The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
marco94
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.01.2009, 11:34. SuperLiga
Czy waszym zdaniem powinna powstać SuperLiga? Kiedyś był taki pomysł, ale nic z tego nie wyszło.Czy teraz powinny powstać taki rozgrywki? I jaki miałoby to wpływ na Wisłę? Co sądzicie?
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 28.01.2009, 11:47
marco94 napisał(a):Wyświetl post
Czy waszym zdaniem powinna powstać SuperLiga? Kiedyś był taki pomysł, ale nic z tego nie wyszło.Czy teraz powinny powstać taki rozgrywki? I jaki miałoby to wpływ na Wisłę? Co sądzicie?
Może powiesz co to jest ta superliga Bo ja nie wiem o co chodzi Ci za bardzo.
Odpowiedz cytując
marco94
Senior Member

Stary 28.01.2009, 12:10
SuperLiga która zrzeszałaby najlepsze kluby Europy.Grałyby zespoły tj. Real Madryt, Milan itd. Dla kibiców oznaczałoby to wiele ciekawych meczy.Rozgrywki byłyby w formie ligi.
Odpowiedz cytując
DjInas
Member

Od: 07.2008

Stary 28.01.2009, 12:24
Nie realne. Już teraz terminarz rozgrywek jest napięty. Taka Barcelona czy real często grają co 3-4 dni (np: Liga - LM - Liga - Puchar- Liga ....) Kiedy chcesz dołożyć jeszcze 1 mecz oraz dolicz, że 1 dzień wcześniej trzeba by było jechać z Madrytu do Manchesteru, albo z Milanu do Barcelony
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"

A. Sapkowski

Wisła Forever
Odpowiedz cytując
marco94
Senior Member

Stary 28.01.2009, 12:30
Takiemu Realowi Madryt bardziej opłacałaby się gra w takiej SuperLidze niż w lidze hiszpańskiej.Więcej zarabia się na meczu Z Manchesterem United niż ze Sportingiem Gijon.Kluby mogłyby zrezygnować z udziału w krajowych ligach.Gdyby UEFA wyraziła na to zgodę to mogłoby być ciekawie.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.01.2009, 12:48
Takiemu Realowi Madryt bardziej opłacałaby się gra w takiej SuperLidze niż w lidze hiszpańskiej.Więcej zarabia się na meczu Z Manchesterem United niż ze Sportingiem Gijon.Kluby mogłyby zrezygnować z udziału w krajowych ligach.Gdyby UEFA wyraziła na to zgodę to mogłoby być ciekawie.

Ta i frytki do tego, wes czlowieku nie pisz glupot bo az sie slabo robi. Jak zrezygnuja z ligi krajowej to jak sie dostana do Ligi Mistrzow? za ladne oczy?.
Po drukie kto da kase na te rozgrywki zeby im sie oplacalo? Ty ? czy Twoja mama bo nie wiem
,
Odpowiedz cytując
AOT
Droga jeszcze długa...

Od: 10.2003

Stary 28.01.2009, 12:57
Właśnie dlatego dawno przestałem oglądać Lige Mistrzów, że ciągle grają te same zespoły. Ileż razy można oglądać Milan z Chelsea i Barcelone z Manchesterem ? Raz na 100 lat wyskoczy jakieś Dynamo Kijów czy Cluj, ale ogólnie, to dla mnie nuda.
Odpowiedz cytując
tomekk81
Member

Od: 08.2003

Stary 28.01.2009, 12:59
Dla kibica nie ma chyba nic bardziej interesującego niż liga w jego własnym kraju. Niepowtarzalne emocje
*TYLKO WISŁA*
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.01.2009, 13:04
przecież jest już SuperLiga. Tak nazywają się rozgrywki w Portugalii

u nas Ekstraklasa, u nich SuperLiga

a możliwe, że tak. Kiedyś to była na pewno SuperLiga, ale mogli zmienić nazwę.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 28.01.2009 o godz. 13:18.
Odpowiedz cytując
tomekk81
Member

Od: 08.2003

Stary 28.01.2009, 13:07
a to nie jest przypadkiem jakas tam BWIN liga?
gdzies, cos takiego mi sie o oczy obilo...
*TYLKO WISŁA*
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.01.2009, 14:30
Pomysł nierealny i w zasadzie nieopłacalny, nawet dla tych "superklubów". Teraz "superkluby" są idealnie ustawione. W lidze swojej powodują duże emocje, bo mniejsze kluby się na nich spinają, ogląda ich więcej ludzi i pewnie mają jakąś dodatkową kasę z TV z reklam . Zresztą to reklamuje im produkt na cały kraj, i dostarcza kibiców, którzy od pewnego etapu rozgrywek LM, będą kibicować takiemu "Realowi czy "Barcy" jak my Kubicy w F1. W LM już mają taką superligę tylko, że bez skandalu... jaki by powstał z tworzeniem takiej ligi. Kasę z LM dzieli się wedle wygrania tam jakiś meczy + tzw. pula medialności czy jakoś tak. Dzięki temu, już po fazie grupowej takie kluby zarabiają najwięcej, a od 1/8 to mają samą superligę... Bo choć było blisko i poraz pierwszy od paru lat było ciekawie to nie ma już żadnego Cluj... czy Anarthosisu... Teraz każda mafia (UEFA, G-14) bierzę swoje... grają znowu od 1/8 po raz 5 Chelsea - Barcelona.
Tylko, że nie ma to już nic wspólnego z ideą Pucharu Europy czy Pucharu Mistrzów Krajowych... I mnie już to nie bawi tak mniej więcej odkąd Porto wygrało LM.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.01.2009, 14:38
tomekk81 napisał(a):Wyświetl post
a to nie jest przypadkiem jakas tam BWIN liga?
gdzies, cos takiego mi sie o oczy obilo...
Teraz to Liga Sagres nawet

No właśnie ta liga mistrzów to taka grupa wzajemnej adoracji aż się rzygać chce. A równie ciekawe mecze są w uefa cup I więcej drużyn się przewija.
Ostatnio edytowane przez tofik : 28.01.2009 o godz. 14:40.
..
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 28.01.2009, 14:41
SuperLiga która zrzeszałaby najlepsze kluby Europy.Grałyby zespoły tj. Real Madryt, Milan itd. Dla kibiców oznaczałoby to wiele ciekawych meczy.Rozgrywki byłyby w formie ligi.
Kółko wzajemnej adoracji. Mnie by to na pewno nie ciekawiło oglądać wyżelowanych pedałków. Nawet gdyby mieli grać galaktycznie. Ciasna ale własna, dlatego Liga Polska to zdecydowanie najlepsza opcja dla polskiego kibica.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
MicK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.01.2009, 14:54
(...)
Wciąż nie widzę co to miało by mieć wspólnego z Wisłą, bądź którymkolwiek innym Polskim zespołem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów