The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2009, 18:13
I co tym jednym słowem udowodniłeś Jova? Jeszcze tego Descargi Legii pozazdrościsz... Bardzo dobry zawodnik, a problem z nim wcale nie wyniknął z braku umiejętności sportowych a jedynie z przypadku - kontuzja. Testy medyczne w przypadku "naszego" testowanego zawodnika jak najbardziej. Zresztą, niech mu robią jakie chcą testy - umiejętności ma o klasę wyższe niż nasz wirtuoz Łobo. Poradzi sobie.

ps. na miejscu Jacka B. ja przetestował bym najpierw zasobność wiślackiego portfela, bo pewnie chłopak za frytki grać nie zechce...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 13.02.2009 o godz. 18:17.
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.02.2009, 18:16
Koleś naprwno jest dobry. Ciekawe tylko czy dogadaliśmy się co do kontraktu, czy będzie niemiłe zaskoczenie jak rzuci sumką...

A co do Descargi- ktoś mówił że lepszy jest od Etienna bo kapitan nawet Levante. Tyle że myśląc logicznie zazwyczaj kapitanami zostają krajanie. Jak u nas Głowacki itp...
A poza tym Descarga ma mocną konkurencję na prawej obronie, bo nie powiem żę akurat Kuba Rzeźniczak to jeden z najlepszych prawych polskich obrońców. Poza tym Descarga jest starszy o 2 i pol roku.
Ostatnio edytowane przez Fernando Redondo : 13.02.2009 o godz. 18:20.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 13.02.2009, 18:17
nesta napisał(a):Wyświetl post
Marzy mi sie taki nasz Derek Boateng, ktory w Beitarze dzielil i rzadzil w srodku pola. Nawet z wygladu podobny
marzenie ściętej głowy...niestety. Też uważam że poradziłby sobie w wielu b.dobrych klubach zachodnich...

a ten Etienn nieźle się na papierze prezentuje... oby tak samo na boisku.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 13.02.2009, 18:17
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
I co tym jednym słowem udowodniłeś Jova? Jeszcze tego Descargi Legii pozazdrościsz... Bardzo dobry zawodnik, a problem z nim wcale nie wyniknął z braku umiejętności sportowych a jedynie z przypadku - kontuzja.
A kiedy pozazdroszczę? W tym roku, czy jeszcze trzeba będzie dłużej poczekać?
Jego problemy nie zaczęły się z powodu kontuzji, bo i przed nią nie łapał się do składu i miesiącami dochodził do formy.
Ostatnio edytowane przez jova : 13.02.2009 o godz. 18:26.
Odpowiedz cytując
matti220
Senior Member

Stary 13.02.2009, 18:22
Niepokoi mnie fakt ,że ten ETTIEN (nie etienn jak ,co nie którzy piszą) nie grał w jesienią żadnym klubie ,więc sporo musiałby poćwiczyć ,żeby dojść do swojej dawnej formy ,ale i tak jest wart zakontraktowania ... moim zdaniem może się okazać takim synonimem Clebera tylko ,że na prawym skrzydle pomocy
Ostatnio edytowane przez matti220 : 13.02.2009 o godz. 23:02.
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Stary 13.02.2009, 18:24
matti220 napisał(a):Wyświetl post
Niepokoi mnie fakt ,że ten ETTIEN (nie etienn jak ,co nie którzy piszą) nie grał w żadnym klubie ,więc sporo musiałby poćwiczyć ,żeby dojść do swojej dawnej formy ,ale i tak jest wart zakontraktowania ... moim zdaniem może się okazać takim synonimem Clebera tylko ,że na prawym skrzydle pomocy
a mi się właśnie maży żeby na starość go przekwalifikować na środkowego pomocnika. Ma dobre warunki fizyczne i mógłby nieźle zgrać się z Garguła w środku i mielibyśmy ultraofensywną pomoc na ligę

A na prawej pomocy jest Mały, który moim zdaniem gra ostatnio rewelacyjnie(w tym dośrodkowania!!), a na lewą pomoc dać Bogusia i jedziemy...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.02.2009, 18:26
jova napisał(a):Wyświetl post
A kiedy pozazdroszczę? W tym roku, czy jeszcze trzeba będzie dłużej poczekać?
Jego problemy nie zaczęły się z powodu kontuzji, bo i przed nią nie łapał się do składu i miesiącami dochodził do formy.
Myślę, że pozazdrościsz jeszcze tej wiosny... Poza tym z tego co pamiętam w Legii liczono się z tym, że piłkarze z Hiszpanii gotowi do gry będą początkiem września. Chyba jakoś wtedy, zdaje się że w swoim pierwszym meczu doznał kontuzjii. Najzwyklejszy pech.
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 13.02.2009, 18:29
Ja bym się tak nim nie podniecał. Nie tak powinna wyglądać polityka transferowa. Silanpaa stary, teraz kolejny emeryt...brać tylko takich do 25lat max., perspektywicznych, głodnych sukcesów typu Marcelo, Diaz, Jirsak, Mały, Boguś, daj Boże Beto.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 13.02.2009, 18:36
Myślę, że pozazdrościsz jeszcze tej wiosny... Poza tym z tego co pamiętam w Legii liczono się z tym, że piłkarze z Hiszpanii gotowi do gry będą początkiem września. Chyba jakoś wtedy, zdaje się że w swoim pierwszym meczu doznał kontuzjii. Najzwyklejszy pech.
No to rzeczywiście, gdyby kontuzja nie pokrzyżowała mu planów i gdyby miał szansę dojść do formy tak jak Arru i Tito doszli to faktycznie byłby postrachem ligi.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 13.02.2009, 18:39
Wbrew pozorom w środku pola nie jest za różowo. Nie wiadomo, jak szybko Sobolewski dojdzie do formy. Mauro ciągle szuka formy i coraz bardziej się obawiam, że do końca kontraktu jej nie znajdzie. Gołoś po powrocie do zdrowia jest wielką niewiadomą. Podobnie Varga. Jirsak - ok, ale to jeden środkowy pomocnik będący w formie i zdrowy.

Do czasu przyjścia Garguły nadal nie mamy typowego ofensywnego, środkowego pomocnika. Więc ten Etien to ciekawa opcja. Byle by był zdrowy.

Cieszy postęp w sprawie Sillanpy:

http://sport.interia.pl/raport/trans...-wisly,1259530

info za oficjalną, więc dogadano się z klubem jak i zawodnikiem. Jeśli więc nie puści jakiś megababoli, prawdopodobnie wkrótce Henri Sillanpaa zostanie nowym bramkarzem Wisły.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.02.2009, 18:41
No to rzeczywiście, gdyby kontuzja nie pokrzyżowała mu planów i gdyby miał szansę dojść do formy tak jak Arru i Tito doszli to faktycznie byłby postrachem ligi.
Wiesz, ja nie piszę tutaj by się z Tobą kłócić... Najzwyczjaniej w świecie widziałem kilka ładnych meczów z udziałem testowanego przez nas piłkarza i doceniam jego klasę. Descargę też widziałem i wiem na co go stać - niie porównuj go do Arru i Tito - to nie ta półka...

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
.Mamy najlepszą parę stoperów :Głowacki,Cleber Marcelo, czego tu zazdościc?
prawego obrońcy
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 13.02.2009 o godz. 18:44.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 13.02.2009, 18:42
.Mamy najlepszą parę stoperów :Głowacki,Cleber + Marcelo, czego tu zazdościc?
Odpowiedz cytując
Jago
Member

Od: 08.2008

Stary 13.02.2009, 18:50
Jesli ten Ettien do nas przyjdzie to będzie najlepszy ruch transferowy Wisły w ostatnich latach to piłkarz który z powodzeniem grał na hiszpańskich boiskach a to że wybrał Wisłe na testy pokazuje to że Wisła można powiedzieć choć troche liczy w Europie w tym roku licze w koncu na fazę grupową w wykonaniu Wisełki ten zawodnik doswiadczony zawodnik napewno może nam w tym pomóc więc bierzmy go póki nie zmieni zdania.
" Bo najważniejsze chęć istnienia, spokojne dni i spełnione marzenia..."
Odpowiedz cytując
wolek1986
Member

Od: 02.2008

Stary 13.02.2009, 18:53
Co ciekawe to nie jest info typu Kluivert, Tristan w Wiśle ale koleś który już jest na testach ;D Oby przebiegły pomyślnie ;p Pozdro
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 13.02.2009, 19:11
Wiesz, ja nie piszę tutaj by się z Tobą kłócić... Najzwyczjaniej w świecie widziałem kilka ładnych meczów z udziałem testowanego przez nas piłkarza i doceniam jego klasę. Descargę też widziałem i wiem na co go stać - niie porównuj go do Arru i Tito - to nie ta półka...
Ja widziałem kilka ładnych meczów z udziałem Łobodzińskiego (w Zagłębiu Smudy), ale to nie znaczy, że mam przekonanie, że niedługo powróci do tej formy. Ba! Nie mam pewności czy kiedykolwiek jeszcze zagra mecz na naprawdę dobrym poziomie. Właśnie na to próbuję zwrócić Twoją uwagę. Nie powinieneś być przekonany, że ten Ettien się u nas sprawdzi, bo to tylko Twoje przeczucie. Biorąc pod uwagę zawirowania w karierze jakich niedawno doświadczył ten zawodnik jego transfer to moim zdaniem loteria. Prawdopodobieństwo pomyłki można zminimalizować poddając go testom, więc ja nie rozumiem czemu nie powinno się ich zrobić. Przecież nikt nie chce mieć tu kolejnego Descargi czy Łobo - grajka, który może kiedyś dojdzie do formy, a może nigdy się nie pozbiera.
Ja nie porównuję Descargi z Tito i Arru. Porównuję przebiegi ich "dochodzenia do formy", które dwóm z nich nic nie dały.
Ostatnio edytowane przez jova : 13.02.2009 o godz. 19:29.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.02.2009, 19:12
Ettien to na pewno ciekawy zawodnik ale w Wiśle nie zagra.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 13.02.2009, 19:25
Bo co ? Bo ty tak mówisz? Ma kartę na reku co niewątpliwie stawia Wisłę w uprzywilejowanej sytłacji, skoro Łobodziński za nic nie granie dostaje 400 tys, to dla niego by się kasa znałazła, zresztą niedługo kaleka chyba odchodzi nie ? :] Kaleka = dawidowski ^^!
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.02.2009, 19:27
Gdyby byl problem z kasa dla niego to juz bym nawet wolal nie sprowadzac nowego bramkarza teraz i te pieniadze przeznaczyc na Ettiena.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.02.2009, 19:49
Ja widziałem kilka ładnych meczów z udziałem Łobodzińskiego (w Zagłębiu Smudy), ale to nie znaczy, że mam przekonanie, że niedługo powróci do tej formy. Ba! Nie mam pewności czy kiedykolwiek jeszcze zagra mecz na naprawdę dobrym poziomie. Właśnie na to próbuję zwrócić Twoją uwagę. Nie powinieneś być przekonany, że ten Ettien się u nas sprawdzi, bo to tylko Twoje przeczucie. Biorąc pod uwagę zawirowania w karierze jakich niedawno doświadczył ten zawodnik jego transfer to moim zdaniem loteria. Prawdopodobieństwo pomyłki można zminimalizować poddając go testom, więc ja nie rozumiem czemu nie powinno się ich zrobić. Przecież nikt nie chce mieć tu kolejnego Descargi czy Łobo - grajka, który może kiedyś dojdzie do formy, a może nigdy się nie pozbiera.
Ja nie porównuję Descargi z Tito i Arru. Porównuję przebiegi ich "dochodzenia do formy", które dwóm z nich nic nie dały.
Niewątpliwie masz trochę racji w tym co napisałeś. Jest tylko jedno małe "ale" - widziałem w akcji i Ettien-a i Łobodzińkiego. Na podstawie spotkań, które oglądałem (fakt, minęło trochę czasu) wyrobiłem sobie bardzo dobre zdanie o reprezentancie WKS. Nie mogę tego powiedzieć o piłkarzu Łobodzińskim - do tej pory zastanawiam się co widzą w tym chłopaku nasi trenerzy... Testujemy piłkarza z takimi umiejętnościami jak Ettien a z drugiej strony bez choćby dnia testów podpisujemy niewyobrażalnie wysoki jak na polskie warunki kontrakt z takim tuzem jak Łobo? A przecież nasz obecny prawy pomocnik nie był zdaje się podstawowym zawodnikiem Zagłębia przed samym przyjściem do nas - czyż nie należało by go przetestować?
Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 13.02.2009, 19:53
Ettien mógłby spokojnie w środku pola zastąpić starszego od siebie Cantoro i na pewno lepiej wywiązywałby się ze swoich obowiązków. Jest szybki, zwinny, obdarzony dobrym strzałem z dystansu - brać i nie wybrzydzać.

Piękna bramka z dystansu Ettiena:
http://www.youtube.com/watch?v=uFywgKL6G0M
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 13.02.2009, 19:54
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Ettien to na pewno ciekawy zawodnik ale w Wiśle nie zagra.
A czemu tak uważasz
Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 13.02.2009, 20:01
Proximus napisał(a):Wyświetl post
A czemu tak uważasz
kasa misiu kasa

€€€
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

prawego obrońcy
Mam nadzieję, że z tym Rzeźniczakiem, ew. Szalą to były żarty ;P
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

moze i byl dobry ale 30 lat ,to zawodnik bez wiekszej perspektywy ,najlepsze lata ma juz zasoba ,Panie z Katowic nie wiem czy umyslnie ale wkleiles powtorke z PES-a
.....
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Stary 13.02.2009, 20:02
Hanys:
Ten gol jest z fify czy tam z PES-a
Ostatnio edytowane przez Pusiek : 13.02.2009 o godz. 20:04.
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.02.2009, 20:03
HanysKce napisał(a):Wyświetl post
(...)
Nie koniecznie. Skoro już jest na testach to przynajmniej w teorii klub powinien mieć fundusze na kontrakt, który by go satysfakcjonował.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.02.2009, 20:22
Ma dwie zalety, to bardzo dobry piłkarz i darmowy. Więc jest szansa że go wezmiemy.
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Stary 13.02.2009, 20:23
Ten za stary,tamten za mlody,temu zle patrzy z oczu,ten czarny a ten zielony. Jejuu co poniektorym trudno tu dogodzic
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
wolek1986
Member

Od: 02.2008

Stary 13.02.2009, 20:27
Jeśli dojdzie do tych transferów i staną się one dużym wzmocnieniem dla zespołu to Bednarzowi będą się należały oklaski. Widać że facet ma jakąś wizje sprowadzania zawodników i uzupełniania składu po skończonych kontraktach. Jeśli w czerwcu odejdą Dawidowski, Cantoro, Zieńczuk i Baszczyński to będzie kto miał ich zastąpić. Mam nadzieje ze Leo wypromuje Łobo i w czerwcu odejdzie za 1 mln euro ;p. PS martwi jedynie fakt ze Sobolewskiemu kończy się kontrakt w 2009 roku. Oby został mu przedłużony POZDRO
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Stary 13.02.2009, 20:27
Zgadzam się z airborne4009.....kto by nie przyszedł do Wisły, chyba, że byłby to Messi (pewnie byłby za niski)...i tak wielu malkonetentom by nie pasował...a prawda jest taka, że ktoś (może Jacek B. )..nie posiadając wielkich funduszy..robi dobrą robotę..lepszą niż kiedyś Kapka, Mielcar, którzy dysponowali dużo większymi finansami
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów