych od rapiera palców, kary za warcholstwo, spory o zdobycze, wszystko jest - dopóki jest o co walczyć.."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Znam 2 osoby około 40 które też wróciły na studia na inny kierunek. Nikt nie żałuje... nawet ja idąc teraz po raz... 6 na pierwszy rok (mam problem z policzeniem do 5
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
A ja w tym roku ide po raz 3 na pierwszy rok
No, ale mam tylko 23 lata.![]()
Nie mam recepty na jutro, nie umiem pomóc ludziom, cholerny samolub, nie wierze więcej w ludzkość. Nie narzekam, mój świat jest ułożony, wiem co mam, wiem co chce, wiem co muszę zrobić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
z tego co slyszalem wlasnie dla tego wjeba*i obowiazkowa matematyke na maturze bo za duzo humanistow na rynku![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dla dobrego pracodawcy wiek nie ma znaczenia a to jak pracownik wywiązuje się z obowiązków. Jeśli się wachasz to jest takie powiedzenie "raz się żyje" - nie spróbujesz to za kilka lat będziesz żałował ze się nie zdecydowałeś na studia. Ja również może pójdę na studia o kierunku zupełnie innym niż mój profil w liceum. Takie jedno z marzeń do spełnienia ; p. Pozdrawiam
![]() Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
|
Voyage! Voyage!
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Pamiętajcie tylko o tym, że czym człowiek starszy tym gorzej przyswaja wiedze
![]() ![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Moja matka przewała studia w wieku 21 lat bo była wciąży. W wieku 38 lat zaczęła studiować zaocznie na Ekonomicznej. Miała lepsze oceny od innych, młodyszch studentów. Same 4 praktycznie. Sam byłem w szoku ...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Moim zdaniem: same studia ci nic nie dadzą, jeśli myślisz, że po skończeniu Xowego kierunku zaczna sie o ciebie bić to jestes w błedzie. Młodsi maja prościej to jest pewne i jeśli ktoś będzie miał ciebie umijącego tylko tyle co po studiach i tkaiego samego 24 latka to niestety cię w większosci nie wybierze.
Ale studia zrobic warto pod warunkiem, że juz wczesniej będziesz pracował/ przyswajał praktycznie tę częśc wiedzy która masz studiować. Bo jedno jest pewne, studia dadza ci papier, trzeba mieć jednak tez jakies umiejętnośći pozaszkolne. podsumowując: jestem jak najbardziej za, pod warunkiem, że porozpoczęciu studiówzaczniesz pracować w na niskim stanowisku, ale w nowym zawodzie ![]() ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Przede wszystkim. Studiować coś co się lubi bo inaczej jest duża szansa, że to rzucisz i wtedy szkoda Twojego zachodu. Druga sprawa fakty są takie, że im człowiek starszy tym trudniej będzie znaleźć pracę bez kwalifikacji. Wyższe wykształcenie pomaga ale samo na siebie nie zarabia. Studiować na pewno warto ale moim zdaniem lepiej dziennie bo klimat lepszy a sesja tak czy inaczej przeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee**bana. Także nawet się nie zastanawiaj. A wyboru będziesz żałował tylko w sesji
![]() ![]()
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli czas wybierać kierunek
![]() Dzięki za podpowiedzi. A tak w ogóle zastanawiam się między energetyką, logistyką a biotechnologią. Co lepsze ? ![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|