|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
I co tym jednym słowem udowodniłeś Jova? Jeszcze tego Descargi Legii pozazdrościsz... Bardzo dobry zawodnik, a problem z nim wcale nie wyniknął z braku umiejętności sportowych a jedynie z przypadku - kontuzja. Testy medyczne w przypadku "naszego" testowanego zawodnika jak najbardziej. Zresztą, niech mu robią jakie chcą testy - umiejętności ma o klasę wyższe niż nasz wirtuoz Łobo. Poradzi sobie.
ps. na miejscu Jacka B. ja przetestował bym najpierw zasobność wiślackiego portfela, bo pewnie chłopak za frytki grać nie zechce...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 13.02.2009 o godz. 18:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Koleś naprwno jest dobry. Ciekawe tylko czy dogadaliśmy się co do kontraktu, czy będzie niemiłe zaskoczenie jak rzuci sumką...
A co do Descargi- ktoś mówił że lepszy jest od Etienna bo kapitan nawet Levante. Tyle że myśląc logicznie zazwyczaj kapitanami zostają krajanie. Jak u nas Głowacki itp... A poza tym Descarga ma mocną konkurencję na prawej obronie, bo nie powiem żę akurat Kuba Rzeźniczak to jeden z najlepszych prawych polskich obrońców. Poza tym Descarga jest starszy o 2 i pol roku.
Ostatnio edytowane przez Fernando Redondo : 13.02.2009 o godz. 18:20.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
a ten Etienn nieźle się na papierze prezentuje... oby tak samo na boisku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Jego problemy nie zaczęły się z powodu kontuzji, bo i przed nią nie łapał się do składu i miesiącami dochodził do formy.
Ostatnio edytowane przez jova : 13.02.2009 o godz. 18:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niepokoi mnie fakt ,że ten ETTIEN (nie etienn jak ,co nie którzy piszą) nie grał w jesienią żadnym klubie ,więc sporo musiałby poćwiczyć ,żeby dojść do swojej dawnej formy ,ale i tak jest wart zakontraktowania ... moim zdaniem może się okazać takim synonimem Clebera tylko ,że na prawym skrzydle pomocy
Ostatnio edytowane przez matti220 : 13.02.2009 o godz. 23:02.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A na prawej pomocy jest Mały, który moim zdaniem gra ostatnio rewelacyjnie(w tym dośrodkowania!!), a na lewą pomoc dać Bogusia i jedziemy... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Myślę, że pozazdrościsz jeszcze tej wiosny... Poza tym z tego co pamiętam w Legii liczono się z tym, że piłkarze z Hiszpanii gotowi do gry będą początkiem września. Chyba jakoś wtedy, zdaje się że w swoim pierwszym meczu doznał kontuzjii. Najzwyklejszy pech.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ja bym się tak nim nie podniecał. Nie tak powinna wyglądać polityka transferowa. Silanpaa stary, teraz kolejny emeryt...brać tylko takich do 25lat max., perspektywicznych, głodnych sukcesów typu Marcelo, Diaz, Jirsak, Mały, Boguś, daj Boże Beto.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to rzeczywiście, gdyby kontuzja nie pokrzyżowała mu planów i gdyby miał szansę dojść do formy tak jak Arru i Tito doszli to faktycznie byłby postrachem ligi.
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Wbrew pozorom w środku pola nie jest za różowo. Nie wiadomo, jak szybko Sobolewski dojdzie do formy. Mauro ciągle szuka formy i coraz bardziej się obawiam, że do końca kontraktu jej nie znajdzie. Gołoś po powrocie do zdrowia jest wielką niewiadomą. Podobnie Varga. Jirsak - ok, ale to jeden środkowy pomocnik będący w formie i zdrowy.
Do czasu przyjścia Garguły nadal nie mamy typowego ofensywnego, środkowego pomocnika. Więc ten Etien to ciekawa opcja. Byle by był zdrowy. Cieszy postęp w sprawie Sillanpy: http://sport.interia.pl/raport/trans...-wisly,1259530 info za oficjalną, więc dogadano się z klubem jak i zawodnikiem. Jeśli więc nie puści jakiś megababoli, prawdopodobnie wkrótce Henri Sillanpaa zostanie nowym bramkarzem Wisły. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
prawego obrońcy ![]()
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 13.02.2009 o godz. 18:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
.Mamy najlepszą parę stoperów :Głowacki,Cleber + Marcelo, czego tu zazdościc?
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jesli ten Ettien do nas przyjdzie to będzie najlepszy ruch transferowy Wisły w ostatnich latach to piłkarz który z powodzeniem grał na hiszpańskich boiskach a to że wybrał Wisłe na testy pokazuje to że Wisła można powiedzieć choć troche liczy w Europie
w tym roku licze w koncu na fazę grupową w wykonaniu Wisełki ten zawodnik doswiadczony zawodnik napewno może nam w tym pomóc więc bierzmy go póki nie zmieni zdania.![]()
" Bo najważniejsze chęć istnienia, spokojne dni i spełnione marzenia..."
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Co ciekawe to nie jest info typu Kluivert, Tristan w Wiśle ale koleś który już jest na testach ;D Oby przebiegły pomyślnie ;p Pozdro
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja nie porównuję Descargi z Tito i Arru. Porównuję przebiegi ich "dochodzenia do formy", które dwóm z nich nic nie dały.
Ostatnio edytowane przez jova : 13.02.2009 o godz. 19:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ettien to na pewno ciekawy zawodnik ale w Wiśle nie zagra.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Bo co ? Bo ty tak mówisz? Ma kartę na reku co niewątpliwie stawia Wisłę w uprzywilejowanej sytłacji, skoro Łobodziński za nic nie granie dostaje 400 tys, to dla niego by się kasa znałazła, zresztą niedługo kaleka chyba odchodzi nie ? :] Kaleka = dawidowski ^^!
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Ettien mógłby spokojnie w środku pola zastąpić starszego od siebie Cantoro i na pewno lepiej wywiązywałby się ze swoich obowiązków. Jest szybki, zwinny, obdarzony dobrym strzałem z dystansu - brać i nie wybrzydzać.
Piękna bramka z dystansu Ettiena: http://www.youtube.com/watch?v=uFywgKL6G0M ![]()
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
![]()
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
moze i byl dobry ale 30 lat ,to zawodnik bez wiekszej perspektywy ,najlepsze lata ma juz zasoba ,Panie z Katowic nie wiem czy umyslnie ale wkleiles powtorke z PES-a
![]() ![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hanys:
Ten gol jest z fify czy tam z PES-a
Ostatnio edytowane przez Pusiek : 13.02.2009 o godz. 20:04.
![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ma dwie zalety, to bardzo dobry piłkarz i darmowy. Więc jest szansa że go wezmiemy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten za stary,tamten za mlody,temu zle patrzy z oczu,ten czarny a ten zielony. Jejuu co poniektorym trudno tu dogodzic
![]() ![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Jeśli dojdzie do tych transferów i staną się one dużym wzmocnieniem dla zespołu to Bednarzowi będą się należały oklaski. Widać że facet ma jakąś wizje sprowadzania zawodników i uzupełniania składu po skończonych kontraktach. Jeśli w czerwcu odejdą Dawidowski, Cantoro, Zieńczuk i Baszczyński to będzie kto miał ich zastąpić. Mam nadzieje ze Leo wypromuje Łobo i w czerwcu odejdzie za 1 mln euro ;p. PS martwi jedynie fakt ze Sobolewskiemu kończy się kontrakt w 2009 roku. Oby został mu przedłużony POZDRO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadzam się z airborne4009.....kto by nie przyszedł do Wisły, chyba, że byłby to Messi (pewnie byłby za niski)...i tak wielu malkonetentom by nie pasował...a prawda jest taka, że ktoś (może Jacek B. )..nie posiadając wielkich funduszy..robi dobrą robotę..lepszą niż kiedyś Kapka, Mielcar, którzy dysponowali dużo większymi finansami
![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|