|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
mi też "KKS Lech Poznań nie jest spadkobiorcą WKP Lech. Nie można tu mówić o żadnej ciągłości prawnej, więc nie obawiamy się konsekwencji wyciąganych wobec klubów piłkarskich zamieszanych w aferę korupcyjną - mówi Joanna Dzios, rzeczniczka prasowa Lecha Poznań" jak dla mnie to jest nieporozumienie!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
Ja już wiem czemu pana R. zatrzymali!
Cytat:
Toż to jasne, że to prokuratura chce zniszczyć Lecha, bo jak powszechnie wiadomo większość prokuratorów to kibice Warty i Legii. http://www.mmpoznan.pl/2493/2008/12/...category=sport Cytat:
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja się będe czuł oszukany jeśli Lech nie zostanie zdegradowany
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
tak jak pisało weszlo.pl Lech jest w najlepszej sytuacji...jak oskarżenia padną na WKP Lech, to powiedzą że pochodzą od Amiki, i na odwrót. paranoja...choć ja osobiście wolałbym spaść do 3ligi, niż przyznać że mój ukochany klub nie istnieje, a kibicuje kilkunastoletniemu tworowi... ale to już kwestia honoru. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jak to dobrze, że do nas nie przyszedł. Nie potrzebujemy sprzedawczyków.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Rutkowskiemu i tak by sie opłacało wejść do Lecha nawet jakby musiał te parę baniek stracić więcej ale grać na starej licencji Lecha taki Drzymała był gotów iść na ustępstwa wobec kibiców Sląska i z UEFA zrezygnować
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
"O ****a!" - to jedyne słowa, które cisną mi się na usta. Po Reissie się tego nie spodziewałem. Ciekawe kto następny...
![]() |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Powiedz mi Wielkopolaninie..
Co jest większym s****ysyństwem wobec swoich kibiców? Kupienie czy sprzedanie? edit: Kameleon Poznań byłby dobrą nazwą.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 02.02.2009 o godz. 13:06.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do studio:
Waszym mottem powinno być - "Sprzedajemy nie tylko kuchenki". Ale się świetnie dzień zaczął! Może wreszcie pyry spuszczą trochę z tonu, bo ta ciągła napinka już się chyba wszystkim przejadła. W najbliższym czasie planuję toast za Wrocław, wszak to zacne miasto ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Coś podejrzewam, że kibole na Lechu zrobią akcję wsparcia dla Reksia...
w końcu to ich ikona.. gdzieś coś podobnego widziałem.... tyle, że wsparcie dotyczyło prezesa.. chyba Pawła M... czyżby w Arce... to kto następny...?........... sąsiedzi z drugiej strony błoń ?....co łączy te trzy drużyny?... Wielka Triada..... może powinni zmienić nazwę na Konsorcjum Handlowe... albo supermarket... biedronka ?..dobra...koniec żartów...... ![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe kiedy w zwiazku z ta sprawa, do Wroclawia zawita niejaki Czeslaw Michniewicz.
O sprzedawaniu ponoc niczego nie wiedzial i nawet sie nie domyslal, ale moze chociaz o kupowaniu jakies sygnaly do niego docieraly ? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Jak się tak patrzy na ten cały syf to miło przypomnieć sobie chociażby ten wywiad:
http://wislakrakow.com/www/showartic...&pp=10&page=11 I nasuwa się refleksja - raz dzieje się w Wiśle lepiej, raz gorzej, ale wdzięczność Cupiałowi należy się przede wszystkim za uczciwość i dopilnowanie, że naszej Wisełki ten cały syf nie pochłonął. Żeby nie robić offtopu: Lech był tylko kwestią czasu, a ich tłumaczenie się, że "KKS nie jest spadkobiercą WKP" czy coś w tym stylu to po prostu moralny upadek. W takim razie gdy znajdą się jakieś dowody na Amicę to teraźniejszy Lech za to odpowie? Czy po prostu funkcjonują jako nowy twór od czasu przejęcia przez Amicę i zupełnie nic im nie grozi? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
R zawieszony w prawach piłkarza klubu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W związku z zatrzymaniem w dniu dzisiejszym Piotra Reissa, Zarząd Klubu KKS Lech Poznań S.A. podjął decyzję o natychmiastowym zawieszeniu Piotra w prawach zawodnika KKS Lech Poznań w momencie postawienia mu zarzutów korupcyjnych.
Jednocześnie oświadczamy, że KKS Lech Poznań S.A. jest podmiotem pokrzywdzonym przez działanie zawodników WKP Lech Poznań, przez co został narażony wizerunek i dobre imię klubu. Ponadto informujemy, że niezależnie od przyczyn zatrzymania Piotra Reissa, KKS Lech Poznań nie jest następcą prawnym Stowarzyszenia WKP Lech Poznań i w związku z tym nie może ponosić żadnej odpowiedzialności dyscyplinarnej za czyny popełnione przez zawodników WKP Lech Poznań. W związku z zasługami Piotra Reissa dla rozwoju Lecha Poznań oraz popularyzacji Piłki Nożnej w Polsce, do czasu wyjaśnienia sprawy Zarząd klubu powstrzymuje się od wszelkich komentarzy dotyczących oceny moralnej zachowania tego zawodnika. -- Całe oświadczenie. Czyli w skrócie "co złego to nie my". Ciekawe jak się ta sprawa potoczy dalej ;> |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Czytam , słucham i oczom nie wierzę .
Ten wielkopolanin Piotr R. , to ten od "pokazywania pleców" ? Czyżby " efektowny" koniec kariery ? Och jakże mi (nam) przykro. Dumna wielkopolska, już chyba trochę mniej dumna . Drodzy wielkopolanie , czy taką wtopę też rozpropagujecie jako sukces?, a może to spisek wyborczej .? Zawsze możecie ogłosić że nie macie z nim nic wspólnego bo on grał w Lechu a to przeciez kompletnie nie wasza licencja. Zapewne nastepne "ruchy kadrowe" prokuratury to kwestia czasu. A tak pięknie miało być........żal. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już się odcinają od sprawy...KKS Lech pokrzywdzony przez piłkarzy WKP Lech...buheheh..dobre sobie
KGHM Zagłębie też było pokrzywdzone przez Zagłębie, Widzew SSA przez RTS Widzew..czy na odwrót ![]() teraz powinni się nazywać Amica Poznań..to już w ogóle będą niewinni;P.. ŻENADA ![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!! |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Z dobrego źródła wiem że Czesio z Reksiem tfu Piotrem R. wiele interesów robią razem i nie chodzi tu bynajmniej o imprezy...
![]()
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Prosiłbym o powstrzymanie się od bezsensownej napinki
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Widze że już otworzyliście szampany... gratuluje choćby dlatego, że jeszcze nie ma nawet oficjalnego potwierdzenia, że Reiss usłyszał jakiekolwiek zarzuty
Jeśli okaże się jednak że brał udział w korupcji, raczej w Poznaniu wszyscy szybko zapomnimy o tych jego ponad 100 bramkach w Lechu. Mam spore wątpliwości co do tego, dlaczego akurat teraz, jaki jest też związek pomiędzy tym zatrzymaniem a serią artykułów w GW oczerniających kibiców Lecha i sposób rozprowadzania biletów. Szerzej napiszę o tym wtedy, kiedy okaże się co tak wogóle Reissowi zarzucają. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
No jak dla mnie to jest żadne zaskoczenie. Już gdy zatrzymano Wójcika to wiadomo było , że Lech też jest umoczony w korupcje . Mam szacunek zarówno do Reissa jak i obecnej drużyny Lecha ,ale przeszłośći nie da sie oszukać. Jeżeli będą jakieś zarzuty w sprawie Lecha to należałoby wziąść odpowiedzialność za "stary Lech". Bo w końcu twierdzicie , że to ten sam Lech co kiedyś ! A jak zaczyna sie grunt palić pod nogami to : "My jesteśmy Amica". Mam nadzieje , że zarówno prokuratura jak i PZPN nie dadzą sie w ten sposób omamić. Winni powinni ponieść odpowiedzialność ! Mówie to nie dlatego , że nie lubie Lecha czy dlatego , że im się powodzi w pucharach......... Jednak jeżeli Korona i Zagłebie poniosły kare to czemu Lech ma się od niej wymigać ? Jeżeli zatrzymano by naszych piłkarzy i Wisła otrzymałaby oficjalne zarzuty prokuratorskie to miałbym taki sam stosunek do tej sprawy. Jednak to sie nigdy nie zdaży bo WISŁA ZA ERY CUPIAŁA ZAWSZE GRAŁA CZYSTO ! Czekam z ciekawością na dalszy ciąg wydarzeń . Oj bieda będzie z wami jak Piotr R. zacznie sypać......................
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A myslicie ze czemu Lech połaczyl sie z Amica ? Oni juz dobrze wiedzieli co sie swieci wiec postanowili sie polaczyc zeby uniknac degradacji...
![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
matizaq jak mozna miec szacunek do kogos, kto domagal sie drakonskiej kary dla Wisly, ze wzgledu na udzial w Chicago Trophy, poniewaz w ten sposob rzekomo ucierpial...prestiz ligi ?
W rzeczywistosci prestiz i poziom ligi cierpial latami przez dzialania takich ludzi jak Piotr R. i to im te drakonskie kary sie naleza ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Ja tam Reissa lubilem: - za wieczny usmiech - za przywiazanie do barw klubowych co w dzisiejszych czasach zawsze u mnie budzi szacunek - za piosenke o Legii ![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Nareszcie! Pierwszy raz o Piotrze R. pisalem tutaj ze 3 lata temu...kazdy zorientowany w temacie wiedzial co ten grajek odstawial(razem z innymi...)w Poznaniu. Jeszcze kilku kopaczy z tamtej "ekipy" zostalo do zatrzymania
. |
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
Nie wiem ilu jeszcze pamięta, czy wogóle ktoś pamięta, jak dawno dawno temu jeden z sędziów skarżył się że Reiss straszył go po meczu ludźmi z miasta?
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Fuzja Amiki z Lechem to kompromitacja. Amika bazowala nieustannie na korpucji od 5 ligi w zwyz. Wszelkie trofea (PP) powinny byc jej odebrane, bo nawet finaly (vide z Aluminium Konin) potrafili drukowac. Polaczenie sie z takim klubem w Krakowie byloby nie do pomyslenia, w Poznaniu moralnosc jest rzecza wzgledna (w kazdym razie mozna ja kupic). Wisla po slawetnym sprzedaniu meczu, oczyscila sie sama dyskwalifikujac "sportowcow" reprezentujacych wowczas Biala Gwiazde. Zaplacilismy za to spadkiem do II ligi, bo nie mial kto grac oprocz juniorow. Ale cenie ten ruch Mietty ponad wszystko! Nazwiska sprzedawczykow , ktorzy splamili nasze barwy powinny zawisnac na czarnej liscie klubu. Co do Reissa, jesli jest wmieszany w handel to sprawa dla kibicow powinna byc oczywista.
![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jestem pewien że w Poznaniu jest wielu kibiców, którzy jakby przyszło co do czego, przeżyliby degradację opartą o działania WKP Lech... Poczynając od tego że to tradycja i nie można się od niej odcinać, kończąc na tym że wielu z nas wtedy zaczynało swoją przygodę z kibicowaniem, często w sezonie 2001/02 po którym wróciliśmy do I ligi. Jednak o wszystkim decyduje zarząd i on będzie się od tych związków odcinał... Z drugiej strony ciężko mieć również zastrzeżenia co do prawdziwego przecież sformułowania, że KKS Lech nie jest następcą prawnym WKP Lech.
Niezależnie od wszystkiego, każdy kto bezpośrednio sprzedawał/kupował mecze i brał udział w korupcji, powinien skończyć w pierdlu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Ciekawe ile ze 108 bramek, bylo PRAWDZIWYCH. Polowa?
![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|