The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.01.2009, 11:46
Piszą to już od dawna (co jakiś czas) , W prawdzie PS. to Fuc-kt ale nie wiadomo czy śmiać się czy płakać nad tym bagnem.

Może dla tego Filipiak taki wstrzemięźliwy z transferami bo na drugą(1) ligę kasy szkoda?.

A poznań mógłby skończyć jak Lubin i Kielce.

Ależ to wszystko porypane, tych sędziów i działaczy to powinien osądzać trybunał w Iranie!, tam by ich odpowiednio ukarali.
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 05.01.2009, 12:03
Lista ustawionych meczów piłkarskich z udziałem zespołów z Podkarpacia:
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll...RT01/745315275
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 09.01.2009, 15:27
http://www.sport.pl/sport/1,65025,61...chatow___.html

Ciekawe, ten sam beton z PZPN który uchwalił abolicję teraz ją chce anulować.

Sam byłem i jestem nadal za jakąś formą abolicji - jeśli chodzi o kluby. W końcu trzeba ustabilizować rozgrywki, a nie wykluczać co roku 2-3 kluby - w miarę jak pojawią się zarzuty. Szczególnie, że prawie wszyscy są umoczeni.

Ale problem w tym, że prokuratura nie chce już współpracować z PZPN. I do czerwca raczej na pewno nie będzie kwitów na Jagiellonię czy Pasy, a więc typowane przez media, najbardziej umoczone kluby. To byłaby jawna niesprawiedliwość w stosunku do Korony, Zagłębia czy Arki które swoje odcierpiały.

Perspektywa odsunięcia abolicji w czasie byłaby też kusząca z uwagi na pojawiające się coraz częściej wątki dotyczące Kuchenek
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
bulbasek
Member

Od: 03.2008

Stary 10.01.2009, 10:14
Cytat:
Jerzy E. junior nie jest żadną ofiarą pomówień, tylko oszustem, który współpracował z Fryzjerem - wynika z akt wrocławskiej prokuratury.

Jednak nie z Ryszardem F. z Wronek. Chodzi o Andrzeja B., wieloletniego kolegę E., który uczył się ustawiania meczów w takim tempie, że w środowisku zaczęto go nazywać "Młodym Fryzjerem".
Wrocławski sąd udostępnił mediom niemal wszystkie materiały, dotyczące aktu oskarżenia w sprawie Korony. W dokumentach jest wiele pobocznych wątków sprawy. Wynika z nich, że syn Jerzego Engela seniora działał z Andrzejem B. nie tylko przy okazji ustawiania meczów kielczan.

B. przyznał, że współpracował z E. także przy okazji korumpowania sędziów przez Jagiellonię w 2001 r. Jerzy E. nie ma za to zarzutów tylko dlatego, że śledczy nie zagłębiali się w ten wątek. Dotyczy on bowiem okresu, gdy zespół z Podlasia był jeszcze w III lidze, a w polskim prawie karnym nie obowiązywał paragraf o korupcji w sporcie.

- Kiedyś E. zapytał mnie, czy mógłbym pomóc Jagiellonii w kontaktach z sędziami, choć nigdy nie pracował w tym klubie. Wiedział, że jestem kontaktowy i operatywny, że można mi zaufać. Znamy się jeszcze z warszawskiej AWF. Chodziło o okres, kiedy Jaga biła się o awans do II ligi, a konkretnie o załatwienie kilku spotkań wyjazdowych. E. przywoził mi gotówkę na ten cel. Były to kwoty rzędu 2-4 tys. zł - zeznał w prokuraturze Andrzej B.

Później obaj panowie wylądowali w jednym zespole. W 2003 roku, kiedy E. był trenerem trzecioligowej Legionovii, zatrudnił B. w roli swojego asystenta i kierownika drużyny.

- Bardzo cenię jego otwartość i łatwość w nawiązywaniu kontaktów. Dlatego go wziąłem. Rozstaliśmy się, bo nie byłem zadowolony z jego zaangażowania w pracę - przyznał w trakcie przesłuchania E.

Obaj musieli jednak niespecjalnie się w Legionowie poróżnić, skoro już zimą 2003 E. junior zareklamował B. trenerowi Korony Dariuszowi W. i jego asystentowi Andrzejowi W. - To E. junior zaaranżował spotkanie z B. i zasugerował, że to jest człowiek, który może nam pomóc. Z początku nie miałem przekonania, a moje obawy jeszcze bardziej wzrosły, kiedy zobaczyłem, jak B. wygląda - mówił prokuratorom Dariusz W.

B. przerażał nie tylko jego. Mocno zbudowany, krótko ostrzyżony mężczyzna wyglądał bowiem jak... gangster. Mało kto opierał się jego propozycjom korupcyjnym, bo po prostu wszyscy się go bali.

PS
Obrzydliwe. Mam odruchy wymiotne, jak czytam takie rzeczy.
To chyba nie jest caly tekst, jak macie reszte, to wklejcie, z czystego masochizmu prosze.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 02.02.2009, 09:36
Jak podaje TVP Info policja w Poznaniu zatrzymała piłkarza Lecha - Piotra R. i jakiegoś tam działacza.
Odpowiedz cytując
kovval
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.02.2009, 09:39
co za news z samego rana

Cytat:
Policja zatrzymała piłkarza Lecha Poznań Piotra R. - poinformowała telewizja TVP Info. Zatrzymano także jednego z działaczy "Kolejorza" Przemysława E.
Zatrzymanie ma związek z aferą korupcyjną w polskiej piłce nożnej.
ciekawe co Reksio wyszczeka w prokuraturze
Odpowiedz cytując
Ricken
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 02.02.2009, 09:42
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Piszą to już od dawna (co jakiś czas) , W prawdzie PS. to Fuc-kt ale nie wiadomo czy śmiać się czy płakać nad tym bagnem.
Może dla tego Filipiak taki wstrzemięźliwy z transferami bo na drugą(1) ligę kasy szkoda?.
A poznań mógłby skończyć jak Lubin i Kielce.
Już myślałem że nie trafią na nich a tu taki piękny poniedziałkowy news

Cytat:
Policja zatrzymała piłkarza Lecha Poznań Piotra R.
Czyżby to ten od oglądania pleców
Teraz tylko czekać na sąsiadkę zza Błoń
Powód: kovval ubiegłeś mnie z radosną opinią ;)
Ostatnio edytowane przez Ricken : 02.02.2009 o godz. 09:44.
Odpowiedz cytując
Wredny
Banita

Od: 07.2008

Stary 02.02.2009, 09:46
http://sport.onet.pl/0,1248675,1908515,wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
tomaszek67
Member

Od: 01.2009

Stary 02.02.2009, 09:59
irman napisał(a):Wyświetl post
Oj jak mi przykro. Pewnie teraz będą cały czas uparcie twierdzili, że są Amicą, a nie Lechem. Ciekawe co będzie gdy zaczną byłych piłkarzy Amicy zatrzymywać (tak wiem że Fryzjer był w Amice).
To, że zatrzymują piłkarzy nie jest tak istotne. Dla mnie jest oczywiste, że polska liga była (a i pewnie nadal jest) skorumpowana. I taki Lech za baniaka lub Amica chociażby w finale PP przeciwko Aluminium Konin brały udział w tym procederze. Tak więc zawodnicy lub działacze mogą być zatrzymani - tak jak to miało dzisiaj miejsce.

Co istotniejsze dla mnie, jakie to może mieć konsekwencje dla samego klubu. Czy Lech może być tak jak Zagłębie czy Korona zdegradowany?
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 02.02.2009, 10:03
Chodzi podobno o sezon 03/04 Lech miał sprzedać mecz Świtowi. Panu R. oczekiwany jest w Wrocławiu za około 4h. Info : TvpINFO
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 02.02.2009, 10:10
tomaszek67 napisał(a):Wyświetl post
Czy Lech może być tak jak Zagłębie czy Korona zdegradowany?
Czasem pzpn nie przyjął jakieś ustawy, że można degradować tylko do czerwca czy jakoś tak?
Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.02.2009, 10:15
studio napisał(a):Wyświetl post
Czasem pzpn nie przyjął jakieś ustawy, że można degradować tylko do czerwca czy jakoś tak?
Właśnie też o tym pomyślałem, wydaje mi się, że do czasu 1 stycznia 2009(?) można karać ludzi a kluby są nietykalne. Z drugiej strony tak jak ktoś napisał, to że zatrzymują Piotra R, nie znaczy, że postawią mu zarzuty. Czytałem kiedyś wypowiedzi zatrzymanych i oczyszczonych z zarzutów sędziów, którzy mówili, że właśnie przez to zatrzymanie w zawodzie zostali skończenie - wszyscy wtedy postawili na nich krzyżyk. Dlatego radzę poczekać z osądzaniem

Co nie znaczy, że zatrzymanie kryształowego Piotrka mnie nie ucieszyło
Powód: bo tak!
Ostatnio edytowane przez marcinarsenal : 02.02.2009 o godz. 10:20.
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem."
The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol."
29.05.85
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 02.02.2009, 10:18
Buhahaha...
No tak jednak miał rację, że cała liga będzie oglądać jego plecy, zapomniał jedynie dodać o czarnym pasku na oczkach

Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 02.02.2009, 10:20
W Tvp Info mówili że ma już zostać przedstawione zarzuty i będzie to więcej niż jeden zarzut. Lechowi i tak nic nie zrobią. Nie chodzi tu nawet o żadne ustawy tylko o to że ten Lech już nie istnieje. Lech wiedział co robi sprzedając się...
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 02.02.2009, 10:25
kiedy był mecz z Płockiem co go to sprzedalismy i drugi sprzedany(?) ze Śląskiem Wójcika ?

W Poznaniu będzie dziś gorąco:
-Lechem!
-Amiką!
-Lechem!
-Amiką!

nie ma sie co podniecać: w czerwcu będzie abolicja, nawet jak im dadzą karę wcześniej to na pewno nie degradacji. Pozatym jak stwierdza, ze sa Amika to rpzed czerwcem Amiki na pewno już nie ukarzą ...
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 02.02.2009 o godz. 10:30.
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
MicK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.02.2009, 10:30
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
W Poznaniu będzie dziś gorąco:
-Lechem!
-Amiką!
-Lechem!
-Amiką!
To się wezmą i sprzedadzą za symboliczną złotówke Kolejarzowi Stróźe... nawet Piechnę gratis dostaną

PS: zna ktoś forum Lecha? Chciałem poczytać komentarze i się pośmiać
Odpowiedz cytując
ByQ
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 02.02.2009, 10:38
http://forum.wiaralecha.pl/index.php...5&#entry293310

google prawdę Ci powie ;]
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 02.02.2009, 10:59
Buhahaha...tak marzył o zdobycia MP z Lechem...Pozdrowienia do więzienia..
http://www.lechpoznan.net/wydarzenie-5943.html
Bardzo jestem ciekaw komentarzy Smudy...i jak to bałkańcom wytłumaczą...a tak się napinali...i pomyśleć , że pare lat temu Piotr R. zwany reksiem był jedną nogą w Wiśle
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 02.02.2009, 11:07
Ach, jestem bardzo ciekawy reakcji Prawdziwych Kibiców Lecha.

No bo: jeśli ich guru i żywa legenda klubu Reksio faktycznie sprzedawał mecze, to znaczy że Lechowi można by postawić zarzuty korupcyjne. Jasne, zarzutów nie postawią - bo Lecha już nie ma. Jest Amika. O czym pewnie dobitnie przypomną działacze tego klubu.

Chodzi tylko o to, do jakich korzeni się Prawdziwi Kibice poczuwają:
- do kupującej na potęgę Amiki, założonej w 1992 roku;
- do kupującego Lecha, zlikwidowanego w 2007 roku.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 02.02.2009, 11:11
flamengista napisał(a):Wyświetl post
- do kupującego Lecha.

Pokaż mi dokładnie jaki mecz kupiliśmy, tylko z konkretnymi dowodami.
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.02.2009, 11:11
Dany Boy | 2009-02-02 10:55 napisał(a):Wyświetl post
Piotrka trzeba wspierać bo nawet jeśli zrobił coś nie do końca legal, to dla klubu to robił.
żródło: lechpoznan.net (jeden z komentarzy pod newsem o zatrzymaniu)

ciekawe podejście do sprawy
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 02.02.2009, 11:14
To nie jest moje zadanie, ale prokuratury. Spokojnie, poczekasz to się dowiesz

Znalezione na forum gazeta.pl

Cytat:
Licencja (i wpis w KRS) - Amica.
Miejsce w pucharze UEFA - Groclin.
Mistrzostwo w 1993 - Legia.
Ikona klubu handlująca meczami.
Być kibicem Amiki Poznań - bezcenne...
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 02.02.2009, 11:17
Wcale nie musieli kupować.
Mogli wszak sprzedawać...
Druga strona tego samego handlu :]
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 02.02.2009, 11:21
Przez te kilka lat istnienia klubu nie zdążyliście jeszcze nic kupić a kupowała Amica
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 02.02.2009, 11:23
To pokaż mi konkretnie gdzie prokuratura napisała, że kupowaliśmy

@it, wiem, możliwe, że Lech-Świt był sprzedany, ale Flamengista napisał, że coś kupiliśmy więc czekam na dowody.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.02.2009, 11:29
[quote=studio;667164]To pokaż mi konkretnie gdzie prokuratura napisała, że kupowaliśmy
quote]

jak ostatnio wchodziliście do ligi pod dowództwem Baniaka to publiczną tajemnicą jest co się działo m.in. w szatniach sędziowskich przed meczami... i może tyle na ten temat
dowodów zapewne żadnych nikt tu nie ma..., ale jaki to argument?
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 02.02.2009, 11:33
To pokaż mi konkretnie gdzie prokuratura napisała, że kupowaliśmy

@it, wiem, możliwe, że Lech-Świt był sprzedany, ale Flamengista napisał, że coś kupiliśmy więc czekam na dowody.
http://www.mmpoznan.pl/2493/2008/12/...category=sport

Pewnie że to nie dowód, ale od dowodów jest prokuratura. Nie żadaj dowodów od nas, bo niby skąd takowe mielibyśmy mieć? Równie dobrze ktoś mógłby napisać udowodnij że nie kupowaliście.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 02.02.2009, 11:36
prosze oto dowód że Lech nie kupował

Bogusław Baniak (trener poznańskiego Lecha)
"Gramy w Lechu uczciwie. Poza tym kupienie meczu kosztuje 500 tysięcy. A my tyle nie mamy... "

chyba wystarczy
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 02.02.2009, 11:37
Dokładnie Gigant, od dowodów jest prokuratura, tak samo od dawania wyroków jest sąd, dlatego radziłbym się wstrzymać z komentarzami a tymbardziej takimi głupotami jak Flamengista pisał.

Zatrzymano prawie 200 osób w tych aferach, ile wyroków skazujących padło?
Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.02.2009, 11:46

Zatrzymano prawie 200 osób w tych aferach, ile wyroków skazujących padło?
czyli poniekąd afery w piłce nie ma bo prawie nikogo przecież nie skazali - tak Twoim tokiem rozumowania
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów