Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   SuperLiga (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5331)

marco94 28.01.2009 11:34

SuperLiga

Czy waszym zdaniem powinna powstać SuperLiga? Kiedyś był taki pomysł, ale nic z tego nie wyszło.Czy teraz powinny powstać taki rozgrywki? I jaki miałoby to wpływ na Wisłę? Co sądzicie?

mcovalski 28.01.2009 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marco94 (Post 664659)
Czy waszym zdaniem powinna powstać SuperLiga? Kiedyś był taki pomysł, ale nic z tego nie wyszło.Czy teraz powinny powstać taki rozgrywki? I jaki miałoby to wpływ na Wisłę? Co sądzicie?

Może powiesz co to jest ta superliga ?? Bo ja nie wiem o co chodzi Ci za bardzo.

marco94 28.01.2009 12:10

SuperLiga która zrzeszałaby najlepsze kluby Europy.Grałyby zespoły tj. Real Madryt, Milan itd. Dla kibiców oznaczałoby to wiele ciekawych meczy.Rozgrywki byłyby w formie ligi.

DjInas 28.01.2009 12:24

Nie realne. Już teraz terminarz rozgrywek jest napięty. Taka Barcelona czy real często grają co 3-4 dni (np: Liga - LM - Liga - Puchar- Liga ....) Kiedy chcesz dołożyć jeszcze 1 mecz oraz dolicz, że 1 dzień wcześniej trzeba by było jechać z Madrytu do Manchesteru, albo z Milanu do Barcelony

marco94 28.01.2009 12:30

Takiemu Realowi Madryt bardziej opłacałaby się gra w takiej SuperLidze niż w lidze hiszpańskiej.Więcej zarabia się na meczu Z Manchesterem United niż ze Sportingiem Gijon.Kluby mogłyby zrezygnować z udziału w krajowych ligach.Gdyby UEFA wyraziła na to zgodę to mogłoby być ciekawie.

saklak1906 28.01.2009 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marco94 (Post 664693)
Takiemu Realowi Madryt bardziej opłacałaby się gra w takiej SuperLidze niż w lidze hiszpańskiej.Więcej zarabia się na meczu Z Manchesterem United niż ze Sportingiem Gijon.Kluby mogłyby zrezygnować z udziału w krajowych ligach.Gdyby UEFA wyraziła na to zgodę to mogłoby być ciekawie.

Ta i frytki do tego, wes czlowieku nie pisz glupot bo az sie slabo robi. Jak zrezygnuja z ligi krajowej to jak sie dostana do Ligi Mistrzow? za ladne oczy?.
Po drukie kto da kase na te rozgrywki zeby im sie oplacalo? Ty ? czy Twoja mama bo nie wiem

AOT 28.01.2009 12:57

Właśnie dlatego dawno przestałem oglądać Lige Mistrzów, że ciągle grają te same zespoły. Ileż razy można oglądać Milan z Chelsea i Barcelone z Manchesterem ? Raz na 100 lat wyskoczy jakieś Dynamo Kijów czy Cluj, ale ogólnie, to dla mnie nuda.

tomekk81 28.01.2009 12:59

Dla kibica nie ma chyba nic bardziej interesującego niż liga w jego własnym kraju. Niepowtarzalne emocje:)

ToTylkoJa 28.01.2009 13:04

przecież jest już SuperLiga. Tak nazywają się rozgrywki w Portugalii

u nas Ekstraklasa, u nich SuperLiga:D

a możliwe, że tak. Kiedyś to była na pewno SuperLiga, ale mogli zmienić nazwę.

tomekk81 28.01.2009 13:07

a to nie jest przypadkiem jakas tam BWIN liga?
gdzies, cos takiego mi sie o oczy obilo...

Kurt 28.01.2009 14:30

Pomysł nierealny i w zasadzie nieopłacalny, nawet dla tych "superklubów". Teraz "superkluby" są idealnie ustawione. W lidze swojej powodują duże emocje, bo mniejsze kluby się na nich spinają, ogląda ich więcej ludzi i pewnie mają jakąś dodatkową kasę z TV z reklam . Zresztą to reklamuje im produkt na cały kraj, i dostarcza kibiców, którzy od pewnego etapu rozgrywek LM, będą kibicować takiemu "Realowi czy "Barcy" jak my Kubicy w F1. W LM już mają taką superligę tylko, że bez skandalu... jaki by powstał z tworzeniem takiej ligi. Kasę z LM dzieli się wedle wygrania tam jakiś meczy + tzw. pula medialności czy jakoś tak. Dzięki temu, już po fazie grupowej takie kluby zarabiają najwięcej, a od 1/8 to mają samą superligę... Bo choć było blisko i poraz pierwszy od paru lat było ciekawie to nie ma już żadnego Cluj... czy Anarthosisu... Teraz każda mafia (UEFA, G-14) bierzę swoje... grają znowu od 1/8 po raz 5 Chelsea - Barcelona.
Tylko, że nie ma to już nic wspólnego z ideą Pucharu Europy czy Pucharu Mistrzów Krajowych... I mnie już to nie bawi tak mniej więcej odkąd Porto wygrało LM.

tofik 28.01.2009 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomekk81 (Post 664705)
a to nie jest przypadkiem jakas tam BWIN liga?
gdzies, cos takiego mi sie o oczy obilo...

Teraz to Liga Sagres nawet :)

No właśnie ta liga mistrzów to taka grupa wzajemnej adoracji aż się rzygać chce. A równie ciekawe mecze są w uefa cup :D I więcej drużyn się przewija.

_ukoL 28.01.2009 14:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marco94 (Post 664684)
SuperLiga która zrzeszałaby najlepsze kluby Europy.Grałyby zespoły tj. Real Madryt, Milan itd. Dla kibiców oznaczałoby to wiele ciekawych meczy.Rozgrywki byłyby w formie ligi.

Kółko wzajemnej adoracji. Mnie by to na pewno nie ciekawiło oglądać wyżelowanych pedałków. Nawet gdyby mieli grać galaktycznie. Ciasna ale własna, dlatego Liga Polska to zdecydowanie najlepsza opcja dla polskiego kibica. :P

MicK 28.01.2009 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marco94 (Post 664684)
(...)

Wciąż nie widzę co to miało by mieć wspólnego z Wisłą, bądź którymkolwiek innym Polskim zespołem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl