The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.01.2009, 17:58
MVP meczu zostal Pawelek.
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.01.2009, 18:00
Fajnie że Skorża ogrywa Beto. Koleś musi być rzeczywiście szykowany do pierwszej 11.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.01.2009, 18:04
Raporter napisał(a):Wyświetl post
Fajnie że Skorża ogrywa Beto. Koleś musi być rzeczywiście szykowany do pierwszej 11.
Czy to faktycznie fajnie, to dopiero wyjdzie w praniu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.01.2009, 18:08
http://sport.interia.pl/news/wisly-m...htarem,1249995

Jaki tytul dali
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.01.2009, 18:16
Wiedziałem, że ten Beto będzie dobry !
..
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 27.01.2009, 18:21
Tytuł jakby to Wisła grała co sezon w LM , miał budżet liczony w w dziesiątkach milionów Euro i miała w składzie gwiazdy znane na międzynarodowej arenie .
Dziennikarzyny już zostały kompletnie pokopane przez syndrom choroby zwany 'Amica poznań mistrz a.d 2009"
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.01.2009, 18:21
prawnik25 napisał(a):Wyświetl post
A czego się spodziewałeś po zawodniku z zaplecza Ekstraklasy Czeskiej- Gdyby był dobry dawno temu trafiłby jednego z klubów ze stolicy Czech! Testujemy zawodników dla samego testowania by kibice widzieli że w sprawie transferów coś ruszyło, a fakty są zupełnie inne!
Ta,przejrzałeś sprytną grę klubu. Wydają kilkadziesiąt tysięcy złotych, tylko p o to aby zamknąć usta kibiców.
Respect.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.01.2009, 19:07
Cytat:
Wiedziałem, że ten Beto będzie dobry !
Super gracz, co za wzmocnienie ula la
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 27.01.2009, 19:28
MCX napisał(a):Wyświetl post
Chyba ten testowany bramkarz nie zostanie z nami na dłużej skoro nie dostał szansy w sparingu.
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=20052

No i miałem rację.
Czekamy więc na następnych ogórków do przetestowania.
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Stary 27.01.2009, 19:36
skeba napisał(a):Wyświetl post
Super gracz, co za wzmocnienie ula la
a jednak Beto wydaje się dobry. A przynajmniej napewno spełnia kryteria wysokiego czołga Zastawia się bardzo dobrze co było widać nawet na kilku fragmentach... przy tym nie jest drewnem i po tym zastawianiu potrafi bardzo dobrze uruchomić partnera. Mam nadzieję że na polskie klepiska to będzie strzał w 10... Spełnia miej więcej rolę Bogusia tyle że tyłem do bramki, będzie zgrywał na Brozia

A jeżeli chodzi o Bogusia to ten musi być konkurencją dla Zienia bo jak widać lepiej żeby Diaz i Pi.Brozek rywalizowali o lewą obronę...
Na prawej już jest dość dobra konkurencja między Łobo a Małym. Więc jest Git.

Marcelo też dostał 90 minut więc może się sprawdzi na pozycji def. pomocnika.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.01.2009, 19:39
http://pl.youtube.com/watch?v=o0tecWkknHo
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 27.01.2009, 19:52
Chlop z karnego przywalil ze az siatka poszla

Co do bramki puszczonej przez Pawelka (na 1-2) to czy ja wiem czy to az tak wielki jego blad ? Byl zasloniety przez atakujacego,ktory prawdopodobnie tracil lekko pilke. Czytajac relacje zupelnie inaczej wyobrazalem sobie "wielkiego babola"
Ostatnio edytowane przez mic : 27.01.2009 o godz. 19:55.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 27.01.2009, 19:53
zeby to jeszcze po jakis akcjach... a bramki takie indywidualne ze tak powiem, Brozkowi miejsca do strzału nie pożałowali
Odpowiedz cytując
pawex1
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 27.01.2009, 19:54
Dobre wiadomości są takie, że Boguś od jutra ma rozpocząć normalne treningi z drużyną - przynajmniej sam ma taką nadzieję. Zresztą zawsze można zapytać się go o przygotowanie zespołu i nie tylko. Tutaj jest taka możliwość.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.01.2009, 19:54
mic napisał(a):Wyświetl post
A z wolnego, że aż Pawełkowi ręce wygięło
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.01.2009, 19:55
kto faulował Diaz czy Jirsak ? Wydaje mi sie ze ten 1, a Jirsak dostal zoltko.

Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Stary 27.01.2009, 20:05
no ale wśród bramkarzy jest progresja. Pewnie są zapraszani wg. ceny. Ten Hindus był za darmo, teraz Ilzi za jakieś grosze... potem XXXX potem YYYY a na końcu jest Silanpaa za którego trzeba zapłacić słono pomimo że za pół roku kontrakt mu się kończy(czyli dobry jest)
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.01.2009, 20:27
Niektórzy się zastanawiają jak wielkimi ogórkami muszą być Cebanu i Juszczyk, że w bramce nadal stoi Pawełek, a ja się pytam jakich to patałachów bramkarskich ściąga się do nas na testy, że po paru dniach są uznawani za gorszych od super Maria. Brama puszczona dzisiaj przez Pawełka to kolejna kompromitacja w jego wykonaniu. Każdy to widzi, wszyscy wiedzą, że facet zawali nam kilka punktów na wiosnę, ale na konkurenta nie wyłożymy złamanego eurosa. Dramat.

A tak poza tym wszystkie dzisiejsze bramki, poza tą z karnego, takie trochę z dupy wzięte. Cieszy za to wynik.
:/
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.01.2009, 21:00
Moja uwaga, tak mała. Szachtar to jest najgorzej ustawiona taktycznie drużyna ze wschodu, jaką kiedykolwiek było dane mi oglądać. Oni bazują głownie na wyczynach przepłaconych Brazylijczyków. Im potrzeba dobrego trenera. Dlatego remis uważam za przyzwoity wynik.

Pawełek gra jak gra,lepiej nie będzie. Dziwi natomiast zachowanie klubu, że nic nie zamierza z tym zrobić. Znaczy robi coś ,ale wygląda to tak jakby czekali na cud,że znajdą kogoś kto piłkę lecącą złapać potrafi.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 27.01.2009, 22:31
mic napisał(a):Wyświetl post

Co do bramki puszczonej przez Pawelka (na 1-2) to czy ja wiem czy to az tak wielki jego blad ? Byl zasloniety przez atakujacego,ktory prawdopodobnie tracil lekko pilke. Czytajac relacje zupelnie inaczej wyobrazalem sobie "wielkiego babola"
Obejrzyj to jeszcze raz. Pawełek sam sobie tą piłkę wrzucił do bramki. Przecież on ją miał na rękach, wystarczyło chwycić, nie wiem jak udało mu się to "strzelić". Bramkarz to absolutny priorytet, mam nadzieję (albo raczej łudzę się) że uda nam się kogoś konkretnego zatrudnić przed rozpoczęciem rundy rewanżowej, bo jak nie to naprawdę będzie ciężko.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 27.01.2009, 23:29
Jedno jasno widać tak jak zapowiadał Skorża Mauro zaczyna częściej przebywać na ławce niż na boisku
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.01.2009, 23:58
Ehhhh... Po tym, co dzisiaj zobaczyłem stwierdzam- trzeba nam na gwałt nowego bramkarza. Po kolejnym takim wyskoku musi "fajnie" spadać mobilizacja w obronie. Przecież, co by nasi defensorzy nie zrobili i tak nie znają dnia ani godziny. Jedyne, co pociesza to fakt, że taki Szachtar też ma niezłego akrobatę między słupkami. Najpierw wpuścił w krótki róg, a potem też musiał się nieźle wysilić żeby ten strzał Brożka wpadł do bramki.

Następna kwestia, czy moglibyście się przestać jarać Beto do czasu kiedy zobaczycie go w akcji? Że wyszedł w podstawowym składzie, albo, że się przewinął kilka razy w relacji tekstowej to już znaczy, że mega wzmocnienie? Troszeczkę powagi, proszę.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.01.2009, 00:19
Ten bład Pawełka ,to poprostu jego kolejna wpadka,takich farfocli bylo pare na jesien i bedzie pewnie na wiosne.
My dalej testujemy jeszzce gorszych od niego ,zastanawiam sie kto w klubie decyduje sie przez takie działanie wystawiac na posmiewisko.
A z Beto to podobnie jak Uran235--------nic jeszcze o nim nie wiemy,pozyjemy zobaczymy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.01.2009, 00:36
HEDu, faulował Jirsak, zagranie Diaza było zinterpretowane jako czyste. Doskonale to widać na video z TWSD.

EDIT: Jednak na odwrót ;] Diaz faulował.
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 28.01.2009 o godz. 17:26.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.01.2009, 00:40
Bo klub tak na prawdę szuka zastępcy dla Pawełka ,chodzi o zwiększenie rywalizacji .
Być może on jest mistrzem treningów ,w każdym razie moim zdaniem z Mariuszem trzeba pracować nad -detalami ,między innymi nawykami,reakcjami,kontrolą ,koncentracją itd.... takimi zdawać by się mogło drobiazgami .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 28.01.2009, 00:51
Humor na weszlo.com to zdecydowanie ten rodzaj, który do mnie najbardziej trafia
Akurat zamieścili fajny artykuł o poszukiwaniu przez nas bramkarza...

"(...)Być może wiślacki sztab szkoleniowy prowadzi badania naukowe i chce oszacować, ilu w Europie jest bramkarzy gorszych niż Pawełek. Bo już wiadomo, że kolejny leszcz ma przylecieć lada dzień. Jeśli będziecie jechać przez Czechy, Słowację albo któryś z krajów bałkańskich i zobaczycie mężczyznę, który w pośpiechu próbuje się nauczyć podstaw łapania piłki, zapewne właśnie szykuje się do testów."

http://www.weszlo.com/news/2204

Zachęcam do przeczytania całości
Powód: link
Ostatnio edytowane przez MCX : 28.01.2009 o godz. 00:51.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.01.2009, 01:02
Widzę że Skorża liczy mocno na Zieńczuka. Na Prawym skrzydle chyba na razie remis w rywalizacji. Zdziwiło mnie że Marcelo miał sporo okazji w ofensywie i nie szło mu najgorzej. Czyżby Baszczu był już jedną nogą poza Wisłą jeśli trener wystawia w składzie Singlara.. Oby ławka podziałała mobilizująco na Cantoro, bo potrzebujemy każdego zawodnika z kadry.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 28.01.2009, 12:25
http://pl.youtube.com/watch?v=ej0Hx1usTJ4
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 28.01.2009, 13:14
HEDu napisał(a):Wyświetl post
kto faulował Diaz czy Jirsak ? Wydaje mi sie ze ten 1, a Jirsak dostal zoltko.
Dokładnie tak było O ile oczywiście Diaz faulował w ogóle...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.01.2009, 14:03
Jirsak chyba stracił w środku, że tak wracał aż w pole karne ?
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów