The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Luissss81
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.02.2009, 18:55
nicolas napisał(a):Wyświetl post
czyli ten, nie ma przeciwwskazań ażeby gainerka słodzić ? : )
Nie ma, możesz słodzić
WISŁA TO MY
Odpowiedz cytując
godzilla
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.02.2009, 21:41
jesli macie jakies strony z koktailami najlepiej ktore sami probowaliscie to bylbym wdzieczny
sam korzystalem z przepisu 5 http://kulturystyka.bajo.pl/2887,kok...lturystow.html
Odpowiedz cytując
Luissss81
Senior Member

Stary 05.02.2009, 22:29
godzilla napisał(a):Wyświetl post
jesli macie jakies strony z koktailami najlepiej ktore sami probowaliscie to bylbym wdzieczny
sam korzystalem z przepisu 5 http://kulturystyka.bajo.pl/2887,kok...lturystow.html
Tu jest kilka http://www.sfd.pl/21_koktajli_%2B_ba...y-t465853.html
WISŁA TO MY
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.02.2009, 17:21
jajka, jogurty, miód, śmietana, owoce, makaron, płatki owsiane itp i tworzysz kombinacje w blenderze
Odpowiedz cytując
*Michał*TS*
PZU %

Od: 06.2004

Stary 06.02.2009, 17:32
Plan kumpla.

Poniedziałek

Klatka + triceps
Wyciskanie na prostej - sztanga
Wyciskanie hantli na prostej
Wyciskanie na skośnej (głową w dół)
Rozpiętki

Triceps
Francuskie hantlą
Prostowanie rąk ze sztangą łamaną na leżąco
Prostowanie rąk z linkami

Wtorek

Plecy + biceps

Ściąganie drążka za głowe
Ściąganie drążka przed głowe
Przyciąganie na siedząco wyciagu dolnego do tułowia
Przyciaganie hantli
Grzbiety

Biceps
Sztanga łamana
Młotki
"21"

Czwartek
Klatka
Sztanga skos
Hantle skos
Rozpietki skos
Krzyzowanie linek

Piatek
Barki
Wyciskanie sztangi za głowe
Przyciaganie sztangi do brody
Unoszenie prostych rak ze sztanga
Unoszenie hantli na siedzaco w pochyle - tył barkow

Jezeli ktos moglby wylapac bledy ewentualnie dodac jakies cwiczenia to bylbym wdzieczny.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.02.2009, 18:10
Klatka na 2 razy rozlozona? To odpada... to jest powtarzanie tych samych cwiczen (np na plaskiej sztanga a pozniej hantle, za duzo powtorzen) to samo rozpietki plaska, pochyla linki.. za duzo tego, to co wiele osob robi myslac ze im wiecej sie narobi, wiec roznych cwiczen to bedzie lepiej. 4-5 cwiczen na klatke to zupelnie wystarczajaca ilosc.
4x sztanga na plaskiej
3-4x sztanga pochyla
3x sztanga na plaskiej z waskim chwytem (z ramionami w prostopadle do ciala aby bardziej robic wew czesc klatki, nie wzdluz)
4x rozpietki na plaskiej

Duzo lepiej robic sztanga (ale bron boze nie na maszynie!) poniewaz w pewnym momencie bioraca 2x 40kg i wiecej praktycznie samemu tego nie wycisnie sie i zawsze kogos trzeba miec do pomocy przy 1 powtorzeniu wiec predzej czy pozniej i tak sie na sztange trzeba przezucic.

Reszta w miare ok, choc troche na rece i bic i tric mozna by tez zmienic troche...
Odpowiedz cytując
PrezesTS
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 06.02.2009, 18:39
To wyżej to moje, nie miałem dostępu do neta.

Na biceps narazie więcej nie dam rady, poza tym robiąc na modlitewniku czuje ból po prawej części na plecach ( nad lędźwiami )

Jeśli chodzi o triceps to może i by sie dało ale nie lepiej tyle ćwiczeń a większy ciężar ? Po paru ćwiczeniach braknie siły na kolejne dodatkowe.

Znasz jeszcze jakieś dobre na przedramie ?
Odpowiedz cytując
MISTA92
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 06.02.2009, 18:58
Wieczorem na kolacje polecam Kakao
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 06.02.2009, 20:15
Często na gainerach pisze :" stosować 2-3 razy dziennie pomiędzy posiłkami" .
Jeżeli biorę rano, przed i po treningu to wychodzi na to samo nie?

Drugie pytanie.
Jak lepiej brać np w dzień bez treningowy 1 dawkę 100 gram czy 2 dawki po 50 gram (jedna np rano,druga np po południu)
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 06.02.2009 o godz. 20:17.
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
godzilla
Senior Member

Stary 06.02.2009, 20:17
stosujesz wtedy kiedy potrzebujesz
Odpowiedz cytując
pietras1234
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.02.2009, 21:17
Cytat:
Znasz jeszcze jakieś dobre na przedramie ?
Prezes, Próbowałeś uginanie nadgarstków z gryfem (najlepiej łamanym) nachwytem lub podchwytem. Dobre, tylko trzeba umiejętnie robić. A ten ból nad lędźwiami to nie przypadkiem przez to, że za wysoko/nisko masz modlitewnik. Poeksperymentuj trochę z ustawieniem optymalnym. Pozdro.
Ostatnio edytowane przez pietras1234 : 06.02.2009 o godz. 21:19.
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
Odpowiedz cytując
Luissss81
Senior Member

Stary 06.02.2009, 22:18
*Michał*TS* napisał(a):Wyświetl post
Plan kumpla.

Poniedziałek

Klatka + triceps
Rozpiętki

Triceps
Francuskie hantlą

Wtorek

Plecy + biceps

Przyciaganie hantli
Grzbiety

Biceps
Sztanga łamana
Młotki
"21"

Czwartek
Klatka
Sztanga skos
Hantle skos
Rozpietki skos
Krzyzowanie linek

Piatek
Barki

Jezeli ktos moglby wylapac bledy ewentualnie dodac jakies cwiczenia to bylbym wdzieczny.
Biceps po tricepsie odpada.Napisz ile serii i powtórzeń robi kolega i jaki ma staż.
WISŁA TO MY
Odpowiedz cytując
PrezesTS
Senior Member

Stary 06.02.2009, 22:27
pietras1234 napisał(a):Wyświetl post
Prezes, Próbowałeś uginanie nadgarstków z gryfem (najlepiej łamanym) nachwytem lub podchwytem. Dobre, tylko trzeba umiejętnie robić. A ten ból nad lędźwiami to nie przypadkiem przez to, że za wysoko/nisko masz modlitewnik. Poeksperymentuj trochę z ustawieniem optymalnym. Pozdro.
Tak, te dwa ćwiczenia to oczywiste, choć robie prostą z 5kg obciążeniem 3 serie po 10 powtórzeń. Chodziło mi jeszcze o jakieś trzecie dodatkowe. Wiem, że można ćwiczyć sztangą na stojąco, ale to jest to samo co siedząc. Co do ustawień modlitewnika to nie ma znaczenia. Ból czuje nawet przy noszeniu jakiegoś wiaderka z wodą itp.

Luissss81 napisał(a):Wyświetl post
Biceps po tricepsie odpada.Napisz ile serii i powtórzeń robi kolega i jaki ma staż.
Czemu ? Wiem, że dużo osób tak robi i ok. Osobiście na drugi dzień ( triceps - poniedziałek, biceps - wtorek ) nie czuje zmęczenia, nic nie przeszkadza. Serii robie 3 ( 12, 10, 8 lub 10, 8, 6 jeśli ćwiczenia na plecy za bardzo zmęczą ). Co do stażu to powiedzmy, że początkujący.
Odpowiedz cytując
Luissss81
Senior Member

Stary 06.02.2009, 22:59
PrezesTS napisał(a):Wyświetl post
Tak, te dwa ćwiczenia to oczywiste, choć robie prostą z 5kg obciążeniem 3 serie po 10 powtórzeń. Chodziło mi jeszcze o jakieś trzecie dodatkowe. Wiem, że można ćwiczyć sztangą na stojąco, ale to jest to samo co siedząc. Co do ustawień modlitewnika to nie ma znaczenia. Ból czuje nawet przy noszeniu jakiegoś wiaderka z wodą itp.

Czemu ? Wiem, że dużo osób tak robi i ok. Osobiście na drugi dzień ( triceps - poniedziałek, biceps - wtorek ) nie czuje zmęczenia, nic nie przeszkadza. Serii robie 3 ( 12, 10, 8 lub 10, 8, 6 jeśli ćwiczenia na plecy za bardzo zmęczą ). Co do stażu to powiedzmy, że początkujący.
Napisałem tak bo wiem z doświadczenia.Trochę mało te 3 serie.Gdy robię triceps (6 serii)to "czuje" go jeszcze przez ok 2 dni dlatego nie byłbym w stanie robić bicepsów następnego dnia.
A Ty "czujesz" ten triceps następnego dnia?.Napisałeś ,że jesteś początkujący to tym bardziej powinieneś.
Ostatnio edytowane przez Luissss81 : 06.02.2009 o godz. 23:02.
WISŁA TO MY
Odpowiedz cytując
PrezesTS
Senior Member

Stary 06.02.2009, 23:03
Luissss81 napisał(a):Wyświetl post
Napisałem tak bo wiem z doświadczenia.Trochę mało te 3 serie.Gdy robię triceps (6 serii)to "czuje" go jeszcze przez ok 2 dni dlatego nie byłbym w stanie robić bicepsów następnego dnia.
Troche sie nie dogadaliśmy. Triceps też czuje jeszcze jakieś 2, czasem nawet 3 dni po treningu ale generalnie nie przeszkadza mi przy robieniu bicepsu.
Odpowiedz cytując
Bojar
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 06.02.2009, 23:11
WiślakNH napisał(a):Wyświetl post
Często na gainerach pisze :" stosować 2-3 razy dziennie pomiędzy posiłkami" .
Jeżeli biorę rano, przed i po treningu to wychodzi na to samo nie?

Drugie pytanie.
Jak lepiej brać np w dzień bez treningowy 1 dawkę 100 gram czy 2 dawki po 50 gram (jedna np rano,druga np po południu)
Każdy Twój post jest o gainerze. Pij gainera tylko po treningu, wtedy Ci na więcej wystarczy i będziesz miał kasę na zdecydowanie bardziej potrzebne (chociaż nie niezbędne) suplementy niż gainer. No i trzymaj michę!
Odpowiedz cytując
Luissss81
Senior Member

Stary 06.02.2009, 23:14
Ok.Rozumiem.Ale ja bym tak nie robił.Dałbym odpocząć tricepsom przynajmniej 2 dni.Lepszy efekt da ten odpoczynek niż męczenie ich praktycznie 2 razy z rzędu.I spróbuj wyciskania w leżeniu na ławce poziomej wąskim uchwytem.
WISŁA TO MY
Odpowiedz cytując
*Michał*TS*
PZU %

Stary 06.02.2009, 23:20
Ale triceps robi po klatce więc chyba się dość powyciska robiąc klatke(?)

Nie rozumiem też w czym przeszkadza trening tricepsów na drugi dzień w treningu bicepsów, przecież pracują inne mięśnie - tzn zginacze.
Odpowiedz cytując
Werewolf
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 06.02.2009, 23:57
Plan kumpla.

Poniedziałek

Klatka + triceps
Rozpiętki

Triceps
Francuskie hantlą

Wtorek

Plecy + biceps

Przyciaganie hantli
Grzbiety

Biceps
Sztanga łamana
Młotki
"21"

Czwartek
Klatka
Sztanga skos
Hantle skos
Rozpietki skos
Krzyzowanie linek

Piatek
Barki

Dobra kolego, sprawa w twoim przypadku jest prosta: Jesteś osoba początkującą (tak przynajmniej napisales) wiec klatka 2x w tyg odpada zupełnie. Druga sprawa to gdzie sa nogi? chcesz wyglądać jak herkules na nogach z waty?!?! Trzecia sprawa to trening rob Poniedziałek, Sroda Piatek ( eliminuje juz tutaj ta klatke) po miedzy treningami musi byc dzien odstepu zebys mial czas sie zregenerowac.

Teraz co do samego treningu:
Poniedziałek
Klatka + triceps
Wyciskanie na prostej - sztanga /12,10,8,8
Wyciskanie hantli na prostej / niepotrzebnie dublujesz cwiczenie, usun je!
Wyciskanie na skośnej (głową w dół) /12,10,8,8
Rozpiętki /12,10,8,8

Triceps
Francuskie hantlą/12,10,8
Prostowanie rąk ze sztangą łamaną na leżąco/12,10,8
Prostowanie rąk z linkami/12,10,8

Wtorek
Plecy + biceps

Ściąganie drążka za głowe/12,10,8,8
Ściąganie drążka przed głowe/zastap to cwiczenie podciaganiem na drazku chwytem na szerokosc barkow ( serie 3x ile dasz maksymalnie rade)
Przyciaganie hantli/chodzi ci o wiosłowanie? jezeli tak to dublujesz cwiczenie dlatego je usun!
Grzbiety/12,10,8,8

Biceps
Sztanga łamana/ zastapic uginaniem ramion na modlitewniku 10,8,8
Młotki/ rob to na siedzaco i kontroluj zeby tylko pracowalo ramie 12,8,8
"21"

Piatek
Barki/ za mała partia miesniowa zebys robil przy takim stazu tyle cwiczen:
Wyciskanie sztangi za głowe/12,10,8,8
Przyciaganie sztangi do brody/ do usuniecia
Unoszenie prostych rak ze sztanga/zamienic gryf na sztangielki i unosisz kazda reke pojedynczo 12,10,8
Unoszenie hantli na siedzaco w pochyle - tył barkow/12,10,8

Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 07.02.2009, 03:04
PrezesTS napisał(a):Wyświetl post
To znaczy, że robiłeś nie poprawnie ćwiczenia, nie kokretnie tylko plecy, czesty przypadek. Pamiętaj robiąc jakiekolwiek ćwiczenie żeby zwracać uwage czy masz proste plecy, nawet robiąc biceps na modlitewniku sporo osob siada za blisko przez sa plecy sa ugiete i sie je caly czas nadwyreza. Ilosc serii na przedramie dobra, ale zwieksz ilosc powtorzen do 15, jesli na poczatku nie mozesz to 12. 3 cwiczenie to trzymanie sztangi w rekach stojac, na poczatku troche zejdzie zanim dokladny cieazr wybierzesz. No ale mysle ze ok 50kg bedzie dobre dla Ciebie, na poczatek rob sobie 3 serie po 30 sekund trzymajac, tak zebys od ok 25 sekundy juz ledwo trzymal sztange i czul piecznie w przedramieniu, z czasem zwieksz dlugosc do 45 sekun tj jak bedziesz juz w stanie utrzymac 60-70kg ( o ile nie jestes ale watpie przy takim stazu). Kolega na dole Ci juz rozpisal mniej wiecej co powinienes robic, jednak sugerowalbym mimo wszystko sztange na pochylej a nie hantle.. I nogi moglbys dodac do tego np 4 serie przysiadow ze sztanga na plecach i do tego lydki robic na jakims podwyzszeniu ok 5-10cm, wzniosy albo z hantla w reku, najpierw jedna noga pozniej druga, badz jesli masz mozliowsc do na maszynie smitha sztange na plecy i tak samo wzniosy... podstawowe cwiczenia na nogi
Odpowiedz cytując
pietras1234
Senior Member

Stary 07.02.2009, 08:39
No nie można tak jednoznacznie stwierdzić, że kolega źle wykonuje ćwiczenia. Ból może występować przy poprawnym wykonywaniu ćwiczeń (np. jeśli było wcześniej złamanie żeber, czuje się to przy klacie albo mc). Podam przypadek który znam: gość ze skrzywionym kręgosłupem musiał wyginać plecy w prawą stronę (SKRZYWIENIE W LEWO), instruktor mu cały czas wmawiał, żeby prosto trzymał plecy, bo robi jakieś wygięcia (prawda, z tyłu to śmiesznie wyglądało, taki powykręcany). Ale on nie dał rady ćwiczyć z prostymi bo po 2 seriach mc z bólu go ch... strzelał.

PrezesTS, nie jest przypadkiem jakieś schorzenie? Zawsze możesz się zgłosić do lekarza, zrobić badania. Jak powiesz, że ćwiczysz to nawet profesjonalniej do CIebie podejdą (znam z autopsji) ;-) Pozdro.
Odpowiedz cytując
PrezesTS
Senior Member

Stary 07.02.2009, 10:25
Werewolf napisał(a):Wyświetl post
Dobra kolego, sprawa w twoim przypadku jest prosta: Jesteś osoba początkującą (tak przynajmniej napisales) wiec klatka 2x w tyg odpada zupełnie. Druga sprawa to gdzie sa nogi? chcesz wyglądać jak herkules na nogach z waty?!?! Trzecia sprawa to trening rob Poniedziałek, Sroda Piatek ( eliminuje juz tutaj ta klatke) po miedzy treningami musi byc dzien odstepu zebys mial czas sie zregenerowac.

Nogi robie w czwartek, brzuch wtorek lub piątek. Zapomniałem napisać. Co do systemu poniedziałek - środa - piątek to odpada, gdyż czasem w ten dzień nie dam rady głównie z powodu pracy, tak więc daną partie przenosze na kolejny dzień. Automatycznie dochodzi mi sobota lub niedziela no i analogiczny przypadek, jeśli nie dam rady na początku tygodnia iść. Wtedy środy nie robie wolnej, tylko inny możliwy dzień ( po skończeniu pleców i bicepsu )

Ściąganie drążka przed głowe/zastap to cwiczenie podciaganiem na drazku chwytem na szerokosc barkow ( serie 3x ile dasz maksymalnie rade)
Na początku będzie spory kłopot, więc nie lepiej jeszcze z miesiąc - dwa poćwiczyć na maszynie ?

Przyciaganie hantli/chodzi ci o wiosłowanie? jezeli tak to dublujesz cwiczenie dlatego je usun!
Chodzi mi o ćwiczenie, w którym na prostej ławce opieram jedną noge ( przeciwną do ręki, którą ćwicze ) i ręke i podnosze hantelek na wysokość pleców, może ciut wyżej przy wyprostowanym grzbiecie

Wyciskanie hantli na prostej / niepotrzebnie dublujesz cwiczenie, usun je!
A gdyby to ćwiczenie robić ale na ławce skośnej ?

Przyciaganie sztangi do brody/ do usuniecia
To ćwiczenie raczej bardzo nie obciąża a z tego co wiem jest dosyć dobre. Od paru osób dowiedziałem się, że tym bardziej dobre dla początkujących jest.
Odpowiedz cytując
Luissss81
Senior Member

Stary 07.02.2009, 11:53
Ale triceps robi po klatce więc chyba się dość powyciska robiąc klatke(?)

Nie rozumiem też w czym przeszkadza trening tricepsów na drugi dzień w treningu bicepsów, przecież pracują inne mięśnie - tzn zginacze.
Nie "powyciska" dość ,jeżeli odpowiednio dobierze ciężar i wykona ćwiczenie prawidłowo technicznie.Tak -pracują też inne mięśnie ,ale mimo wszystko triceps jest angażowany.
WISŁA TO MY
Odpowiedz cytując
Werewolf
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.02.2009, 20:26
Cytat:
Na początku będzie spory kłopot, więc nie lepiej jeszcze z miesiąc - dwa poćwiczyć na maszynie ?
Jeżeli jest kłopot to znaczy ze trzeba nad nim popracować a nie odkładać

Cytat:
Chodzi mi o ćwiczenie, w którym na prostej ławce opieram jedną noge ( przeciwną do ręki, którą ćwicze ) i ręke i podnosze hantelek na wysokość pleców, może ciut wyżej przy wyprostowanym grzbiecie
No czyli jest to inaczej mówiąc Wiosłowanie w opadzie ciała, usuń dlatego ze już robisz to samo ćwiczenie tylko ze na siedząco dlatego niema sensu go powtarzać.

Cytat:
A gdyby to ćwiczenie robić ale na ławce skośnej ?
Jezeli chcesz je robic na skosie dodatnim ( czyli głowa do gory) to jak najbardziej niema problemu.

Cytat:
To ćwiczenie raczej bardzo nie obciąża a z tego co wiem jest dosyć dobre. Od paru osób dowiedziałem się, że tym bardziej dobre dla początkujących jest.
Jest kolego troche na odwrut, to cwiczenie bardzo mocno obciaza barki, przez co jest cwiczeniem kontuzjogennym dlatego narazie zupełnie odpada.
Odpowiedz cytując
matern
Member

Od: 07.2008

Stary 07.02.2009, 21:18
kiepski ten plan kumpla nie robi sie klaty z tricepsem jeden dzien lepiej ja polaczyc z bicepsem a triceps z wieksza partia miesni plecy nogi itp cwiczac klate w wiekszosc cwiczen cwiczysz tez triceps przec co potem robiac cwiczenia na triceps jest on juz zmeczony i nie mozesz uzyc maksymalnych obciazen
Odpowiedz cytując
godzilla
Senior Member

Stary 09.02.2009, 16:30
http://www.allegro.pl/item550344000_...epsze_zma.html

ruszy mnie cos to w wieku 19 lat?
Odpowiedz cytując
pietras1234
Senior Member

Stary 09.02.2009, 17:25
No to: jeśli chodzi Ci o wzrost stężenia testosteronu we krwi to daruj sobie do 25 roku życia (chyba, że masz coś nie tak, np. nie wyrosły Ci jeszcze wąsy nigdy). Inne pozytywne działania mieszanki magnez cynk takie jak np. wzrost łaknienia na pewno na plus.

No i to co jest napisane w tekście w związku z kreatyną to prawda.
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.02.2009, 17:59
godzilla napisał(a):Wyświetl post
http://www.allegro.pl/item550344000_...epsze_zma.html

ruszy mnie cos to w wieku 19 lat?

w tym wieku masz najwiecej tescia w sobie i wykorzystaj potencjał natury
Odpowiedz cytując
MISTA92
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 12.02.2009, 15:34
Cwicze 1 miesiac zamierzam kupic Gainera.... Czy po nim są jakies skutki uboczne? z góry thx
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Stary 12.02.2009, 15:37
Gainer to tylko uzupełnienie diety. Więc jeśli wpierniczasz co popadnie i jeszcze na dodatek nieregularnie to nic Ci to nie da.
Zależy też co chcesz osiągnąć. Jeśli chcesz tylko wspomagać dietę to Gainer jest ok, ale na nim samym nie urośniesz.
Po miesiącu to chyba trochę za wcześnie ładować odżywki. Twój organizm jeszcze sam z siebie jeszcze urośnie - ale to już Twój wybór

Ja osobiście polecam Gainbody 30 Activlabu - dobry i stosunkowo niedrogi.

Powód: foto
Ostatnio edytowane przez Jarza : 12.02.2009 o godz. 16:16.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów