The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Miro
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.02.2009, 12:38
@no_beets
Zgadzam się z większośćią tego co piszesz ...a nawet się cieszę że wśród Wielkopolan są też ludzie rozsądni. Nie mogę się jednak zgodzić z tym że nie ponieśliśmy konsekwencji w 93/94 roku. Zarząd klubu świadomie ( jako jedyny z umoczonych) usunął z drużyny wszystkich zamieszanych w sprzedaż, przez to graliśmy juniorami i spadliśmy.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 05.02.2009, 12:39
@no_beets,

raczysz żartować . Za "wałek w 93" dostaliśmy ujemne punkty od PZPNu, które przyczyniły sie do naszego spadku w następnym sezonie a dodatkowo Wisła jako jedyny z "czwórki do walca" klub wyciągnęłą konsekwencje wobec własnych grajków - kary finansowe & rozwiązywanie kontraktów dla Bobrowicza & spółki (a przypomnę, ze większość z tych chłopaków wywalczyła 3 miejsce dwa sezony wcześniej).

Nie bujaj, stary. Jesteście Amiką, brakło wam jaj, żeby zachować się jak Śląsk.
Ostatnio edytowane przez Bóg Trybun (objawion) : 05.02.2009 o godz. 12:43.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.02.2009, 12:43
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
...
ale Ty nie rozumiesz, z czego my się śmiejemy i krytykujemy. Nas najbardziej śmieszy to, że Lech nie będzie odpowiadał za swoje czyny. Poczytaj sobie nasze forum. Z początku wiadomo, każdy miał radochę, że zatrzymano Reissa(bo jest to u nas piłkarz znienawidzony). Lecz później, gdy ta ekstaza już minęła, każdy zaczął racjonalniej podchodzić do sprawy.

A jeśli na nas coś będą mieć? Trudno. Odpowiemy za czyny. Za swoje czyny, nie chowając się za licencją innego klubu (może wtedy ITI dało by nam spokój )

No i wracając do tego nieszczęsnego 93 r. Wiesz, inaczej to jest, gdy zespół wygrywa, niż gdy przegrywa (jeśli mecz jest ustawiony). Nie wiem, jaka reakcja byłaby kibiców Wisły, gdyby te role były zamienione(tzn Wisła by wygrała 6-0 i walczyła wtedy o mistrzostwo). Tego się nigdy nie dowiemy. Tak to w życiu już jest, że trudniej przyjąć do wiadomości to, że zostało się przekręconym, niż to, że się przekręciło z korzyścią. Dla mnie osobiście, to tamten rok powinien nie mieć mistrza. Ja takiego tytułu nie chcę, tak samo jak nie chcę, aby miał go Lech. Tak samo jak pojawiają się w prasie informacje, że gdy zabiorą PP Lechowi, to być może dadzą go Legii. Ja mam tylko nadzieje, że zarząd Legii się nie zbłaźni i go nie przyjmie(jeśli doszło by do takiej sytuacji)
Co do przekrętów. Pamiętam mecz z Łęczną w PE, gdzie nasi albo odpuścili albo sprzedali mecz. Reakcja trybun była bardzo nieprzyjemna. Nikt nie lubi być przekręcany. A kibice Górnika? Cieszyli się, nie widząc w tym nic złego.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 05.02.2009 o godz. 12:47.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 05.02.2009, 12:43
Czekam tylko kiedy do Wrocławia pojedzie Kowal, wystarczy spojrzec na goscia i od razu wiadac że najwięcej kombinował ze wszyskich graczy w naszej lidze....

Nie ma co podniecac sie sytuacja Lecha,Piotr R. zostanie wywalony z klubu, a Amice nic nie zrobia....

Trzeba im dokopac sportowo, a nie liczyc na degradacje czy jakas kare punktowa, potem cale zycie beda wypominać ze gdyby nie afera z R. ktora od dwoch lat nie ma nic wspolnego z nowym klubem to mogliby zdobyc Majstra.

W tym wszystkim najsmieszniejsi sa kibice L/A Poznan (na oko 90%), ktorzy uwazaja sie za honrowa ekipa, a praktycznie na kazdym kroku widac jak sie blaznia w oczach calej polski.
Ostatnio edytowane przez lucekj : 05.02.2009 o godz. 12:54.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 05.02.2009, 12:45
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post

... brakło wam jaj, żeby zachować się jak Śląsk.
Celowo, gdyz:

Cytat:
Jaja przeszkadzają kobiecie, jaja uwłaczają mężczyźnie,
prorocy je amputowali, ranę zalewając stopionym masłem.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Philips_Zaspa
Member

Od: 03.2008

Stary 05.02.2009, 12:45
Mówisz o naszej hipokryzji ( w odniesieniu do większości Kibiców zapewne ), a nie zapomniałeś o waszej hipokryzji rodem z Poznania? Jak za korupcję leciały z ligi Widzew, Korona to jakoś nie płakaliście po nich i mieszaliście te drużyny z błotem.Jak przyszła kolej na Lecha to teraz jest wam źle, że spotyka was takie traktowanie? Takie troche myślenie Kalego za wami przemawia. A że pojawiają się takie wpisy na temat Lecha ( przestępcy, łapówkarze! ) to nie wynika tylko z uprzedzeń, antagonizmów i reakcji typu: ha!ktoś się wziął za znienawidzoną przezemnie drużynę! tylko z waszego pochopnego zachowania. Po awansie z UEFA zaczęliście się lansować na superdrużynę, z innej galaktyki. Wielu ludzi, niekoniecznie kibiców piłki, popatrzyło i uwierzyło wam, że tworzycie coś nowego w Polsce. A gdy zatrzymano Piotra R. i innych to wyobraź sobie zdziwienie, że ta superdrużyna grała w zespole Fryzjera. A co do panicznego strachu przed konkurencją to nie martw się. Jeden Stilić czy Lewandowski ( który troszeczkę spuścił z tonu ) nie wystarczą wam do osiągnięcia tego, co my już osiągnęliśmy
Wybór był prosty i przemyślany: Wisła Kraków !

Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 05.02.2009, 12:47
@7 kotów:

w Wielkopolsce zdrada - każą golić jaja i wąsy

Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 05.02.2009, 12:48
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
ale Ty nie rozumiesz, z czego my się śmiejemy. Nas najbardziej śmieszy to, że Lech nie będzie odpowiadał za swoje czyny. Poczytaj sobie nasze forum. Z początku wiadomo, każdy miał radochę, że zatrzymano Reissa(bo jest to u nas piłkarz znienawidzony). Lecz później, gdy ta ekstaza już minęła, każdy zaczął racjonalniej podchodzić do sprawy.

A jeśli na nas coś będą mieć? Trudno. Odpowiemy za czyny. Za swoje czyny, nie chowając się za licencją innego klubu (może wtedy ITI dało by nam spokój )

No i wracając do tego nieszczęsnego 93 r. Wiesz, inaczej to jest, gdy zespół wygrywa, niż gdy przegrywa (jeśli mecz jest ustawiony). Nie wiem, jaka reakcja byłaby kibiców Wisły, gdyby te role były zamienione(tzn Wisła by wygrała 6-0 i walczyła wtedy o mistrzostwo). Tego się nigdy nie dowiemy. Tak to w życiu już jest, że trudniej przyjąć do wiadomości to, że zostało się przekręconym, niż to, że się przekręciło z korzyścią. Dla mnie osobiście, to tamten rok powinien nie mieć mistrza. Ja takiego tytułu nie chcę, tak samo jak nie chcę, aby miał go Lech. Tak samo jak pojawiają się w prasie informacje, że gdy zabiorą PP Lechowi, to być może dadzą go Legii. Ja mam tylko nadzieje, że zarząd Legii się nie zbłaźni i go nie przyjmie(jeśli doszło by do takiej sytuacji)
Co do przekrętów. Pamiętam mecz z Łęczną w PE, gdzie nasi albo odpuścili albo sprzedali mecz. Reakcja trybun była bardzo nieprzyjemna. Nikt nie lubi być przekręcany. A kibice Górnika? Cieszyli się, nie widząc w tym nic złego.
I wydaje mi sie że to jest dobre postawienie sprawy. Mam tylko wrażenie że wśród swoich jesteś wyraźną mniejszością. Tak samo jak ten pyrusek z wpisem u góry strony wśród swoich.
Odpowiedz cytując
MicK
Senior Member

Stary 05.02.2009, 12:53
@no_beets
Po części widzę że pijesz także do mnie.
Tak, pojedyncze posty na forum po części odzwierciedlają to co uznaje się za dopuszczalne na forum, od czego są moderatorzy? Sam nie raz pisałem parę skrajnych postów po pijaku, jednak kiedy wchodziłem rano na forum załagodzić sytuacje okazywało się że nie ma już tych moich pijackich wypocin... czasem się dziwię że z kasacją nie idzie w parze ban, ale nie narzekam.
Fora takich drużyn jak Wisła, Cracovia, Legia, Polonia, Lechia, Arka są pod szczególnym nadzorem, bo często czytają je kibice lokalnego rywala aby potem się z nich pośmiać na własnym forum. Wy nie macie żadnego "Kargula za płotem" a ogromna część waszych postów jest jak garnki Pawlaka na płocie.

I tak z litośći nie przytoczyłem ogromnej ilości postów wychwalający pomysł aby Reiss prowadził doping na meczach... żal.
Ostatnio edytowane przez MicK : 05.02.2009 o godz. 12:55.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.02.2009, 12:57
I wydaje mi sie że to jest dobre postawienie sprawy. Mam tylko wrażenie że wśród swoich jesteś wyraźną mniejszością. Tak samo jak ten pyrusek z wpisem u góry strony wśród swoich.
czytając komentarze pod artykułem Wiktora, dochodzę do wniosku, że nie jest z nami aż tak źle. Większość osób popiera ten tekst. A, że znajdą się wyjątki wśród ''stada'', to rzecz normalna.
(artykuł dotyczy ogólnie domniemanej korupcji w Legii, a nie samego roku 93)

http://www.legialive.pl/news/29161_P...s_z_Legii.html
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 05.02.2009 o godz. 13:01.
Odpowiedz cytując
no_beets
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 05.02.2009, 13:02
Philips_Zaspa napisał(a):Wyświetl post
Po awansie z UEFA zaczęliście się lansować na superdrużynę, z innej galaktyki.
Wiesz, sam nie jestem szczęśliwy, widząc napinkę za strony nastoletnich kibiców pijanych dobrą postawą Lecha. Tyle że synteza największych młotków spośród kibiców w wizerunek typowego reprezentanta jest nie fair. Też macie jakiś onetowych napinaczy i buraków profanujących skradzione flagi innych drużyn.

Ja nie mam nic przeciwko mówieniu głośno o tej aferze. Nastały godzine ciężkie dla nas, i jak trzeba będzie beknąć to bekniemy. Wierzę w to, że Lech też pozbędzie się skorumpowanych zawodników. A karne punkty uznałbym za sprawiedliwą karę, chyba że wątek się rozrośnie.

Co do naszych jaj - pilnujcie własnych. I tak jak niektórzy z Was wspomnieli - pokażcie je na boisku
---
Always do right. This will gratify some people and astonish the rest.
---
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 05.02.2009, 13:05
no_beets napisał(a):Wyświetl post
Co do naszych jaj - pilnujcie własnych. I tak jak niektórzy z Was wspomnieli - pokażcie je na boisku
Brzmi jak cytat z Farinelliego

Odpowiedz cytując
Philips_Zaspa
Member

Od: 03.2008

Stary 05.02.2009, 13:10
@no_beet

W stwierdzeniu lansowania drużyny nie chodziło o onetowych napinaczy. Chodziło o rozgłos jaki zafundowały wam media, a który się wam spodobał. Przyznasz, że jakiej gazety byś nie otworzył na dziale sport to zachwalała Lecha. Który dziennikarz się nie wypowiedział, Lech był opisywany w superlatywach. A tu nagle okazało się, że pod wizerunkiem drużyny ukrywa się czarna plama w postaci afery korupcyjnej. To najbardziej nastroiło ludzi przeciw wam w ostatnich dniach.
Wybór był prosty i przemyślany: Wisła Kraków !

Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku.
Odpowiedz cytując
no_beets
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 05.02.2009, 13:33
@no_beet

W stwierdzeniu lansowania drużyny nie chodziło o onetowych napinaczy. Chodziło o rozgłos jaki zafundowały wam media, a który się wam spodobał. Przyznasz, że jakiej gazety byś nie otworzył na dziale sport to zachwalała Lecha. Który dziennikarz się nie wypowiedział, Lech był opisywany w superlatywach. A tu nagle okazało się, że pod wizerunkiem drużyny ukrywa się czarna plama w postaci afery korupcyjnej. To najbardziej nastroiło ludzi przeciw wam w ostatnich dniach.
Nie wiem na ile daleko pamięcią sięgasz, ale dobrą prasą cieszyła się kilka lat temu także Wisła Kraków, na początku tłustych lat. Korona Kielce była wychwalana pod niebiosa, jak to w błyskawicznym tempie przeskakiwała przez kolejne ligi na szczyt. Tym rządzą inne prawa, nie mające ze sportem nic wspólnego.

Lech był budowany strategicznie, nie jako drużyna gwiazd. Ostatnio było kilka trafionych transferów, więc gwiazda rozbłysła przed czasem, co ściągnęło media. Nawet gdyby nie było sprawy Piotra R, za rok euforia by minęła.

Czy mi się to podoba? Na początku cieszyłem się, że świat polskiej ligi rozrósł się ponad dwie gwiazdy - Legię i Wisłę, bo to już nudne było. Jednak gdy - tak jak piszesz - Lech atakował ze wszystkich stron, z każdej gazety, ze wszystkich portali, to już mi się nie podobało. Nie tylko mi, w rozmowach z Poznaniakami często słyszałem, że gdy taki balon pęknie, to huk będzie zapamiętany na lata. Z Pucharu UEFA też w końcu odpadniemy, a im wyżej, tym więcej osób zobaczy nasz powrót na tarczy. I jakoś jestem pewien, że za rok będzie więcej krytyki za mecz w którym odpadniemy, niż za wszystkie wcześniejsze udane. Tylko wygranie Pucharu może nas przed tym uchronić
---
Always do right. This will gratify some people and astonish the rest.
---
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 05.02.2009, 13:48
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
czytając komentarze pod artykułem Wiktora, dochodzę do wniosku, że nie jest z nami aż tak źle. Większość osób popiera ten tekst. A, że znajdą się wyjątki wśród ''stada'', to rzecz normalna.
(artykuł dotyczy ogólnie domniemanej korupcji w Legii, a nie samego roku 93)

http://www.legialive.pl/news/29161_P...s_z_Legii.html
Łatwo sprawdzić. Zapodaj na waszym forum jakiś temat/pytanie: czy Legii należy się mistrzostwo za 93? Chciałbym się mylić ale myślę że się rozczarujesz.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 05.02.2009, 13:54
Łatwo sprawdzić. Zapodaj na waszym forum jakiś temat/pytanie: czy Legii należy się mistrzostwo za 93? Chciałbym się mylić ale myślę że się rozczarujesz.
Zazwyczaj sprawa jest przedstawiana tak, ze dowodow nie ma, nie bylo, ale to i tak jest niewazne, wazne jest to, w jaki sposob odebrano ten tytul.
Kiedys czytalem dyskusje legijnego cymbala o ksywie Nazgul, i jakiegos Wislaka.
Mocno sie dziwilem.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.02.2009, 13:54
Jak dla mnie to mistrzostwo się nikomu nie nalezy.....Ani Legii , ani Lechowi, powinni dać jej klubowi który miał 3 miejsce(chyba ŁKS ?). A jak by ŁKS nie przyjął to uznać rozgrywki za nieważne czy tam nie rozegrane(tak jak w czasach wojny)

wislak68- Dobry pomysł
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 05.02.2009, 13:58
matizaq napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to mistrzostwo się nikomu nie nalezy.....Ani Legii , ani Lechowi, powinni dać jej klubowi który miał 3 miejsce(chyba ŁKS ?). A jak by ŁKS nie przyjął to uznać rozgrywki za nieważne czy tam nie rozegrane(tak jak w czasach wojny)

wislak68- Dobry pomysł
LKS by przyjal. W koncu strzelili az 7 goli w tym meczu.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 05.02.2009, 14:01
oj chłopie jak to ŁKS? A kto na wyścigi aplikował bramki poznańskiej Olimpii?

ok, planc już wytłumaczył

Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.02.2009, 14:05
No w sumie tak . Ale komu by mieli dać ? Kto tam był jeszcze w czołówce ? Ruch ? Stal Mielec ? Tak jak mówie : Najlepiej by było uznać za nierozegrane i tyle
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 05.02.2009, 14:11
No w sumie tak . Ale komu by mieli dać ? Kto tam był jeszcze w czołówce ? Ruch ? Stal Mielec ? Tak jak mówie : Najlepiej by było uznać za nierozegrane i tyle
Wydaje mi się, że - skoro ciężko stwierdzić, kto w tamtym sezonie był najlepszy - powinniśmy wyjść z klucza histoycznego i przyznać mistrzostwo najstarszemu. Najstarszej.

Za ból, za krew, za lata łez.

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 05.02.2009, 14:13
Pierwsza druzyna w tabeli o ktorej mozna powiedziec uczciwie, ze nic nie kupili - bo spadli - sa Szombierki Bytom. Problem w tym, ze nie istnieja juz.
Nastepny byl Slask.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 05.02.2009, 15:03
Lech też już nie istnieje..więc jeden kij czy Szombierki czy Lech
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
Clapham
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 05.02.2009, 17:08
Nie oszukujmy sie, ze mistrzostwo '93 zostalo Legii odebrane za korupcje, bo tak nie bylo. Zostalo odebrane za bezczelnosc. Tak jak powiedzial 7 kotow, pewnie nie kupily nic Szombierki, ewentualnie ktos ich przebil Z tego punktu widzenia patrzac, ciezko sie dziwic, ze Legia czy jej kibice uwazaja, ze mistrzostwo sie nalezy. W koncu skoro kupowali wszyscy, znaczy ze Legia kupowala najlepiej Odbieranie mistrzostwa Legii w tamtym sezonie jest rownie bezsensowne jak przyznanie go Lechowi. Przeciez wiadomo, ze wtedy wszyscy kupowali i sprzedawali na potege i w zasadzie pewnie wiekszosc lat '90 najlepiej by bylo anulowac z historii polskiej pilki.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.02.2009, 17:36
Clapham napisał(a):Wyświetl post
Nie oszukujmy sie, ze mistrzostwo '93 zostalo Legii odebrane za korupcje, bo tak nie bylo. Zostalo odebrane za bezczelnosc. Tak jak powiedzial 7 kotow, pewnie nie kupily nic Szombierki, ewentualnie ktos ich przebil Z tego punktu widzenia patrzac, ciezko sie dziwic, ze Legia czy jej kibice uwazaja, ze mistrzostwo sie nalezy. W koncu skoro kupowali wszyscy, znaczy ze Legia kupowala najlepiej Odbieranie mistrzostwa Legii w tamtym sezonie jest rownie bezsensowne jak przyznanie go Lechowi. Przeciez wiadomo, ze wtedy wszyscy kupowali i sprzedawali na potege i w zasadzie pewnie wiekszosc lat '90 najlepiej by bylo anulowac z historii polskiej pilki.
No i masz. Tak dobrze żarło, a zdechło.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Zygmunt.Król
Member

Od: 04.2008

Stary 05.02.2009, 17:53
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że - skoro ciężko stwierdzić, kto w tamtym sezonie był najlepszy - powinniśmy wyjść z klucza histoycznego i przyznać mistrzostwo najstarszemu. Najstarszej
Lechii Lwów?

"Honorowym mistrzem Polski za rok 1993 zostaje Towarzystwo Miłośników Lwowa"
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 05.02.2009, 18:01
Zygmunt.Król napisał(a):Wyświetl post
Lechii Lwów?

"Honorowym mistrzem Polski za rok 1993 zostaje Towarzystwo Miłośników Lwowa"
Oj, bo doniosę na wikipasy

"Wisła, Legia i milicja, to fałszerzy koalicja" . Obstawiam, że taki temat niebawem powstanie na forum najstarszej. Tej prawdziwie najstarszej. Lechia jest ale Lwowa już nie ma. Ale cichutko w tym temacie, bo FortArt & spółka wciskają wszem i wobec, że czarne spodenki najstarsza przejęła od ... Czarnych Lwów. Że pono najbardziej najstarsi, że ukłon taki.

Więc co mi tu z Lechią...

Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.02.2009, 18:16
@no_beet

To już są wyłącznie Twoje domysły. Większość bardziej rozgarniętych traktowała rozgłos neutralnie. Wiadomo, jest sukces, są klakierzy w mediach. To jest oczywista oczywistość.
Nie wiem jaką pokrętną logiką się kierujesz, obciążając kibiców Lecha tym, że musiałeś czytać pochwalne artykuły w mediach. Wytłumacz mi to, bo naprawdę nie mam pojęcia, co w tej materii jako kibic Lecha mógłbym zrobić, byś nie musiał czytać pozytywnych felietonów Kołtonia. I dlaczego za nie ponoszę jako kibic Lecha odpowiedzialność wg Ciebie.

7 kotów
co do Twej uwagi nt nazwania buców bucami.. Jesteś mega-hipokrytą w tym co piszesz. Bo i na tym forum zdarzyło Ci się napisać rzeczy, które druga osoba mógł odebrać jako obraźliwe. Poza tym, nie wierzę, że gówniarstwa czy idiotyzmu nie nazwiesz w odpowiedni sposób tylko dlatego, że jest ukryte pod szalem Wisły. Krowa, która najwięcej muczy, najmniej mleka daje. Śliczne i jakże prawdziwe przysłowie.

no_beet
całkowicie sie z Tobą zgadzam, świetny post przedstawiający także mój punkt widzenia. Brawo!
Ostatnio edytowane przez skttrbrain : 05.02.2009 o godz. 18:25.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 05.02.2009, 18:24
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Miał tylko Wam pokazać, że wśród was głupich nie brakuje. Rzekłbym nawet, że wszędzie jest ich mniej-więcej po równo. Mimo tego, na jakich się kreujecie.
Poza tym, tak sobie pomyślałem że fajnie jest mówić wam o wielu sprawach teoretycznie. Teoretycznie byście kogoś na taczkach wywieźli etc. A rzeczywistość jest taka, że nie różnicie się o innych kibiców niczym, bo w teorii, to każdy z was może pisać co mu się żywnie podoba, nie ponosi tego konsekwencji. Tak więc czytając to forum, to pomijając mesjanizm jaki jest cecha kibiców Wisły, jeden przez drugiego piszecie (forum wszystko przyjmie) co byście zrobili gdybyście byli w naszej sytuacji. A tak naprawdę poza największymi fanatykami, nie macie zielonego pojęcia, jak byście się zachowali. Ale skoro można innych powyzywać, to czemu nie. Weźcie tylko pod uwagę, że mieliście troszkę więcej szczęścia niż inni, i nie musicie świecic oczami za piłkarzyków, jak musi to robić 2/3 ligi.

rozumiem, że osiągnąłeś tym wpisem szczytowy moment swojego dnia. Fajnie, że mogłem Ci w tym pomóc.
Prosze o numer IP tego zawodnika co sie wpisal na waszym forum. Rownie dobrze moze to byc prowokacja zeby nas osmieszyc. A jesli to rzeczywiscie nsaz, zadbam o to zeby i na naszym forum juz nic nie napisal bo to zwyczajny debil.

Druga sprawa. Wiemy jak bysmy sie zachowali w takiej sytuacji gdyby to nasz ulubiony zawodnik (nie mylic ze slowem "legenda" bo takiego pilkarza obecnie nie ma w zadnym polskim klubie) bo juz to przerabialismy z Bobrowiczem i innymi po 0-6. Bylo o tym pisane troche wczesniej w tym temacie.
Bierzemy pod uwage nie to ze "mielismy szczescie" tylko raczej to ze we wspomnianym 93' mielismy wyjatkowego pecha! Bo to nasi kopacze s****ili sie najbardziej sprzedajac w ordynarny sposob mecz znienawidzonemu rywalowi na wlasnym stadionie. I wiesz co wtedy zrobilo wielu kibicow i sam klub? Cos wprost przeciwnego niz Wy dzisiaj!
U nas kibice zwyzywali pilkarzy, a klub ich wyrzucil. U was kibice bronia i gloryfikuja oszusta, a klub sie od niego odzegnuje i wymysla teorie ze za korupcje nie jest odpowiedzialny bo wtedy to byl jakis inny klub.
Nie chce kopac lezacych wiec nie wtrace tutaj slowa "honor".

Widac roznice? Wiec nie pisz prosze ze nie wiemy co bysmy zrobili. Ze nie roznimy sie od innych etc.
Wlasnie z tego ja jestem dumny najbardziej. Kibice Wisly sa inni niz cala reszta. To my zmieniamy slowa w czyny. Dla nas nie sa puste slogany o kibicowskiej solidarnosci czy zasadach w swiecie kibicowskim.
To my wychodzimy z meczu gdy nie wpuszcza sie gosci, nikt inny tego nie robi tylko wszyscy zyja jakas zludna iluzja "solidarnosci kibicowskiej".
To my "jezdzimy za swoim zespolem kilkadziesiat lat" a nie ludzie ktorzy tego nie robia, a glosza wszem i wobec ze jest (bylo) inaczej.
To my i tylko my zalatwiamy wejscie na mecz sezonu jakim sa derby naszemu najwiekszemu wrogowi (pomimo zakazu dla nich) wbrew policji i pzpn-owi, w rewanzu dostajac ochłap i to tylko dlatego ze nie bylo wykretu jakby nas nie wpuscic. Bo my rozumiemy co znaczy mecz dla kibica, nawet znienawidzonego klubu.
To nie my i nie nasze zgody (wielokrotnie cale ALC) wymyslamy jakies pseudopowody byle tylko nie wpuscic kibicow gosci na swoj stadion.
To nie my (ani nie kibice Slaska, Zawiszy, Pogoni) przyklaskujemy "fuzji" z jakims pokemonem, akceptujemy utrate tradycji, historii, i wszystkiego co najwazniejsze po to aby odniesc jakis sukces.
To nie my akceptowalismy tez przekrety prawne zwiazane ze zmianami z KKS, przez bodaj PKP, WKP, na KKS znowu po to aby uniknac dlugow.
To nie my rzucamy ogniami sztucznymi w sektor (piknikowy) naszych rywali.
To nie my wieszamy na swoim plocie skradzione po frajersku z magazynu flagi.
To nie my notorycznie mamy pretensje do kibicow jednego klubu ze uzywa nozy, jednoczesnie trzymajac z ekipa ktore te noze wprowadzila na stale do kibicowskiego swiatka.
Jezeli odpiszesz to pewnie bedzie o nozach, ze Wisla uzywa sprzetu. No coz, w tym temacie nie mam obrony ale nie bede tez twierdzil ze tak nie jest lub wymyslal jakies chore wytlumaczenie.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.02.2009, 18:43
I co wiecej , Panowie z Poznania, chyba nadal nie zdajecie sobie sprawy ze ten czlowiek, ta wasza ikona, robila Was jawnie i bezczelnie w chuja , paradujac z tym swoim usmieszkiem.Wierzyc ze sprzedal czy kupil 2 czy 3 mecze, to jest totalna naiwnosc.Akurat na tyle jest dowodow ale przeciez kady musi sobie zdawac sprawe ze to jedynie jakis maly wycinek calosci.

Cos w tym jest ze u nas(gdzie jasne jest z i klub i kibice nie sa swieci) ,pojecie honoru ma znaczenie i tu nie ma przebacz.Frankowski ktory ani meczu nie kupil ani nie sprzedal a 'jedynie' uciekl jak szczur z tonacego okretu ,przez duza czesc kibicow zostal nazwany po imieniu i nic nie pomoglo ze strzelil w cholere bramek itp.(gdzie nie chce zaczynac tematu Franka - czesc ma odmienne zdanie i to ich prawo)
Wy ,choc juz sa chyba jakies tapniecia - nadal bronicie zwyczajnego zlodzieja i idziecie w zaparte.Czesc nawet smieje sie w zywe oczy ze i tak 'chuja nam moga zrobic'.
Totalna schzofrenia badz darzenie do celu po trupach
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów