|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
nosz kminie od dłuższego czasu ale wykminic nie mogę gdzie to jest. jakaś mała podpowiedz? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A ja polecam kanapę na górze Akademii Muzycznej, na Tomasza....iść i zobaczyć. Szczególnie w lecie, można kontemplować w ciszy krakowski spirit.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
zapytam tu, bo tak
![]() zdaję się, że zamknięto irish arms na poselskiej, a szkoda, bo naprawdę lubiłem tam posiedzieć, mimo nie najniższych cen. i teraz pytanie, czy zna ktoś "podobną" knajpkę? nie chodzi mi nawet o irlandzkość, bo ta biła wszystkie inne "ajrisze" na głowę, ale raczej o specyficzny klimacik, żeby wieczorem dało się tam znaleźć miejsce, przyjść, posiedzieć ze znajomymi, samemu, albo z dziewczyną. z góry dzięki za pomoc ![]() .
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
Nie to miejsce, ale podobny widok jest również z restauracji w hotelu Starym (Szczepańska). W lecie mają kawiarnie na tarasie na dachu.
Ostatnio edytowane przez Żmijka : 09.02.2009 o godz. 21:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
jeszcze klub Panorama - taras wieczorem
![]() ![]()
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!... RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim http://www.myspace.com/pio.m pio http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee wszyscypio |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czyli rozumiem ,że nie mając nic wspólnego z Akademią Muzyczną nie zobacze sobie widoku z Vinciego?
...a mówiłem rodzicom ,że mam talent muzyczny ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
powiedźcie mi, a w Jubilacie jest jakaś kawiarnia, bar z widokiem na Wawel ?
![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
SpongeBob - z tego co wiem jest to normalnie otwarty lokal. Z resztą na ich stronie nie widziałam, żeby pisało co innego.
jurukuru - drugi post nad Twoim ... |
|
|
|
Kangoo supersonic
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Na poprzedniej stronie znalazłem link do restauracji Cherubino. Nie byłem tam nigdy a to co mają na www zachęca do odwiedzin. Czy któryś z forumowiczów stołował się tam? Jak wystrój, atmosfera, porcje? Warto się tam wybrać na wieczór?
![]()
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2005
Offline |
|
|
bardzo drogo , porcje małe
wystroj , atmosfera ok tak btw kultowych miejsc : rewelacyjny tekst o DH WANDA: http://www.mocnyblog.pl/2009/02/09/w...we-serce-huty/ prośba: roześlijcie do znajomych Nowohucian !!! |
|
|
|
Kangoo supersonic
Od: 08.2003
Offline |
|
Bardziej interesuje mnie wielkość porcji. Jak to wygląda proporcjonalnie no do Taco? Wiem, że to inna klasa restauracji ale tu rozchodzi się o wielkość nie jakość Warto się tam wybrać? ![]()
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Uuu, to załamka Kilka lat temu byłem tam niemal częścią wystroju. Pewnie Maurice doszedł do wniosku, że czas przestać się bawić w przyjemne lokale a skupić się na trzepaniu kasy w Irish Embassy Knajpa przezajebista po prostu. Kilka niesamowitych wieczorów tam się zdarzyło spędzić. Ehh.Lokalu na dachu Jubilata nie polecam ze względów, że tak powiem, wyznaniowych. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
.A skoro już jesteśmy w kręgu lokali dachowych . Na Kazimierzu w lecie polecam dach Centrum Kultury Żydowskiej. Bar jest na samym dole, a na dach przechodzi się przez cały budynek, będzie z 4 piętra. Ale w zamian mamy widok na Kazimierz, piwko jest, w tym Porter , przyjemna atmosfera. I chyba z 5 stolików, tak wiec tumultu ludzi nie ma. A co do tej knajpy w Jubilacie. Byłem tam kiedyś, spoko było, poza tym, że obsługa jakaś taka jak z nocnego koszmaru piwo chyba tylko Żywiec. Widoki ładne ale nic poza tym. W tym rejonie polecam taras w Centrum Kultury Japońskiej - Manghha. Widok w prost na Wawel i... zajebista biała herbata. Polecam szczególnie w lecie, gorąca herbata gasząca pragnienie. Cisza,spokój w centrum miasta.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 10.02.2009 o godz. 19:46.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
niestety, sądzę, że właśnie tak się stało, gdyż ostatnio szukając lokalu na mecz, widziałem go pomykającego w Ambassy. Ambassy ssie na potęgę, tak między nami. :( Co do Jubilata, to nie wiem jak w najtklubie, natomiast panorama, jakby komuś wpadł taki głupi pomysł się tam wybierać, to imo totalne dno. ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
polecam spacer miedzy kamieniczkami oraz wisła w podgórzu, kawiarnie/club Drukarnia, ale dawno tam nie bylem wiec niiewiem co i jak.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Na starym Podgórzu bardzo lubiłem siedzieć w klubie Oko na Węgierskiej bodajże. Fajny klimacik filmowo fotograficzny, taka knajpka spokojna do posiedzenia, ale dawno mnie nie było i nie wiem czy jeszcze funkcjonuje i co tam się dzieje. Jeśli nadal działa to na miłą rozmowę przy winku/piwku/kawie we dwoje bardzo polecam to ciche miejsce.
http://www.krakowlife.pl/21-Klub_Oko-Cafe
Ostatnio edytowane przez emsi : 12.02.2009 o godz. 18:49.
![]()
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
|
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Panorama się nazywa, całkiem przyjemna ze względu na widok, ale nie polecam, jak tam siedzisz to dosłownie czujesz komunizm.
Jak Dudi powiedział często zdarzają sie tam "pijani" koledzy zza Błoń, a że mieszkam dość blisko to "słyszałem" już że parę razy ktoś w biało-czerwonych barwach spadł ze schodów ;P PS. Pamietam ze starych czasów taki klub na Kazimierzu "Fshud", pamięta ktoś może? Pamiętam że został zamknięty, ale co sie dalej dzieje z lokalem? To miejsce bardzo dla mnie bardzo ważne jeśli chodzi o mape mojego nocnego życia, jeśli nie najważniejsze. @emsi zedytowałem kiedy odpowiadałes.
Ostatnio edytowane przez Gervas : 12.02.2009 o godz. 19:12.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja nie polecam chyba, że ktoś lubi zapach czosnku.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
a ja polecam fajne miejsce bardzo blisko rynku -na "miłą rozmowę we dwoje" i nie tylko
- mianowicie "Camera Cafe".Bardzo sympatyczna obsługa, duży wybór deserów, herbat, pyszna czekolada (gęsta), cenowo nie najgorzej. Ogromnym plusem jest fajny filmowy klimat, i wyświetlane nieme filmy, więcej tutaj: http://www.e-krakow.com/lokal/792-Camera_Cafe ![]()
WKS ŚLĄSK WROCŁAW
Polsko przepiękna, najwspanialsza !! Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,nie przez to kim jest, lecz przez to czym dzieli się z innymi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Gervas napisał(a): Panorama się nazywa, całkiem przyjemna
Emsi: A ja nie polecam chyba, że ktoś lubi zapach czosnku. Gervas ponownie: @emsi zedytowałem kiedy odpowiadałes. Post Gervasa po edycji: Panorama się nazywa, całkiem przyjemna ze względu na widok, ale nie polecam, jak tam siedzisz to dosłownie czujesz komunizm. Jeśli czosnkiem i komuna, to musiał być Filipiak
Ostatnio edytowane przez Bóg Trybun (objawion) : 12.02.2009 o godz. 19:45.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
O coś dla mnie dzięki koniecznie się wybiorę, generalnie uwielbiam knajpki w filmowym klimacie ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak tez myslałam
![]() ![]()
WKS ŚLĄSK WROCŁAW
Polsko przepiękna, najwspanialsza !! Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,nie przez to kim jest, lecz przez to czym dzieli się z innymi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
po zdjęciach, to strasznie jasno tam jest. i generalnie stoliczków trochę naprane, a sofy nie widać : d
a sofa to podstawa dobrej knajpy. ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ee zdjęcie rzeczywiscie beznadziejne, a sofa jest
![]() ![]()
WKS ŚLĄSK WROCŁAW
|
|
|
Banita
Od: 04.2005
Offline |
|
jak chcesz zabrac panne na fajna kolacje (jakies przystawki x2, danie glowne x2, jakis deser x2, jakies winko) to kilka stówek musisz wyszykować dokladnie nie powiem bo bylem dawno |
|
|
|
Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Pub Rodeo ul.Elsnera za Polo Marketem na Azorach. Spokojne miejsce, można zjeść obiad, napić się wszelkiego rodzaju alkoholu, pograć w bilarda, dart'a i jak ktoś lubi hazard to maszyny. Miła obsługa i miła atmosfera, spokojnie można przyjść z dziewczyna na piwko itp. Polecam
![]()
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Malimit 255 znaków. :opad:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kopiec Krakusa.. to wyjątkowe miejsce, tajemnicze w ogóle wzgórze Lasoty i te okolice podgórza są ciekawe.
![]()
Wierność
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to ja znów odkopie.