The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że Ludovic Obraniak powinien zostać Polakiem ?
Tak 254 76,28%
Nie 79 23,72%
Głosujących: 333. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kosz.krakow
Banita

Od: 01.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.02.2009, 01:50
Chłopak jeszcze wogóle nie ma obywatelstwa, poza tym Lato mówi, że chce się udać do siedziby PZPN w Nyonie... Krzyż na drogę...

Co dokładnie musi zadeklarować PZPN oraz Obraniak, by przekonać FIFA do pozytywnej dla Polski decyzji?
Odpowiedz cytując
Wredny
Banita

Od: 07.2008

Stary 07.02.2009, 02:05
kosz.krakow napisał(a):Wyświetl post
Chłopak jeszcze wogóle nie ma obywatelstwa, poza tym Lato mówi, że chce się udać do siedziby PZPN w Nyonie... Krzyż na drogę...

Co dokładnie musi zadeklarować PZPN oraz Obraniak, by przekonać FIFA do pozytywnej dla Polski decyzji?
dobry ten Grześ Lato, pewnie by sie naszukał..

http://www.sport.pl/pilka/1,65046,62...Obraniaka.html

Cytat:
Jest odpowiedź FIFA w sprawie gry dla Polski Ludovica Obraniaka, gwiazdy francuskiego Lille. - Pomożemy mu w uzyskaniu obywatelstwa. Bardzo nam zależy, by występował dla nas - mówi Sport.pl prezes PZPN Grzegorz Lato

Sprawa Obraniaka wlecze się od kilkunastu miesięcy, ale ostatnio nabrała przyśpieszenia. 25-letni skrzydłowy wielokrotnie deklarował, że chciałby występować w reprezentacji Polski, ale długo wydawało się, że nie ma do tego prawa. W końcu PZPN spytał FIFA, czy Obraniak może grać.

Odpowiedź, która właśnie nadeszła do PZPN nie jest jednoznaczna. Autorzy powołują się na artykuły ze statutu światowej organizacji i zrzucają decyzję na komitet do spraw piłkarzy.

Wątpliwości wzbudza występ Obraniaka w towarzyskim meczu francuskiej młodzieżówki z Hiszpanią. Według FIFA w takim wypadku piłkarz może zmienić reprezentację tylko przed skończeniem 21 lat.

- Ale dotyczy to wyłącznie meczów o punkty, a nie sparingów - powiedziano nam w biurze prasowym FIFA. Pozostałe warunki piłkarz spełnia. - Też słyszałem, że formalnie nie będziemy mieli żadnych problemów. Ale tą sprawą zajmiemy się dopiero, jak piłkarz złoży podanie o przyznanie polskiego obywatelstwa - mówi Lato.

Obraniak zrobi to za kilka dni. Później razem z PZPN musi jeszcze wystąpić do FIFA o pozwolenie na grę w reprezentacji Polski. - W konsulacie w Paryżu powiedziano mi, że gdyby PZPN wykazał podobną determinację jak w przypadku Rogera, Ludovic dostałby obywatelstwo w kilka tygodni
- mówi Tadeusz Fogiel, agent działający we Francji.

- Pomożemy Ludovicowi. Zależy nam, by grał dla Polski - broni związku Lato.

Według Fogiela zaangażowanie PZPN-u dotychczas było niewielkie. - Ktoś ważny z centrali mógłby się z nim skontaktować. Zupełnie inaczej by to wyglądało. On nie chce się napraszać. Wystarczy, że Ludovic pójdzie do konsulatu i zostanie odesłany po dodatkowe dokumenty. Przez takie szczegóły wszystko może zakończyć się niepowodzeniem. To jest piłkarz, a piłkarze przez całe życie mają przecież wszystko podawane na tacy - mówi Fogiel.

Samo przyznanie obywatelstwa będzie łatwiejsze niż w przypadku Rogera, bo dziadkiem piłkarza był Zygmunt Ubraniak, który wyemigrował do Francji z Pobiedzisk przed II wojną światową. Osiadł w Lotaryngii. Francuskie obywatelstwo przyjął dopiero w 1964 r. Prawdopodobnie wtedy - przy przepisywaniu dokumentów - doszło do zniekształcenia nazwiska z Ubraniak na Obraniak. Rodzice Ludovica po polsku mówią bardzo słabo, on sam wcale.

W tym sezonie Obraniak zagrał w zajmującym siódme miejsce w lidze Lille 18 meczów, strzelił osiem goli. Najczęściej jest ustawiany na prawej pomocy, ale zdarzało mu się również występować na lewej stronie boiska i w środku. - Nie możemy sobie pozwolić na stratę takiego piłkarza. A jeśli PZPN się nie pośpieszy, a Obraniak dostanie powołanie od Francuzów na pewno z niego skorzysta. Ile można czekać? - pyta Fogiel.

- Ale na pewno jego zainteresowanie grą dla Polski nie wynika z chęci wymuszenia powołania do reprezentacji Francji. Tak właśnie kilka lat temu zachował się Andy Johnson. Ludovicowi naprawdę zależy na grze w reprezentacji Polski - mówi Maciej Chorążyk koordynator sekcji monitoringu i rozwoju młodych piłkarzy. W 2004 r. napastnik Fulham Andy Johnson ogłosił, że chce występować dla Polski. Nie złożył jednak wniosku o paszport, a kilka miesięcy później zadebiutował w reprezentacji Anglii.
Odpowiedz cytując
gniady_lopez
Banita

Od: 04.2008

Stary 07.02.2009, 09:11
Bóg Trybun (objawiony) napisał(a):

Wierność.
Wierność swoim zasadom...

A nie lepiej dac szansę jakiemuś młodemu utalentowanemu Polskiemu chłopakowi, który umie zagrać. A taki paycua by mu tylko miejsce blokował...
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 07.02.2009, 10:10
gniady_lopez napisał(a):Wyświetl post
A nie lepiej dac szansę jakiemuś młodemu utalentowanemu Polskiemu chłopakowi, który umie zagrać.
No właśnie tylko takich "jakichś" młodych utalentowanych w Polsce nie ma tysięcy tylko trafia się raz na jakiś czas, a zrzesztą jedno miejsce,"tych" młodych nie przekreśli, bo i tak większość z nich zaczyna w Reprezntacji od meczów nie w wyjściowym składzie w ważnym meczu eliminacyjnym, tylko w towarzyskich itd. więc mała szansa, że jeden Obraniak przekreśli kariere jakiemus "młodemu wilkowi".
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Kamyck1906
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 07.02.2009, 10:26
a ja powiem, że gra Ludowika w naszej reprezentacji dużo by pomogła...

i jak za pewne ktoś wcześniej napisał, to ilu zawodników gra w reprezentacji Francji, a którzy się NIE urodzili we Francji i NIE MAJĄ Francuskich korzeni... zapodac kilka przykładów?

- Thuram (obecnie zakończył karierę) - ur. w Gwadelupi
- Evra - ur. w Senegalu
- Makalele - D.R. Konga
- Vieira - Senegal
- Malouda - Gujana Francuska

i takich zawodników jest w ****u...

a u Niemców, to czy ktoś się przejmuje, ze Kuranyi pochodzi z Brazylii albo Podolski, Klose, Trochowski z Polski?
Odpowiedz cytując
Wiślak ASR
Member

Od: 11.2006

Stary 07.02.2009, 10:37
Ja jestem na tak. Dlaczego ? Skoro czuje się Polakiem i chce grać dla Polski to nie widzę problemu - tym bardziej że ma polskie korzenie. Mówicie w kontekście Niemiec czy Francji o koloniach a nie zapomnieliście o takim terminie jak emigracja ?! Była masa polskich patriotów którzy z różnych powodów wyemigrowali i swoje dzieci, wnuków wychowywali tak żeby miały poczucie przynależności do Polski. Co do tego że grał w młodzieżowych i jeden - chyba nawet towarzyski - mecz w seniorach. Myślicie że to on miał nie wiem, dzwonić pisać do PZPN żeby go powołali do młodzieżówki ?! Nie do szukania takich talentów są wyznaczeni ludzie którzy widocznie sprawe zawalili. W młodzieżowej reprezentacji Polski grał jakiś arabo-szwedo-polak bo go tam w Szwecji wypatrzyli. Z resztą z Tyrałą jest tak samo. Ma korzenie, czuje sięPolakiem niech gra. Tam Twój dom gdzie serce Twoje !
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 07.02.2009, 10:37
Ożesz w paszczę...

@Kamyck1906 przeczytaj dokładnie ten temat a natrafisz na wpis Bronexa. Ko-lo-nie. I nie chodzi o obozy harcerskie.

@gniady_ - nie wiem, w jakim kontekście cytujesz moje słowo wierność - mnie chodziło o zwykłą, kibicowską zasadę: kibicuje się na dobre i złe, a jeżeli REPREZENTACJA polega na REPREZENTOWANIU to grają w niej Polacy, a nie wynalazki zza miedzy.

Trochę pokory do tego, kim jesteśmy i w jakim miejscu się znajdujemy. Chcecie pudrować obraz naszej piłki? Racja, akcja "pomóżmy pezetpeenom" trwa.
Jak widać, najtrudniej niektórym popatrzeć w lustro.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
gniady_lopez
Banita

Stary 07.02.2009, 16:46
Bóg Trybun (objawion)

[B
napisał(a):
@gniady_ [/B]- nie wiem, w jakim kontekście cytujesz moje słowo wierność - mnie chodziło o zwykłą, kibicowską zasadę: kibicuje się na dobre i złe, a jeżeli REPREZENTACJA polega na REPREZENTOWANIU to grają w niej Polacy, a nie wynalazki zza miedzy.
zgadzam sie z Tobą

jak ktoś ma mnie reprezentować, to niech to będzie POLAK z krwi i kości a nie przebieraniec.
Odpowiedz cytując
kibic sukcesu 2007
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 07.02.2009, 16:56
Kamyck1906 napisał(a):Wyświetl post
iza pewne
zapewne ...
Odpowiedz cytując
cosa nostra
Banita

Stary 07.02.2009, 18:11
Kamyck1906 napisał(a):Wyświetl post
a ja powiem, że gra Ludowika w naszej reprezentacji dużo by pomogła...

i jak za pewne ktoś wcześniej napisał, to ilu zawodników gra w reprezentacji Francji, a którzy się NIE urodzili we Francji i NIE MAJĄ Francuskich korzeni... zapodac kilka przykładów?

- Thuram (obecnie zakończył karierę) - ur. w Gwadelupi
- Evra - ur. w Senegalu
- Makalele - D.R. Konga
- Vieira - Senegal
- Malouda - Gujana Francuska

i takich zawodników jest w ****u...

a u Niemców, to czy ktoś się przejmuje, ze Kuranyi pochodzi z Brazylii albo Podolski, Klose, Trochowski z Polski?
I co, wydaje Ci się to wporządku?

Więc Ci odpowiem, że nie jest wporządku. Chcą reprezentować to niech reprezentują swoje macierzyste Ojczyzny. Akurat Francja to skrajność, która jest skutkiem i ich dziedzictwem z cczasów kolonialnych. Ale my takiej historii nie mieliśmy. Podolski, Klose i inni smieszni Niemcy wybrali kraj, który chcą reprezentować i szanujmy ich wybór. Jednak w przypadku Ludovica, wyboru dokonał dawno temu, a obecnie ze względu na brak miejsca w kadrze Francji, chłopak szuka gdzie by się tu zaczepić, skoro taki średniak może byc u nas supergwiazdą.

A ja powiem tak.. Łaski bez.
Odpowiedz cytując
Wiślak ASR
Member

Od: 11.2006

Stary 07.02.2009, 19:23
Trochę mnie dobijają te posty z cyklu " Co Obraniak ma na myśli chcąc występować w reprezentacji Polski". Tak na prawdę szczegółów nie znamy. Może poczekajmy jak się sprawy rozwiną i wtedy będą lamentować sceptycy a pozytywnie nastawieni będą zadowoleni. Ma na pewno lepsze papiery niż Pereiro czy Olisadebowski.
Odpowiedz cytując
Shizuke
Member

Od: 08.2008

Stary 07.02.2009, 22:48
"chłopak szuka gdzie by się tu zaczepić, skoro taki średniak może byc u nas supergwiazdą."

Ten "średniak" jest czołowym pomocnikiem ligue 1
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 07.02.2009, 22:56
Shizuke napisał(a):Wyświetl post
"chłopak szuka gdzie by się tu zaczepić, skoro taki średniak może byc u nas supergwiazdą."

ale Liga francuska to nie ta sama pólka co angielska, włoska czy hiszpańska...czyli europejski średniak...a Lyonie też nie gra...
Odpowiedz cytując
cosa nostra
Banita

Stary 07.02.2009, 23:52
Shizuke napisał(a):Wyświetl post

to ja wolę sagana, smolarka, błaszcza, boguskiego, majewskiego, sikorę, jelenia i obu brożków, niż jakiegos francuzika. na francuza to ja się moge umówić z tą laską z os. kościuszkowskiego ...
Odpowiedz cytując
Wredny
Banita

Stary 08.02.2009, 00:39
dzisiejszy mecz kadry pokazał nam jak bardzo potrzeba nam wzmocnien, a testowani gracze nie są na poziomie międzynarodowym

w perspektywie powoli kończącego karierę Krzynówka, oraz ciągle kontuzjowanego Błaszczykowskiego, mozemy mieć problem z obsadzeniem lini pomocy. tym bardziej przydałby sie właśnie Obraniak

osobiscie chciałbym od niego samego usłyszec ze zależy mu na grze dla Polski
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 08.02.2009, 01:00
Tak poważnie , pomijając narodowo-patriotyczne argumenty , ciekawe jak w rzeczywistości wygląda sytuacja z Obraniakiem , jakie są prawdziwe intencje gościa i co chce osiągnąć .
Polakiem (jak na razie) nie jest , naszych chorych realiów narodowych i sportowych nie zna , ale jeśli to nie fikcja , lanserka i wyrachowana autopromocja to lepiej żeby jak najszybciej się wyjaśniło.
Facet umiejętności piłkarskie ma spore , gra w mocnej lidze i zdaje sobie sprawę co oznacza reprezentowanie barw narodowych , odwrotu nie ma i opcji zmiany też .

Patrząc na dzisiejsze męczarnie piłkarsko jak najbardziej by się przydał,
Odpowiedz cytując
Przemo12
Banita

Stary 08.02.2009, 13:20
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Tak poważnie , pomijając narodowo-patriotyczne argumenty , ciekawe jak w rzeczywistości wygląda sytuacja z Obraniakiem , jakie są prawdziwe intencje gościa i co chce osiągnąć .
Polakiem (jak na razie) nie jest , naszych chorych realiów narodowych i sportowych nie zna , ale jeśli to nie fikcja , lanserka i wyrachowana autopromocja to lepiej żeby jak najszybciej się wyjaśniło.
Facet umiejętności piłkarskie ma spore , gra w mocnej lidze i zdaje sobie sprawę co oznacza reprezentowanie barw narodowych , odwrotu nie ma i opcji zmiany też .

Patrząc na dzisiejsze męczarnie piłkarsko jak najbardziej by się przydał,
jasne ze by sie przydal, idz popros teraz kakę i ronaldo, żeby grali dla Polski i zadeklarowali miłość do Ojczyzny
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 08.02.2009, 13:34
Brawo, Przemo, wniosłeś dużo do dyskusji, jestem pod wrażeniem.
Odpowiedz cytując
Bati_NS_TSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 08.02.2009, 13:42
Ciekawym dla mnie jest to, czy jeśli teraz tak bardzo czuje sie Polakiem i chce reprezentowac nasz kraj, co bedzie wtedy kiedy dostanie odmowe. Bo dla mnie jest jasne że jeżeli zależy mu na Polsce, nie będzie reprezentował barw innego kraju. I paradoksalnie odmowa byłaby najlepszym wyjściem co do sprawdzenia "przydatności"
No ale jak wiadomo takiej opcji nie ma, moim zdaniem dobrze by było gdyby mogl grac dla nas.
Urodzony sam przeciw wielu, wytrwale dążę do celu.
!!TYLKO WISŁA!!
Odpowiedz cytując
Przemo12
Banita

Stary 08.02.2009, 17:55
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Brawo, Przemo, wniosłeś dużo do dyskusji, jestem pod wrażeniem.
To bardzo miło, dziekuje. Myślę, że zrozumiałes o co mi chodziło.

Chcesz pomijać narodowo-patriotyczne argumenty, ale o nie tu przede wszystkim chodzi.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.02.2009, 18:02
Przemo12 albo ty albo ja nie zrozumielismy ironii.

Przechodzac do tematu. Ja chce by gral dla Polski. Nie dlatego ze uwazam bylby wzmocnieniem choc to tez. Tylko to jest powod ambicjonalny. Za duzo nam pilkarzy podpieprzylo juz kilka innych reprezentacji(Radzinski, Klose, Podolski, Szetela by wymienic te chyba najbardziej znane). Po prostu my tutaj to spimy na stojaco i nie przebierajac w slowach opierdalamy sie jesli chodzi o Polakow ktorzy maja Polskie korzenie i nic nie robimy by takich mlodych(przynajmniej nie robilismy wczesniej) wziac do repry by nikt nam ich nie podp....

Tacy mlodzi moga sie uksztaltowac jeszcze i byc naprtawde powaznym wzmocnieniem repry. Fkt faktem Obraniak nie spiewalby zapewne polskiego hymnu podczas spotkan bo zwyczajnie w swiecie nie zna Polskiego jezyka ale czy Roger i Olisadebe go spiewali? Wiec jesli oni mogli grac w reprezentacji to czemu nie Obraniak nie mialby grac w NASZEj POLSKIEJ reprezentacji tym bardziej ze on MA, w przeciwienstwie do wyzej wymienionych Polskie korzenie? A dla nas byloby to wzmocnienie bo Krzynowek zaczyna powoli rdzewiec niestety...
Ostatnio edytowane przez koyoot : 08.02.2009 o godz. 18:05.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.02.2009, 18:11
Wolę jego niż "Rokera"... Jedno jest chyba pewne gdyby mógł grac dla Francji to obrałby taką samą drogę jak dwa bardzo dobrze nam znane szwaby... chociaż ich z pewnością coś łączy z naszą ojczyzną, oprócz przodków, tu się urodzili tu rozpoczęli wychowanie, dopiero potem migracja. Więc Obraniakowi za złe nie można by mieć za złe gdyby wybrał Francję... nie wiem tylko jak ich ojcowie mogli pozwolić aby grali dla szwabów... no cóż to jest właśnie Śląsk...
Odpowiedz cytując
kiju.ts
Banita

Stary 09.02.2009, 10:25
nie no ale, chłopak ciepnął niesamowicie http://www.youtube.com/watch?v=04VoiGgOK7g

racja, że błąd popełnili przy angażu Emmanuela i Rogera, teraz to może zjechać na naszej kadry pół świata z polskimi korzeniami... i małżonkami..
Odpowiedz cytując
cosa nostra
Banita

Stary 10.02.2009, 18:47
http://www.sport.pl/sport/1,65025,62...Obraniaku.html

Do końca miesiąca FIFA zadecyduje, czy Ludovic Obraniak może grać w reprezentacji Polski. Kontaktowałem się z nimi nieoficjalnymi ścieżkami - mówi prezes PZPN Grzegorz Lato. Pomocnik Lille za kilka dni ma złożyć podanie o polskie obywatelstwo

Kilka dni temu związek dostał w sprawie 25-letniego piłkarza niejednoznaczną odpowiedź od światowej federacji. - Nie powiedzieli ani "tak", ani "nie". Kłopotem może być mecz Obraniaka w młodzieżowej reprezentacji Francji - mówi prezes PZPN

Według FIFA, jeśli piłkarz zagra w reprezentacji jednego kraju, może ją zmienić tylko przed skończeniem 21 lat. - Ale nie dotyczy to sparingów, ale wyłącznie meczów o punkty - powiedziano nam w biurze prasowym FIFA.

- Ostateczną decyzję FIFA podejmie do końca lutego. Nieoficjalnymi ścieżkami już się z nimi kontaktowaliśmy. Nic więcej nie mogę powiedzieć - mówi Lato.

W piśmie do PZPN FIFA napisała, że sprawą będzie się zajmować komisja do spraw statusu piłkarzy. A ona zbiera się dopiero 18 marca. - Rozmawialiśmy z niektórymi ludźmi. Zależy nam, żeby Ludovic grał dla nas - odpowiada Lato.

Obraniak musi teraz złożyć podanie o polskie obywatelstwo. - Zebrałem wszystkie dokumenty, jakie mogłem. Mam nadzieję, że kiedy znajdą się w urzędzie, PZPN mi pomoże - powiedział piłkarz w wywiadzie dla gazety "Le Foot".

Lato już wcześniej zapowiadał, że związek będzie się starał ułatwić starania piłkarza o paszport. - W ciągu kilku dni umówię się z Ludovikiem i złożymy wszystkie dokumenty - mówi Tadeusz Fogiel, agent piłkarski działający we Francji, który pomaga Obraniakowi.
Odpowiedz cytując
pj.patryk
Member

Od: 09.2006

Stary 11.02.2009, 01:19
Ja jestem na tak. Przecież nie mamy nic do stracenia. Chłopak chce grać dla Polski i należy mu dać szanse. Nawet jeżeli w przyszłości nie byłby wzmocnieniem kadry mielibyśmy, że tak powiem czyste sumienie, a nie pluli w brodę jakby tak, np. wbił nam dwa gole, grając w reprezentacji Francji na Euro 2012. To tylko taki przykład, który przyszedł mi do głowy.
Odpowiedz cytując
Domas
Banita

Stary 25.02.2009, 11:14
Cytat:
Obraniak wystąpił o polskie obywatelstwo

Ludovic Obraniak wystąpił w miniony piątek o nadanie polskiego obywatelstwa - poinformował konsul RP w Lille Andrzej Lisowski.

- Ludovic Obraniak nie posiada dokumentów, które potwierdziłyby jego polskie pochodzenie. Podobno zaginęły. Wobec tego wystąpił o nadanie polskiego obywatelstwa - poinformował konsul Lisowski.

- Ściślej mówiąc, pan Obraniak jest w trakcie składania wniosku o nadanie obywatelstwa. Nie miał wszystkich niezbędnych dokumentów. Spodziewamy się go ponownie za kilka dni - wyjaśnił konsul.

Andrzej Lisowski dodał, że była to druga wizyta Obraniaka w polskim konsulacie, bo pierwszą złożył kilka miesięcy temu, i że w miniony piątek towarzyszył mu "polski dziennikarz".

Ludovic Obraniak w tym sezonie strzelił dziewięć goli w meczach ligowych Lille OSC.

Piłkarz jeden raz wystąpił we francuskiej drużynie młodzieżowej, zatem aby móc zagrać w polskiej reprezentacji, będzie musiał uzyskać specjalną zgodę z FIFA.

Ludovic Obraniak
ur. 10 listopada 1984, Longeville-lès-Metz
Francja, pomocnik, 174/72

2002/03 - FC Metz - 9-0
2003/04 - FC Metz - 9-0
2004/05 - FC Metz - 30-2
2005/06 - FC Metz - 31-1
2006/07j - FC Metz - 20-2
2006/07w - Lille OSC - 17-0
2007/08 - Lille OSC - 35-2
2008/09 - Lille OSC

taki patriota, a nawet sie porządnie przygotawac nie umie...
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 25.02.2009, 11:28
Ja powiem tak: przecharcerz z niego, ale jestem na nie bez słowa wytłumaczenia : ))))
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
MessiWisła4ever_tsw
Member

Od: 02.2009

Stary 25.02.2009, 11:32
Oli przynajmniej miał jakies polskie KORZENIE
Zaczelismy sie przyzwyczajac ze kazdy dobry pilkarz bedzie mial polskie obywatelstwo i zagra w reprezentacji
np.http://sport.onet.pl/74327.2,1248703...wiadomosc.html

"Nawet jeśli wszyscy już w Ciebie zwątpili, pokaż że się mylili, nie czekaj ani chwili dłużej".
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.02.2009, 11:55
Domas napisał(a):Wyświetl post
taki patriota, a nawet sie porządnie przygotawac nie umie...
Taki z Ciebie Polak, a czytać nie umiesz. Poczytaj kolego wcześniejsze posty, poczytaj o Obraniaku, to się dowiesz dlaczego tych dokumentów "już" nie ma.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 25.02.2009, 12:21
Jeśli chłopak chciałby szczerze grać dla Polski i pomagać nam w ważnych meczach, to niech spróbuje. Osobiście nie widziałem żadnego spotkania z jego udziałem więc trudno mi się jest wypowiadać na temat jego gry, ale jeśli gra w lidze francuskiej to nie jest jakimś pionkiem. Jednak nie zmienia to faktu, że musiałby się zaaklimatyzować w Polsce, a z tym mógłby być problem. Ale ta kwestia to już sprawa sztabu szkoleniowego, kochanego PZPN-u etc...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów