|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
. Ja tam bym mu duzo nie dawal. Spedzil 8 lat w Amice na obronie. To sie nazywa transfer podwyzszonego ryzyka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Koniec futbolu w Bełchatowie ? http://sport.wp.pl/kat,30584,title,K...l?ticaid=177c7
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
wprost wy****iscie
walczyc o Gargułe w takim razie do końca okienka jeszcze ponad 2 tygodnie oby nastała bieda w Bełchatowie ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
poza tym pewnie jest tak, że to co chcieliśmy dać za ŁG wrzucamy za bramkarza więc albo albo choć gdyby tak było to i tak byłbym za ŁG |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
http://ekstraklasa24.com/index.php?o...senna&Itemid=2
Fojut mówił jak go Śląsk oszukał, ale jednak tam trafił ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Sląsk fajnie sie rozwija - bedzie 4 siła ligi w przyszłym sezonie a potem kto wie może doskoczy do wielkiej 3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
czyżby kibicowanie w rundzie wiosennej bez kibiców gości :/
![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
jak to kto?
Pralki, Pejsy i Śledzie ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Jak dla mnie obecnie jest to Lech- druzyna ktora jest w tabeli wyzej niz Wisla i Legia.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
A co ten Lech ugrał według Ciebie przez ostatnie lata, żeby załapać się do tej "wielkiej trójki"?
![]()
WISŁA ZŁOTY WIEK
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
wystarczy dobrze zagrac pół sezonu, żeby już byc w wielkiej trójce? To gdzie Zagłębie Lubin? Czy Bełchatów?
A to, że Lech ma w tej chwili 3 punkty więcej od nas to też nie powód, zeby znaleźć się wielkiej trójce. Jakis czas temu to chyba i Arka miała więcej.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wisła osiemnasta w Europie
Wisła Kraków została uznana za jeden z najpopularniejszych klubów w Europie. Do kibicowania Białej Gwiaździe przyznało się 6,5 miliona kibiców. Najwięcej fanów, bo aż 44,2 miliona zgromadziła FC Barcelona. Badanie przeprowadziła firma Sport Plus Markt. Przedsiębiorstwo oferujące doradztwo i badanie w zakresie biznesu sportowego przepytało kibiców w całej Europie komu kibicują. W pierwszej dwudziestce jedynym polskim klubem okazała się być Wisła Kraków. Aktualny mistrz Polski pod względem popularności dorównał między innymi takiej potędze jak Ajax Amsterdam, wyprzedzając Dynamo Moskwa. Pierwsza dwudziestka sondy: 1. FC Barcelona – 44,2 miliona fanów 2. Real Madrid – 41,0 miliona fanów 3. Manchester United – 37,6 miliona fanów 4. Chelsea Londyn – 25,6 miliona fanów 5. Zenit Sankt-Petersburg – 23,9 miliona fanów 6. Liverpool FC – 23,0 miliona fanów 7. Arsenal Londyn – 21,3 miliona fanów 8. AC Milan – 21,0 miliona fanów 9. Bayern Monachium – 19,8 miliona fanów 10. Juventus Turyn – 17,5 miliona fanów 11. CSKA Moskwa – 11,1 miliona fanów 12. Inter Mediolan – 10,3 miliona fanów 13. Olympique Lyon – 9,4 miliona fanów 14. Olympique Marsylia – 9,4 miliona fanów 15. Galatasaray Stambuł – 9,0 miliona fanów 16. Spartak Moskwa – 8,1 miliona fanów 17. Fenerbahçe Stambuł – 7,3 miliona fanów 18. Wisła Kraków – 6,5 miliona fanów 19. Ajax Amsterdam – 6,5 miliona fanów 20. Dynamo Moskwa – 5,7 miliona fanów http://ekstraklasa24.com/index.php?o...macje&Itemid=2 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Darvidas Shernas, 24 letni litewski obrońca podpisał kontrakt z Widzewem. Chłop zagrał całe 93 minuty podczas swojego pobytu w Spartaku Nalczik, skąd przeszedł do Widzewa, rozpisują się szyderczo Rosyjskie gazety
![]() No to jak Widzew takich gości skupuje to ja nie wiem o co oni walczą , że Janas na takie coś przystaje. Lech bynajmniej nie jest w żadnej Wielkiej Trójce, co najwyżej w pierwszej trójce. Co to za mędrzec wymyślił sformułowanie Wielka Trójka? W Polsce to liczą się tylko. Wisła. Legia, Ruch, Górnik, Widzew. Nawet jakby grali w A klasie sa to firmy same w sobie, czysta historia Żadne tam nowo mody i medialne twory w stylu jakiś Amik czy Polonii nie zmienią tego stanu rzeczy. Choć nie wiem co by pisali i mówili. Edit. To nie ma w tym zestawienu Amicki Poznań? Toż to spisek i niewiarygodne dane.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 11.02.2009 o godz. 21:11.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
A ten Sernas to podobno ciekawy zawodnik, Legia sie do niego podobno przez chwile przymiezala. Podobno podkreslam. Co samo w sobie nie znaczy ze jest ciekawy. Znajac fachowosc Trzeciaka, ktory go nie wzial to pewnie jest zajebisty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ale Nalczik to nie jest jakaś potęga, wywalczyć ciężko miejsce w składzie pewnie nie jest. Skoro facet gra tam tylko przez 93 minuty, to coś jest nie tak. Niemniej jeśli mówisz, że jest ciekawy to ok. W każdym wypadku nie widziałem go ani razu, a może i dlatego ,że mecz Nalcziki to jeden widziałem
, ale coś musi być na rzeczy bo wszędzie o nim piszą, że odszedł.![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
No to Widzew pewnie plan ma taki by awansować do ekstraklasy i być znaczącą drużyną ciekawe tylko co jeśli ich zdegradują za korupcje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
jakby tak każdy z tych "socios" wpłacił 1zł. miesięcznie na Wisłę to wszyscy w PL mogliby nas w d... pocalować jak to nie tak dawno bywało...
Ech... miło jest pomarzyć... ![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Arti,
ja się tylko dziwię, czemu nasi sąsiedzi mogli założyć grupę100, a my nie możemy wyskoczyć z podobną inicjatywą. Wystarczy powołać stowarzyszenie, lub wykorzystać już istniejące SKWK, ogłosić akcję i wejść do klubu jako sponsor. Cudów nie można się spodziewać, ale niechby każdy dawał 10 zł miesięcznie - spokojnie może zebrać się z 1000 osób. 10 tys. miesięcznie to 120 tys. rocznie. Może mało, ale na początek wystarczy. Choćby na zorganizowanie obozu przygotowawczego. To, że klub ma bogatego właściciela nas nie usprawiedliwia. Tyle się narzeka, że nie ma kasy na nowych zawodników - w tym i na bramkarza. Ale można coś zrobić, choćby symbolicznie. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
i co, flamengista? Takie stowarzyszenie przekaże klubowi pieniądze jako darowiznę czy pożyczkę?
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Pozyczke jak Cupial
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Jako pożyczkę oczywiście..
żartuję... ja chętnie wszedłbym w coś takiego oczywiście pod warunkiem, że byłoby z góry ustalone na co to pójdzie. bo jak w kosmos to dziękuję, wolę np. przepić ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jestem szczerze rozbawiony tym, że ktoś wierzy w ten pseudo ranking
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Prędzej uwieżę obiektywnym panom z międzynarodowej firmy statystyczne , niż polskim dziennikarzom, często zresztą opłacanych przez zainteresowane osoby.Zresztą, już wielokrotnie było tu przewijane, że Wisła ma najwięcej kibiców (lub osób z nią sympatyzujących).A badania robiły 3 niezależne źródła.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 12.02.2009 o godz. 18:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Szkoda tej Jagi....
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
szkoda Jagi...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Szkoda Jagielloni. Mam nadzieję, że niedługo dowiemy się o szczegółach sprawy.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|