|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Powrót w wielkim stylu
![]() i dobrze. poczuje się pewniej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Bravo Pepe oby tak dalej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Albo się mylę albo to jest 1 gol Ćwielonga w 1 drużynie Wisły ? Nie licząc samobója w PE. Chyba, że rok temu cos strzelał w sparingach?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
piter116 też mi się tak wydaje. Jak narazie ten Hajduch oprócz jednego kiksu na początku meczu ,gra dosyć pewnie. Ciekaw jestem czy miał jakąś szanse przy bramce....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Z tego co pamiętam Ćwielong strzelił jakiego gola w sparingu już kiedyś.
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Strzelił w pierwszym sparingu po przyjściu do Wisły, później było tylko gorzej, możer teraz już będzie tylko lepiej, niech tylko zrzuci pare kilo...
![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma zbytnio okazji do porównania obydwu bramkarzy:
Hajduch miał jak narazie 7 czy 8 interwencji i wpuścił jedną bramke, Pawełek interweniował tylko raz. "Po chwili atak na słowackiego bramkarza, niepewne wybicie Hajducha, który podbił piłkę na wysokość 15 metrów by ją złapać..." "Poprawne wybicie piłki nogami w wykonaniu Hajducha." "Zbyt lekkie uderzenie Jirsaka, Hajduch wyczuł intencję strzelca, pewna interwencja." "Średniej jakości piąstkowanie Hajducha na róg..." "Zagranie na linię pola karnego, skąd z pierwszej piłki uderzył Piotr Ćwielong. Udana interwencja Hajducha." "Zbyt mocne zagranie do Marka Zieńczuka, pewny chwyt Hajducha"
Ostatnio edytowane przez matizaq : 07.02.2009 o godz. 14:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Wisła Kraków - Omonia Nikozja 1:0 (1:0)
Gol: Ćwielong (43.) To był pierwszy mecz Macieja Skorży jako trenera naszego klubu. ![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najsłabszy z przeciwników z jakimi mamy przyjemność grać podczas tej przerwy zimowej, a i tak mamy spore problemy z konstruowaniem ataków.
Jedno się wyjaśniło, na dzień dzisiejszy Beto nie będzie naszym wzmocnieniem a szkoda bo na niego liczyłem - kolejny zawodnik z zagranicy, który zapewne po krótkiej przygodzie w Wiśle opuści drużynę. Bednarz miał pozyskać napastnika na teraz, a nie piłkarza który będzie w formie za 3 miesiące albo i dłużej... Nie wiem jak dla was, ale ten cały transfer był przeprowadzany na wariata - nikt go nie obserwował bo jak skoro zawodnik ten leczył kontuzje Bez Brożka nasz atak nie istnieje - nie ma co wyciągać pochopnych wniosków z bramki Ćwielonga- klasa przeciwnika- kiepska a jak już ktoś napisał Piotrek strzelał dla Wisły jedynie w Sparnigach i ME... Moim zdaniem do końca lutego Bednarz powinien jednak sprowadzić napastnika, mimo wszystko- nie można wszystkiego zwalać na barki Brożka i od biedy Boguskiego! Kolejny już kiepski występ Jirsaka- z tego zawodnika już chyba nic nie będzie, gdy dodamy Łobodzińskiego dwa sztandarowe wzmocnienia bednarza szlak trafił... a szkoda
Ostatnio edytowane przez prawnik25 : 07.02.2009 o godz. 14:23.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja bym Beto dał jeszce trochę czasu. Nie wszyscy zawodnicy odrazu "zaskakują". Widać ,że chłopak ma zaległości itd. ale myśle ,że z każdym meczem,treningiem powinno być coraz lepiej.Ja cierpliwie czekam na pierwszy oficjalny mecz Beto w ekstraklasie
P.S Burliga wchodzi do ataku ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
Błagam cie - zmien ten nick. Kompromitujesz tylko wszystkich ktorzy zapracowali na miano prawnikow.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Prawnik wspaniały jesteś ,pierwsza połowa a ty już tyle wniosków wymodziłeś .
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Prawnik - a ty gdzie ten mecz oglądasz, że już tyle wniosków wyciągnąłeś?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
najsłabszy? Mistrz i zdobywca pucharu Słowacji. Sprawdź za nim coś powiesz.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Prawnik na trenera Wisły! On nawet bez oglądania meczu i tylko opierając się na relacji pisanej potrafi stwierdzić wiele "mądrych" wniosków.
To czy Beto będzie wzmocnieniem pokażą najbliższe mecze Wisły na krajowym podwórku i podobnie z formą reszty zespołu. Dlatego nie pitol, proszę. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W dodatku wysprzedali kilku najlepszych zawodników.........Ale myśle ,że są na poziomie Brasov.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zaległości Beto nie nadrobi w miesiąc to chyba kazdy przeciętnie inteligentny wie i wiedział sztab szkoleniowy z dyrektorem na czele, chociaż Skorża wypowiadał się w tym temacie niejednoznacznie... REMIS... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i 1:1..
![]() ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ocenić Beto to będzie można po kilku kolejkach ligowych, a nie po sparingach w których co mecz Wisła gra w innych ustawieniach, itd. Sparing, a mecz o punkty to dwa różne światy ale zapewne nie dla fachowców rodem z wirtualnego menedżera...
No ale by to zrozumieć trzeba chociaż amatorsko dotknąć piłki, a nie podniecać się relacją na stronie TWSD.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 07.02.2009 o godz. 15:02.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niestety prawnik ma trochę racji. My potrzebujemy napastnika pokroju Chinjamy, wysokiego silnego i który przede wszystkim stwarza sobie sytuacje bramkowe. Beto bodajże uderzył dotychczas odkąd jest w Wiśle dwukrotnie.... Chciałbym, żeby to się zmieniło.. Co prawda nie możemy go oceniać tylko po meczach sparingowych, ale juz pomału widać jaki styl preferuje ten gracz.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
niech mi ktoś powie po co na boisko wchodzi Dawidowski? i tak z niego nic nie bedzie a tak to przynajmniej nie tracmy kasy na stroje i korki dla niego czy bilet na zgrupowanie, lepiej wziasc jakiegos młodego. A on do konca kontraktu nawet niech juz do klubu nie przyjezdza.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
On umiejętności ma... kwestia czasu ,mam nadzieje że już po pierwszych meczach można będzie powiedzieć że mamy i gramy 2 napastnikami . ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Najważniejsze żeby Skorża był z niego zadowolony. A w wywiadach mówił, że ponoc jest to zawodnik jakiego szukali. Pożyjemy zobaczymy, nie ma co się kłócić. PS: 4 remis z 5 spotkań sparingowych.....
Ostatnio edytowane przez piter116 : 07.02.2009 o godz. 15:11.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Para Boguski - Brożek, a później długo nic |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brożek w zeszłym sezonie w sparingach nie strzelił ani jednej bramki - i co? Gówno! Teraz też ma tylko jedna i to tylko dzięki temu, że wiatr zniósł piłkę i zmylił bramkarza.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Wg mnie bramka dla Słowaków była do wyciągnięcia, choć upierać się nie będę, bo ciężko z perspektywy kamery to ocenić, ale fatalnie przeszła Pawełkowi po rękach.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Gdzie można zobaczyć bramki ?
![]()
.