The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
element
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.02.2009, 13:58
Powrót w wielkim stylu
i dobrze. poczuje się pewniej.
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 07.02.2009, 13:58
Bravo Pepe oby tak dalej.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 07.02.2009, 14:00
Przydałoby się żeby jeszcze Beto strzelił.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.02.2009, 14:01
Albo się mylę albo to jest 1 gol Ćwielonga w 1 drużynie Wisły ? Nie licząc samobója w PE. Chyba, że rok temu cos strzelał w sparingach?
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.02.2009, 14:03
piter116 też mi się tak wydaje. Jak narazie ten Hajduch oprócz jednego kiksu na początku meczu ,gra dosyć pewnie. Ciekaw jestem czy miał jakąś szanse przy bramce....
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 07.02.2009, 14:04
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Albo się mylę albo to jest 1 gol Ćwielonga w 1 drużynie Wisły ? Nie licząc samobója w PE. Chyba, że rok temu cos strzelał w sparingach?
Z tego co pamiętam Ćwielong strzelił jakiego gola w sparingu już kiedyś.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.02.2009, 14:09
Strzelił w pierwszym sparingu po przyjściu do Wisły, później było tylko gorzej, możer teraz już będzie tylko lepiej, niech tylko zrzuci pare kilo...
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Stary 07.02.2009, 14:09
Nie ma zbytnio okazji do porównania obydwu bramkarzy:
Hajduch miał jak narazie 7 czy 8 interwencji i wpuścił jedną bramke, Pawełek interweniował tylko raz.

"Po chwili atak na słowackiego bramkarza, niepewne wybicie Hajducha, który podbił piłkę na wysokość 15 metrów by ją złapać..."
"Poprawne wybicie piłki nogami w wykonaniu Hajducha."
"Zbyt lekkie uderzenie Jirsaka, Hajduch wyczuł intencję strzelca, pewna interwencja."
"Średniej jakości piąstkowanie Hajducha na róg..."
"Zagranie na linię pola karnego, skąd z pierwszej piłki uderzył Piotr Ćwielong. Udana interwencja Hajducha."
"Zbyt mocne zagranie do Marka Zieńczuka, pewny chwyt Hajducha"
Ostatnio edytowane przez matizaq : 07.02.2009 o godz. 14:14.
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 07.02.2009, 14:10
Wisła Kraków - Omonia Nikozja 1:0 (1:0)

Gol: Ćwielong (43.)

To był pierwszy mecz Macieja Skorży jako trenera naszego klubu.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Stary 07.02.2009, 14:18
Najsłabszy z przeciwników z jakimi mamy przyjemność grać podczas tej przerwy zimowej, a i tak mamy spore problemy z konstruowaniem ataków.

Jedno się wyjaśniło, na dzień dzisiejszy Beto nie będzie naszym wzmocnieniem a szkoda bo na niego liczyłem - kolejny zawodnik z zagranicy, który zapewne po krótkiej przygodzie w Wiśle opuści drużynę.

Bednarz miał pozyskać napastnika na teraz, a nie piłkarza który będzie w formie za 3 miesiące albo i dłużej...

Nie wiem jak dla was, ale ten cały transfer był przeprowadzany na wariata - nikt go nie obserwował bo jak skoro zawodnik ten leczył kontuzje

Bez Brożka nasz atak nie istnieje - nie ma co wyciągać pochopnych wniosków z bramki Ćwielonga- klasa przeciwnika- kiepska a jak już ktoś napisał Piotrek strzelał dla Wisły jedynie w Sparnigach i ME...

Moim zdaniem do końca lutego Bednarz powinien jednak sprowadzić napastnika, mimo wszystko- nie można wszystkiego zwalać na barki Brożka i od biedy Boguskiego!

Kolejny już kiepski występ Jirsaka- z tego zawodnika już chyba nic nie będzie, gdy dodamy Łobodzińskiego dwa sztandarowe wzmocnienia bednarza szlak trafił... a szkoda
Ostatnio edytowane przez prawnik25 : 07.02.2009 o godz. 14:23.
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Stary 07.02.2009, 14:24
Ja bym Beto dał jeszce trochę czasu. Nie wszyscy zawodnicy odrazu "zaskakują". Widać ,że chłopak ma zaległości itd. ale myśle ,że z każdym meczem,treningiem powinno być coraz lepiej.Ja cierpliwie czekam na pierwszy oficjalny mecz Beto w ekstraklasie

P.S Burliga wchodzi do ataku ?
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 07.02.2009, 14:24
Błagam cie - zmien ten nick. Kompromitujesz tylko wszystkich ktorzy zapracowali na miano prawnikow.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.02.2009, 14:25
Prawnik wspaniały jesteś ,pierwsza połowa a ty już tyle wniosków wymodziłeś .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.02.2009, 14:28
Prawnik - a ty gdzie ten mecz oglądasz, że już tyle wniosków wyciągnąłeś?
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.02.2009, 14:31
najsłabszy? Mistrz i zdobywca pucharu Słowacji. Sprawdź za nim coś powiesz.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 07.02.2009, 14:35
Prawnik na trenera Wisły! On nawet bez oglądania meczu i tylko opierając się na relacji pisanej potrafi stwierdzić wiele "mądrych" wniosków. To czy Beto będzie wzmocnieniem pokażą najbliższe mecze Wisły na krajowym podwórku i podobnie z formą reszty zespołu. Dlatego nie pitol, proszę.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Stary 07.02.2009, 14:37
rafalek napisał(a):Wyświetl post
najsłabszy? Mistrz i zdobywca pucharu Słowacji. Sprawdź za nim coś powiesz.
A obecnie jest na 6 miejscu w tabeli, zanim coś napiszesz sprawdź, to samo my co z tego że jesteśmy Mistrzami Polski- ma to jakieś przełożenie na poziom sportowy... nie bądż infantylny...
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Stary 07.02.2009, 14:39
prawnik25 napisał(a):Wyświetl post
A obecnie jest na 6 miejscu w tabeli, zanim coś napiszesz sprawdź, to samo my co z tego że jesteśmy Mistrzami Polski- ma to jakieś przełożenie na poziom sportowy... nie bądż infantylny...
W dodatku wysprzedali kilku najlepszych zawodników.........Ale myśle ,że są na poziomie Brasov.
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Stary 07.02.2009, 14:43
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Prawnik na trenera Wisły! On nawet bez oglądania meczu i tylko opierając się na relacji pisanej potrafi stwierdzić wiele "mądrych" wniosków. To czy Beto będzie wzmocnieniem pokażą najbliższe mecze Wisły na krajowym podwórku i podobnie z formą reszty zespołu. Dlatego nie pitol, proszę.
Ja nie mam nic do Beto - tyle tylko że miał przyjść napastnik, który już teraz stanowiłby wzmocnienie naszej lini ataku- Co będziesz mówił gdy Beto złapie formę dopiero w maju, gdy walka o tytuł czy puchary będzie rozstrzygnięta- będzie musztarda po obiedzie jednym słowem i do tego mam uwagi...

Zaległości Beto nie nadrobi w miesiąc to chyba kazdy przeciętnie inteligentny wie i wiedział sztab szkoleniowy z dyrektorem na czele, chociaż Skorża wypowiadał się w tym temacie niejednoznacznie...

REMIS...
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 07.02.2009, 14:45
No i 1:1..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 07.02.2009, 14:54
Ocenić Beto to będzie można po kilku kolejkach ligowych, a nie po sparingach w których co mecz Wisła gra w innych ustawieniach, itd. Sparing, a mecz o punkty to dwa różne światy ale zapewne nie dla fachowców rodem z wirtualnego menedżera...
No ale by to zrozumieć trzeba chociaż amatorsko dotknąć piłki, a nie podniecać się relacją na stronie TWSD.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 07.02.2009 o godz. 15:02.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 07.02.2009, 14:54
Niestety prawnik ma trochę racji. My potrzebujemy napastnika pokroju Chinjamy, wysokiego silnego i który przede wszystkim stwarza sobie sytuacje bramkowe. Beto bodajże uderzył dotychczas odkąd jest w Wiśle dwukrotnie.... Chciałbym, żeby to się zmieniło.. Co prawda nie możemy go oceniać tylko po meczach sparingowych, ale juz pomału widać jaki styl preferuje ten gracz.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 07.02.2009, 15:05
niech mi ktoś powie po co na boisko wchodzi Dawidowski? i tak z niego nic nie bedzie a tak to przynajmniej nie tracmy kasy na stroje i korki dla niego czy bilet na zgrupowanie, lepiej wziasc jakiegos młodego. A on do konca kontraktu nawet niech juz do klubu nie przyjezdza.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.02.2009, 15:07
Niestety prawnik ma trochę racji. My potrzebujemy napastnika pokroju Chinjamy, wysokiego silnego i który przede wszystkim stwarza sobie sytuacje bramkowe. Beto bodajże uderzył dotychczas odkąd jest w Wiśle dwukrotnie.... Chciałbym, żeby to się zmieniło.. Co prawda nie możemy go oceniać tylko po meczach sparingowych, ale juz pomału widać jaki styl preferuje ten gracz.
Chłopak ma zaległości i chyba mało kto się spodziewał że będzie od razu walił brameczki ,okres przygotowawczy trwa w najlepsze ,zobaczymy jak to będzie wyglądało w pierwszych meczach sezonu .
On umiejętności ma... kwestia czasu ,mam nadzieje że już po pierwszych meczach można będzie powiedzieć że mamy i gramy 2 napastnikami .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 07.02.2009, 15:09
antony1906 napisał(a):Wyświetl post
prawnik i piter o co wam chodzi ? dlaczego robicie z siebie debili, wyciągacie wnioski na podstawie relacji live i radia ? Gratulacje ! Proponuje puknąć się w łeb i odpocząć od forum.
Nie, po prostu widać pomału jaki styl preferuje Beto. Nie jest to na razie napastnik który sam stwarza sobie sytuacje jak wczesniej napisałem, ale bardziej obsługuje kolegów, co mnie trochę niepokoi. Ale jak mówie to jeszcze różnie może być i mam nadzieję, że się zmieni. Chciałbym by był to zawodnik, który odciąży Pawła w strzelaniu bramek.
Najważniejsze żeby Skorża był z niego zadowolony. A w wywiadach mówił, że ponoc jest to zawodnik jakiego szukali. Pożyjemy zobaczymy, nie ma co się kłócić.

PS: 4 remis z 5 spotkań sparingowych.....
Ostatnio edytowane przez piter116 : 07.02.2009 o godz. 15:11.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 07.02.2009, 15:15

PS: 4 remis z 5 spotkań sparingowych.....
I bardzo dobrze. Ja zaluje ze tych wszystkich sparingow nie przegralismy. Moze choragiewki by sie na forum Amici Poznan przeniosly.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.02.2009, 15:25
Cytat:
W relacji live czy w radiu ?
hahaha
Autentycznie tacy ludzie są conajmniej wkur* Beto jest słaby bo nie strzelił gola. Myślenie 7 latka.
Napastnik jest rozliczany za bramki, a Beto w 5 sparingach oddał 2 strzały w światło bramki
Para Boguski - Brożek, a później długo nic
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 07.02.2009, 15:29
Brożek w zeszłym sezonie w sparingach nie strzelił ani jednej bramki - i co? Gówno! Teraz też ma tylko jedna i to tylko dzięki temu, że wiatr zniósł piłkę i zmylił bramkarza.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.02.2009, 15:43
Wg mnie bramka dla Słowaków była do wyciągnięcia, choć upierać się nie będę, bo ciężko z perspektywy kamery to ocenić, ale fatalnie przeszła Pawełkowi po rękach.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.02.2009, 15:50
Gdzie można zobaczyć bramki ?
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów