The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.02.2009, 17:37
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Widać, część kibiców nie lubi lanserki przy linii bocznej w czasie meczu , a inni w WHU.

może za komentarz wystarczy to:

Może lepiej żeby Wisła była mu daleka

Takie reakcje są u niego naturalne (boisko) ,przeglądnij z nim filmiki, u nas i tak wyjątkowo powściągał emocje .
A co do rad to normalne że trenerzy dzwonią i pytają , z tego co pamiętam to ten trener powiedział że między innymi dzwonił do Petrescu . To jest wyciąganie jakichś smrodów ,nie wzbudziła się wtedy we mnie jakakolwiek podejrzliwość ,nie pamiętam też aby ktoś tu miał wtedy jakieś uwagi (choć być może coś przeoczyłem ) ,w każdym razie taka ocena jest nie uczciwą nadinterpretacją .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 04.02.2009, 17:47
idźcie może na priv podyskutować o Petrescu.
Dan i Franek - dwie wańki-wstańki tematu
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.02.2009, 19:34
dobrze, że zakończyła się wańka-wstańka o Henry'm - z drugiej strony watek jest po to chyba stworzony?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 04.02.2009, 20:18
ja bym chętnie do tematu Kosowskiego wrócił..bo tego nie mogę jakoś przeboleć...
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.02.2009, 21:48
No niestety, gość strzela gole, asystuje czy w lidze czy euro pucharach...

Odpowiedz cytując
Silvestro
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 04.02.2009, 23:02
Dlaczego niestety, niech strzela i asystuje jak najwięcej Niech chociaż z daleka cieszy swoich wiernych kibiców.
Dzisiaj awans w Pucharze Cypru - na wyjeździe pokonana Doxa 3;2, cały mecz Kamila i coś tam podziałał, tylko nie wiem co

Cytat ze strony kibicowskiej:

"Για την ιστορία ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε 0-2 (στο 2 με γκολ του Κοσόφσκι και στο 8 με γκολ του Ονουάτσι)"

Nie znalazłam jeszcze filmików, ani raportu z meczu w jakimś ludzkim języku.

No, już wszystko jasne! Kamil strzelił gola !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zdjęcie dnia na oficjalnej stronie;

Ostatnio edytowane przez Silvestro : 07.02.2009 o godz. 10:32.
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 05.02.2009, 03:03
AYALA napisał(a):
trener Blakckburn Mark Hughes z którym grała Biała Gwiazda w pucharze uefa mówił że to od Dana dowiedział sie o słabych punktach Wisły przed meczem.
jerry.lii.lewis napisał(a):
może za komentarz wystarczy to:

Może lepiej żeby Wisła była mu daleka
taak to co powiesz o Skorzy ktory zdradzil sam z siebie Guardioli ze najlepszym zawodnikiem Wisly jest Brozek? Ten to do dopiero nasmrodzil Wisle w dwumeczu z Barca.
Powód: zbyt skomplikowane to
Ostatnio edytowane przez maRgrabkarz : 05.02.2009 o godz. 03:06.
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.02.2009, 23:41
Asysta Kosy przy bramce Żewłakowa
LINK
Odpowiedz cytując
Silvestro
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 08.02.2009, 00:14
Następna wygrana Apoelu z Alki 3: 1. Kosa zagrał cały mecz i znowu załapał się na zdjęcie dnia
Apoel zajmuje I miejsce . A podanie normalnie w Jego stylu. Pozostaje tylko westchnąć nad głupotą niektórych.

Ostatnio edytowane przez Silvestro : 08.02.2009 o godz. 00:18.
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Stary 08.02.2009, 15:35
http://sport.onet.pl/0,1248706,1912601,wiadomosc.html
biedny Darek..coś mu ten "international level" szkodzi
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.02.2009, 16:28
Kokoszka rozegrał całe spotkanie w barwach Empoli przeciwko Alinoeffle

Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 08.02.2009, 16:30
W Ablinoeffle gra Dawidowski ?

Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.02.2009, 23:40
Cytat:
Kokoszka rozegrał całe spotkanie w barwach Empoli przeciwko Alinoeffle
On tam gra regularnie? Nie wiem czy coś przegapiłem czy nie...? ale w końcu jaki on ma statu? Znowu się okazało że mamy prawników z europejskiej czołówki...

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 08.02.2009, 23:43
Kurt C. napisał(a):Wyświetl post
On tam gra regularnie? Nie wiem czy coś przegapiłem czy nie...? ale w końcu jaki on ma statu? Znowu się okazało że mamy prawników z europejskiej czołówki...
Od momentu gdy w tym całym sporze UEFA przyznała rację Kokoszce gra regularnie. W pierwszym meczu wszedł z ławki a tak to gra w podstawie.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 09.02.2009, 06:58
na transfermarkt jest napisane ze grał w kazdym meczu i zawsze 90 minut.

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 09.02.2009, 09:41
Swoją drogą może chcę za dużo, ale fajnie by było gdyby Wisła dostała za kokosa jakieś pieniądze. Facet niemal od pół roku gra już w nowym klubie - a sprawa nadal w UEFA.

Nie jestem na tyle naiwny, by sądzić że Wiśle uszło by to na sucho, gdybyśmy z Empoli wyciągnęli jakiegoś grajka na podstawie Webstera.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
firstborn
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 09.02.2009, 14:38
Cytat:
Adam Kokoszka: Odszedłem z Wisły, żeby grać

Obrońca włoskiego Empoli Adam Kokoszka, to ważny zawodnik siódmej drużyny Serie B. Niewielu piłkarzy powołanych przez selekcjonera piłkarskiej reprezentacji Polski na towarzyski mecz z Walią, może pochwalić się podobną liczbą występów w ostatnim czasie.

- Odszedłem z Wisły Kraków, żeby grać. Wiele osób mówiło, że popełniam błąd i że we Włoszech też nie znajdę miejsca w składzie. Wyszło jednak na to, że wybrałem dobrze. Gram co tydzień i dzięki temu stałem się lepszym piłkarzem - powiedział 22-letni Kokoszka, który w niedzielę dołączył do drużyny narodowej przebywającej na zgrupowaniu w Portugalii.

Mimo miejsca w wyjściowej jedenastce i powołań do drużyny narodowej Kokoszka nie przypisuje sobie statusu gwiazdy Empoli. "W klubie jest kilku piłkarzy doświadczonych, z występami w Serie A. To oni są gwiazdami drużyny" - podkreślił.

Kokoszka miał duże kłopoty z przejściem do Empoli - nie chciała go puścić Wisła Kraków, powołując się na zapisy umowy. Zawodnik był jednak na tyle zdeterminowany, że zgłosił sprawę do FIFA i dzięki decyzji światowej federacji mógł zmienić barwy klubowe.

Początkowo przez dłuższy czas nie mógł wywalczyć miejsca w składzie i wydawało się, że dołączy do grona utalentowanych graczy, którzy nie sprawdzili się w ligach zagranicznych. Ostatecznie przebił się jednak do wyjściowej jedenastki i teraz jest kluczowym zawodnikiem bloku defensywnego Empoli.

- Na zgrupowanie przyjechałem w dobrym nastroju - w sobotę zremisowaliśmy w lidze. Co prawda mieliśmy kilka słabszych spotkań, ale w sezonie rozgrywamy 42. mecze, więc nadal walczymy o awans do Serie A. Przed wyjazdem do Portugalii trener prosił mnie o jak najszybszy powrót - w końcu w sobotę czeka na nas kolejny rywal (11. w tabeli Rimini) - wyjaśnił.

Włoska liga słynie z doskonałego szkolenia obrońców. Kokoszka potwierdził, że właśnie temu elementowi piłkarskiego rzemiosła na treningach szkoleniowcy poświęcają bardzo wiele czasu.

- Rzeczywiście wiele pracujemy nad obroną. Trening zawsze zaczyna się od zajęć taktycznych. Widać też, że podobny jest nacisk w innych klubach i mecze są zawsze wyrównane. Przez to w górnej części tabeli panuje ogromny ścisk - między dziesiątym a pierwszym miejscem jest siedem punktów różnicy i walka na pewno będzie się toczyć do ostatniej kolejki - ocenił Kokoszka.

Młody obrońca bardzo ceni sobie możliwość gry we Włoszech. Szczególnie, że siedziba jego klubu położona jest w niewielkim miasteczku jednego z najpiękniejszych regionów Europy - Toskanii.

- Na pewno życie jest znacznie spokojniejsze niż w Polsce. Rozsmakowałem się też w tamtejszej kuchni - nie na darmo Włochy słynął z doskonałego jedzenia - powiedział piłkarz. Rodzina zawsze może liczyć, że kiedy przyjeżdża do kraju, przywiezie tutejsze przysmaki - jak parmezan czy miejscowe, wędzone szynki.

Piłkarz intensywnie uczy się języka włoskiego - w drużynie jest niewielu piłkarzy znających angielski i często doskwiera mu samotność. Jego dziewczyna studiuje bowiem w Polsce.

- Powoli uczę się języka, choć sprawy piłkarskie, czy boiskowe miałem opanowane w ciągu miesiąca. Niestety nie mogę jeszcze swobodnie rozmawiać ze wszystkimi w drużynie i czasami nie ma z kim pogadać - powiedział Kokoszka.

Jak wyjaśnił w najbliższym czasie zamierza przeprowadzić się do większego mieszkania. Spodziewa się bowiem, że gdy tylko poprawi się pogoda liczni znajomi i rodzina będą chętnie odwiedzać go w urokliwej Toskanii.

judasz, sprzedawczyk i kij wie kto tam jeszcze
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś

El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż

Tylko Wisła TS!!!!
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.02.2009, 14:56
firstborn napisał(a):Wyświetl post
judasz, sprzedawczyk i kij wie kto tam jeszcze
Z jednej strony racja, z drugiej - wychodzi, że jednak piłkarsko wybrał dobrze. Gra co tydzień, na co u nas nie miałby szans, jeśli ma rzeczywiście taki talent jaki opowiada, że ma i co mu naopowiadał Leo, to pogra trochę w Seria A, a później może się okaże że trafi gdzieś wyżej. U nas pewnie grzałby ławę do 25 lat. Nie chcę tu rozpoczynać dyskusji, bo dla mnie sposób odejścia, to draństwo i mam pana K. w poważaniu, ale może rzeczywiście otworzy to niektórym trenerom w Polsce oczy, że warto inwestować w chłopaków po 20-21 lat.
A co do kasy, to powinna już w Wiśle być, a jeśli jej nie ma, to nie mam żadnego pojęcia dlaczego klub nie robi szumu, bo to według zapowiedzi, wcale ma nie być tak mało (czyt. na bramkarza i kontrakt powinno straczyć).
Ostatnio edytowane przez eye63 : 09.02.2009 o godz. 14:58.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 09.02.2009, 15:07
400 tys. euro to okolo tyle ile chce Hajduch (wykupienie+kontrakt).
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 09.02.2009, 16:29
Myśleliście kiedyś, co by było gdyby zamiast Skorży zainwestowano wówczas i zatrudniono Winfrieda Schäfer'a ?
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.02.2009, 16:31
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Myśleliście kiedyś, co by było gdyby zamiast Skorży zainwestowano wówczas i zatrudniono Winfrieda Schäfer'a ?
Nie. Dobrze że nie zainwestowano nawet nie wiem kto to jest dokładnie ten Winfried A Ty myślisz?
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 09.02.2009, 17:28
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Nie. Dobrze że nie zainwestowano nawet nie wiem kto to jest dokładnie ten Winfried A Ty myślisz?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Winfried_Schafer

http://wislakrakow.com/www/showartic...1&pp=10&page=8

Poczytasz to będziesz wiedział kto to

Pozdro
Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Stary 09.02.2009, 17:42
Czytam stare komentarze pod newsem (głównie obelgi pod adresem Cupiała i trenera Skorży) i aż trudno uwierzyć, że rok później kibice będą skandowali nazwiska tych panów podczas wygranego meczu z Barceloną
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem."
The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol."
29.05.85
Odpowiedz cytując
cola
Banita

Od: 09.2008

Stary 09.02.2009, 18:27
też czytałem to i sie śmiałem
cytat : Skorża co ? ty wiesz....
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 10.02.2009, 08:37
Cytat:
Jak poinformowało radio RMF FM, były drugi trener Wisły, Andrzej B. został zatrzymany w związku z korupcją. Postawiono mu 89 (!) zarzutów łapówkarskich opiewających na ponad 700 tys. zł !

Przypomnijmy, że były współpracownik klubu został zatrzymany już w marcu, kiedy to miał status podejrzanego o korupcję. Wtedy to też odrazu podał się do dymysji. Teraz B. odpowie przed sądem.

Źródło: TSW.com.pl/RMF FM

10 znakówwwww
Odpowiedz cytując
Domas
Banita

Od: 07.2008

Stary 10.02.2009, 09:44
http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...zymany,1257032
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.02.2009, 23:30
Kuzera piłkarzem Korony
http://www.futbol.pl/index_2501.php?...91f787818a6fd3
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Stary 13.02.2009, 20:15
http://sport.interia.pl/felietony/ko...r-many,1259802
Kołtoń znowu spuszcza się nad Smudą...jakby M. Skorża miał łączyć pracę trenera Wisły i repry,
to by chyba koniec świata ogłosił...a kiedyś był przydupasem Leo i wychwalał go pod niebiosa...
..mały człowiek..mały Roman

http://transfermarkt.de/de/spieler/1...ur/profil.html
Kolejny bezrobotny
Ostatnio edytowane przez Pusiek : 13.02.2009 o godz. 20:47.

Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.02.2009, 21:29
Nie wiem, czy osobiście nie wolałbym Artka Sarnata na stanowisku trenera bramkarzy Wisły, a nie tego Kazimierskiego....może przynajmniej by trochę urozmaicał terning a nie tylko łapanie i łapanie i łapanie..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
jgw
Senior Member

Stary 15.02.2009, 09:45
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=14793
Nikola ma dzisiaj urodziny!
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=5369
Szacunek na zawsze Nikola
Ostatnio edytowane przez jgw : 15.02.2009 o godz. 09:57.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów