The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
archi33
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.02.2009, 00:08. pochody
A słynne pochody przez al 3 go maja kurcze az lezka sie w oku kreci dlaczego to jakos umarlo smiercia samoistna?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.02.2009, 00:12
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Piekutowski nie bo to bylo jeszcze przed Cupialem przeciez. Sarnat wtedy bronil.

.
Zawsze mecze ze Stomilem zlewają mi się w jedną całość. Że Piekutowski swoją obecnością nas zaszczycił za czasów Cupiała to kojarzę, bo trudno takiego faceta zapomnieć. A co do Stomilu, nie wiem czemu ale pamiętam jeszcze wyjazdowy mecz,kiedy bramkę strzelił Jop,n a 2- 1 bodajże,wtedy mówiono ,że w Olsztynie potęga się tworzy,bo jakiś facet co węglem handlował z Rosją coś tam sypał groszem, nie pamiętam dokładnie. Ale jedną decyzją rządu ówczesnego, finansowanie Olsztynu trafił szlag. To taka paralela,ze potęg mających zdetronizować Wisłę bylo od liku. Amica nie jest pierwsza.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 05.02.2009, 00:23
TAk , Olsztyn soposorowała jakaś spółka sprowadzająca węgiel ze wschodu (?). Mieli aspiracje , świetnych graczy min. Czereszewski , i państwo ich uwaliło. Musieli wyprzedawać i w końcu padli.
Bramkarzy zmienialiśmy bez liku , pamiętam Szymaszka , biedne czasy pamiętał Sarnat.

archi33
-pochody i fety były boskie (derby, Jeziorak) ,dobrze pamiętam zadymy na meczach z Hutnikiem, ,Rakowem Częstochowa...
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.02.2009, 00:25
Wasz kumpel po szalu nas odwiedził

Cytat:
CYTAT(WisKra. @ 4.02.2009, 1:04)
LECH - ZDECH - buahahahhahahhahahah NA REYMONTA WYCHOWANY W BIAŁEJ GWIEŹDZIE ZAKOCHANY , HEJ WISEŁKA WISEŁKA ! a co do reissa to juz dziadek i czas na emeryture czy z własnej woli czy w kajdankach jeden **** ;d
a tak na pocieszenie to powiem wam ze z reissem czy bez to i tak w....... na wiosne bedzie wiec pozdro i nie przyzwyczajac sie do liderowania ;d
aż się wierzyć nie chce, że to kibic Wisły
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 05.02.2009, 00:29
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post

nie zmieniaj tematu

zajmij się swoją żywą legendą bo aż się nie chce wierzyć że to twój idol

wolę netowego napinacza niż sprzedajne k...y!!!
Ostatnio edytowane przez PvD : 05.02.2009 o godz. 00:33.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Miro
Senior Member

Stary 05.02.2009, 00:31

chwila satysfakcji w ciężkich czasach ;-)?.
A co wy tam macie u siebie jak na forum onetu i nie uznajecie moderowania?...a poza tym dzieci neo są wszędzie także wsród nas
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 05.02.2009, 00:37
skttrbrain
chwalisz się czy żalisz? , widocznie w Krakowie nawet 8-letnie dzieci śmieją się z waszego sieroctwa..
Jak tam " wiara wielkopolski" ustaliła już jakieś wspólne ,rzeczowe stanowisko odnośnie tego kim wogóle jesteście i ile lat macie?
Rozumiem że ten głupawy post pozwolił wam się pośmiać wśród łez na stypie po "przygodach Reksia i spółki ".
Masz dla nas jakieś konkretne przesłanie czy tak zwyczajnie się stęskniłeś?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 05.02.2009, 00:39

Idź lepiej przerabiaj swój szalik na Wiara Amiki, choć może lepiej nie,bo pewnie Rutkowski będzie dodawał szalik do kuchenki gratis, w cenie transportu. Kup kuchenkę zostań ultrasem Wiary Amiki.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 05.02.2009 o godz. 00:44.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.02.2009, 00:50
Miał tylko Wam pokazać, że wśród was głupich nie brakuje. Rzekłbym nawet, że wszędzie jest ich mniej-więcej po równo. Mimo tego, na jakich się kreujecie.
Poza tym, tak sobie pomyślałem że fajnie jest mówić wam o wielu sprawach teoretycznie. Teoretycznie byście kogoś na taczkach wywieźli etc. A rzeczywistość jest taka, że nie różnicie się o innych kibiców niczym, bo w teorii, to każdy z was może pisać co mu się żywnie podoba, nie ponosi tego konsekwencji. Tak więc czytając to forum, to pomijając mesjanizm jaki jest cecha kibiców Wisły, jeden przez drugiego piszecie (forum wszystko przyjmie) co byście zrobili gdybyście byli w naszej sytuacji. A tak naprawdę poza największymi fanatykami, nie macie zielonego pojęcia, jak byście się zachowali. Ale skoro można innych powyzywać, to czemu nie. Weźcie tylko pod uwagę, że mieliście troszkę więcej szczęścia niż inni, i nie musicie świecic oczami za piłkarzyków, jak musi to robić 2/3 ligi.

Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Idź lepiej przerabiaj swój szalik na Wiara Amiki, choć może lepiej nie,bo pewnie Rutkowski będzie dodawał szalik do kuchenki gratis, w cenie transportu. Kup kuchenkę zostań ultrasem Wiary Amiki.
rozumiem, że osiągnąłeś tym wpisem szczytowy moment swojego dnia. Fajnie, że mogłem Ci w tym pomóc.
Powód: A korzystać z opcji edycji nie łaska?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.02.2009 o godz. 02:44.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 05.02.2009, 00:54

Jaja sobie robisz czy jak?

To chyba normalne że spośród tysięcy osób znajdą się takie zajady jak ten wyżej.
I to się liczy każdej większej ekipy.

..a ten się podnieca jakimś jednym wyskokiem półgłówka.
Czy tam 10u.
Odpowiedz cytując
MicK
Senior Member

Stary 05.02.2009, 01:02
Czysta złośliwość nie mająca nic wspólnego z tematem, jeśli moderator uzna za stosowne usunąć, proszę to zrobić
Cytat:
Tak sobie pomyślałem, skoro Reiss jako legenda jest już spalony może wieźmiecie na jego miejsce Dawidowskiego?
Jest elokwentny, ma fajny samochód, obecnie dostępny za pół darmo i co najważniejsze: Poza Amicą prawie nie używany! W klubie na którego licencjii gra Lech rozegrał prawie 140 spotkań w lidze.
Teraz w temacie:
GKS Katowice poleciał w dół z powodu bankructwa czy korupcji? Z tego co pamiętam to obie opcje mają uzasadnienie, z jednej strony obaj Dziurowiczowie, młody przyznający się do korupcji, z drugiej koszmarne długi, brak ciepłej wody pod prysznicem itd.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 05.02.2009, 01:03
rozumiem, że osiągnąłeś tym wpisem szczytowy moment swojego dnia.)
Nie no,weź bo się zaczerwieniłem. Szczyty to wy wyznaczacie. Napisałem możliwy scenariusz. W każdym innym mieście nie do spełnienia, ale nie w Poznaniu,zdajesz sobie z tego sprawę, więc się wkurzasz i pozwalasz sobie na żałosne złośliwości.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 05.02.2009, 01:20
wielkopolaninie "drogi " ty nasz:
ewidentnie przyszedłeś się tu żalić albo dowartosciować, sorry , do serca cię nie przytulimy, dopadła was zaraza, my dawno, dawno temu też na nią chorowaliśmy, i wrzody ogniem wypaliliśmy.Oczami , uwierz mi świeciliśmy , długo i bardzo, a wy byliście pośrednio beneficjentem (mi-szcze 93).
Pamiętamy,
Nasi sąsiedzi są wam blisko znani , z nimi tez mamy przejścia jakie wam w wielkopolsce są obce , mniejsza z tym.
Opowiedz nam jeszcze jak to kochacie swojego Reksia-IKONE , co was sprzedał (wtedy jeszcze istniejącego Lecha) za 34 tysiące srebrników.
Odpowiedz cytując
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 05.02.2009, 02:56
Ale o co ci chodzi skttrbrain ? Takie uroki społeczności kibicowskiej. Jeśli jest okazja i uzasadnione podstawy do pojechania znienawidzonemu przeciwnikowi to się ją wykorzystuje. Nas wyzywają od ubeków, cracovie od żydów, Ruch to śmierdziele, Widzew, że ze wsi... Niekiedy przybiera to formę drobnej złośliwości, czasami przeradza się w chorobę psychiczną vel. wasi pasiaści koledzy. Mamy podstawy do nazywania Was Amicą - naszym zdaniem tak, więc będziemy Was tak nazywać, śpiewać niewybredne piosenki i ciupać Wam na meczach (o ile będziemy grać w tej samej klasie rozgrywkowej ) .
W życiu ważne są tylko chwile...
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 05.02.2009, 08:30
Panowie szkoda czasu na komentarze do wypowiedzi kolegi z Wielkopolski. Stress i potrzeba odreagowania. Dziwicie mu się?
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.02.2009, 08:31
Dlaczego będę się cieszył, jeśli zatrzymają kogoś z Legii

http://www.weszlo.com/blog/11

Lech czy... Amica?!

http://sport.interia.pl/felietony/ko...yamica,1254555
Ostatnio edytowane przez leszekm : 05.02.2009 o godz. 08:45.
Odpowiedz cytując
karmel1906
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.02.2009, 08:37
w glowie sie mi to juz nie miesci:
Cytat:
Innych dowodów poparcia i otuchy dla Piotra R. nie brakuje. Ktoś wpadł nawet na pomysł, żeby powołać komitet obrony ikony Lecha.

podsumowując i smieszno i straszno
za wp.pl
Ostatnio edytowane przez karmel1906 : 05.02.2009 o godz. 08:40.

Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
Odpowiedz cytując
Philips_Zaspa
Member

Od: 03.2008

Stary 05.02.2009, 09:14
Oni nie mogą się pogodzić, że są wśród klubów umoczonych w korupcję. Zachowanie tych obrońców zwierząt na rzecz pana Piotra R. dobitnie pokazuje idiotyzm kibiców Lecha. Broniąc przestępce dają do zrozumienia, że korupcja to nic złego, że to nawet fajna sprawa. Ale oczywiście to przecież nagonka medialna na ich klub, kiedy coś im idzie to chcą go zniszczyć. A w sprawie dziennikarzy: ciekaw jestem jak na korupcję w Lechu zareaguje redaktor z " Rzeczpospolitej ", Pan Michał Kołodziejczyk. W każdym odcinku " Szybkiej Piłki " na TVP 2 lub w swojej gazecie mówił i pisał: jaki to Lech jest świetny, klub, który wykracza poza granice szarego światka piłkarskiego i problemów korupcyjnych. A jasno widać, że w tym światku żył jak pączki w maśle i kupował.
Wybór był prosty i przemyślany: Wisła Kraków !

Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Stary 05.02.2009, 09:18
Pusiek napisał(a):Wyświetl post
Tak na marginesie mały offtop:
od ostatnich wydarzeń wrocławsko - poznańskich nadal nie zauważyłem felietonu Kołtonia na temat Lecha na interii...ostatnio tak regularnie o nich pisał..
chłop się nie może pozbierać czy co?
Mówisz, masz

W skrócie: Lech to Lech, ale nie powinien zostać zdegradowany
Odpowiedz cytując
Philips_Zaspa
Member

Stary 05.02.2009, 09:36
Degradację zostawmy miłym prokuratorom we Wrocławiu. Przecież My, Kibice Wisły ich nie zdegradujemy. To by była nagonka . A co do komentarzy nadpobudliwych kibiców Lecha to nasuwa się jedno zdanie: ten Poznań z Bułgarską to zagłębie kompleksiarzy. Cytacik: " zazdrość was zżera, bo zaczynamy się liczyć w Europie ". I tylko potrafią wespół z PS podawać ceny za Lewandowskiego. Żal to ich zachowanie.

Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku.
Odpowiedz cytując
RuczajIII
Junior Member

Od: 07.2004

Stary 05.02.2009, 10:28
Znalezione w sieci, nic dodać nic ująć:

Co za Ciemnogród. Właśnie przez takich co to TYLE
dobrego zrobili, ale TYLKO handlowali meczami,
mamy taki obraz polskie piłki. Przez takich
kibiców, co to bronią bagna i zgnilizny, mamy to
co mamy. Jestem ciekawy, jak wychowają swoje
dzieci i co im powiedzą na ten temat. "Patrz synu,
to jest Piotr R. wielka gwiazda Lecha, ikona i
chluba Poznania. A, synu , że tam sprzedawał,
kupował mecze, hadnlował, korumpował. Nieważne .
Ja synu chodziłem na każdy mecz. Co z tego że był
sprzedany. Chodziłem oglądać jak gra, jak potyka
się o własne nogi (kiedy mieli przegrać). Co z
tego synu, że jestem idiotą i nie zapewniłem Tobie
w przyszłości czystej polskiej piłki nożnej. To
nieważne. Nie sprzeciwłem się , mimo, że Ty mogłeś
już ogląć czysty sport. Mogłeś, a nie oglądasz, bo
dla mnie najważniejsze było widowisko. Okantowe,
to okantowane, ale z Piotrem R. w roli
głównej.Ach, jak myśmy Go bronili. Nie, nie, to że
on miał nas w d... i interesował go tylko
pieniądz. Nieważne, Trzeba mieć jakiś idoli w
życiu. A, mówisz, że oszust. Hm, nieważne. Ale jak
ładnie się uśmiechał". To dla Wszystkich
wychowujących swoje dzieci, aby wyrastały w duchu
"czystego sportu"
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 05.02.2009, 10:31
No i Kołtoń skupia się na polemice z Masiotą...
o Reissie prawie ani słowa....
on pisze te artykuły na zamówienie czy mi się wydaje?...
"nie karać klubów tylko ludzi"............
owszem...
Amiki można nie spuszczać do drugiej ligi,ale niech dostanie ze dwa miliony euro kary i niech to przeznaczy na szkolenie młodzieży plus jakieś 10 punktów na minusie..
myślę, że to byłoby sprawiedliwe
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Stary 05.02.2009, 10:46
Po co od razu do drugiej, ja się zadowole jak ich spuszczą do pierwszej Oczywiście naiwny nie jestem, Lechowi nie spadnie włos z głowy.

Twój pomysł z karą finansową i ujemnymi punktami może byłby fajny, tylko co powiedzieć kibicom Korony, Zagłębia, Arki...

Co do Kołtonia to w zręczny sposób udowodnił jedyną słuszną prawde że Lech to nie Amika. Nikt mu nie zarzuci sprzyjania drużynie z Poznania, wszak on sie z prawnikiem Lecha przecież nie zgadza, cwaniak
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 05.02.2009, 10:56
Mnie ciekawi jedna rzecz.
Profesor pezetpeer Filipiak Janusz od momentu wejścia do ekstraklasy skupił się przede wszystkim na robieniu w składzie czystki po niższo-ligowych pozostałościach (aż mi się nie chce wymieniać, ilu to zdolnych pasiaków musiało opuścić Estadio di Serafito). Przed obecnym okienkiem transferowym nic nie zapowiadało zmiany polityki kadrowej - Janusz opowiadał dalej o oglądaniu każdej złotówki i pozyskiwaniu zdolnych z kartą na ręku.
Aż tu nagle... bach - żyje się raz, kontraktują Sachę, Ślusarskiego, Sasina, Murawskiego i Mierzejewskiego. W międzyczasie (30.X), jak wiadomo, rządy na Miodowej obejmuje Grzegorz Polej Lato. I strzela takim oto tekstem: http://www.sports.pl/pilka_nozna/art...?Artykul=40992 . Sygnały dochodzą także z wrocławskiej prokuratury: http://www.11.pl/rytm_pilki/nie_bedz...cej_degradacji . Oczw obydwie wypowiedzi ukazują się na przełomie 08/09, ale w tak hermetycznym towarzystwie jak polska piłka dostać cynę, wiedzieć na co się "zanosi" jest dla "bywalców"stosunko łatwo.

Ofensywa transferowa bohatera z Australii jest faktem, a może zapowiedzią nowych, spokojniejszych czasów dla KSC? Wiem tyle, że los, który spotka Amikę po aferze z Reissem ( Reksafera ) może podzielić nasza sąsiadka.
I mam przeczucia, że wszystko rozejdzie się po kościach. Pezetpeer Filipiak rzadko wychodzi przed szereg.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 05.02.2009, 10:58
Gość, który bierze pieniądze za to,że Amika to nie Lech, jest uświadamiany przez biedaka Kołtonia,że jest zgoła inaczej Czy ja żyję w jakimś matriksie?

Kibice klubu, którego ikona robiła w bambuko, bronią go. Pseudo dziennikarzyna uwadadnia klubowi,że on to nie on, czy wszyscy są zdrowi?
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 05.02.2009, 11:50
Cytat:
Przemysław Iwańczyk: Prokuratura we Wrocławiu potwierdziła, że w środę zgłosił się pan do niej...

Czesław Michniewicz: A czy potwierdziła, że nie mam postawionych żadnych zarzutów?

Tak, z zastrzeżeniem "na razie".

http://www.sport.pl/pilka/1,95642,62...e_mam_sie.html
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Philips_Zaspa
Member

Stary 05.02.2009, 12:17
Nie ma co się rozwodzić nad ich degradacją. Jak już wspomniałem, nie od nas to zależy. ( Ale nie będę wcale płakał za nimi ). Co do Michniewicza to dziwna sprawa. Poleciał do prokuratury i złożył zeznania jako świadek. Hm, czy on przypadkiem się nie zdradził, że może być następnym?

Odpowiedz cytując
no_beets
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 05.02.2009, 12:25
]Witam.

Od dawno zaglądam na to forum, podobnie jak na fora innych konkurujących drużyn. Ale tym razem założyłem konto, bo widzę, że temat korupcji w Lechu bardzo Was zajmuje.

Na początek na temat, którego trzymacie się z uporem godnym lepszej sprawy, czyli do wszystkich nazywających Lecha Amiką (a więc i do zarządu Lecha, wiem).

Jeżeli dla Was tożsamością Waszej drużyny jest wpis do KRS-u, w co nie wierzę, to co najmniej Was nie rozumiem. Ale Wasza sprawa, możecie uznawać Wisłę za Wisłę choćby z powodu napisu sprayem na murze. Ale nam pozwólcie samym decydować jakiej drużynie kibicujemy. Nikt nas nie oszukuje i nie wmawia że Amica to Lech, wiemy co się stało dwa lata temu. Czy nam się to podobało? Większości nie, choć za koniec świata tego nie uznaliśmy. Ktoś pisał o wspólnej akcji kibiców, aby nie dopuścić do tego. Jak już jeden z moich przedmówców pisał, dobrze Wam teoretyzować, przechwalać co Wy byście zrobili, nawzajem głaskać po pleckach zapewnieniami, że jesteście ostoją honoru. Ale nawet zakładając, że kibice zablokowaliby tamte wydarzenia, to jaki byłby efekt? Klub przestaje istnieć, a my, w poczuciu spełnionego obowiązku moralnego, powinniśmy przestawić się na Wartę?

Lech jest Lechem dla nas, bo tak czujemy, bo to te same barwy, ta sama historia i tradycja co wcześniej. Nie zostaliśmy oszukani "farbowaniem", po prostu pozostaliśmy wierni klubowi. Piłkarze przychodzą i odchodzą, trenerzy i zarządy się zmieniają, a klub pozostaje klubem. Jeżeli Wam to pomaga, możecie nazywać nas Amiką, Kuchenkorzem (z tego nawet się pośmiałem za pierwszym razem), albo Kozią Wólką. Wasza sprawa, chociaż śmieszna jest waga, jaką do tego tematu przykładacie. Dla nas Lech to Lech.

Zarząd i prawnicy Lecha, wybierając tak buracką linię obrony jak odcięcie się od historii WKP Lecha, postępują niegodnie i nie mają mojego szacunku. To część naszej historii, więc jeśli są na niej jakieś rysy, to powinniśmy za nie odpowiedzieć w adekwatny sposób. Zarząd Lecha się zbłaźnił, negując takimi wypowiedziami wszystko to, z czego jesteśmy dumni.

Tu trochę Waszej hipokryzji. Zacytowano wypowiedź kibica Wisły, który nadyma się niczym balon na forum Lecha. Szybko osądziliście, że w każdej grupie są czarne owce. Jednak z forum Lecha wybieracie cytaty największych matołów, w zależności od sytuacji dopasowujecie, i WSZYSTKICH kibiców Lecha utożsamiacie z WYBRANYMI cytatami (często sprzecznymi). Ale zabawne jest to, że gdy kolega słusznie tych idiotów z forum Lecha nazwał bucami, to oskarżacie o nielojalność wobec kolegi po szalu. Boli Was, że nie wszyscy kibice Lecha są bucami? Ja mam w dupie takich "kolegów po szalu", którzy bronią przestępcy, który sprzedawał moją drużynę. Przyjmijcie do wiadomości, że i u nas trafiają się czarne owce. Dlaczego są bardziej widoczni? Bo normalni kibice zamknęli jadaczki i milczą, zawstydzeni i oszukani, nie bardzo mają co powiedzieć. Czy skorumpowani byli pojedyńczy piłkarze czy drużyna - to się dopiero okaże, jednak z pewnością kibice są poszkodowani. I tylko debile biją pianę i organizują komitety obrony "ikony" poznańskiego klubu, który sam się przyznał do korupcji. Wiem, że są kibice myślący podobnie do mnie, nie podejmuję się oceny czy większość.

Czy Lech powinien ponieść konsekwencje? Już zdążyłem przeczytać, że "honorową" opcją byłoby dobrowolne poddanie się degradacji. Autorzy tych słów są dość czytelni, w końcu dzięki Lechowi może stać się tak, że Wisła ten sezon zakończy poza pudłem... Konsekwencje przede wszystkim ponieść powinny te gnidy, które sprzedawały mecze mojego klubu. Jeżeli w toku postępowania okaże się, że zaangażowane były władze klubu lub znaczna część drużyny, to Lech powinien polecieć, i słówkiem nie pisnę, ale mam nadzieję, że do tego nie dojdzie. To chyba oczywiste, że nie chciałbym aby mój klub został zdegradowany.

I tu kolejna dawka Waszej hipokryzji - w tym wątku sąsiadują ze sobą posty apelujące o degradację Lecha lub nawet namawiające kibiców by postąpili "honorowo", oraz te, w których wspominacie wałek Wisły z 93. Jakie Wisła poniosła wtedy konsekwencje? Została zdegradowana? Za identyczną rzecz (tylko na niższym szczeblu, ale to w korupcji nie ma znaczenia) ze strony poznańskiej drużyny chętnie zobaczylibyście Lecha w niższej lidze.

Jeszcze pytanie - tak bardzo lubicie podium, że jest dla Was ważniejsze od dobrej piłki? Tak bardzo nie lubicie mieć równorzędnych rywali? Jeżeli Lech zasłużył to powinien polecieć niżej, ale odnoszę wrażenie, że większość z Was bardzo się ucieszy z tego.

Życzę Wam, by u Was nic nie znaleźli. Pamiętajcie, możecie wierzyć że klub jest czysty, ale za każdego piłkarza z osobna głowy przecież nie dacie. Bo ja bym się wcale nie cieszył z Ekstraklasy bez Wisły czy Legii.

PS. Jeszcze wyjaśnienie, bo niektórzy chyba błądzą. Gdyby piłkarz przyjął kasę za WYGRANIE meczu, nie jechałby w kajdankach do Wrocławia. Nie wiem jak w polskim prawie, ale wg FIFA/UEFA przyjęcie premii motywacyjnej NIE JEST korupcją. Był nawet niedawno precedens w skali reprezentacji narodowych.
Powód: SORRY AMIGO, ALE SIE CZYTAC NIE DA TEJ CZCIONKI.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 05.02.2009 o godz. 12:32.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.02.2009, 12:33
Przeczytałem sobie ten artykuł legionisty na weszło i skojarzyłem sobie ten nieszczęsny mecz z L z 93. Jak do tej pory wszyscy opisywali zachowanie kibiców Wisły ale dla przypomnienia dodam że przyjechało wtedy również bardzo dużo kibiców z Wa-wy (na oko ze 2k). Do dziś pamiętam jak ta tłuszcza cieszła się z każdej strzelonej bramki pomimo tego że po 15 minutach wiadomo było o co w tym wszystkim chodzi.
Pamietam też doskonale jak to twardo kibice L argumentowali że "przecież niczego nie udowodniono" a Kulesze który miał czelność powiedzieć że "cała Polska to widziała" chcieli zlinczować.
Przypominam sobie Kowala odgrażającego się że zaskarży PZPN o utracone premie za mistrzostwo czy chociażby niedawne działania L na forum PZPN zmierzające do "oddania" im tytułu.
Dlatego panowie legioniści zanim zaczniecie krytykować Lecha rozprawcie się najpierw ze swoimi własnymi upiorami. Czego wam serdecznie życzę...
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 05.02.2009 o godz. 12:40.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 05.02.2009, 12:37
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Do dziś pamiętam jak ta tłuszcza cieszła się z każdej strzelonej bramki pomimo tego że po 15 minutach wiadomo było o co w tym wszystkim chodzi. .
Na filmiku :
Fajne skory i swetry maja dwaj mocarze z Lazienkowskiej (Bosman i Sitek ?) skaczacy wokol ****ójcika.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów